Bangkok_Temple_2531264a.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

15 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλονγκ) που τη διατέμνουν.

2η ΗΜΕΡΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Άφιξη στην Μπανγκόκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, τον ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετραγωνικών μέτρων. Περικυκλωμένη από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτιρίων, εκπροσωπεί 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί και την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η HMEPA ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς του διαστήματος 14ος-18ος αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καλύπτει έκταση 289 εκταρίων, με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, που θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα δούμε το Μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου, καθώς και τον Βατ Πανάνγκ Τσονγκ με το μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η HMEPA ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Σήμερα η μέρα μας είναι ελεύθερη για να “χαθείτε” στην ιδιαίτερη αυτή πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην Ασία!

6η HMEPA ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΤΡΑΤ – ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικώς για να περάσουμε τα σύνορα Καμπότζης-Ταϊλάνδης και να φτάσουμε στο Τρατ, έναν εξωτικό κόμβο που συνδέει εμπορικά τις δύο χώρες. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο με τελικό προορισμό το Κο Τσανγκ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που μαζί με τα υπόλοιπα μικρότερα νησιά της περιοχής, αποτελεί εθνικό πάρκο Μου Κο Τσανγκ. Πλέοντας στα υπέροχα διαυγή νερά θα φτάσουμε στον εξωτικό παράδεισο που έχει πάρει την ονομασία του από τον "Τσανγκ" που σημαίνει Ελέφαντας. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού αποτελεί εθνικό δρυμό, ενώ διαθέτει πολλές τροπικές παραλίες, υπέροχους καταρράκτες και κατάφυτα δάση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η - 8η HMEPA ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ

Ελεύθερες ημέρες στο Κο Τσάνγκ για να απολαύσετε το "ελεφαντονήσι" από άκρη σε άκρη. Διανυκτέρευση.

9η HMEPA ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ – ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Αναχώρηση οδικώς όπου θα περάσουμε τα σύνορα και να μπούμε στην Καμπότζη και την πρωτεύουσά της, την Πνομ Πενχ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η HMEPA ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ (Ξενάγηση) – ΜΠΑΤΤΑΜΠΑΝΓΚ

Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng - φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την 2η μεγαλύτερη πόλη της Καμπότζης, το Μπατταμπάνγκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η HMEPA ΜΠΑΤΤΑΜΠΑΝΓΚ (Ξενάγηση) – ΑΝΓΚΟΡ ΤΟΜ (Ξενάγηση) – ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Μετά από τη ξενάγηση της Μπατταμπάνγκ, μίας πόλης με περίτεχνα αρχιτεκτονικά κτίρια και χαμογελαστούς κατοίκους των οποίων η κύρια ασχολία τους είναι η παράγωγη ρυζιού, καθώς η Μπατταμπάνγκ είναι μια σημαντική πόλη παραγωγής ρυζιού εδώ και 500 χρόνια, θα συνεχίσουμε για το Σιέμ Ρεπ της Καμπότζης. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και τον Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στον αρχαιολογικό χώρο, επισκεπτόμενοι το αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ, αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η HMEPA ΣΙΕΜ ΡΕΠ – ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ (Ξενάγηση) – ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον πιο διάσημο ναό της περιοχής, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Το απόγευμα θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα στη λίμνη Tonle Sap και θα επισκεφθούμε το πλωτό χωριό Chong Kneas. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η HMEPA ΣΙΕΜ ΡΕΠ – ΚΟΥΛΕΝ – ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΡΕΑ ΑΝΓΚ ΤΟΜ – ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Κουλέν και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα καταπληκτικής ομορφιάς μέρος και συμβολικό για την χώρα, καθώς ήταν η γενέτειρα της βασιλείας των Χμερ. Είναι επίσης τόπος λατρείας για τους Ινδουιστές και τους Βουδιστές. Αφεθείτε στην γαλήνη που αποπνέει ολόκληρη η περιοχή ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση και τους πανέμορφους καταρράκτες με τους γύρω βράχους να έχουν περίτεχνα σμιλευτεί! Συνεχίζουμε για την πυραμίδα Πρέα Ανγκ Τομ με τον τεράστιο (6 μέτρων) Βούδα ο οποίος χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ ΣΙΕΜ ΡΕΠ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπανγκόκ. Άφιξη στην Μπανγκόκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια ακόμα βραδινή εξόρμηση. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Kατάλογος > Πατήστε εδώ