lencois_maranhenses.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΝΤΕ ΜΠΑΪΑ
9 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Φορταλέζα

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Φορταλέζα (ξενάγηση) – πτήση για Ρεσίφε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία μας με τη Φορταλέζα. Θα δούμε λοιπόν το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, το άγαλμα του Ιρασέμα, την παραλία «του μέλλοντος», τον Καθεδρικό Ναό, το φρούριο, την κεντρική αγορά και τη μεταλλική γέφυρα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Ρεσίφε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρεσίφε (ξενάγηση – εκδρομή στην Ολίντα)

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, το Ρεσίφε, ιδρύθηκε το 1548 γύρω από το φυσικό λιμάνι που σχηματίζει το φράγμα των υφάλων (αρεσίφες) και είναι έργο των Φλαμανδών, που συνέβαλαν σημαντικά στην κατασκευή γεφυρών, αλλά και των Πορτογάλων, η παρουσία των οποίων γίνεται αισθητή στην αρχιτεκτονική των εκκλησιών, των οχυρών και των παλιών κτιρίων. Το 17ο αιώνα ήταν το λιμάνι απ’ όπου γίνονταν οι εξαγωγές του ζαχαροκάλαμου από τις πλούσιες φυτείες της γειτονικής Ολίντα. Την εποχή εκείνη οι δύο πόλεις ήταν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Βραζιλίας. Σήμερα το Ρεσίφε είναι μια όμορφη και σύγχρονη μητρόπολη με έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το Ρεσίφε Αντίκο, την παλαιότερη συνοικία της πόλης, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, αποκτώντας έντονη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή. Στους δρόμους και στις αποβάθρες της παρατάσσονται αποικιακά κτίρια και ιστορικά μνημεία. Θα δούμε επίσης την Πλατεία της Δημοκρατίας, το Παλάσιο Κάμπο ντε λας Πρινσέσας, το Θέατρο Σάντα Ιζαμπέλ, τα Δικαστήρια και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ολίντα, μία από τις ομορφότερες αποικιακές πόλεις και συνάμα μια καλοδιατηρημένη, μποέμικη καλλιτεχνούπολη. Η ιστορική συνοικία της συνθέτει ένα αμφιθεατρικό πολύχρωμο σκηνικό, με αναπαλαιωμένα αποικιακά κτίρια σε όλους τους χρωματισμούς, πλακόστρωτους δρόμους, μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια, δέντρα jacaradas και πανύψηλους κοκοφοίνικες. Για το πλούσιο και αρμονικό αρχιτεκτονικό της σύνολο, η Ολίντα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρεσίφε – Νατάλ

Πρωινή αναχώρηση από το Ρεσίφε και μετάβαση οδικώς στο Νατάλ. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την παραθαλάσσια οδό, τον Φάρο της Μάε Λουίζα, τις αστικές παραλίες Αρτίστας και Μέιο, θα παρατηρήσουμε την πορτογαλική αρχιτεκτονική του 16ου αι. και θα σεργιανίσουμε στο ιστορικό και στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νατάλ (ολοήμερη εκδρομή στις παραλίες, βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους)

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα στις πανέμορφες παραλίες γύρω από τη Νατάλ: Ρεντίνια, Σάντα Ρίτα, Γκενιπάμπου, Μπάρρα ντο Ρίο, Γκρασάντου και Πιτάνγκι, είναι εξωτικές αμμουδιές που θα μας σαγηνεύσουν με την ιδιαίτερη ομορφιά τους. Δεν θα χάσουμε φυσικά την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με ειδικά οχήματα (buggy) στους αμμόλοφους, κάνοντας παράλληλα στάσεις σε τρεις λίμνες όπου θα έχουμε και χρόνο για μπάνιο! Στο τέλος της εκδρομής μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νατάλ – Κανόα Κεμπράδα

Πρωινή αναχώρηση από τη Νατάλ με προορισμό μας την Κανόα Κεμπράδα, όπου μεταβαίνουμε οδικώς. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κανόα Κεμπράδα (βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην Kανόα Κεμπράδα, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με απέραντη παραλία, κατάξανθη αμμουδιά και χρυσούς αμμόλοφους, αγαπημένος προορισμός για όσους λατρεύουν τα εξωτικά τοπία. Οι δραστηριότητες που μπορείτε να χαρείτε στην Κανόα Κεμπράδα είναι πολλές: εμείς έχουμε οργανώσει για εσάς βόλτα με γουρούνες στους αμμόλοφους, που πραγματικά δίνει την αίσθηση οτι βρίσκεται κανείς στην έρημο... Η ημέρα σας μπορεί να συνεχιστεί με χαλάρωση στην αμμουδιά, μπάνιο και ηλιοθεραπεία, ή «επίσκεψη» στις γραφικές καλύβες πάνω στην παραλία για θαλασσινές λιχουδιές και caipirinha!

8η ημέρα: Κανόα Κεμπράδα – Φορταλέζα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά οδικώς στο αεροδρόμιο της Φορταλέζα, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

9η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για τις παροχές της εκδρομής σας, συμβουλευτείτε τον Κατάλογο.

Κατάλογος> Πατήστε εδώ