madras.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΝΔΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΚΟΑ ΒΟΜΒΑΗ

17 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Βομβάη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της πολιτείας Μαχαράστρα, τη Βομβάη, την πόλη όπου κτυπάει η καρδιά της επιχειρηματικής Ινδίας και το κύριο λιμάνι της στην Αραβική θάλασσα. Η πόλη διαθέτει την πιο παραγωγική κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας, μερικές από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της Ασίας, καθώς και μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου.

2η ΜΕΡΑ Βομβάη

Άφιξη στη Βομβάη, συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση ή για να περπατήσετε στους γύρω δρόμους και πάρετε μία πρώτη γεύση από τον ρυθμό της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Βομβάη, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε την Πύλη της Ινδίας, την παραλιακή λεωφόρο Marine Drive, το πλουσιότατο μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας, τους Κρεμαστούς Κήπους, τον εκπληκτικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Βικτόρια, το Μουσείο του Γκάντι που στεγάζεται στο μέγαρο Mani Bhawan, το Dhobi Ghat κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Βομβάη, Νησί Ελεφάντα - Μπανγκαλόρ (βραδινή πτήση)

Εκδρομή μισής ημέρας στο νησί Ελεφάντα με τα περίφημα σπήλαια-ιερά. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την πρωτεύουσα της πολιτείας Καρνατάκα, το Μπανγκαλόρ. Είναι μια από τις πιο προοδευτικές και ανεπτυγμένες πόλεις της Ινδίας, με ευχάριστο κλίμα, φαρδιές λεωφόρους, όμορφα πάρκα, υπέροχα παλάτια και ναούς. Η πόλη θεωρείται κοιτίδα της υψηλής τεχνολογίας της Ινδίας και φιλοξενεί πολλές επιχειρήσεις πληροφορικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Μπανγκαλόρ, Ξενάγηση - Μυσόρη (135 χλμ. ~ 3 ώρες)

Πρωινή ξενάγηση στο κοσμοπολίτικο Μπανγκαλόρ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εκπληκτικό κτίριο του Κοινοβουλίου (Vidhan Soudha), το μεγαλύτερο της χώρας, τον ναό του Νάντι, τον Βοτανικό κήπο Lal Bagh και τον ναό Iskcon. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μυσόρη, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Νότιας Ινδίας, που φημίζεται για τη λαμπερή της κληρονομιά και τα υπέροχα μνημεία της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Μυσόρη, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στη Μυσόρη θα δούμε τον ναό Chamundeshwari και το μεγαλοπρεπές παλάτι των μαχαραγιάδων, το κόσμημα της πόλης και ένα από τα λαμπρότερα παλάτια ολόκληρης της Ινδίας. Ακολουθεί επίσκεψη στους κήπους Brindavan, όπου θα απολαύσετε το show με τον χορό των σιντριβανιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Μυσόρη - Σριρανγκαπάτνα - Σραβαναμπελαγκόλα - Χασσάν

Πρωινή αναχώρηση για το Χασσάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Σριρανγκαπάτνα (Srirangapatna) με τους περίτεχνους ναούς και κήπους, καθώς και την Σραβαναμπελαγκόλα (Shravanabelagola), τον ιερότερο τόπο των Τζαϊνιστών της Νότιας Ινδίας, όπου θα σταματήσουμε για να φωτογραφήσουμε το πανύψηλο άγαλμα του Bahubali ή Gomateshwara, που θεωρείται το ψηλότερο μονολιθικό γρανιτένιο άγαλμα του κόσμου (17 μέτρα). Άφιξη στο Χασσάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ Χασσάν - Χαλεμπίντ - Μπελούρ - Χασσάν

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη σε δυο σημαντικές ιστορικές πόλεις της ευρύτερης περιοχής, τις Χαλεμπίντ και Μπελούρ, οι εκπληκτικοί ναοί των οποίων κατασκευάστηκαν τον 12ο αιώνα από τη δυναστεία Χοϊσάλα. Αρχιτεκτονικά, είναι η απάντηση της Νότιας Ινδίας στο Καζουράχο. Επιστροφή στο Χασσάν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ Χασσάν - Χοσπέτ (320 χλμ. ~ 6,5 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για το Χοσπέτ, που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Τουνγκαμπάντρα και θα αποτελέσει τη βάση μας για την επίσκεψή μας στο Χάμπι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ Χοσπέτ - Χάμπι - Χοσπέτ

Ολοήμερη εκδρομή στο Χάμπι, μια πάλαι ποτέ ένδοξη αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Νότιας Ινδίας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1986. Εντυπωσιακά ερείπια ανακτόρων και ναών διάσπαρτα μέσα στον αχανή αρχαιολογικό χώρο, ανάμεσα σε τεράστια βράχια, μπανανοφυτείες και ορυζώνες, δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο, που γοητεύει κάθε ταξιδιώτη. Επιστροφή στο Χοσπέτ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΜΕΡΑ Χοσπέτ - Μπαντάμι/Παταντάκαλ, Αϊχόλ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπαντάμι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους υπέροχους Ινδουιστικούς και Τζαϊνιστικούς ναούς του Παταντάκαλ και του Αϊχόλ, που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Παταντάκαλ υπήρξε το θρησκευτικό κέντρο και η πόλη όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της δυναστείας Τσαλούκια και μαζί με το Αϊχόλ θεωρείται το λίκνο της αρχιτεκτονικής των ναών της Νότιας Ινδίας. Επιστροφή στο Μπαντάμι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΜΕΡΑ Μπαντάμι, Ξενάγηση

Σήμερα θα επισκεφθούμε τους λαξευμένους στις σπηλιές των πελώριων πορφυρών βράχων ναούς του Μπαντάμι - τόπος ιερός για Ινδουιστές και Τζαϊνιστές. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Καρνάτακα και μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO. Αφού απολαύσουμε τη θέα της πόλης και των γύρω λόφων, καθώς και της τεχνητής λίμνης που υπάρχει στη βάση του συμπλέγματος, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ Μπαντάμι - Χούμπλι

Πρωινή αναχώρηση για το Χούμπλι, σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Καρνάτακα, αλλά και σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος - εδώ βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία των Ινδικών Σιδηροδρόμων. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η ΜΕΡΑ Χούμπλι - Γκόα

Πρωινή αναχώρηση για την πρώην πορτογαλική αποικία Γκόα - ένα καλειδοσκοπικό μείγμα ινδικών και πορτογαλικών στοιχείων, με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα μαγευτικά τοπία, τις απέραντες αμμουδιές, τις παρθένες παραλίες, τις πανέμορφες εκκλησίες, την πλούσια βλάστηση και την πνευματικότητα - δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ινδία παρόμοια πόλη! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσετε και να χαρείτε αυτόν τον τροπικό επίγειο παράδεισο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

15η ΜΕΡΑ Γκόα, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Santa Cruz και τον ναό Sri Mangeshwari. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την παραλία ή για να επισκεφθείτε διάφορα άλλα αξιοθέατα, όπως την εκκλησία του Ιησού όπου είναι θαμμένος ο Άγιος Φραγκίσκος Ξαβιέ, το μοναστήρι και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, την υπαίθρια αγορά Anjuna κ.ά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

16η ΜΕΡΑ Γκόα - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

17η ΜΕΡΑ Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ