india_delhi1.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΜΠΟΜΠΑΛ ΒΟΜΒΑΗ ΑΟΥΡΑΓΚΑΜΠΑΤ

14 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ AΘHNA - ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ ΔΕΛΧΙ - ΜΠΟΠΑΛ

Άφιξη στο Δελχί και πτήση για το Μποπάλ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μαντύα Πραντές, που αποτελεί ένα συναρπαστικό αμάλγαμα φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και σύγχρονου τρόπου ζωής. Χτισμένο στη θέση της πόλης Μποτζαπάλ, που ίδρυσε τον 11ο αιώνα ο θρυλικός βασιλιάς Ράτζα Μπότζα, το Μποπάλ είναι γνωστό και ως "πόλη των λιμνών". Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΠΑΛ - ΣΑΝΤΣΙ - ΜΠΟΠΑΛ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, μεταξύ των οποίων το Τζαμά Μαστζίντ, το πανέμορφο τζαμί με τους χρυσούς μιναρέδες, τους βολβοειδείς τρούλους και τους λευκούς αλαβάστρινους κίονες. Ακολουθεί το Ραστρίγια Μανάβ Σανγκραχαλάγια (Εθνικό Μουσείο της Ανθρωπότητας), ένα μοναδικό ανοιχτό μουσείο-πάρκο, που παρουσιάζει τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό διαφόρων λαών και εθνοτήτων που ζουν στην Ινδία, με έμφαση στους γνωστούς και πολυ-κινηματογραφημένους Αντιβάσι, γνωστούς και ως "βασιλιάδες της ερήμου". Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαντσί που βρίσκεται 50 km βόρεια του Μπομπάλ, για να θαυμάσουμε τη Μεγάλη Στούπα της εποχής του ένδοξου βασιλιά Ασόκα (3ος π.Χ. αι.), ύψους 16 μέτρων με τα υπέροχα τοράνας, ίσως τα πιο σημαντικά σε ολόκληρη την Ινδία! Επιστροφή στο Μποπάλ. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΠΑΛ - ΟΥΤΖΕΪΝ - ΙΝΤΟΡ

Πρωινή αναχώρηση για την Ιντόρ, που βρίσκεται σε απόσταση 225 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε την Ουτζέιν, μια από τις επτά ιερές πόλεις της Ινδίας που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Shipra. Το αρχικό της όνομα ήταν Αβαντίκα και αποτελούσε βασικό εμπορικό σταθμό από τον 4ο αι. μ.Χ. Περίτεχνα ναϊκά συμπλέγματα αποκαλύπτονται μπροστά μας και τα γκατς του ποταμού παραμένουν μια πρόκληση για τον φωτογραφικό μας φακό. Μετά από την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Ιντόρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ ΙΝΤΟΡ - ΟΜΚΑΡΕΣΒΑΡ - ΜΑΧΕΣΒΑΡ - ΙΝΤΟΡ

Η Ιντόρ, μια μικρή σύγχρονη πόλη, αποτελεί ανάπαυλα και βασικό ορμητήριο για προσκυνητές και επισκέπτες, που προσέρχονται για να αφουγκραστούν τους "ψιθύρους των θεών". Σε κοντινή απόσταση εντοπίζονται κάποια από τα λιγότερο γνωστά και καλά κρυμμένα ιερά κέντρα του Ινδουιστικού και Τζαϊνιστικού κόσμου. Ξεκινάμε με την Ομκαρεσβάρ, ιερή πόλη που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ναρμάντα και Κεβέρι. Επίκεντρο, το φυσικό νησί Σρι Ομκάρ Μαντάτα, που έχει το σχήμα του ιερότερου Ινδικού συμβόλου - του "Oμ" - και αποτελεί τόπο προσκυνήματος για εκατοντάδες χρόνια. Ναοί με ιστορία και παράδοση χιλιάδων ετών μας προσκαλούν σε περιπλάνηση. Στους πιο σημαντικούς, ο ναός του Σίβα με το άγαλμα ύψους 30 μέτρων. Συνεχίζουμε για την ήσυχη και απόμακρη Μαχεσβάρ, μια λαμπρή πόλη, που στην αυγή του Ινδικού πολιτισμού υπήρξε, με το όνομα Mahishmati, πρωτεύουσα του βασιλιά Kartivarjun. Αυτή η πόλη των ναών στις όχθες του ποταμού Ναρμάντα, αναφέρεται στα έπη Ραμαγιάνα και Μαχαμπχαράτα. Εδώ ο χρόνος σταμάτησε τον 18ο αι., την εποχή της βασίλισσας των Χόλκαρ Αχίλ Γιαμπάι, που μετέτρεψε την πόλη σε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι. Σήμερα, περίτεχνα μπαλκόνια και σκαλιστές είσοδοι μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν. Βασικό αξιοθέατο, το παλάτι της πόλης, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο ναός του Σίβα με το γνωστό Χρυσό Λίγκαμ. Και εδώ, όπως στους περισσότερους ιερούς βωμούς της πολιτείας Μαντύα Πραντές, τα έργα της φύσης και του ανθρώπου συντελούν στη δημιουργία ενός συναρπαστικού μεγαλείου. Επιστροφή στην Ιντόρ. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ ΙΝΤΟΡ - ΜΑΝΤΟΥ - ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Σε ένα πανέμορφο τοπίο με δάση και τεχνητές λίμνες βρίσκεται η Μαντού, δημιούργημα του Αφγανού Ντιλάβαρ Χαν στα μέσα του 15ου αι. Ερείπια από παλιά τεμένη, κέντρα στρατιωτικών επιχειρήσεων και παλάτια βρίσκονται απλωμένα σε έκταση 20 km2. Βασικότερο αξιοθέατο το παλάτι της πόλης του 17ου αι. Κατασκευασμένο σε σχήμα πλοίου, στο στενό πέρασμα ανάμεσα από δυο τεχνητές λίμνες, αποτελεί επίτευγμα μηχανικής! Εσωτερικές αυλές, σκεπαστά μπαλκόνια και περίτεχνα διακοσμημένα δωμάτια εντυπωσιάζουν - με μια αισθητική σχεδόν άγνωστη - και τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη! Επιστροφή στην Ιντόρ και πτήση για το Αχμενταμπάντ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Η πρωτεύουσα του Γκουτζαράτ άνθισε και ξέπεσε στο πέρασμα μόλις τριών αιώνων! Από κέντρο κουλτούρας και γνώσης τον 18ο αι., περνά στη βιομηχανική παραγωγή υφασμάτων και χάνεται τελικά από το προσκήνιο, όταν οι κάτοικοί της μεταναστεύουν μαζικά κάτω από τις επιταγές των Άγγλων. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το Τζαμά Μαστζίντ του 15ου αι., κατασκευασμένο πάνω σε ερείπια Ινδουιστικών ναών, αλλά με δεξιοτεχνία και ξεχωριστή αισθητική λαμπρότητα. Ξεχωρίζουν οι "τρεμάμενοι μιναρέδες" και το μαυσωλείο του ιδρυτή της πόλης Αχμέντ Σαχ στην ανατολική είσοδο. Συνεχίζουμε με τον Τζαϊνιστικό ναό Χάθε Σινγκ, στον οποίο θα θαυμάσουμε τον περίτεχνο διάκοσμό του από λευκό μάρμαρο. Ο οκταγωνικός ταμιευτήρας νερού Ανταλάζ είναι κατασκευασμένος σε πέντε κλιμακωτά επίπεδα και θα μας εντυπωσιάσει με τα υπέροχα λίθινα ανάγλυφά του, ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει στοιχεία επιστήμης και εφαρμοσμένων τεχνών του 15ου αι. Σειρά έχει το λαογραφικό μουσείο Σρέγιας, για να μυηθούμε στις τοπικές παραδοσιακές τέχνες της ξυλογλυπτικής και της ιδιότυπης υφαντουργίας. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, απ΄ όπου διεύθυνε την "ειρηνική επανάσταση", από το 1915 έως την οριστική ανεξαρτησία της Ινδίας. Σώζονται πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα και στον περιβάλλοντα χώρο θα δούμε να κατασκευάζουν χαρτί με τον παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ - ΜΠOYTZ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Μπουτζ, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Γκουτζαράτ. Εναλλαγές τοπίου, εικόνες καθημερινής ζωής, πλανόδιοι και νομάδες συνθέτουν πλούσιο θέαμα για τα μάτια και πρόκληση για τον φωτογραφικό φακό. Άφιξη στο Μπουτζ αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ ΜΠOYTZ - ΧΩΡΙΑ ΜΠΑΝΝΙ - ΜΠΟΥΤΖ

Η σημερινή μέρα θα μας οδηγήσει στην "Άγρια Δύση" της Ινδίας, όπως αποκαλείται το Κουτς, που είναι αδιαμφισβήτητα μια περιοχή-γεωγραφικό φαινόμενο. Κατά την ξηρή περίοδο το Μικρό και το Μεγάλο Ρανν είναι μια επίπεδη άνυδρη έκταση, με ατέλειωτες αλυκές και ένα προστατευόμενο πάρκο με σπάνια πανίδα. Κατά την περίοδο των μουσώνων όμως, η θάλασσα εισβάλει από τον Κόλπο του Κουτς και η έκταση γεμίζει αλμυρό νερό και ψάρια.. Τότε το Κουτς, μετατρέπεται σε νησί! Δικαίως λοιπόν, στη γλώσσα των Γκουτζαράτι η λέξη "κουτς-μπο" σημαίνει χελώνα του νερού. Θα γνωρίσουμε αυτή την ασυνήθιστη έκταση και την ιστορία της, μέσα από τα μάτια των πιο σπάνιων νομαδικών φυλών που επιβιώνουν ακόμα στην Ινδία. Στο χωριό Χόντκα κατοικούν οι αυτόχθονες Αχίρ και Χάριγιαν, ενώ οι νομάδες Ράμπαρι ασχολούνται με την κεραμική και την διακόσμηση υφασμάτων σε δικούς τους καταυλισμούς. Βορειότερα, στα χωριά Μπάννι, το τοπίο ηρεμεί και πρασινίζει. Οι αυτόχθονες Κόλι, Σίντι και οι νομάδες Μπαρβάντ συνωστίζονται στα βοσκοτόπια. Ανάμεσά τους κι εμείς, κυνηγώντας ένα εξωπραγματικό ηλιοβασίλεμα στις απέραντες εκτάσεις με τις αλυκές και το πέταγμα των αποδημητικών στον μακρινό ορίζοντα. Επιστροφή στο Μπουτζ. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΥΤΖ - ΜΠΟΥΤΖΟΝΤΙ - ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ

Πρωινή επίσκεψη στο χωριό Μπουτζόντι για να περπατήσουμε στην αυθεντική γειτονιά Άινα Μαχάλ, να δούμε το λαογραφικό μουσείο και να κάνουμε τη βόλτα μας στην τοπική αγορά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αουρανγκαμπάντ, που θα αποτελέσει τη βάση μας για τα περίφημα σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ - ΕΛΛΟΡΑ - ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ελλόρα, στα σπήλαια της οποίας θα δούμε τους περίφημους Βουδιστικούς, Ινδουιστικούς και Τζαϊνιστικούς ναούς, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο Αουρανγκαμπάντ. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ - ΑΓΙΑΝΤΑ - ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ

Πρωινή αναχώρηση για την Αγιάντα, όπου θα επισκεφθούμε τα εκπληκτικά της σπήλαια γεμάτα γλυπτά και νωπογραφίες. Άριστα δείγματα βουδιστικής πίστης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μας ταξιδεύουν πίσω στον 2ο αι. π.Χ., όταν οι σημερινές τεχνικές και η τεχνολογία ήταν ακόμα άγνωστες. Και όμως, η άφθαρτη εικόνα τους παραπέμπει περισσότερο σε "σύγχρονο μουσείο", όπως η Unesco υπέδειξε. Επιστροφή στο Αουρανγκαμπάντ. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ - ΒΟΜΒΑΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βομβάη, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μαχαράστρα, τη "Νέα Υόρκη της Ινδίας", που είναι το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας και το κύριο λιμάνι της στην Αραβική θάλασσα. Η Βομβάη κατοικείται από εκπροσώπους όλων των γλωσσικών και θρησκευτικών ομάδων της Ινδίας και φιλοξενεί πλήθος αλλοδαπών. Είναι κτισμένη στη θέση ενός αρχαίου οικισμού και πήρε το όνομά της από την τοπική θεά Μούμπα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πύλη της Ινδίας, μια μνημειακή αψίδα που ορθώνεται απέναντι από τη θάλασσα, τον Τζαϊνιστικό ναό, τον σταθμό Βικτόρια, το Dhobi Ghat και την παραλιακή λεωφόρο Marine Drive. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ ΒΟΜΒΑΗ - AΘHNA

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Aναχωρήσεις-Τιμές-Παροχές > Πατήστε εδώ