Amritsar_Amristar-view_2335.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΝΔΙΑ ΔΕΛΧΙ ΠΟΤΑΜΟΣ ΓΑΓΓΗΣ ΑΜΡΙΤΣΑΡ ΧΑΡΙΝΤΒΑΡ

11 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΧΙ

Αεροπορική αναχώρηση για Νέο Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: ΔΕΛΧΙ

Άφιξη το πρωί στο Νέο Δελχί που είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας από το 1911. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Λούτιενς δίπλα στο παλαιό Δελχί και αντανακλά τη μεγαλοπρέπεια της άλλοτε κραταιής Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το παλιό Δελχί με το Κόκκινο Φρούριο (17ος αιώνας) που έκτισε ο Σαχ Τζαχάν της δυναστείας των Μουγκάλ. Τα τείχη του εκτείνονται σε μήκος 2 χλμ και η τάφρος που τα περιβάλλει γέμιζε νερό από τον παρακείμενο ποταμό Γιαμούνα. Επίσης θα επισκεφθούμε το Τζάμα Μαστζίντ που είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας και θα περιπλανηθούμε με ρίκσο (τρίτροχα αμαξάκια) στα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης.

Ημέρα 3: ΔΕΛΧΙ - ΝΤΕΧΡΑΝΤΟΥΝ - ΡΙΣΙΚΕΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Ντεχραντούν κι από κει οδικώς για το Ρισικές, μία από τις Ιερές πόλεις χτισμένη στις όχθες του Γάγγη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη μοναδική απογευματινή δέηση των πιστών που γεμάτη κατάνυξη προσεύχονται καθαγιαζόμενοι στα ιερά νερά του Γάγγη.

Ημέρα 4: ΡΙΣΙΚΕΣ

Το Ρισικές, μια μικρή πόλη στα βόρεια της χώρας, θεωρείται η πρωτεύουσα της Γιόγκα και του Διαλογισμού. Χτισμένη στους πρόποδες των Ιμαλαΐων αποτελεί κομβικό σημείο για όσους πιστεύουν πως η «δύναμη» προέρχεται από αυτόν τον αρχέγονο ορεινό όγκο. Η σημερινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει σχολές γιόγκα, ιερούς ναούς, γραφικές γέφυρες και μια καθημερινότητα στα μικρά της σοκάκια που έχει χαθεί από άλλες πόλεις της Ινδίας. Η περιήγησή μας στη κεντρική αγορά θα μας φέρει σε επαφή με τους Σαντού, τους ασκητές του ινδουισμού, που ζουν εδώ κι είναι πρόθυμοι να μας μυήσουν στα αποκρυφιστικά στοιχεία του Ινδουισμού.

Ημέρα 5: ΡΙΣΙΚΕΣ - ΧΑΡΙΝΤΒΑΡ

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για το Χαριντβάρ, μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ινδίας που χιλιάδες πιστοί συρρέουν από όλη τη χώρα για να προσκυνήσουν. Εμείς θα απολαύσουμε μια μοναδική βόλτα με ρίσκο στην παλιά πόλη και το ηλιοβασίλεμα θα παρακολουθήσουμε τη μοναδική τελετή Χαρ Κι Πούρι.

Ημέρα 6: ΧΑΡΙΝΤΒΑΡ - ΤΣΑΝΤΙΓΚΑΡ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την Τσαντιγκάρ. Η Τσαντιγκάρ κτίστηκε πάνω σε σχέδια του Λε Κορμπυζιέ το 1953. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το άγαλμα με την τεράστια παλάμη που περιστρέφεται και συμβολίζει την ενότητα. Θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ρόδων με τα 1500 είδη από τριαντάφυλλα που είναι ο μεγαλύτερος της Ασίας και θα τελειώσουμε με τον πέτρινο κήπο του Νεκ Τσαντ που είναι ένας λαβύρινθος από μονοπάτια και σπηλιές με φιγούρες ζώων και ανθρώπων που κατασκεύασε ο Νεκ Τσαντ από άχρηστα αντικείμενα όπως καλώδια, πρίζες, πλακάκια, πλαστικά κλπ.

Ημέρα 7: ΤΣΑΝΤΙΓΚΑΡ - ΝΤΑΡΑΜΣΑΛΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για Νταραμσάλα που ονομάζεται «μικρή Λάσα της Ινδίας» και είναι η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ. Το 1960 ο Νεχρού παραχώρησε τη γύρω περιοχή για να εγκατασταθούν οι εξόριστοι από το Θιβέτ μετά την εισβολή της Κίνας το 1959. Η πόλη χωρίζεται στις Κάτω και Άνω Νταραμσάλα, η πρώτη σε υψόμετρο 1250 μέτρων και η δεύτερη στα 1800 μέτρα. Άφιξη και απογευματινή βόλτα στην αγορά της πόλης.

Ημέρα 8: ΝΤΑΡΑΜΣΑΛΑ

Ολοήμερη ξενάγηση όπου θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα της έδρας του Δαλάι Λάμα που απαρτίζεται από την επίσημη κατοικία του, το μοναστήρι Ναμγκιάλ και τον πιο ιερό ναό Τσούνγκλανγκχανγκ που είναι αντίστοιχος του ναού Τζοχάνγκ στη Λάσα. Θα επισκεφθούμε την Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη όπου είναι θαμμένος ο όγδοος αντιβασιλέας της Ινδίας Λόρδος Έλγιν (ανιψιός του περιβόητου ομώνυμου των μαρμάρων του Παρθενώνα), το Θιβετιανό ιατρικό και αστρολογικό κέντρο από το οποίο αποφοιτούν 50 σπουδαστές κάθε χρόνο, το μουσείο και τη βιβλιοθήκη με τα αρχεία και σπάνια χειρόγραφα. Εδώ λειτουργεί εργαστήριο από Θιβετιανούς διανοούμενους που ασχολούνται με την έρευνα, την αντιγραφή και τις μεταφράσεις των χειρογράφων. Επίσης δίνονται συστηματικά μαθήματα για την βουδιστική φιλοσοφία και Θιβετιανή γλώσσα.

Ημέρα 9: ΝΤΑΡΑΜΣΑΛΑ - ΑΜΡΙΤΣΑΡ

Σήμερα μας περιμένει το Αμριτσάρ που είναι η πιο ιερή πόλη των Σιχ. Κυριολεκτικά Αμριτσάρ σημαίνει «το νέκταρ της αθανασίας». Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε από απόσταση την τελετή της βραδινής προσευχής στο Χρυσό ναό.

Ημέρα 10: ΑΜΡΙΤΣΑΡ

Κορυφαία μέρα του ταξιδιού η σημερινή αφού περιλαμβάνει επίσκεψη στο χρυσό ναό που στεγάζει τον Γκουρού Γκανθ Σαχίμπ που είναι η Βίβλος των Σιχ και αντιπροσωπεύει το Θεό τους. Η Βίβλος τους διαβάζεται ανελλιπώς και συνεχώς από εναλλασσόμενους ιερείς 24 ώρες επί 365 μέρες. Αργά το απόγευμα θα πάμε στο συνοριακό φυλάκιο Βάνγκα όπου γίνεται ταυτόχρονη υποστολή σημαίας στα αντικριστά φυλάκια Ινδίας και Πακιστάν μέσα στις ένθερμες ζητωκραυγές των εκατέρωθεν πολιτών.

Ημέρα 11: ΑΜΡΙΤΣΑΡ - ΑΘΗΝΑ

Επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον ΚατάλογοΚατάλογος> Πατήστε εδώ