kerala-india.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ ΚΟΤΣΙΝ ΜΥΣΟΡΗ ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ ΜΑΝΤΡΑΣ

15 - 16 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπανγκαλόρ, μια σύγχρονη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανική και εμπορική πόλη της Ινδίας, αλλά συγχρόνως πολύ φιλική, με κήπους, πάρκα, μεγάλα κτίρια και παζάρια που σφύζουν από ζωή.

2η Ημέρα :ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ - ΧΑΣΣΑΝ (ΤΣΙΚΜΑΓΚΑΛΟΥΡ)

Άφιξη στο Μπανγκαλόρ, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και λίγη ξεκούραση. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα επισκεφθούμε τον υπέροχο βοτανικό της κήπο και το ναό του Ταύρου. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Χασσάν (Τσιμαγκαλούρ). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο πανύψηλο πέτρινο άγαλμα του Gomteshwara, ορατό από απόσταση 25 km! Άφιξη στο Χασσάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα :ΧΑΣΣΑΝ (ΤΣΙΚΜΑΓΚΑΛΟΥΡ) - ΜΥΣΟΡΗ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους ναούς στο γειτονικό Μπελούρ και Χαλεμπίτ, που αποτελούν την αφρόκρεμα μιας από τις πιο πληθωρικές περιόδους της Ινδουιστικής καλλιτεχνικής παράδοσης. Στο Μπελούρ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον περίφημο ναό Τσανεκασάβα, τόπο λατρείας των Ινδουιστών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μυσόρη, την πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 756 m και πέρα από το καλό της κλίμα παραμένει μια όμορφη πόλη με πλούσια κληρονομιά. Τα θέλγητρά της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο: υπέροχα παλάτια, ναοί, πάρκα, καλοδιατηρημένα δημόσια κτίρια και καθαροί δενδροφυτεμένοι δρόμοι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα :ΜΥΣΟΡΗ (Ξενάγηση, Σομνατπούρ, Πολιτιστική παράσταση)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με το παλάτι των μαχαραγιάδων. Το παλάτι αυτό είναι συνδυασμός Ινδικής και Σαρακίνικης αρχιτεκτονικής. Τρούλοι, μιναρέδες, κολώνες και υπέροχα γλυπτά συνδυάζονται αρμονικά και συνθέτουν ένα μοναδικό κτίριο που αποτελεί κόσμημα της πόλης και ένα από τα λαμπρότερα παλάτια ολόκληρης της Ινδίας. Στη συνέχεια θα δούμε το περίφημο άγαλμα του Ταύρου Νάντι, που κατά την Ινδική μυθολογία προστάτευε την πύλη εισόδου του ιερού του θεού Σίβα και της γυναίκας του Παρβάτι. Αργότερα θα κάνουμε μια εκδρομή στο Σομνατπούρ, ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα της δυναστείας των Χοϊσάλα, που απέχει περίπου 45 km από τη Μυσόρη. Για το βράδυ έχουμε κανονίσει μια πολιτιστική παράσταση με χορούς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα :ΜΥΣΟΡΗ - ΚΑΛΙΚΟΥΤ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Καλικούτ, στη θρυλική ακτή Μαλαμπάρ. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεράλα είναι γνωστή αιώνες τώρα, καθώς αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό εμπορικό σταθμό στους θαλάσσιους δρόμους για τη διακίνηση των μπαχαρικών. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα :ΚΑΛΙΚΟΥΤ - ΚΟΤΣΙΝ (ΚΕΡΑΛΑ)

Πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στη όμορφη παραλία της Καλικούτ ή για αγορές στα μαγαζάκια και τους πλανόδιους. Το απόγευμα αναχωρούμε οδικώς για το Κοτσίν. Άφιξη στο παλαιότερο και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας. Χτισμένο πάνω σε μια λωρίδα στεριάς, αποτελείται από χερσονήσους, κολπίσκους, φυσικές και τεχνητές νησίδες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα : ΚΟΤΣΙΝ (Ξενάγηση, Χοροί Κατακάλι)

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του Κοτσίν αντανακλάται στα πολλά κτίσματα, που αντιπροσωπεύουν διάφορες περιοχές και θρησκείες του κόσμου. Κατά μήκος του λιμανιού, οι σειρές με τα παμπάλαια Κινέζικα δίχτυα ψαρέματος δείχνουν τους εμπορικούς δεσμούς της Κεράλας με την Κίνα και τα κτίρια κατά μήκος της ακτής μαρτυρούν την παρουσία Ολλανδών και Πορτογάλων αποίκων. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια του αποικιακού πυρήνα της πόλης, το Φορτ Κοτσίν, όπου θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή συνοικία με την αρχαιότερη συναγωγή εκτός Ισραήλ, το Ολλανδικό παλάτι του πρώην Ράτζα και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Το απόγευμα Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν. μια παραδοσιακή παράσταση χοροθεάτρου Kathakali (Κατακάλι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα :ΚΟΤΣΙΝ - ΑΛΕΠΕΪ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Αλεπέι, την επαρχία της Κεράλας με τα παρθένα δάση και τους εκπληκτικούς υδροβιότοπους. Άφιξη στο Αλεπέι και τακτοποίηση στα Houseboats (καραβόσπιτα, πλωτά σπίτια-ξενοδοχεία). Ακολουθεί βαρκάδα στα κανάλια της περιοχής. Διανυκτέρευση στα Houseboats.

9η Ημέρα : ΑΛΕΠΕΪ - ΚΟΥΜΑΡΑΚΟΜ - ΠΕΡΙΓΙΑΡ

Η σημερινή μας διαδρομή είναι βέβαιο πως θα σας μαγέψει, αποκαλύπτοντάς σας μία ακόμη άγνωστη πλευρά της Ινδίας. Μετά την υπέροχη διαδρομή μας εν πλω στα Houseboats, αποβιβαζόμαστε στην Κουραμακόμ και από εκεί αναχωρούμε οδικώς για το Περιγιάρ, με την ομώνυμη λίμνη του. Η περιοχή αποτελεί καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, με ειδικό πλοιάριο, θα κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα, θαυμάζοντας τον πλούσιο και μοναδικό υδροβιότοπο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση..

10η Ημέρα : ΠΕΡΙΓΙΑΡ - ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μαντουράι, ιερή πόλη των Ινδουιστών και μια από τις αρχαιότερες και πιο ζωντανές πόλεις του νότου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια ξενάγηση στον ιερό ναό Σρι Μενακσί, έναν από τους πιο επιβλητικούς δραβιδικούς ναούς της Ινδίας, αφιερωμένος στη θεά Παρβάτι, σύντροφο του θεού Σίβα. Τα τεράστια Γκοπουράμ του ναού που δεσπόζουν στην πόλη, είναι καλυμμένα με πολύχρωμες απεικονίσεις θεοτήτων, ζώων και μυθικών πλασμάτων. Ο ναός είναι τόσο πλούσιος σε ανεκτίμητα γλυπτά, που λένε ότι αν κάποιος θαυμάζει κάθε γλυπτό επί 5 λεπτά, δεν του φθάνει ολόκληρη η ζωή του! Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το παλάτι Tirumala Nayak μοναδικής Ινδο-Σαρακίνικης κατασκευής και τον πέτρινο ναό Tirupara Kudran. Το βράδυ θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες ειδικής τελετής στο ναό Μενακσί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η Ημέρα : ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ - ΤΣΕΤΙΝΑΝΤ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Τσέττιναντ, μια περιοχή φημισμένη για τα αρχοντικά του 18ου αιώνα, με τις μεγάλες αυλές και τα ευρύχωρα δωμάτια, κατασκευασμένα και διακοσμημένα με υλικά από χώρες της Ανατολικής Ασίας, αλλά και της Ευρώπης, όπως μάρμαρα από την Ιταλία και ξύλο τικ από τη Βιρμανία. Μια διαφορετική εικόνα της Νότιας Ινδίας θα μας προσφέρει η απογευματινή περιήγησή μας, καθώς θα απολαμβάνουμε τις εικόνες αυτών των μεγάρων και την ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η Ημέρα :ΤΣΕΤΙΝΑΝΤ - ΤΡΙΣΥ - ΤΑΝΤΖΟΡ (ΤΑΝΤΖΑΒΟΥΡ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ταντζόρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο Τιρουτσιραπάλι, γνωστό ως Τρισύ, αρχαία πόλη στο Δέλτα του ιερού ποταμού Κόβερι και ακρόπολη των Cholas κατά τον 2o π.Χ. αιώνα. Η ξενάγησή μας εδώ επικεντρώνεται στο συγκρότημα ναών Σριρανγκάμ, που βρίσκονται σε ένα νησί του ποταμού Κόβερι. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα ναών της Ινδίας. Επτά συμπαγείς συστοιχίες τειχών εσωκλείουν ένα βιβλικό κόσμο με 21 εκπληκτικά γκοπουράμ, παζάρια και συνοικίες του ιερατείου των Βραχμάνων. Θεωρείται το μεγαλύτερο ναϊκό συγκρότημα της Ινδίας, με οικοδομήματα που ανάγονται στην περίοδο από τον 14ο έως τον 17ο αιώνα. Άφιξη στην Τανζόρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η Ημέρα : ΤΑΝΤΖΟΡ - ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την περιοχή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Δραβιδικής δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας), αρχαία πρωτεύουσα των οποίων ήταν η Τανζαβούρ ή Ταντζόρ. Εδώ το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζει αναμφισβήτητα ο ναός Μπριχαντεσβάρα, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα που περιβάλλεται από τείχη και τάφρο. Αυτό το οικοδόμημα έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η είσοδος του ναού είναι 70 τετραγωνικά μέτρα σε πυραμιδοειδές σχήμα. Θα επισκεφθούμε επίσης το μουσείο τέχνης στο παλάτι, με τη μεγάλη συλλογή από γλυπτά από μπρούτζο και γρανίτη της εποχή των Τσόλας και τη βιβλιοθήκη Sarawati Mahal με 40.000 σπάνια βιβλία και εγγραφές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ποντίσερι, παλιά Γαλλική αποικία και σημαντικό εμπορικό λιμάνι, όπου οι άνθρωποι μιλούν ακόμη γαλλικά και που θα μας εκπλήξει με τον απρόσμενο χαρακτήρα του, τα χαριτωμένα μπουλεβάρ και τις μπουλανζερί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η Ημέρα : ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ (Άσραμ Σρι Αουρομπίντο) - ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ

Το Ποντίσερι υπήρξε έδρα του φιλοσόφου Σρι Αουρομπίντο (Sri Aurobindo), το Άσραμ του οποίου θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαχαμπαλιπουράμ με τους παράκτιους λαξευτούς ναούς, που έχτισε η δυναστεία των Παλλάβας. Οι ναοί του Μαχαμπαλιπουράμ είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ινδίας μετά το Ταζ Μαχάλ. Από το 1985 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η τέχνη στο Μαχαμπαλιπουράμ χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: υπαίθρια ανάγλυφα, ναοί, Mandapas (ιερά σε σπηλιές) και Rathas (ναοί με μορφή άρματος). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η Ημέρα :ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ - ΜΑΝΤΡΑΣ (ΤΣΕΝΑΪ)

Αναχωρούμε οδικώς για το Μαντράς, που σήμερα ονομάζεται Τσενάι και είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Ταμίλ Ναντού. Η πόλη, που υπήρξε η πρώτη έδρα της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, έχει μεγαλώσει χωρίς να χάσει την παραδοσιακή της γοητεία και χάρη. Τα κτίριά της είναι ένα μείγμα δραβιδικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την πόλη με τους 1000 ναούς, το Καντσιπουράμ. Άφιξη στο Τσενάϊ και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που κατασκευάστηκε το 1653 από τους Βρετανούς, μέσα στο οποίο βρίσκεται το Πολιτειακό Κυβερνητικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τη σπάνια συλλογή γλυπτικής Αμαραβάτι (2ος μ.Χ. αιώνας) και την πλουσιότερη συλλογή μπρούτζινων αντικειμένων της δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας). Επίσης θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Θωμά (ο Απόστολος Θωμάς μαρτύρησε το 78 μ.Χ. στο Μαντράς) και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου (Μαρίνα), στολισμένη με φοινικόδενδρα, καζουαρίνες και μνημεία αφιερωμένα σε πολιτικούς αρχηγούς και μαχητές της ελευθερίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

16η Ημέρα :ΜΑΝΤΡΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος Πατήστε εδώ