rose_church_crkva_ruzica_belgrade_fortress_serbia_photo_tob.jpg
ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕΡΒΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΣΚΙ

6 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ (950 χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Κρουσεβατς. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στην ευρυτερη περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημερα : ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΝΟ & ΠΥΡΓΟΣ ΑΒΑΛΑ

Πρωινο και αναχωρηση για Βελιγράδι. Αφιξη και περηγηση οπου θα επισκεφθούμε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ορθοδοξίας το Ναό του Αγ. Σάββα, θα δούμε το Κοινοβούλιο, την Κεντρική Πλατεία, την Μητρόπολη, το Πατριαρχείο και θα περάσουμε από τις μοντέρνες συνοικίες του Νέου Βελιγραδίου. Συνεχίζουμε με το φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστό ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου με πανοραμική θέα της πόλης και των ποταμών Σάββα και Δούναβη, θα καταλήξουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα περπατήσουμε στη οδό Κνεζ Μιχαίλοβα με τα μοντέρνα καταστήματα. Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γεύμα. Μετά το μεσημέρι, αναχώρηση για το βουνό Άβαλα, το οποίο βρίσκεται 16χλμ νοτιοανατολικά του Βελιγραδίου με υψόμετρο 511 μέτρα. Εκεί βρίσκεται και ο ομώνυμος πύργος τηλεπικοινωνιών με ύψος 204 μέτρα, που είναι και ο υψηλότερος των Βαλκανίων. Η πανοραμική θέα του Βελιγραδίου σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Επιστροφή στο Βελιγράδι όπου θα κάνουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (προαιρετικά) στον ποταμό Σάββα για να θαυμάσουμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Ο ποταμός Σάββα είναι παραπόταμος του Δούναβη και χωρίζει το παλιό από το νέο Βελιγράδι. Το βράδυ προαιρετικά θα μεταφερθούμε σε τοπικό εστιατόριο στην περιοχή Σκαντάρλια , περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας, για μια παραδοσιακή Σέρβικη βραδιά με μουσική. Διαν/ση στην ευρύτερη περιοχή του Βελιγραδίου.

3η Ημέρα: ΜΟΝΗ ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ -ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα, αναχώρηση προς τα Β. της Σερβίας. Η εκδρομή ξεκινά με επίσκεψη στη Μονή Κρούσεντολ που βρίσκεται στην οροσειρά Φρούσκα Γκόρα. Συνεχίζουμε για την κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι όπου θα δούμε το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τη Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο και μουσείο μελισσοκομίας όπου προαιρετικά όποιος το επιθυμεί θα έχει την ευκαιρία να το περιηγηθεί & δοκιμάσει κρασιά - μέλι. Συνεχίζεται το οδοιπορικό μας προς την πόλη Νόβισαντ με σταθμό για φωτογραφίες στη όχθη του Δούναβη. Άφιξη, περιήγηση της πόλης, χρόνος ελεύθερος. Αναχωρηση για το Κραγκουγκεβατς μέσω Τοπόλας, ιστορικό - θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων, όπου στο πιο ψηλό σημείο της πόλης θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου το γνωστό Όπλενατς με τα πανέμορφα ψηφιδωτά που συνθέτουν τις εικόνες στην εκκλησία (σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες, σε είκοσι χιλιάδες χρώματα). Επίσκεψη στο μουσείο και στο Κονάκι Καραγεώργη Σερβίας. Επιστροφη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

4η Ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΒΤΣΙΑΡ ΚΟΠΛΑΡ -ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΣΙΑΑΡΚΑ - ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ

Πρόγευμα, και προαιρετικά (20 € κατ'άτομο) αναχώρηση για μια μοναδική εμπειρία με το τραινάκι Σιάρκαν 8, το μοναδικό στον κόσμο τραινάκι που θυμίζει εποχές Φάρ Ουέστ. Μια όμορφη διαδρομή περνώντας μέσα από τούνελ και όρη, αλλά και κοντά στον ποταμό Μοράβα στην πανέμορφη περιοχή Όβτσιαρ Κόπλαρ, όπου στις όχθες του ποταμού θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για την Μόκρα Γκόρα όπου και τελειώνει το ταξίδι μας με το τραινάκι. Η μέρα μας συνεχίζει με επίσκεψη στο Ζλάτιπορ ένα πολύ όμορφο θέρετρο της Σερβίας. Στάση για γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση

5η Ημέρα:ΣΠΗΛΑΙΑ ΡΕΣΑΒΣΚΑ - ΜΟΝΗ ΜΑΝΑΣΑΓΙΑ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΒΕΛΙΚΙ ΒΟΥΚ

Πρωινό, αναχώρηση για τα σπήλαια Ρεσάβσκα με τους υπέροχους σταλακτίτες - σταλαγμίτες μήκους περίπου 20 χλμ. Περιηγηση γύρω στα 40 λεπτά, θα περπατήσουμε γύρω στα 800 μ. Επόμενη επίσκεψη μας η Μονή Μανασάγια. Κτίστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα από τον Δεσπότη Στέφανο Λαζάρεβιτς για να στεγάσει το τάφο του. Εκεί εγκαταστάθηκαν μερικοί από τους πιο μορφωμένους μοναχούς της ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και εργάστηκαν για την τελειοποίηση της Σερβικής γλώσσας. Επίσης μετάφρασαν πολλά έργα που εξαφανίστηκαν μετά από τις τουρκικές επιδρομές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα δούμε τους καταρράκτες Βέλικι Βουκ και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ