lake-plitvitce12.jpg
      Δαλματικές ακτές - Βενετία
        6 - 10 ημέρες από 225€

7 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ / ΤΙΡΑΝΑ (700χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Δυράχιο ή τα Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Λαμίας με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στα σύνορα της Κρυσταλοπηγής – διέλευση συνόρων. Συνεχίζουμε για το Δυρράχιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

2η Ημέρα : ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΤΙΡΑΝΑ –ΜΠΟΥΤΒΑ- ΚΟΤΟΡ–ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (285χλμ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με τελικό προορισμό την πανέμορφη περιοχή του Μοντενέγκρο. Sveti-Stefan-(Montenegro).jpgΠρίν αποχαιρετήσουμε την Αλβανία θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της τα Τίρανα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο και άλλα αξιοθέατα στην πλατεία Σκεντέρμπευ .Θα συνεχίσουμε διασχίζοντας τη βόρεια Αλβανία, για να φθάσουμε στο φημισμένο Μοντενέγκρο που φιλοξενεί μερικές από τις ομορφότερες πόλεις των Δαλματικών Ακτών .Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα–τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη- που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες,όπως και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη που είναι κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Καταλήγουμε το βραδάκι στο Τρέμπινιε. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο, διαν/ση.

3η Ημέρα : ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ –– ΣΠΛΙT – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ (290χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991,σήμερα όμως είναι αδύνατον να αντιληφθεί ο επισκέπτης ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Slider-Dubrovnik-2_1600x828-1024x530.jpgΤο ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων με στενά δρομάκια, πλημμυρισμένα από πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και διάσπαρτες κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού, στην άλλη άκρη, εκεί όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Vlaho. Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Θα επισκεφθούμε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391 και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στην πανέμορφη πόλη. Ακολούθως αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών Ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης και επίσκεψη στο ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Στη συνέχεια και εάν ο χρόνος το επιτρέπει θα επισκεφθούμε τη γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς για να καταλήξουμε στο Σίμπενικ ή το Μπίογκραντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο, διαν/ση.

4η Ημέρα : ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ - ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ - ΠΟΣΤΟΙΝΑ (350χλμ)

Αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κροατίας.plitvice-lakes-national-park-5.jpg Στην πανέμορφη περιοχή δεσπόζει ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με ένα συγκρότημα 16 λιμνών, άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που μαγεύει τον επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το υπέροχο περιβάλλον. Ακολούθως αναχώρηση για την περιοχή της Ποστόινα, μέσω Ζανταρ και Ίστριας τη χερσόνησο με τα πανέμορφα τουριστικά θέρετρα Ριέκα και Οπατία. Θα περάσουμε από το σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας την Ριέκα με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία των Καπουτσίνων και το κάστρο Τρσάτ και θα έχουμε στάση στην μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας την Οπάτια. Άφιξη στην Ποστόινα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Δείπνο, διαν/ση.

5η Ημέρα : ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ––ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ–ΒΕΝΕΤΙΑ (193χλμ)

Σήμερα μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μας περιμένει κατά την επίσκεψή μας στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόϊνα , Postojna_Cave_train_01_Slovenia.jpgπου θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης με 20 και πλέον χιλιόμετρα διαδρόμων και θαλάμων. Τα διάσημα σπήλαια έγιναν ιδιαίτερα γνωστά έπειτα από την ανακάλυψη τους από τον Τσετς το 1818. Τον επόμενο κιόλας χρόνο, τα σπήλαια άνοιξαν για το κοινό, αλλά μόνο όταν προστέθηκε ένα τρενάκι το 1872 και ηλεκτρικό φως το 1884 μπόρεσαν πολλοί να δουν με τα μάτια τους αυτά τα φυσικά θαύματα. Τι είδαν; Το σύστημα σπηλαίων της Πόστοϊνα είναι ξακουστό για τα όμορφα περάσματά του. Τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών κάνουν τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα, μερικοί μάλιστα λαμπυρίζουν σαν να είναι διάστικτοι με διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Με το ειδικό τραινάκι θα διασχίσουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου απολαμβάνοντας το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Στην αρχοντική Λουμπλιάνα, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου και φυσικά την ανοιχτή αγορά του Πλέσνικ. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη. Συνεχίζουμε για την Βενετία την βασίλισσα της Αδριατικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της Βενετίας που θα μας μεταφέρουν τα ιδιωτικά καραβάκια, τα γνωστά βαπορέτα. 17.-Italian.jpgΣτην πλακόστρωτη πανέμορφη πλατεία του Αγίου Μάρκου- την κύρια πλατεία της πόλης -που είναι πάντα περιτριγυρισμένη από τουρίστες θα θαυμάσουμε τον ομώνυμο Καθεδρικό ναό με τον πύργο των καμπάνων και του Ωρολογίου, θα δούμε κυβερνητικά Βενετσιάνικα κτίρια ,το παλάτι των Δόγηδων ,τα μουσεία αρχαιολογίας καθώς και τη κεντρική βιβλιοθήκη .Μεταξύ του παλατιού του Δόγη και της βιβλιοθήκης βρίσκεται η Πιάτσα Σαν Μάρκο που είναι μια μικρή πλατεία γνωστή για τις δύο στήλες της που στήθηκαν από τους κατοίκους για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους της πόλης. Στην μικρή αυτή πλατεία γινόταν επίσης και οι εκτελέσεις μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου εκτός από τουρίστες πλημμυρίζει και από περιστέρια.Ακολούθως αναχώρηση για το λιμάνι. Απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλώ

7η Ημέρα : ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (220χλμ.)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας την Αθήνα με βαλίτσες γεμάτες από μοναδικές εντυπώσεις και υπέροχες εικόνες

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Για τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής στον τιμοκατάλογο

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ