easter-antiqua.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕΞΙΚΟ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΟΝΔΟΥΡΑ

17 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Hμέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Γουατεμάλα Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γουατεμάλα Σίτι μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : Γουατεμάλα Σίτι – Σαντιάγο ντε Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάγκο – Αντίγκουα

Άλλο ένα πολιτιστικό ταξίδι ξεκινά. Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με κατεύθυνση τη λίμνη Ατιτλάν, μια από τις πιο όμορφες λίμνες στον κόσμο. Το μοναδικό της τοπίο αποτυπώνεται στα έργα λαϊκής τέχνης των κατοίκων των χωριών που βρίσκονται στις παρυφές της. Με την άφιξή μας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάρια, προκειμένου να διασχίσουμε τη λίμνη, να απολαύσουμε το εκπληκτικό περιβάλλον της και να επισκεφτούμε το μεγαλύτερο, πολυπληθέστερο και εντυπωσιακότερο από τα 13 χωριά που την περιστοιχίζουν, το Σαντιάγκο ντε Ατιτλάν (Santiago Atitlan), που βρίσκεται στη νότια όχθη της. Οι Ινδιάνοι κάτοικοι με τις χαρακτηριστικές τους στολές συνθέτουν μία αυθεντική εικόνα που σπάνια συναντάμε στις μέρες μας. Εκτός της αναμφισβήτητης γραφικότητάς του, το χωριό αυτό είναι διάσημο και για τη λατρεία του Μαξιμόν (Maximon), μιας θεότητας που αντικατοπτρίζει το φαινόμενο του θρησκευτικού συγκρητισμού, της διήθησης δηλαδή στοιχείων μιας θρησκείας σε μια άλλη - και στη δεδομένη περίπτωση της θρησκείας των Μάγιας και του Χριστιανικού Καθολικισμού. Ακολουθεί η επίσκεψη της αποικιακής εκκλησίας και χρόνος ελεύθερος για να αγοράσουμε παραδοσιακά χειροτεχνήματα και άλλα είδη λαϊκής τέχνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ινδιάνικο ορεινό χωριό Τσιτσικαστενάνγκο με την πανέμορφη εκκλησία του Σαν Τόμας. Η εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1540 και είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές της Γουατεμάλας - ένας χώρος ιερός, όπου οι παραδοσιακές θρησκευτικές τελετουργίες των Μάγιας συναντούν με ένα μοναδικό τρόπο τον Καθολικισμό. Συνεχίζουμε για την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας και την πιο όμορφη πόλη της, την Αντίγκουα, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Τα σχεδόν ανέγγιχτα από το χρόνο κτίρια δημιουργούν ένα υπαίθριο μουσείο αρμονικής συνάντησης του μπαρόκ με το ισπανικό mudejar -ένας αρχιτεκτονικός ρυθμός εισηγμένος από την Ισπανία, όπου αραβικά στοιχεία δένονται με τη ρομανική, τη γοτθική και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική- και όλα αυτά περιβεβλημένα με τη χρωματική έκρηξη του ιθαγενούς στοιχείου. Διανυκτέρευση στην Αντίγκουα.

3η Ημέρα : Αντίγκουα – Τελετές Μεγάλης Εβδομάδας

Αναζητάμε τα φεστιβάλ, τις γιορτές και τα έθιμα του κόσμου, γιατί μέσα από αυτά μπορούμε να γνωρίσουμε το τοπικό στοιχείο. Βρισκόμαστε στην Αντίγκουα, στην καρδιά των εορτασμών του καθολικού Πάσχα. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε το παλαιό μοναστήρι των Δομινικανών, τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο του Σαν Κάρλος, τη Βασιλική Πλατεία, καθώς και χώρους όπου οι ντόπιοι υφαίνουν τα ξακουστά τους υφαντά. Νιώθετε γύρω σας τον αέρα άλλων εποχών και τον χαμένο ρομαντισμό, που δυστυχώς σε ελάχιστα πλέον μέρη του κόσμου συναντά κανείς. Οι ιερείς και οι μοναχοί είχαν καταστήσει την Αντίγκουα θρησκευτική πρωτεύουσα της περιοχής και κέντρο οργάνωσης ιεραποστολών. Οι εκπληκτικής αρχιτεκτονικής εκκλησίες και τα μοναστήρια αποτελούν τα «οχήματα» μεταφοράς μας σε χρόνους του παρελθόντος. Τα λιθόστρωτα δρομάκια οδηγούν σε πολύχρωμες αγορές, αποικιακές κατοικίες, ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία, παραδοσιακά εστιατόρια, ανθισμένες αυλές, εντυπωσιακά μέγαρα. Ολόκληρη η Κεντρική Αμερική διοικήθηκε την περίοδο της αποικιοκρατίας από την πόλη αυτή.

4η Ημέρα : Αντίγκουα – Τελετές Μεγάλης Εβδομάδας

Οι Ισπανοί κατακτητές μετέδωσαν την πίστη τους στους ντόπιους που εδώ και αιώνες λάτρευαν τους δικούς τους θεούς. Έτσι προέκυψε ένας μοναδικός θρησκευτικός συγκερασμός που είναι ορατός παντού και ιδιαίτερα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι απόγονοι των Μάγια οργανώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένες τελετές, όπου κυριαρχούν οι περιφορές των αγαλμάτων του Χριστού και της Παναγίας πάνω σε τεράστιες κατασκευές που κουβαλούν στους ώμους τους με μεγάλη ευλάβεια οι κάτοικοι της πόλης. Οι δρόμοι της πόλης στρώνονται με ευφάνταστα χάλια σχεδιασμένα με πολύχρωμα λουλούδια. Η ταξιδιωτική μας ομάδα θα συμβάλει στην ολοκλήρωσή τους. Το θέαμα είναι μοναδικό και η πρόκληση για φωτογραφικές λήψεις δεν επιτρέπει ολιγωρία. Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί αυτών των λιτανειών με το υπέροχο τελετουργικό.

5η Ημέρα : Αντίγκουα (υπόλοιπη ξενάγηση)

Τα σχεδόν ανέγγιχτα από τον χρόνο κτίρια της Αντίγκουα δημιουργούν ένα υπαίθριο μουσείο αρμονικής συνάντησης του μπαρόκ με το ισπανικό μουντεχάρ (ένας αρχιτεκτονικός ρυθμός εισηγμένος από την Ισπανία, όπου αραβικά στοιχεία δένονται με τη ρομανική, τη γοτθική και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική) και όλα αυτά περιβεβλημένα με τη χρωματική έκρηξη του ιθαγενούς στοιχείου. Ένα πολύχρωμο μελίσσι ανθρώπων κινείται στους παραδοσιακούς ρυθμούς. Ανθισμένες προσόψεις κτιρίων, αριστουργηματικές εκκλησίες και μοναστήρια στέκουν στη σκιά τριών επιβλητικών ηφαιστείων. Με τη βοήθεια του αρχηγού μας θα κάνουμε βόλτα στην πόλη και θα ξεναγηθούμε στα υπόλοιπα αξιοθέατα ή σε όσα δεν προλάβαμε να δούμε λόγω των εορτασμών. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα :Αντίγκουα - Κοπάν (Ονδούρα)

Πρωινή οδική αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα. Η διαδρομή κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, καθώς θα περάσουμε από μέρη με οργιώδη βλάστηση. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι χτισμένος στις όχθες του ποταμού Κοπάν. Ήταν η νοτιότερη πόλη των Μάγια από τον 9ο αιώνα και χαρακτηριστική του πολιτισμού τους. Αξέχαστη θα μας μείνει η ακρόπολη με τις πυραμίδες, η κεντρική πλατεία, οι ναοί και οι κατοικίες τους. Οι δε γρίφοι της κεντρικής σκάλας θα μας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουμε κάποια μυστικά του παρελθόντος της. Οι άφθονοι παπαγάλοι της ζούγκλας προσθέτουν χρώματα και ήχους. Διανυκτέρευση στο Κοπάν.

7η Ημέρα : Κοπάν – Λίβινγκστον

Μια εκπληκτική εμπειρία θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες. Θα μπούμε στα άδυτα της Γουατεμάλας -κάτι που δεν περιλαμβάνεται συνήθως στα προγράμματα των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων- και θα διασχίσουμε κυριολεκτικά τη Γουατεμάλα, για να δούμε όμορφα τοπία και ζούγκλες που οι Έλληνες ταξιδιώτες δεν έχουν εύκολα την ευκαιρία να απολαύσουν! Από την Ονδούρα εισερχόμαστε πάλι στη Γουατεμάλα και κατευθυνόμαστε βόρεια, στο Πουέρτο Μπάριος. Καθ’ οδόν επισκεπτόμαστε την Κιρίγουα, αρχαία πόλη των Μάγια, φημισμένη για τις όμορφες στήλες με τις ανάγλυφες απεικονίσεις αρχόντων της πόλης. Περνώντας από τεράστιες φυτείες μπανάνας, ο αρχηγός της αποστολής θα μας διηγηθεί την ταραχώδη πολιτική ιστορία της χώρας στον 20ό αιώνα, όταν το φρούτο αυτό και η εκμετάλλευσή του επηρέασε την καθημερινή ζωή των κατοίκων της χώρας. Φτάνοντας στο Πουέρτο Μπάριος θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο με προορισμό το Λίβινγκστον. Αυτή η πόλη κατοικείται από μελανόχρωμους Γουατεμαλέζους τους Γκαριφούνα, που είναι Αφρικανοί, οι πρόγονοι των οποίων είχαν έρθει εδώ ως σκλάβοι. Έτσι, αναμεμειγμένοι με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και με τους Μάγια έχουν αναπτύξει έναν ιδιαίτερο κρεολικό πολιτισμό, τη δική τους γλώσσα και τη δική τους μουσική. Οι δε δρόμοι της πόλης θα μας μεταφέρουν στο εξωτικό κλίμα της Καραϊβικής. Λίγοι ταξιδιώτες γεύονται το πικάντικο αυτό πιάτο, γαρνιρισμένο με απόκοσμες διηγήσεις και μαγικά τελετουργικά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

8η Ημέρα : Λίβινγκστον – Ρίο Ντούλσε – Τικάλ

Πρωινή εμπειρία, διαπλέοντας με σκάφος τον ποταμό Ρίο Ντούλσε, που έχει σκάψει ένα εντυπωσιακό φαράγγι οι όχθες του οποίου κατακλύζονται από πλούσια βλάστηση. Από το Ρίο Ντούλσε θα συνεχίσουμε για τη γραφική πόλη Φλόρες με την πανέμορφη λίμνη Πετέν. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε, μέσω μιας καταπράσινης διαδρομής, στο Τικάλ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του κόσμου, παλιά πρωτεύουσα των Μάγια. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας ο κρυμμένος μέσα στη ζούγκλα αρχαιολογικός χώρος και η διάταξη των πυραμίδων, θα μας γοητεύσουν. Αφού περπατήσουμε αρκετή ώρα θα φτάσουμε στην κεντρική πλατεία. Εδώ βρίσκονται πολλά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οι Γουατεμαλέζοι και κυρίως η UNESCO προφυλάσσουν και συντηρούν σχολαστικά. Ακολουθώντας μονοπάτια θα βρεθούμε μπροστά σε πανύψηλους ναούς, πολυεπίπεδα παλάτια, δρόμους κατασκευασμένους πριν από πολλούς αιώνες και θα μαγευθούμε από το απερίγραπτο θέαμα. Είναι τόσο έντονη και εντυπωσιακή η ημέρα μας στη ζούγκλα, που θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στο μυαλό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ένα από τα καλύτερα της περιοχής, στις όχθες της λίμνης Πετέν.

9η Ημέρα : Τικάλ – Κοροσάλ – Παλένκε

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Παλένκε. Η μετάβαση από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό από μόνη της αποτελεί μια ταξιδιωτική εμπειρία: γίνεται με πλωτά μέσα διασχίζοντας τον ποταμό Ουσουμασίντα, που είναι και το φυσικό σύνορο μεταξύ Μεξικού και Γουατεμάλας. Από το μικρό μεθοριακό χωριό Μπεθέλ θα περάσουμε στην πολιτεία Τσιάπας, από τις πιο ιδιαίτερες του Μεξικού. Μη προσβάσιμη στο παρελθόν, έχει κρυμμένα μυστικά να επιδείξει. Πατρίδα των Ζαπατίστα, με ιδιαίτερα εντυπωσιακή φύση και ανεκτίμητα απομεινάρια του παρελθόντος. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Παλένκε, όπου βρίσκεται ένας από τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους, υπόδειγμα της αρχιτεκτονικής των Μάγια στο Μεξικό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η Ημέρα : Παλένκε – Καμπέτσε

Πρωινή ξενάγηση στο Παλένκε, έναν από τους πιο ξακουστούς αρχαιολογικούς χώρους, το αποκορύφωμα της τέχνης των Μάγια. Οι ναοί ξεπερνούν σε ομορφιά ο ένας τον άλλον, ενώ η φύση προσθέτει τη δική της μοναδική πινελιά. Πρόκειται για έναν μαγευτικό χώρο, που με την ομορφιά του, τον μυστικισμό του και την ιδιαίτερη ενέργειά του μας μεταφέρει σε ένα μακρινό παρελθόν. Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλένκε είναι μοναδικός. Οι βωμοί όπου γίνονταν οι ανθρωποθυσίες, οι ναοί, τα παλάτια με τις αναρίθμητες αίθουσες και τα υπόλοιπα μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα που θα μας καταπλήξουν. Έδρα του σημαντικού ηγέτη Πακάλ, γνώρισε μεγάλη ακμή τον 7ο και τον 8ο αιώνα. Μάρτυρες της μεγάλης άνθησης, ο Ναός των Επιγραφών, οι πυραμίδες και τα δημόσια κτίρια. Ο περιβάλλων χώρος προκαλεί δέος με την οργιώδη βλάστηση και την απόκοσμη ατμόσφαιρα. Στην ταφόπλακα της σαρκοφάγου που ζυγίζει πέντε τόνους βρέθηκαν κατά μερικούς επιστήμονες στοιχεία διαστημικής πτήσης. Στο μουσείο θα δούμε, μεταξύ άλλων, αντίγραφο του τάφου του Πακάλ και της σαρκοφάγου του. Στη συνέχεα αναχώρηση για το Καμπέτσε, μία από τις ωραιότερες πόλεις του Μεξικού. Το ιστορικό της κέντρο είναι άριστα διατηρημένο, με τα πολύχρωμα σπίτια και τα λιθόστρωτα δρομάκια, ενώ ο κόσμος ξεχύνεται σε κάθε γωνία και διασκεδάζει μέχρι αργά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η Ημέρα : Καμπέτσε – Μέριδα

Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στην Καραϊβική είναι ένας τόπος μοναδικός, διάσπαρτος από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις, κέντρο ανάπτυξης ενός από τους σημαντικότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, των Μάγια. Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού, το 1517, και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε «γιουκατάν, γιουκατάν», δηλαδή «δεν καταλαβαίνω τι μου λες», και έτσι δόθηκε το όνομα στην περιοχή. Σήμερα το πρωί θα αφήσουμε το Καμπέτσε, αφού έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε στο Γιουκατάν, που από μόνο του προσφέρει τόσα όσα θα είχε να δώσει μια ολόκληρη χώρα. Πρώτος μας σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος του Ουξμάλ, μια πόλη που κυριάρχησε στη μετακλασική περίοδο του πολιτισμού των Μάγια και αποτέλεσε τον αγαπημένο χώρο του Τζον Λόιντ Στίβενς, του ανθρώπου που πρωτοσυνάντησε τους χώρους αυτούς και τους έκανε γνωστούς στους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς του 19ου αιώνα. Κυρίαρχο αξιοθέατο εξαιρετικής ομορφιάς, η πυραμίδα που αποκαλείται «το σπίτι του νάνου». Ακολουθεί η επίσκεψή μας σε έναν εντελώς διαφορετικό αρχαιολογικό χώρο, την πόλη Καμπάχ και μετά αναχώρηση με προορισμό το αποικιακό κόσμημα της πολιτείας, τη Μέριδα. Αριστοκρατικά κτίρια, αγορές με είδη λαϊκής τέχνης που ξελογιάζουν με την ιδιαιτερότητα και τη φαντασία τους, μας παρασύρουν να χαρούμε τη νυχτερινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η Ημέρα : Μέριδα – Τσιτσέν Ιτζά – Κανκούν

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγια στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα-ναός του Κουκουλκάν μαρτυρούν το μεγαλείο της έξοχης αυτής πόλης και δίνουν τροφή συζητήσεων για σχέση του ημερολογίου των Μάγια με το δικό μας, μια και τα 91 σκαλοπάτια της κάθε πλευράς αν πολλαπλασιαστούν επί τον αριθμό 4 που είναι οι πλευρές και προστεθεί και ένα ακόμα κτίσμα στην κορυφή μάς δίνουν τον αριθμό 365, τον αριθμό των ημερών του δικού μας ημερολογίου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου, το κοσμοπολίτικο Κανκούν. Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής. Εκεί θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές σε ένα γνήσια κοσμοπολίτικο περιβάλλον, στη «Ριβιέρα» των Μάγια. Διανυκτέρευση.

13η Ημέρα : Κανκούν – Μεξικο Σίτι

Πτήση για το Μέξικο Σίτι. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε πριν από τον ερχομό των Ισπανών κατακτητών (conquistadores) η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό, σύγχρονο, πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας.

14η Ημέρα : Μέξικο Σίτι (Παναγία Γουαδελούπης – Τεοτιχουακάν)

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Η περίφημη βασιλική της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού Λατινοαμερικανών. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σε αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες, αφιερωμένες στον Ήλιο και στη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ και το «παλάτι της πεταλούδας» απλώς μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η Ημέρα : Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση, Ανθρωπολογικό Μουσείο)

Η ημέρα μας σήμερα θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με τη μεξικανική πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Σοκάλο, την κεντρική πλατεία της πόλης και μία από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο. Ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδεψαν με τη παρουσία τους την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, έξοχο δείγμα της αποικιακής αρχιτεκτονικής, και το προεδρικό μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικανικής τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα θα παρελάσουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικανικής ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πάρκο Τσαπούλτεπεκ, όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο φημισμένο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που ήκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγια, των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής.

16η Ημέρα : Μέξικο Σίτι – Αναχώρηση
Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσων σταθμών.
17η Ημέρα : Άφιξη στην Αθήνα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογο μας

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ