Dalmatian Coast.jpg
ΒΕΝΕΤΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΤΑΞΙΔΙΑ VIP

7 ημέρες
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση  για Βενετία μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, το βόρειο αστέρι της Ιταλίας. Άφιξη, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και γνωρίστε το νησί του Αγίου Μάρκουvenice_italy_tourism-1366x768.jpgένα από τα 118 νησάκια που αποτελούν τη Βενετία και συνδέονται από περίπου 400 γέφυρες. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου. Εδώ θα δείτε τα ‘παλαιά’ και ‘νέα κυβερνεία’ και την ‘Ναπολεόντεια πτέρυγα’, τον πύργο του ρολογιού, φημισμένο για τους Μόρι (τα μπρούτζινα αγάλματα που χτυπούν τις ώρες), την έξοχη βυζαντινή βασιλική του Αγίου Μάρκου, και δίπλα το περίφημο παλάτι των δόγηδων και την γέφυρα των στεναγμών. Τέλος επισκεφθείτε τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου, που κτίστηκε το 1539 και την παρακείμενη Γέφυρα των Ελλήνων (Ponte dei Greci). Υπόλοιπο ημέρας στη διάθεση σας . Μπορείτε να πιείτε καφέ σε ένα από τα κομψά καφέ της πλατείας του Αγίου Μάρκου και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Αισθανθείτε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Βενετίας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό και μεταφορά στο Ζάγκρεμπ στην πρωτεύουσα της Κροατίας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας

4η Ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των cebf8_plitvice-lakes.jpg φημισμένων λιμνών Πλίτβιτσε .Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, η δημιουργία της λίμνης οφείλεται στις προσευχές των κατοίκων της περιοχής για τον τερματισμό μια μακράς περιόδου ξηρασίας. Τότε η μαύρη Βασίλισσα συγκινήθηκε από τις παρακλήσεις των ανθρώπων και έκανε τα στοιχεία της φύσης να συνεναίσουν και να βρέξει. Όμως έβρεξε τόσο πολύ, ώστε τα νερά να δημιουργήσουν λίμνες, οι οποίες παραμένουν έως σήμερα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

5η Ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

dubrovnik10.jpg Πρωινό και γνωριμια με  τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ,η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου διαν/ση.

6η Ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και σας προτείνουμε να θαυμάσετε το Ντουμπρόβνικ από ψηλά.dubrovnik-desktop-groot.jpgΑνεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdjαπό όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και -αν δεν φυσάει πολύ- θα απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι πολύ μικρή (ούτε 5 λεπτά), αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και με την μοναδική αρχιτεκτονική. Δείτε τα πολλά μικρά καταστήματα της και τις πολλές μικρές εκκλησίες της οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες διαμέσου της ιστορίας.Διανυκτέρευση

7η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.