Laos_General_Info.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΛΑΟΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗ

15 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλονγκ) που τη διατέμνουν.

2η Ημέρα :ΜΠΑΝΓΚΌΚ

Άφιξη στην Μπανγκόκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η Ημέρα : ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, τον ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετραγωνικών μέτρων. Περικυκλωμένη από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτιρίων, εκπροσωπεί 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί και την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την κοσμική μεγαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις.

5η Ημέρα : ΜΠΑΝΓΚΟΚ - TΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Τσιάνγκ Ράι, που βρίσκεται στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα δηλαδή των τριών χωρών: της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας/Μιανμάρ και του Λάος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Το Τσιάνγκ Ράι είναι η βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η "Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο" ή το "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "Πύλη για τη Νότια Κίνα". Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με "εξωτική" αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του βορρά, τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat το 1997. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε χωριά των Γιάο και Άκα στην περιοχή Μάε Τσαν, θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, καθώς και στην περιοχή στην οποία συναντούνται τα σύνορα των τριών χωρών, της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας και του Λάος. Αφού επισκεφθούμε το μικρό μουσείο του Οπίου, θα επιστρέψουμε στο Τσιάνγκ Ράι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα : ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΧΟΥΕ ΣΑΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Λάος. Αφού διασχίσουμε τα σύνορα θα συνεχίσουμε για το Χούε Σάι, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο με το οποίο θα ταξιδέψουμε στον ποταμό Μεκόνγκ. Η ενδιαφέρουσα αυτή διαδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μοναδικές στιγμές της ζωής των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του ποταμού. Προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι το Πακμπένγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ, στο οποίο θα διανυκτερεύσουμε.

8η Ημέρα : ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε την πλεύση μας στον ποταμό Μεκόνγκ με τελικό προορισμό την Λουάνγκ Πραπάνγκ, μια ήσυχη πόλη στα βόρεια του Λάος, σε ένα πολύ όμορφο σημείο ανάμεσα στη συμβολή των ποταμών Khan και Mekong, περικυκλωμένη από πανύψηλα βουνά. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, στο οποίο βρίσκονται αναρίθμητα βουδιστικά αγάλματα όλων των ειδών, στυλ και μεγεθών, αφιερωμένα από τους πιστούς, καθώς και το γραφικό χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου θα δούμε την παραγωγή του τοπικού ποτού λάο-λάο από ρύζι. Άφιξη στην Λουάνγκ Πραπάνγκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η Ημέρα : ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΟΥΑΝΓΚΣΙ - ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πόλη, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θεωρείται μια από τις πιο παραδοσιακές και καλοδιατηρημένες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από το τέως Βασιλικό παλάτι και νυν Εθνικό Μουσείο, που στεγάζει και το Βασιλικό Θέατρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Ξιέν Θονγκ, το ομορφότερο τέμπλο της πόλης, τον ναό Aham και την πανύψηλη στούπα Visoun. Συνεχίζουμε με μια εκδρομή στους πανέμορφους καταρράκτες Κουάνγκ Σι, που δημιουργούν πισίνες πάνω σε ασβεστολιθικούς λόφους. Η διαδρομή πραγματικά θα σας γοητεύσει. Απέραντοι ορυζώνες εναλλάσσονται με χαμηλούς λόφους με πλούσια τροπική βλάστηση. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με ανάβαση στον ιερό λόφο Που Σι, που θα μας ανταμείψει με μια πανοραμική θέα της πόλης και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η Ημέρα :ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ - ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΚΑΜΠΟΤΖΗ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το περίφημο Σιέμ Ρεπ της Καμπότζης. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια όμορφη βαρκάδα στη λίμνη Tonle Sap και θα επισκεφθούμε το πλωτό χωριό Chong Kneas. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η Ημέρα : ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον πιο διάσημο ναό, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, που υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, έχει μια μεγάλη, τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας επισκεπτόμενοι τον ναό Pre Rup, έναν από τους παλαιότερους του χώρου, αφιερωμένος στον θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η Ημέρα :ΣΙΕΜ ΡΕΠ - ΜΠΑΤΤΑΜΠΑΝΓΚ

Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και τον ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Η περιοδεία μας στον αρχαιολογικό χώρο θα συνεχιστεί, καθώς θα επισκεφθούμε το αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καμπότζης και ομώνυμη επαρχία της, τη Μπατταμπάνγκ, μία πόλη με περίτεχνα αρχιτεκτονικά κτίρια και χαμογελαστούς κατοίκους! Η κύρια ασχολία τους είναι η παραγωγή ρυζιού, καθώς η Μπατταμπάνγκ είναι μια σημαντική πόλη παραγωγής ρυζιού εδώ και 500 χρόνια! Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη αυτή πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η Ημέρα :ΜΠΑΤΤΑΜΠΑΝΓΚ - ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Πρωινή επίσκεψη στις σπηλιές Πνομ Σανπό, που στέκουν σιωπηλοί μάρτυρες των εκατοντάδων θυμάτων της θηριωδίας των Ερυθρών Χμερ. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα της Καμπότζης, την Πνομ Πενχ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η Ημέρα :ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ (Ξενάγηση) - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng, φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ. Το απόγευμα μας επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη: η βαρκάδα μας στα νερά του ποταμού, απ’ όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η Ημέρα : ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Για τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής στον τιμοκατάλογο

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ