17145074-Pushkar-India.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΕΛΧΙ ΑΓΚΡΑ ΤΖΑΙΜΠΟΥΡ ΟΡΟΣ ΑΜΠΟΥ ΜΑΝΤΑΒΑ

16 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΧΙ

Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου φθάνουμε την επομένη το πρωί.

2η Ημέρα : ΔΕΛΧΙ - ΜΑΝΤΑΒΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί και, μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την περιοχή του Σαχαβάτι στο βορειοανατολικό άκρο της πολιτείας του Ρατζαστάν, που αποτελεί πραγματικά «υπαίθριο μουσείο». Οι πλούσιοι κι ευρηματικοί έμποροι του Σαχαβάτι κυριάρχησαν για ολόκληρους αιώνες στην οικονομική ζωή της υποηπείρου, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση. Προϊόν αυτού του «αγώνα» είναι τα περίφημα «Χαβέλις» του Σαχαβάτι, με τις εξαιρετικές «ναίφ» νωπογραφίες, που πέραν της πρωτότυπης αισθητικής τους, αποτελούν και την εύγλωττη εξιστόρηση μιας τεράστιας λαϊκής και αστικής παράδοσης.

3η Ημέρα : ΜΑΝΤΑΒΑ - ΜΠΙΚΑΝΕΡ

Αλλαγή σκηνικού σήμερα και αναχώρηση για την πόλη κόσμημα, το Μπικανέρ. Το απόγευμα μας είναι σκόπιμα ελεύθερο, για να μυηθούμε στο παραμυθένιο κόσμο των μαχαραγιάδων, που απλόχερα προσφέρει μία βόλτα έως το περίφημο παλάτι Λαξμί Νιβάς, πασίγνωστο για την περίτεχνη αρχιτεκτονική του και το αριστοκρατικό του στιλ.

4η Ημέρα : ΜΠΙΚΑΝΕΡ - ΤΖΑΙΣΛΑΜΕΡ

Πρωινή επίσκεψη του φρουρίου Τζουναγκάρθ (το μόνο που δεν είναι χρισμένο σε λόφο-και αποτελεί σχεδιαστικά ένα τέλειο τετράγωνο). Το φρούριο αυτό είναι το αποτέλεσμα οικοδόμησης και δραστηριοτήτων δεκαέξι διαδοχικών γενεών των ηγεμόνων της περιοχής, αρχής γενομένης από τα τέλη του 16ου αιώνα. Αυτό το παλιό παλάτι-φρούριο, έχει να επιδείξει παλαιά μνημεία, εννέα ναούς, εξαιρετικά αντικείμενα τέχνης, επτά ιστορικές πύλες, οπλοστάσιο, όμορφους κήπους και τα ιερά συμβολικά χέρια της Σατι. Συνεχίζεται για την επίσκεψη του τριώροφου ανακτόρου-Μουσείου του Μαχαραγιά Γκάγκα, χτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη μεταξύ του 1902-1926, σε Ινδο-Σαρακήνικο στυλ. Εκτός των περίτεχνων αιθουσών του ανακτόρου, μοναδικό θα βρείτε το διάκοσμο της εσωτερικής πισίνας και την 4η μεγαλύτερη ιδιωτική βιβλιοθήκη του κόσμου ! Οδικώς θα συνεχίσετε για τη «χρυσή πόλη» Τζαϊσαλμέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : ΤΖΑΙΣΛΑΜΕΡ

ΣΜετά το πρωινό θα επισκεφθείτε το οχυρό της πόλης με τα τριπλά του τείχη, χτισμένο το 1156, για τις μάχες των δυναστειών της εποχής. Σήμερα φιλοξενεί 3000 κατοίκους και θεωρείτε το ιστορικό τουριστικό κέντρο της περιοχής, γνωστό και από τη ταινία που γυρίστηκε εκεί «Το χρυσό οχυρό». Θα συνεχίσετε με επίσκεψη στις ιστορικές επαύλεις Ναθμαθτζί & Χαβελί καθώς και του Τζαϊνιστικού ναού. Το απόγευμα θα συνεχίσετε 45 χλμ από τη χρυσή πόλη για τη κοντινή έρημο Σαμ (που φέρνει στους αμμόλοφους της Σαχάρας) και είναι το προτεινόμενο σημείο επίσκεψης για τους ταξιδιώτης στην Ινδία (κατά την Lonely planet). Εκεί θα κάνετε σαφάρι, ιππεύοντας καμήλες και απολαμβάνοντας τα χρώματα του δειλινού στους αμμόλοφους της ερήμου! Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : ΤΖΑΙΣΛΑΜΕΡ- ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ

Πρωινή μεταφορά στη Τζοντπούρ (οδικώς 295 χλμ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο Μεχρανγκάρχ (ένα από τα επιβλητικότερα οχυρά των Ινδιών, λαξευμένο στους βράχους και με επάλξεις από 6 έως 36 μέτρων – γεμάτο από ιστορίες και μύθους. Ακολουθεί η επίσκεψη στο κάτασπρο κενοτάφιο του Μαχαραγιά Τσασβαντ Σινχ ΙΙ (από λευκό μάρμαρο) Τζασουάντ Θαντά, που θα το συναντήσετε σε μία ήσυχη περιοχή με όμορφη θέα στη πόλη και στο φρούριο. Ακολουθεί δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διαν/ση.

7η Ημέρα : ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ -ΜΑΟΥΝΤ ΑΜΠΟΥ

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Τζοντπούρ ξεκινώντας από το φρούριο Μεχρανγκάρ, χτισμένο σ’ ένα λόφο, 125 μέτρα ύψος πάνω από την πόλη. Περίτεχνα παλάτια, αυλές και σκαλιστές όμορφες προσόψεις δίνουν μια ξεχωριστή γοητεία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα βασιλικά κενοτάφια του Τζασβάντ Θάντα, φτιαγμένα το 1899 από λευκό μάρμαρο και αφιερωμένα στη μνήμη του Μαχαραγιά Τζασβάντ Σίνχ του 2ου. Αμέσως μετά ξεκινάμε για το φημισμένο θέρετρο της εποχής των Άγγλων Μάουντ Αμπού. Πνιγμένο στη βλάστηση -πλούσιο κάποτε σε άγρια θηράματα– αποτελούσε αγαπημένο μέρος για κυνήγι.

8η Ημέρα : ΜΑΟΥΝΤ ΑΜΠΟΥ -ΟΥΝΤΑΙΠΟΥΡ

Πρωινή οδική μεταφορά στην ρομαντικότερη περιοχή Ουνταϊπούρ, με τις μωβ και ώχρας αποχρώσεις των κορυφογραμμών της, τα φανταστικά παλάτια και ναούς, τα πολύχρωμα καλντερίμια, τις ατέλειωτες βαρκάδες στη λίμνη Πιτσόλα και τα ατελείωτα παζάρια στις αγορές του. Πριν την άφιξη στην Ουνταϊπούρ, θα γίνει στάση στο προάστιο της Ρανακπούρ, για να επισκεφθείτε τον Τζαϊνιστικό ναό, που αποτυπώνετε αρχιτεκτονικά σαν ένα ποίημα σε πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Ουνταϊπούρ και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα : ΟΥΝΤΑΙΠΟΥΡ

Πρωινή επίσκεψη του Παλατιού της πόλης ή αλλιώς στο αρχιτεκτονικό θαύμα του Ρατζαστάν χτισμένο από γρανίτη & μάρμαρο, με ένα μείγμα μεσαιωνικής-ευρωπαϊκής & κινεζικής αρχιτεκτονικής πάνω στη ήσυχη λίμνη Πιτσόλα. Θα ακολουθήσει μέσα στο συγκρότημα, η επίσκεψη στο κήπο «των υπηρετριών» Σαχελιόν Κι Μπαρί και του επιβλητικού ναού Τσαγκντίς με το πανύψηλο κωδωνοστάσιο στολισμένο με γλυπτά χορευτών, ελεφάντων, ιππέων και μουσικών. Το απόγευμα θα γίνει βαρκάδα στην όμορφη λίμνη της Ουνταϊπούρ και θα σας δοθεί χρόνος ελέυθερος στα παζάρια, μέχρι το δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

10η Ημέρα : ΟΥΝΤΑΙΠΟΥΡ - ΠΟΥΣΚΑΡ

Σήμερα αναχωρούμε για το Πουσκάρ με την ομώνυμη γραφική λίμνη. Ωστόσο στο Πουσκάρ βρίσκεται και ο μοναδικός, σε ολόκληρη την Ινδία, Ναός του θεού Βράχμα προς τιμή του οποίου στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου γίνεται κάθε χρόνο το περίφημο πανηγύρι του Πουσκάρ. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Ναό και να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια του χωριού που οδηγούν στη λίμνη.

11η Ημέρα : ΤΖΑΙΜΠΟΥΡ

Αμέσως μετά το πρωινό, εγκαταλείπουμε το Πουσκάρ και αναχωρούμε οδικώς για την υπέροχη Τζαϊπούρ με επίσκεψη καθοδόν στην Ατζμέρ και στον πολύβουο τζαμί της

12η Ημέρα : ΤΖΑΙΠΟΥΡ

Η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν είναι μία πόλη που βρίθει από μνημεία και παλάτια, παρακαταθήκη των άξιων μαχαραγιάδων που έμειναν στην εξουσία συνάπτοντας συμφωνίες φιλίας με το "British Raj", την Βρετανική αποικιακή κυβέρνηση. Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη σε ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής, το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπερ Φόρτ», έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σίνχ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη. Το κάστρο δεσπόζει στην κορυφογραμμή της οροσειράς, που γειτονεύει με την Τζαϊπουρ και αποτέλεσε για αιώνες το σπίτι των περίφημων Ραζπούτ πολεμιστών. Στη συνέχεια, μας περιμένει το καινούριο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Τσαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ», ίσως το πιο περίτεχνο κτίριο της υποηπείρου.

13η Ημέρα : ΤΖΑΙΠΟΥΡ - ΑΓΚΡΑ

Το οδοιπορικό μας στο Ρατζαστάν τελειώνει σήμερα. Πριν όμως επιστρέψουμε στο Δελχί, θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθούμε τη πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πιο ένδοξες στιγμές της πιο σημαντικής αυτοκρατορίας της Ινδικής ιστορίας, τους περίφημους Μουγκάλ. Η διαδρομή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα στην επιβλητική Άγκρα.

14η Ημέρα : ΑΓΚΡΑ - ΔΕΛΧΙ

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα, με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Το απόγευμα επιστρέφουμε οδικώς στο Δελχί.

15η Ημέρα : ΔΕΛΧΙ

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης . Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλιό Δελχί ο σημερινός, για να δείτε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του παλιού με τα μαρμάρινα παλάτια, τζαμιά και παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες Mαχαραγιάδων. Θα περιηγηθείτε στο απέριττο μνημείο του Γκάντι(Ρατζ Γκατ), & περνώντας έξω από το Kόκκινο Φρούριο, θα συνεχίσετε για το τζαμί Γισμά Mαχίντ, θα επισκεφθείτε το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας(Τζαμά Μόσκ), το ιστορικό παζάρι Tσάντμι Σοκ και το ναό Λάμι Nαράι. Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

16η Ημέρα : ΔΕΛΧΙ- ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ