Daly College Indore,India_1680x1050.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΚΟΑ ΧΑΣΑΝ ΜΠΕΛΟΥΡ ΧΟΣΠΕΤ

11 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΓΚΟΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γκόα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Οι Πορτογάλοι, που είχαν αναγνωρίσει τη στρατηγική της θέση, την είχαν υπό τον έλεγχο τους για σχεδόν 500 χρόνια. Αποχωρώντας μόλις στα μέσα του περασμένου αιώνα, άφησαν πίσω τους δεκάδες αντιπροσωπευτικά κτίσματα της λαμπρής αυτοκρατορίας τους και τη βαριά κληρονομιά που φέρει κάθε λαός της Μεσογείου. Έτσι η Γκόα δε θυμίζει σε τίποτα την υπόλοιπη Ινδία. Η Ανατολή εδώ γίνεται ένα με τη Δύση και το μείγμα είναι εκρηκτικό... Μπορείτε να του αντισταθείτε;

2η - 4η ΗΜΕΡΑ ΓΚΟΑ

Άφιξη στη Γκόα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Τέσσερις ολόκληρες ημέρες στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τις χάρες του επίγειου αυτού παράδεισου. Οι ατελείωτες παραλίες της, απλώνονται στις άκρες των φοινικόδασων. Μία περιοχή που μπορείς να έρθεις σε επαφή με τη φύση, να διασκεδάσεις ή να απομονωθείς, να κάνεις πολλά θαλάσσια σπόρ και να έρθεις σε επαφή με το πραγματικό Ινδικό τρόπο ζωής. Η περιοχή έγινε ευρύτερα γνωστή τη δεκαετία του '60 χάρη στους hippies με τα ξέφρενα parties και με σύνθημα την επιστροφή στη φύση. Όμως, πλέον η Γκόα δεν είναι μόνο αυτό· στην ενδοχώρα θα ανακαλύψετε μια έκταση που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την υφήλιο. Στην επικράτειά της υπάρχουν περίπου 350 γραφικά χωριουδάκια, με το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, τα οποία αξίζει να εξερευνήσετε. Οι μεγαλύτερες πόλεις απλώνονται γύρω από λιμάνια και δεν ξεπερνούν σε πληθυσμό τους 100.000 κατοίκους. Θα σας ταξιδέψουν πίσω στο ένδοξο παρελθόν, τότε που αποτελούσαν απαραίτητο σταθμό για Ευρωπαίους, Ασιάτες και Άραβες εμπόρους. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ ΓΚΟΑ - ΧΟΥΜΠΛΙ

Αναχώρηση για την ενδοχώρα και το Χούμπλι που μάς «εισάγει» στη πολιτεία Καρνάτακα. Μαζί με τη δίδυμη αδελφή-πόλη Νταρβάντ αποτελούν τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας μετά τη Μπανγκαλόρ. Σημαντικό εμπορικό κέντρο της βόρειας Καρνάτακα, το Χούμπλι βασίζει την οικονομία του στις καλλιέργειες βαμβακιού, τσίλι και αράπικων φιστικιών. Εδώ βρίσκονται επίσης τα κεντρικά γραφεία των Ινδικών Σιδηροδρόμων καθώς και η διοίκηση των Οδικών μετακινήσεων & μεταφορών της Νοτιοδυτικής περιφέρειας του κράτους. Ενώ σε πολλές άλλες χώρες το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι σχεδόν εγκαταλειμμένο, η Ινδία έχει επενδύσει πολλά σε αυτό το μεταφορικό μέσο.Ο σιδηρόδρομος Κόνκαν, ένα κατασκευαστικό θαύμα, καλύπτει σχεδόν 1.000 χλμ, περνώντας μέσα από τρεις πολιτείες - της Μαχαράστρα, της Γκόα και της Καρνάτακα - και φθάνει έως το Μπνγκαλόρ. Η ευρύτερη περιοχή είναι πολύ εύφορη λόγω της παρουσίας μεγάλων ποταμών όπως οι Γκοντάβαρι, Κρίσνα και Κόβερι που αφού αρδεύσουν το γόνιμο έδαφος του οροπεδίου Ντεκάν εκβάλλουν στον κόλπο της Βεγγάλης. Άφιξη στο Χούμπλι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ ΧΟΥΜΠΛΙ - ΧΟΣΠΕΤ (μνημεία Αϊχόλ, Παταντάκαλ και Μπαντάμι)

Η Καρνάτακα είναι εντυπωσιακή και παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία: από τη μια, γιγάντιοι ογκόλιθοι, που είναι σαν να τους έριξαν οι θεοί πάνω στους άγονους λόφους και από την άλλη ορυζώνες και φυτείες καφέ. Εδώ θα συναντήσουμε επιβλητικά μνημεία, τα οποία μαρτυρούν τις περιπέτειες των μεγάλων ινδουιστικών και μουσουλμανικών δυναστειών, που οι αγώνες τους για εξουσία σώζονται στις ιστορίες των ντόπιων. Από τον 17ο ως τον 18ο αιώνα πολλές αυτοκρατορίες ανήλθαν και κατήλθαν στην εξουσία. Μεταξύ των γεγονότων που ξεχωρίζουν είναι η ήττα της τελευταίας μεγάλης ινδουιστικής αυτοκρατορίας των Βιτζαγιανάγκαρ το 1565 και ο θάνατος του ήρωα Τίπου Σουλτάν το 1799. Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα ανατολικά με προορισμό το Χόσπετ, που απλώνεται νωχελικά πάνω στον ποταμό Τουνγκαμπάντρα. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε τρεις ομάδες εξαίρετων σπηλαίων και ναών που είναι απομονωμένα στη ξηρή αλλά όμορφη κοιλάδα του ποταμού Μαλπράμπα. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και το θεμέλιο για τα μεταγενέστερα μεγαλειώδη επιτεύγματα στις μεσαιωνικές πόλεις όλης της υποηπείρου. Κατασκευαστές αυτών των αριστουργημάτων ήταν οι ηγεμόνες των Τσαλούκια της πρώϊμης περιόδου, οι οποίοι ξεκίνησαν από το Αϊχόλ – με τα πολλά ινδουιστικά και ζαϊνικά μνημεία - τον 4ο αιώνα για να καταλάβουν σχεδόν όλη την Καρνάτακα. Ξεχωρίζει ο ναός της Ντούργκα με το πρώιμο γκοπουράμ (πύργος) που χαρακτηρίζει τους ναούς της νότιας Ινδίας. Το Παταντάκαλ ήταν το θρησκευτικό τους κέντρο και η πόλη που γινόταν η στέψη τους. Οι περισσότεροι ναοί είναι κτισμένοι από ροζ και μωβ ψαμμίτη και φανερώνουν τα διαδοχικά αρχιτεκτονικά στυλ που καθιερώθηκαν στους ναούς της Νότιας Ινδίας. Ο πιο εντυπωσιακός από τους 10 ναούς είναι ο Βιρουπάκσα με τα περίφημα γλυπτά που απεικονίζουν σκηνές από τα έπη Ραμαγιάνα και Μαχαμπαράτα. Στο Μπαντάμι θα απολαύσουμε τους αρχαιότερους ινδουιστικούς ναούς που είναι αφιερωμένοι στους θεούς Σίβα και Βίσνου, τα εντυπωσιακά γλυπτά του 6ου αιώνα με την εκπληκτική ζωντάνια που τα χαρακτηρίζει, αλλά και τη διακόσμηση στους κίονες, τα κιονόκρανα και τις οροφές, που περιλαμβάνει φιγούρες, φυλλώματα, κοσμήματα και γιρλάντες. Μετά την ξενάγησή μας, θα συνεχίσουμε για το Χόσπετ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ΗΜΕΡΑ ΧΟΣΠΕΤ - ΧΑΜΠΙ - ΧΟΣΠΕΤ

Ολοήμερη εκδρομή στο Χάμπι (ή Βιτζαγιανάγκαρ, που σημαίνει η πόλη της νίκης), την πάλαι ποτέ ένδοξη πρωτεύουσα της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην Ινδία που ίδρυσαν οι πρίγκιπες Τελουγκάν το 1336, αφού κατέλαβαν τα εδάφη των Χοϊσάλα στη νότια Καρνάτακα και ανέκτησαν τα περισσότερα από τα εδάφη που είχαν χάσει από τους σουλτάνους του Δελχί. Έτσι, εξασφάλισαν την υποταγή των νεοαπελευθερωμένων ηγεμόνων ολόκληρης της περιοχής, μέχρι το Τάμιλ Νάντου, εκτός από το μεγαλύτερο μέρος της ακτής του Μάλαμπαρ και έλεγχαν σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Ινδία, απωθώντας τους μουσουλμάνους ως το 1565. Οι τεράστιοι φόροι που προέκυψαν χρησιμοποιήθηκαν από τους ηγεμόνες για τη δημιουργία της αυτοκρατορικής τους πρωτεύουσας. Τα ερείπια του Βιτζαγιανάγκαρ, καταχωρισμένα στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 1986, θεωρούνται από πολλούς ισάξια της Πέτρας στην Ιορδανία. Εντυπωσιακά κτίρια, ανάμεσα σε τεράστια βράχια δίπλα στον ποταμό Τουνγκαμπάντρα, ήταν ξεχασμένα μέχρι να τα ανακαλύψουν οι αρχαιολόγοι το 1960. Σήμερα η πρώην πόλη είναι γεμάτη βασιλικά, θρησκευτικά και δημοτικά κτίρια, διάσπαρτα ανάμεσα σε μπανανοφυτείες, ορυζώνες και μικρά χωριά. Θα περιηγηθούμε στον αχανή αρχαιολογικό χώρο με τα διάσπαρτα μνημεία, ξεκινώντας από το παζάρι του χωριού με τον ναό Βιρουπάξα – ο μόνος ναός που χρησιμοποιείται ακόμη - και τον ναό Βιτάλα του 16ου αιώνα, που προστατεύεται από την Ουνέσκο για την αρχιτεκτονική του, τις ανάγλυφες παραστάσεις, τους αψιδοστάτες με τα σκαλιστά ζώα και τους αναβάτες. Κοντά στον ναό Ατσιουτάραγια, στους πρόποδες του λόφου Ματάνγκα, βρίσκεται η σπηλιά όπου πιστεύεται ότι ο Σουγκρίβα έκρυψε το κόσμημα της Σίτα. Στον βασιλικό περίβολο ξεχωρίζει το περίτεχνα σκαλισμένο παλάτι του Λωτού και οι στάβλοι των ελεφάντων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Χόσπετ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ ΧΟΣΠΕΤ - ΧΑΣΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για το Χασάν με καθ΄ οδόν επίσκεψη στο οχυρό Τσιτραντούργκα με τις χαρακτηριστικές, μεγάλες πύλες του, τους δυο ναούς από την εποχή της βασιλείας των Χοϊσάλα, τα ανάκτορα, τις δεξαμενές και τους κίονες με τους φανούς. Άφιξη στο Χασάν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ ΧΑΣΑΝ - ΜΠΕΛΟΥΡ - ΧΑΛΕΜΠΙΤ - ΧΑΣΑΝ

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη σε δυο σημαντικές ιστορικές πόλεις της περιοχής. Θα ξεκνήσουμε από την Μπελούρ, αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας Χοϊσάλα. Εδώ, ο μεγάλος ηγεμόνας Βισνουβαρντάνα ανήγειρε τον ναό Τσανεκάσαβα, σε ανάμνηση της νίκης του επί των Κόλα, το 1116. Τα πυκνά, γεμάτα χάρη ανάγλυφα ξεχωρίζουν πάνω από το ογκώδες αλλά ραφινάτο κτίριο. Παρατηρήστε την ψηλή βάση, το αστεροειδές σχέδιο, τους τορνευτούς κίονες και τις στιλβωμένες επιφάνειες. Στο γειτονικό Χάλεμπιντ, θα επισκεφθούμε τον ημιτελή διπλό ναό Χοϊσαλεσβάρα, που σχεδίασε ο Κενταρότζα για τον ηγεμόνα Ναρασίμα Α’. Πάνω στην εξέδρα, θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα ανάγλυφα που απεικονίζουν ελέφαντες, ιστορίες από τα έπη, μπαρόκ κυλίνδρους και σκηνές από τη ζωή της Αυλής. Επιστροφή στο Χασάν. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ ΧΑΣΑΝ - ΣΡΑΒΑΝΜΠΕΛΑΓΚΟΛΑ - ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας κατευθυνόμενοι για το Μπάνγκαλορ, με στάση κατά τη διαδρομή μας στη Σραβαναμπελαγκόλα, τον ιερότερο τόπο των ζαϊνιστών στη νότια Ινδία, διότι πιστεύεται ότι ήταν το μέρος όπου πέθανε ο αυτοκράτορας των Μαουρία Τσαντραγκούπτα περίπου το 300 π. Χ. Πάνω στον λόφο Ιντραγκίρι δεσπόζει η γιγάντια, ήρεμη, μονολιθική φιγούρα του θεού Γκοματεσβάρα, λαξευμένη στον βράχο. Τελικός προορισμός της σημερινής ημέρας, το Μπανγκαλόρ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις παγκοσμίως όσον αφορά τη πληροφορική. Η πολύβουη, εμπορική πόλη ειναι επίσης η ινδική πρωτεύουσα του λογισμικού, με εξαγωγές που αυξάνονται συνεχώς ετησίως. Ιδρύθηκε από τον Κέμπε Γκόουντα, άρχοντα του βασιλείου των Βιτσαγιανάγκαρ, το 1537. Ο Χαϊντάρ Άλι την κατέλαβε το 1758 και την κατέστησε σταυροδρόμι για το εμπόριο Ανατολής-Δύσης και την εξαγωγή βαμβακιού και άλλων προϊόντων της περιοχής. Ο γιος και διάδοχός του, Τίπου Σουλτάν, που δεν ήταν δεσποτικός, όπως τον περιέγραφαν οι Βρετανοί, μιμούνταν την οικονομική και επεκτατική πολιτική τους, και γι΄ αυτό, οι Βρετανοί έστειλαν εναντίον του στρατό με επικεφαλής τον Άρθουρ Γουέλσλι, τον μετέπειτα δούκα του Γουέλινγκτον. Μετά τον θάνατο του Τίπου, το 1799, εγκαταστάθηκε στο Μπανγκαλόρ, βρετανική φρουρά. Η πόλη άρχισε να ακμάζει και παρέμεινε σημαντικό κέντρο ως την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Η διαχρονική ομορφιά του Μπανγκαλόρ οφείλεται στα αποικιακά κτίρια – κληρονομιά της πολύχρονης βρετανικής παρουσίας – καθώς και στους δυο πνεύμονες πρασίνου που διαθέτει: το πάρκο Κιούμπιον και το Ιπποδρόμιο. Οι Βοτανικοί Κήποι Λάλμπαγκ τους οποίους ίδρυσε το 1760 ο Χαϊντάρ Άλι, φιλοξενούν σπάνια δέντρα και φυτά, βρετανικά περίπτερα και θερμοκήπια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

11η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ