alaska.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ ΑΛΑΣΚΑ

20 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το Φέρμπανκς, την πόλη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτής της μεγάλης, αλλά εξαιρετικά αραιοκατοικημένης πολιτείας των ΗΠΑ. Το μέγεθός της είναι πάνω από τρεις φορές αυτό της Γαλλίας, αλλά ο πληθυσμός της είναι μόνο 700.000 άτομα. Η αχανής αυτή περιοχή συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά, στα δυτικά με τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ανήκε στη Ρωσία έως το 1867, χρονιά κατά την οποία πωλήθηκε στους Αμερικάνους από τον τσάρο Αλέξανδρο Β’ και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία τους. Η εξερεύνησή της άρχισε το 1741 από τον Βίτους Μπέρινγκ, για λογαριασμό της Ρωσίας, και τη συνέχισε το 1778 ο Τζέιμς Κουκ για λογαριασμό της Μ. Βρετανίας. Η συστηματική εξερεύνηση όμως της Αλάσκας και ο αποικισμός της που ακολούθησε οφείλονται κυρίως στους Σιβηριανούς και Αμερικανούς κυνηγούς, οι οποίοι από το 1784 ίδρυσαν εταιρείες για το κυνήγι ζώων και την πώληση γουναρικών. Άφιξη στη μικρή, αλλά δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΠΛΟΙΟ

Νωρίς το πρωί θα λάβουμε μέρος σε μια πανέμορφη και εκπαιδευτική κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Τσίνα που διασχίζει το Φέρμπανκς και αποτελούσε τον εμπορικό και επικοινωνιακό δίαυλο της πόλης με τις γειτονικές περιοχές. Μέσα στο πλοιάριο θα μάθουμε για τις συνήθειες και τη χειμερινή καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, θα κάνουμε στάση σε μια αναπαράσταση οικισμού Ινδιάνων Αθαμπάσκα, θα δούμε ένα εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου και θα μάθουμε την αξία του σολομού για τη διατροφή των κατοίκων της Αλάσκας.Το μεσημέρι θα υπάρχει χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα-έκπληξη, με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο Φέρμπανκς για να επισκεφθούμε το μεγάλο θεματικό πάρκο Αλάσκαλαντ. Θα δούμε τον αγωγό πετρελαίου που μεταφέρει το πολύτιμο καύσιμο από το Προύντο Μπέι στο Βάλντεζ και είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου, με μήκος πάνω από 1.300 χλμ. Θα μπούμε σε παλιά τρένα, αεροπλάνα και ποταμόπλοια που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές αγαθών, θα κάνουμε μια βόλτα στο παλιό κέντρο της πόλης και θα δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο πριν από την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ – ΝΤΕΝΑΛΙ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το εθνικό πάρκο Ντενάλι. Έπειτα από λίγες ώρες μαγευτικής διαδρομής, θα βρεθούμε στον σταθμό Ντενάλι, που είναι και η αφετηρία για την εξερεύνηση της θεαματικής, κεντρικής οροσειράς της Αλάσκας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στη συνέχεια θα κάνουμε μια απογευματινή βόλτα στο πάρκο, το οποίο οριοθετήθηκε το 1911, φιλοξενεί την ψηλότερη κορυφή στη Βόρεια Αμερική και καλύπτεται κατά 15% από παγετώνες αλλά κι από ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με τη δύσβατη, παρθένα φύση του και την άγρια ζωή του. Βρισκόμαστε σε γεωγραφικό πλάτος 64 μοίρες βόρεια, σχεδόν όσο αυτό της Ισλανδίας, και ο ήλιος το καλοκαίρι σχεδόν δεν δύει... Επιστροφή στο ξενοδοχείο κοντά στα μεσάνυχτα.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΑΛΙ - Εκδρομή

Αναχώρηση για μια εκδρομή μέσα στο Πάρκο Ντενάλι, για να θαυμάσουμε τη μαγεία που τόσο απλόχερα μοίρασε η Μητέρα Φύση σε αυτόν τον καταπληκτικό τόπο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΝΤΕΝΑΛΙ - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Κατευθυνόμενοι και πάλι νότια, θα φύγουμε από το Ντενάλι με προορισμό την Τακίτνα, που είναι η βάση της αεροπορικής μας εξερεύνησης του εθνικού πάρκου. Φτάνοντας στο αεροδρόμιό της θα επιβιβαστούμε σε δικινητήριο αεροσκάφος για να πετάξουμε πάνω από τον ορεινό όγκο του Ντενάλι. Η θέα από ψηλά, με τους ατέλειωτους διαδρόμους πάγου και τις χιονισμένες κορυφές θα είναι εμπειρία αξέχαστη! Μετά την πτήση θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στην πόλη της Τακίτνα, και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στον σταθμό του τρένου. Η διαδρομή με το τρένο θα μας πάει και πάλι νότια, μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, στα παράλια του βόρειου Ειρηνικού.Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κορυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου. Δείπνο στο τρένο. Μετά την άφιξή μας θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα στην πόλη και θα διανυκτερεύσουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ:ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ PRINCE WILLIAM (26 Glaciers) - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Το πρωί θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης και θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Γουίτιερ, που είναι το λιμάνι αναχώρησης των κρουαζιερών θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους ανέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς όγκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριολεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσσια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγάρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Άνκορατζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ - ΤΖΟΥΝΟ

Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ορεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και φτάνοντας θα δούμε το μουσείο της πόλης, το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών, το παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντεχολ και το περίφημο «Ρεντ Ντογκ Σαλούν», το ιστορικό μπαρ της πόλης από την εποχή του χρυσού. Όσοι δεν χόρτασαν τη θέα από ψηλά, υπάρχει χρόνος για να επισκεφθούν τον παγετώνα με δικινητήριο υδροπλάνο από το λιμάνι, που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας.

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ

Σήμερα θα πάρουμε μια γεύση από την άγρια ζωή των νησιών του εσωτερικού διαύλου. Θα επισκεφθούμε το καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, το καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, θα δούμε το Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και θα κάνουμε βόλτα στο δάσος με τα τοτέμ τους. Πέρα από γλυπτά τοπόσημα, τα τοτέμ αποτελούν και μνημεία Ιστορίας, μια και μέσα από τον συμβολικό διάκοσμό τους καταγράφουν τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο στην πόλη, ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε φολκλορικό θέαμα.

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ - ΣΙΤΚΑ

Θα επιβιβαστούμε νωρίς το πρωί στο τοπικό φέρι και θα μεταβούμε στη Σίτκα, η οποία προσεγγίζεται μόνο από αέρος και θαλάσσης. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή τεσσάρων ωρών μέσω του καλύτερου κομματιού του εσωτερικού διαύλου προς το νησί Μπαρανόφ, όπου βρίσκεται το κέντρο της παλιάς ρωσικής Αλάσκας. Για τους Ινδιάνους Τλίνγκιτ ήταν ένας εμπορικός σταθμός. Για τους Ρώσους η βάση επιχειρήσεων προς τις Αλεούτιες Νήσους, αλλά και προπύργιο της Ορθοδοξίας και προσηλυτισμού των τοπικών φυλών, όπως μαρτυρά ο μεγάλος ναός του Αγίου Μιχαήλ. Για τους δε Αμερικανούς ήταν κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας, ενώ τώρα αποτελεί πλέον έναν ιστορικό τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στη μικρή, αλλά πανέμορφη πόλη. Είναι σπάνια η διαμονή εδώ και θα την απολαύσουμε.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΤΚΑ - ΣΙΑΤΛ

Μεταφορά στο πολύ κοντινό αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάτλ. Από τις πιο βροχερές πόλεις του αμερικανικού Βορρά, αλλά και από τις πιο προοδευτικές. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Foo Fighters, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge. Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης είναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη μέσω του αρχηγού τους, Si’ahl.Το Σιάτλ είναι χτισμένο πάνω στον ισθμό της λιμνοθάλασσας του Πάτζετ Σάουντ και της λίμνης Ουάσινγκτον και αποτελεί το λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιερόπλοιων για την εξερεύνηση της Αλάσκας. Μετά την πρωινή άφιξή μας θα έχουμε μια πρώτη ξενάγηση στην πόλη.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χώρο της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1962, με τον πύργο Νιντλ, σήμα-κατατεθέν και σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην ακτή και θα δούμε τα παραλιακά μαγαζιά, το λούνα παρκ και το λιμάνι. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το απόγευμα, όποιος επιθυμεί, θα κάνουμε μαζί με τον αρχηγό μια περιπατητική βόλτα, θα μπούμε σε εναέριο σιδηρόδρομο, θα εξερευνήσουμε την πόλη και θα καταλήξουμε στην ιστορική συνοικία Παϊονίρ, με τα παραδοσιακά κτίρια από τούβλο, τους χώρους τέχνης και τα διάσημα bars. Εμείς, ωστόσο, δεν θα μείνουμε «άγρυπνοι στο Σιάτλ», κατά τη γνωστή αμερικανική ταινία, αλλά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΗΑΤΛ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας και οδικό πέρασμα από το αμερικανικό στο καναδικό έδαφος. Βρίσκεται λίγο βορειότερα από το Σιάτλ, αλλά το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη του Καναδά, μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ, και αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, μια και είναι η πιο «ασιατική» πόλη της Βόρειας Αμερικής.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή για μια βόλτα με τον αρχηγό στο εμπορικό κέντρο της πόλης, την ιστορική συνοικία Γκάσταουν, και το συνεδριακό κέντρο Canada Place με την υπέροχη θέα προς τον Κόλπο του Βανκούβερ. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για ένα δείπνο-κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ: εκεί θα απολαύσουμε τον εξαίσιο μπουφέ, τη ζωντανή μουσική και την πανέμορφη θέα όλης της χερσονήσου της πόλης εν πλω! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως η γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, η αγορά του Γκράνβιλ, το πάρκο Στάνλεϊ, η γέφυρα Λάιονς Γκέιτ, η περιοχή Καπιλάνο και η αποβάθρα Λόνσντεϊλ στη βόρεια μεριά του κόλπου. Δεν είναι τυχαίο ότι το Βανκούβερ έχει μεγάλη ζήτηση και υψηλότατες τιμές ιδιοκτησιών, μια και στην πανέμορφη και ασφαλή αυτή πόλη έχουν επενδύσει όλοι οι πλούσιοι του κόσμου, και ιδιαίτερα της Ασίας. Ένας συνδυασμός ειδυλλιακού τοπίου και μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης. Δείπνο σε εστιατόριο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας. Η κουκλίστικη Βικτόρια, η «πόλη της θάλασσας και των κήπων», βρίσκεται πάνω στο Βανκούβερ Άιλαντ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μέσα από μια διαδρομή με πούλμαν και πλοίο, θα μεταφερθούμε στους εκπληκτικούς κήπους Μπουσάρντ, ένα ιδιαίτερο έργο κηποτεχνίας της συζύγου του επιχειρηματία τσιμεντοβιομήχανου Ρομπέρ Μπουσάρντ, και βεβαίως στην παλιά πόλη της Βικτόρια, με το λιμάνι, το Κοινοβούλιο και τα παλιά νεοκλασικά κτίρια, χαρακτηριστικό στυλ της βρετανικής περιόδου, όπως το διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Fairmont Empress». Θα επιστρέψουμε στο Βανκούβερ αργά το βράδυ.

14η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ- ΣΑΝ ΠΙΚΣ

Άλλη μια μέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, με τα τοπία να εναλλάσσονται σε ομορφιά και χρώματα. Προορισμός μας το θέρετρο του Τζάσπερ, στα βορειοανατολικά, που τον χειμώνα λειτουργεί ως χιονοδρομικό κέντρο, ενώ το καλοκαίρι συγκεντρώνει επισκέπτες για τις υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του. Φτάνοντας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα βγούμε για μια μικρή βόλτα στην πόλη για φαγητό.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΠΙΚΣ - ΤΖΑΣΠΕΡ

Η πρωινή διαδρομή μας σήμερα έχει προορισμό το Τζάσπερ, έναν παλιό σταθμό ορειβατών που ιδρύθηκε από τον εξερευνητή Ντέιβιντ Τόμσον το 1811 και αργότερα ανακηρύχθηκε σε εθνικό πάρκο. Πρώτος σταθμός μας είναι το Γουέλς Γκρέι Προβίνσιαλ Παρκ, με τους καταρράκτες Ντάουσον και Χέλμκεν (με ύψος 141 μ.). Συνεχίζοντας θα δούμε τους καταρράκτες Σπαχάτ να πέφτουν από το ύψος των 66 μ. σε ηφαιστειογενείς χαράδρες, ενώ στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο παρατηρητήριο και βάση αναρρίχησης του όρους Ρόμπσον για να θαυμάσουμε τις ψηλότερες κορυφές στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Φτάνοντας θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πόλη για φαγητό και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Χίντον, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

16η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΣΠΕΡ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ - ΜΠΑΝΦ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Μπανφ με το ομώνυμο εθνικό πάρκο, που βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Πραγματικά θα μείνουμε άναυδοι από το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων, ένα τοπίο που από πολλούς χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες, καθώς και μια μοναδική πανίδα και χλωρίδα.Θα σταματήσουμε στο παγετωνικό πεδίο Κολούμπια και θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένα οχήματα για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Παρότι θεωρείται εύκολα προσβάσιμος, χρειάζεται ειδικά οχήματα με τεράστιους τροχούς για να εξερευνηθεί αυτή η κινούμενη «γλώσσα» πάγου, με έντονες κλίσεις και πάχος μερικών εκατοντάδων μέτρων! Σε ελεγχόμενο χώρο θα περπατήσουμε πάνω σε αυτόν τον αιώνιο, αλλά κινούμενο και τεραστίου όγκου γαλάζιο πάγο. Είναι μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη σε συνδυασμό πάντα με το απόκοσμο και σεληνιακό τοπίο της. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στην περίφημη λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή λίμνη στον Καναδά, για να θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον παγετώνα Βικτόρια, αλλά και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Chateaux Lake Louise». Φτάνοντας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια μέρα περιήγησης σε έναν από τους παγκοσμίως γνωστούς προορισμούς θερινών και χειμερινών διακοπών. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο οποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μ. Η θέα είναι μοναδική και η οργάνωση αυτής της πόλης θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, αλλά οι πινακίδες της κορυφής μάς θυμίζουν πόσο πολύ απέχουν άλλες πόλεις του κόσμου από το Μπανφ. Ακολουθεί μια κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πράσινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώνουν.Το απόγευμα θα έχουμε τρεις επιλογές: ή πεζοπορία με τον αρχηγό στο δάσος που περιβάλλει το ξενοδοχείο μας (σε κάποιο από τα σημαδεμένα μονοπάτια, με φοβερή θέα στη γύρω περιοχή), ή επίσκεψη στο Μουσείο Γουάιτ για τα καναδικά Βραχώδη Όρη, ή θα απολαύσουμε ζεστά ιαματικά λουτρά στο πολυτελές «Banff Springs Resort», όπως συνήθιζαν να κάνουν όλοι οι επισκέπτες της περιοχής από το 1883, οπότε ανακαλύφθηκαν αυτές οι θερμές πηγές.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ - ΚΑΛΓΚΑΡΥ

Το αεροδρόμιο εισόδου για τα καναδικά Βραχώδη Όρη είναι αυτό του Κάλγκαρι, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας Αλμπέρτα, 80 χιλιόμετρα πιο ανατολικά από το θέρετρο του Μπανφ. Ήταν η έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 και η φήμη της πόλης ως «Καουμπόι Τάουν» δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο Φεστιβάλ Στάμπιτ (Πανικός), με διάφορα σόου, χορούς Ινδιάνων, ροντέο κ.λπ., που παραπέμπουν στην «Άγρια Δύση». Μετά τη σύντομη διαδρομή μας θα δούμε το πάρκο Στάμπιτ, την περιοχή στην οποία έλαβαν χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το κέντρο, περπατώντας στην πεζοδρομημένη λεωφόρο Στέφενσον με τους ουρανοξύστες, αλλά και τα ιστορικά κτίρια της πόλης. Το βράδυ, αναχώρηση για το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΓΚΑΡΥ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Χρόνος ελεύθερος πριν από τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

20η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατάλογος > Πατήστε εδώ