alaska.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ ΑΛΑΣΚΑ

19 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το Φαίρμπανκς. Το Φαίρμπανκς είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Αλάσκας και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πολιτείας. Ο χρυσός ήταν αυτός που σηματοδότησε την ίδρυση της πόλης, η οποία αναπτύχθηκε στη συνέχεια με την κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού, Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΣΕΝΑ & ΤΑΝΑΝΑ)

Το πρωί αναχώρηση για να δούμε ένα τμήμα του πετρελαϊκού αγωγού, θα επισκεφθούμε το πάρκο Alaskaland, όπου θα δούμε μια μικρογραφία της Αλάσκας και της ιστορίας της. Στη συνέχεια. για σήμερα έχουμε προγραμματίσει μία κρουαζιέρα στη καρδιά της Αλάσκα, και στα πολλά κανάλια που δημιουργούν οι ποταμοί. Εκεί ο χρόνος έχει σταματήσει την εποχή που οι μόνοι κάτοικοι της Αμερικανικής Ηπείρου ήταν οι Ιθαγενείς. Η Βλάστηση και τα τοπία θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ οι ήχοι των παραποτάμιων δασών θα σας ηρεμήσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ – ΝΤΕΝΑΛΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ντενάλι και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται και η ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής. Φέτος το Πάρκο γιορτάζει τα εκατοστά γενέθλιά του!!! Το Ντενάλι είναιι μια περιοχή έξι εκατομμυρίων στρεμμάτων άγριας γης, που διχοτομείται από μία κορδέλα δρόμου. Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν κατά μήκος το σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο δάσος τάιγκα προτού δώσουν τη θέση τους στην υψηλή αλπική ζώνη και τα χιονισμένα βουνά, με αποκορύφωμα την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής, "Denali. Άγρια ζώα μεγάλα και μικρά περιφέρονται στα μη περιφραγμένο εδάφη, που ζουν στην περιοχή εδώ και αιώνες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΑΛΙ - Εκδρομή

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, που έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων πετώντας πάνω από το πάρκο με αεροπλάνο!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΝΤΕΝΑΛΙ - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, το Ανκορέιτζ. Περικυκλωμένο στις τρεις πλευρές του από βουνά, το Ανκορέιτζ βρίσκεται στον μήκους 350 χιλιομέτρων μυχό του πορθμού Κουκ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1915 ως έδρα του Σιδηροδρόμου της Αλάσκας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εμπορικό της κέντρο, το μνημείο του βρετανού εξερευνητή Τζέημς Κουκ, ο οποίος πέρασε από εδώ αναζητώντας ένα βορειοδυτικό πέρασμα στον Ατλαντικό, το πανεπιστήμιο και την λίμνη Hood με τα υδροπλάνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ PRINCE WILLIAM (26 Glaciers) - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Αναχώρηση για την παραθαλάσσια πόλη Γουίτερ, από όπου θα επιβιβαστούμε σε φέρρυ και θα απολαύσουμε μία καταπληκτική κρουαζιέρα στα ήρεμα και προστατευμένα νερά του Κόλπου Prince William. Το συναρπαστικό αυτό τοπίο της Αλάσκας με τα τεράστια παγόβουνα και τα κοπάδια των μεταναστευτικών φαλαινών θα μας μείνει αξέχαστο για όλη μας τη ζωή. Επιστροφή στο Γουίτερ και από εκεί οδικώς στο Ανκορέιτζ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ - ΤΖΟΥΝΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το γοητευτικό Τζούνο. Οφείλει την ονομασία του στον θρυλικό χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο. Εδώ βρίσκει κανείς μια αρμονική συνύπαρξη κοσμοπολίτικης κομψότητας και παραμεθόριας τραχύτητας. Ένα απίστευτο συνονθύλευμα αρχιτεκτονικού ρυθμού, όπου το παλιό και το νέο συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Ρεντ Ντογκ Σαλούν, που θα μας μεταφέρει στην εποχή της χρυσοθηρίας, καθώς και το Εθνικό Μουσείο. Θα μάθουμε επίσης για τον κύκλο ζωής του σολωμού σε ειδικό κέντρο κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό και θα δούμε από πολύ κοντά τον φημισμένο παγετώνα Μέντεχωλ - έναν ποταμό από πάγο με έντονο μπλε χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ - ΣΙΤΚΑ

Τα πρωί επιβίβαση σε φέρρυ για τη Σίτκα, το λιμάνι της οποίας ήταν κάποτε το κέντρο του εμπορίου γούνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η παλιά αυτή πρωτεύουσα της Αλάσκας, πριν παραχωρηθεί στις ΗΠΑ, χρονολογείται από το 1799. Η Σίτκα είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα ή από τον αέρα και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη. Αυτή η πανάρχαια γη ανήκε στους ινδιάνους Τλίνγκιτ πριν οι Ρώσοι ή οι Αμερικάνοι περπατήσουν στις βραχώδεις ακτές της και ακριβώς αυτός ο ζωντανός πολιτισμός των Τλίνγκιτ δεσπόζει σε τούτη την ήσυχη παραθαλάσσια πόλη με τους ήρεμους όρμους κάτω από τις ψηλές χιονισμένες κορυφές. Περιήγηση στην πόλη με έκδηλα ακόμη τα σημάδια της Ρωσικής της καταγωγής σε πολλά από τα αξιοθέατά της, όπως στον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, με τον τρούλο του σε σχήμα κρεμμυδιού. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Πάρκο και το Οχυρό των Ινδιάνων Τλίνγκιτ, απ΄ όπου πολεμούσαν τους Ρώσους εποίκους. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΤΚΑ - ΣΗΑΤΛ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σηάτλ, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις στον κόσμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στη διάσημη πλατεία Πάιονιρ, η οποία μετά τη δύση του ηλίου γίνεται ιδιαίτερα ζωντανή, μια και ο χορός, η ζωντανή μουσική και το καυτερό φαγητό απογειώνουν την πόλη. Διανυκτέρευση στο Σηάτλ.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΗΑΤΛ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

επιβίβαση σε φέρυ για το Βανκούβερ, που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας - είναι η πιο "ασιατική" πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, την κινεζική συνοικία, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος της Βόρειας Αμερικής μετά από αυτήν του Σαν Φρανσίσκο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που το κάνουν να μοιάζει με ιστιοφόρο, το πάρκο Stanley με τα τοτέμ, την "Πύλη των Λεόντων" και την κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο. Τέλος, θα ανεβούμε με τελεφερίκ στον λόφο που δεσπόζει στην πόλη (Grouse Mountain), απ΄ όπου θα έχουμε ένα εκπληκτικό πανόραμα της γύρω περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε στο τοπικό φέρυ και ύστερα από μια διαδρομή περίπου 90 λεπτών θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτώρια, την "πόλη της θάλασσας και των κήπων". Η Βικτώρια βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ωκεανό. Ακολουθεί ξενάγηση στην κουκλίστικη Βικτώρια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τους πανέμορφους κήπους Μπούτσαρτ, θα δούμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, το λιμάνι, τα λουλουδιασμένα πάρκα της κ.ά. Επιστροφή στο Βανκούβερ και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ- ΣΑΝ ΠΙΚΣ

Αναχώρηση το πρωί για το μαγευτικό Σαν Πικς (Sun Peaks), κτισμένο στις παρυφές του όρους Τζάμπο (Jumbo) όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος Παγετώνας. Άφιηγ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανκυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΠΙΚΣ - ΤΖΑΣΠΕΡ

Άλλη μια υπέροχη διαδρομή σήμερα, με προορισμό την ορεινή πόλη του Τζάσπερ, στην καρδιά του ομώνυμου εθνικού πάρκου. Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές μέσα από ένα κατάφυτο τοπίο, με φάρμες, ήρεμους ή ορμητικούς ποταμούς, λίμνες, παγετώνες, δάση και βουνά. Η ομορφιά της διαδρομής και τα τοπία που ξεπηδούν μετά από κάθε στροφή, μας μεταφέρουν μακριά από την καθημερινή ζωή. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΣΠΕΡ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ - ΜΠΑΝΦ

Αναχωρούμε σήμερα για την εκπληκτική ορεινή διαδρομή από το Τζάσπερ στο Μπανφ που ονομάζεται Δρόμος των Παγετώνων - από τις πιο θεαματικές της Βόρειας Αμερικής - κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους ορμητικούς καταρράκτες Αθαμπάσκα, που χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλοί, το νερό που πέφτει με δύναμη αφρίζοντας και βροντώντας, σχηματίζει ουράνια τόξα ανάμεσα στους πλούσιους σε χαλαζία βράχους. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο ειδικό κέντρο συγκέντρωσης Κολούμπια. Το επίπεδο πάγου Κολούμπια είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πάγου κάτω από τον Αρκτικό κύκλο. Το επίπεδο αυτό καλύπτει μια έκταση 320 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σε ορισμένα σημεία φτάνει σε βάθος 300 μέτρων. Η συνεχής συγκέντρωση πάγου δίνει τροφή σε οκτώ παγετώνες. Με ειδικά πούλμαν που μπορούν να κινούνται πάνω στον πάγο θα επισκεφθούμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Μετά από τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με επιλεγμένες στάσεις για να δούμε τις λίμνες Πέιτο και Μπόου καθώς και τον παγετώνα Κρόουφοοτ. Άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που βρίσκεται στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου του Μπανφ, έναν παράδεισο 6.640 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βουνά, λίμνες και δάση και θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας στη λίμνη Μινεγουάνκα, μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Καναδικής πολιτείας της Αλμπέρτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ - ΚΑΛΓΚΑΡΥ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους περίφημους καταρράκτες Μπόου και στη συνέχεια με το τελεφερίκ θα δούμε - όπως βλέπουν τα πουλιά, από ύψος που κόβει την ανάσα - τις έξι οροσειρές πάνω από τις οποίες θα βρεθούμε. Θα δούμε σε μια στιγμή περισσότερα βουνά από όσα έχουμε δει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Η θέα είναι εντυπωσιακή καθώς ανεβαίνουμε από τα 700 στα 2.281 μέτρα, όπου και τερματίζει η διαδρομή αυτή πάνω από τα Βραχώδη Όρη. Αναχώρηση για τον τελευταίο σταθμό του οδοιπορικού μας, το Κάλγκαρυ, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αλμπέρτας. Βρίσκεται στα νότια της επαρχίας, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη. Το Κάλγκαρυ ήταν ή έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988. Η φήμη της πόλης ως "Cowboy Town" δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο φεστιβάλ Stampede ("πανικός"), με διάφορα σόου, χορούς Ινδιάνων, ροντέο κλπ., που παραπέμπουν στην "Άγρια Δύση". Σύντομη περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογο μας

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ