vorneo-pithikos.jpg
ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΑΪ

13 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Μαλαισίας την Κουαλα Λουμπούρ.

2η ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη το πρωί στη μεγαλούπολη, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη παραδοσιακή ζωή της Μαλαϊκής χερσονήσου, το κινεζικό στοιχείο και φυσικά την Υπερμοντέρνα αρχιτεκτονική των τελευταίων δεκαετιών. Ο απογευματινός μας περίπατος αποτελεί τη καλύτερη επιλογή για μία πρώτη εισαγωγή στο ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.

3η ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΑΛΑ (Ξενάγηση πόλης, Σπηλιές Μπατού)

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Εθνικό Μνημείο Ηρώων, το Παλάτι του Βασιλιά, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το Παλάτι του Σουλτάνου ABDUL SAMAT, όπου τώρα στεγάζεται το δικαστήριο, το Club House της εποχής της Βρετανικής κυριαρχίας, το παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και φυσικά το παλιό τζαμί JAMEK. Θα συνεχίσουμε για τα μοναδικά σπήλαια Μπατού, μέσα σε ένα φυσικό ύψωμα από ασβεστόλιθο, όπου εδώ βρέθηκε ο πιο σημαντικός ναός Hindu στην Μαλαισία. Τέλος, αφού περάσουμε από τη παλιά πόλη και τη Κινεζική γειτονιά, καταλήγουμε στο εμπορικό κέντρο και φυσικά θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς PETRONAS TOWERS και θα ανέβουμε στο Sky bridge απ' όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πανοραμικά τη θέα της πόλης. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο με Μαλαισιανή κουζίνα & τοπικούς χορούς.

4η ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΑΛΑΚΚΑ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε οδικώς για την αποικιακή και πανέμορφη Μάλακα, που αποτέλεσε «μήλο της Έριδος» μεταξύ των Βρετανών και Ολλανδών αποικιοκρατών. Αφού επισκεφθούμε την ερειπωμένη πύλη SANTIAGO, θα ανέβουμε στο λόφο του Φρουρίου για να θαυμάσουμε ό,τι απέμεινε από την καθολική εκκλησία Αγ. Παύλου, και φυσικά το άγαλμα του ιεραπόστολου St Francis Xavier. Στη συνέχεια, κατηφορίζουμε στην ολλανδική συνοικία όπου θα δούμε την ομώνυμη πλατεία, την εκκλησία, το ολλανδικό Δημαρχείο και το Σιντριβάνι της Βασίλισσας Βικτωρίας. Στη συνέχεια θα κάνουμε μία κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Μαλάκα, όπου θα δούμε τα κτίρια, τα οποία διατηρούν ακόμα την ολλανδική και βρετανική αρχιτεκτονική επιρροή τους. Μετά το τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουμε να περπατήσετε στην παλιά συνοικία και να απολαύσετε την αποικιακή ατμόσφαιρα και φυσικά... τα ψώνια σας.

5η ΗΜΕΡΑ ΜΑΛΑΚΑ - ΤΖΟΧΟΡ ΜΠΑΧΡΟΥ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για τη Σιγκαπούρη. Καθοδόν θα δούμε την Τζοχόρ Μπαχρού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Άφιξη στην πόλη-κράτος, τη Σιγκαπούρη, μία από τις πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ο απογευματινός μας περίπατος είναι αποκαλυπτικός του χαρακτήρα της εντυπωσιακής αυτής πόλης.έντρου.

6η ΗΜΕΡΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Σήμερα κατά την περιήγηση μας στην πόλη θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πολυπολιτισμικότητα του κρατιδίου, με αντιπροσωπευτικά δείγματα των 3 κυρίων εθνοτήτων που ζουν εκεί. Τα χαρακτηριστικά βρετανικής αποικιακής τεχνοτροπίας κυβερνητικά κτίρια στην περιοχή Ράφλες, όπως το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο και το κλαμπ του κρίκετ, είναι το πρώτο μέρος. Στη συνέχεια μας περιμένει η πολύβουη Τσάινατάουν, όπου θα επισκεφθούμε ένα Βουδιστικό-Ταοϊστικό Ναό και ένα κέντρο ασιατικής χειροτεχνίας και ο Bοτανικός Kήπος με τις 60.000 ορχιδέες και η “Little India”, μια μικρογραφία της ζωής, των χρωμάτων και των αρωμάτων της Ινδίας. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το τεχνητό νησί Σεντόζα, όπου θα φτάσουμε με τελεφερίκ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ

Σιγκαπούρη - Κουτσίνγκ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια σας. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κουτσίνγκ, την πρωτεύουσα του Σαραβάκ, του Μαλαισιανού Βόρνεο, μια περιοχή του πλανήτη που παραμένει ακόμα αυθεντική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όσους ψάχνουν για μέρη που ο τουρισμός δεν πρόλαβε ακόμα να αλλοτριώσει.

8η ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ

Η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με την ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε τα δύο δημαρχεία (βόρειας και νότιας πόλης), το γραφικό Ταχυδρομείο, την ανοιχτή αγορά, το δικαστήριο και φυσικά το Μουσείο Σαραβάκ με αίθουσες αφιερωμένες στη φυσικής ιστορία, στη λαογραφία και στο… πετρέλαιο. Η μέρα μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο πάρκο των Ουραγκοτάγκων, έναν χώρο φτιαγμένο ειδικά για την προστασία των ζώων αυτών.

9η ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΜΙΡΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μίρι, στο βόρειο τμήμα του Σαραβάκ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

10η ΗΜΕΡΑ ΜΙΡΙ - ΜΠΡΟΥΝΕΪ

Πρωινή ξενάγηση στο Μίρι όπου βλέπουμε τον Καναδικό Λόφο και το 1ο πηγάδι με πετρέλαιο. Επισκεπτόμαστε το Μουσείο Πετρελαίου, τον Βουδιστικό ναό και την ανοιχτή αγορά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σουλτανάτο του Μπρούνεϊ, τον ισλαμικό θύλακα στην βόρεια πλευρά του Βόρνεο.

11η ΗΜΕΡΑ ΜΠΡΟΥΝΕΪ

Μπρουνέι. Πρωινή ξενάγηση στην πρωτεύουσα Μπαντάρ Σερί Μπενγκαβάν, που ξεκινά με την επίσκεψη στο τζαμί Omar Ali Saifuddien, στο τζαμί Hassanil Bolikiah και στο Εθνικό Μουσείο. Στη συνέχεια περνάμε από την πλατεία Omar Ali, την εμπορική γειτονία και το παλάτι του σουλτάνου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο τάφο–μαυσωλείο του Σουλτάνου Bolkiah και με επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών εκθεμάτων, όπου θα δούμε τα στέμματα, τις βασιλικές άμαξες και τα δώρα στο Σουλτάνο από εκπροσώπους άλλων κρατών-χωρών. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη με πλοιάριο στο γραφικό Water Village με τις παράγκες χτισμένες πάνω σε πασσάλους στις όχθες του ποταμού.

12η ΗΜΕΡΑ ΜΠΡΟΥΝΕΪ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Μεσημεριανή πτήση για την Κουάλα Λουμπούρ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ