tokyo_980394c.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΑΠΩΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΚΥΟΤΟ ΤΟΚΙΟ ΜΑΝΙΛΑ
14 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΟΣΑΚΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση σταθμό για την Ιαπωνία. Ολονύκτια πτήση.

2η ΗΜΕΡΑ ΟΣΑΚΑ - ΚΥΟΤΟ

Άφιξη στην Οσάκα. Επιβίβαση στο πούλμαν και συνεχίζουμε για το Κυότο την αρχοντική παλιά Πρωτεύουσα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ ΚΥΟΤΟ - ΝΑΡΑ

Στην πρωινή μας περιήγηση, το Κυότο, θα μας υποδεχθεί για να μας αποκαλύψει πολλές από τις μονάκριβες ομορφιές του. Θα δούμε το χρυσό περίπτερο Kinkaku-ji το οποίο κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα και που συνδυάζει πολλούς διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς να καθρεπτίζεται με γραφικό τρόπο σε μία μικρή λίμνη. Αργότερα θα έρθουμε στο ιερό Heian το οποίο κατασκευάστηκε το 1894 με αφορμή τον εορτασμό των 1100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης και θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες ομορφιές της χιλιοχρονίτικης πρωτεύουσας. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για την καρδιά της παλιάς Ιαπωνίας, τη Νάρα, την Ιερή «καρδιά» της Ιαπωνίας. Φτάνουμε στην ιερή πολιτεία της πρώτης μόνιμης πρωτεύουσας της χώρας από το 710-780μ.Χ. και η καρδιά μας χτυπά δυνατά καθώς βλέπουμε τους περίφημους Βουδιστικούς ναούς της, το γιγάντιο άγαλμα του Βούδα και το μοναδικό στον κόσμο πάρκο της με χίλια ελάφια, πανύψηλα προαιώνια δένδρα, λίμνες, περιστέρια, πελαργοί, κύκνοι και ελάφια που πάνε και έρχονται σαν αρχοντόπουλα. Οι Παγόδες ανεβαίνουν ανάμεσα από τα δένδρα με τα αναγυρτά τους πατήματα και οι Topli, οι ιερές πόρτες σε σχήμα κεφαλαίου Π, λάμπουν σκούρες, βυσσινιές μέσα στα πράσινα γυαλιστερά φύλλα. Είναι οι ιερές πόρτες της θρησκείας των Σίντο που θα πει «ο Δρόμος του Θεού». Από τις πόρτες αυτές πρέπει να περάσει όποιος θέλει να σωθεί. Ο πλούτος σε αξιοθέατα εδώ είναι τεράστιος. Εδώ θα σας γνωρίσουμε την γιαπωνέζικη ψυχή και θα περιηγηθούμε στα πιο εξαιρετικά αξιοθέατα. Θα νοιώσουμε την τεράστια επίδραση που είχε και έχει επάνω της η περήφανη συντοική αντίληψη του χρέους. Έτσι θα καταλάβετε γιατί περιφρονούν τον θάνατο και δέχονται όλοι με μυστική έξαρση να σκοτωθούν για την πατρίδα. Πατρίδα, Μικάδος θεοί, πρόγονοι κι απόγονοι είναι για τον Γιαπωνέζο μια ξεχωριστή, αθάνατη δύναμη.

4η ΗΜΕΡΑ ΚΥΟΤΟ

Για να ξεκινήσετε υπέροχα την σημερινή σας ελεύθερη μέρα «κλείστε» στον φακό σας, από τις αναρίθμητες ομορφιές της πόλης, ότι περισσότερο ανταποκρίνεται στις περιέργειες της ψυχή σας. Θα έχετε όμως ακούσει για τη Χιροσίμα και το πάρκο της Ειρήνης. Θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα θέλατε να συμμετάσχετε στην ολοήμερη εκδρομή που έχουμε σχεδιάσει με το τρένο βολίδα.ης Ουνέσκο.

5η ΗΜΕΡΑ ΚΥΟΤΟ - ΧΙΚΟΝΕ - ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ

Αποχαιρετούμε το μοναδικό Κυότο και αναχωρούμε για το Χικόνε, ιστορική πόλη χτισμένη κοντά στις όχθες της χαριτωμένης λίμνης Μπίβα. Η γη λες ότι βούλιαξε μία νύχτα και γέμισε με τα γαλάζια αυτά νερά που λάμπουν τόσο χαρούμενα στο φως. Θα επισκεφθούμε ένα από τα δεκατρία ενδιαφέροντα κάστρα της παλιάς Ιαπωνίας και θα συνεχίσουμε για την Τακαγιάμα την κομψή κωμόπολη που έχει διατηρήσει άθικτο τον χαρακτήρα της από το 17ο αιώνα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και έχετε χρόνο ελεύθερο να περπατήσετε στα μεσαιωνικά δρομάκια με τα ξύλινα σπιτάκια τους.

6η ΗΜΕΡΑ ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ - ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ - ΚΑΒΑΓΚΟΥΤΣΙ

Μετά το πρωινό θα έχουμε μία βόλτα με τα πόδια στην πρωινή αγροτική αγορά της Τακαγιάμακαι αργότερα θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ματσουμότο. Η εξαιρετική Πανεπιστημιούπολη ξαπλωμένη επάνω στα κεντρικά υψίπεδα του Ναγκάνο Κεν, θεωρείται ως η πύλη προς τις Ιαπωνικές Άλπεις, θα έρθουμε στο κάστρο της πόλης που χτίστηκε το 1504 και αποτελεί το έμβλημα του Ματσουμότο. Το κάστρο είναι οχυρωμένο με επαύλεις από τις οποίες οι τοξότες εκτοξεύαν τα βέλη τους προς τους εισβολείς και το μαύρο χαρακτηριστικό χρώμα του, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς να το αποκαλούν επίσης σε «κάστρο των γερακιών». Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προς το Καβαγκούτσι το οποίο βρίσκεται στις όχθες της γραφικής ομώνυμης λίμνης μίας από τις πέντε που έχουν θέα προς το θεϊκό Φούτζι. «Φουζισάν». Θα έρθουμε το απόγευμα στο Καβαγκούτσι και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακό Ryokan. Θα κοιμηθούμε σε στρώματα κάτω στο πάτωμα και βέβαια θα απολαύσουμε ένα τοπικού χαρακτήρα δείπνο φορώντας την jukata την θρυλική γιαπωνέζικη ενδυμασία. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέλγητρα της Ιαπωνίας.

7η ΗΜΕΡΑ ΚΑΒΑΓΚΟΥΤΣΙΑ - ΝΙΚΚΟ - ΤΟΚΙΟ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νίκκο την πόλη που είναι διάσημη για τους επιβλητικούς ναούς της. Θα επισκεφθούμε το ιερό Toshogu σε ρυθμό της εποχής των Monoyama αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή της Δυναστείας Tokugawa που βασίλεψε στη χώρα για 250 χρόνια, την πενταόροφη παγόδα χτίσθηκε το 1650 και ανακατασκευάστηκε το 1818 μετά από πυρκαγιά. Και θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στη λίμνη Chuzensi και τους περίφημους καταρράκτες Kegon και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Τόκυο. Άφιξη στην πρωτεύουσα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

8η ΗΜΕΡΑ ΤΟΚΙΟ

Μία πόλη θηρίο, με σύγχρονα κτίρια από τσιμέντο και ατσάλι είναι το Τόκιο. Μοντέρνο με φυσιογνωμία μεγαλούπολης περηφανεύεται για την ομορφιά του. Μάταια παλεύει η παλιά γιαπωνέζικη ψυχή να περισώσει ότι μπορεί – φαναράκια, κιμονό, σαμισέν… Η πρωτεύουσα που θα σας γνωρίσουμε σήμερα το πρωί είναι η αφετηρία για κάθε επίσκεψη στη χώρα αλλά και μία γοητευτική βιτρίνα της Ιαπωνίας για τα μάτια των Δυτικών. Απέραντη πολιτεία. Εκατοντάδες τα αξιοθέατα που θα ανακαλύψουμε πάρκα, γέφυρες, κτίρια, μουσεία. Το ιερό Μείζι το σπουδαιότερο σιντοϊστικό ιερό του Τόκιο που στεγάζει και τον τάφο του αυτοκράτορα Μειζι. Τα αυτοκρατορικά ανάκτορα ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίσματα στο κέντρο της πόλης. Πολυκαταστήματα και μικρά μαγαζάκια, γκαλερί, βραδινά κέντρα και εστιατόρια χαρακτηρίζουν την συνοικία της Ginza, η οποία αποτελεί τον ιδανικό τόπο για ψώνια. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

9η ΗΜΕΡΑ ΤΟΚΙΟ

Περισσότεροι από 8.000.000 κάτοικοι ζουν στην Ιαπωνική πρωτεύουσα η οποία αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Στον ελεύθερο χρόνο σας ανακατευθείτε με αυτό το πλήθος και χαρείτε μία σπάνια πόλη που συγκαταλέγεται στις πιο ζωντανές και συναρπαστικές του κόσμου. Εντυπωσιακός είναι ο «TokyoTower» που έχει ξεπεράσει σε ύψος το πρωτότυπο του πύργου του Άϊφελ στο Παρίσι. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε. Καλή δυνατότητα για να ανακαλύψετε το Τόκιο είναι να κάνετε και μία βόλτα με το καραβάκι στα νερά του ποταμού Sumida. Το Εθνικό Μουσείο διαθέτει την καλύτερη συλλογή Ιαπωνικής τέχνης στον κόσμο, αλλά έχετε και αναρίθμητες δυνατότητες ψυχαγωγίας, θέατρα, στάδια και το επίκαιρο θέατρο Καμπούκι.

10η ΗΜΕΡΑ ΤΟΚΙΟ - ΜΑΝΙΛΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις εξωτικές Φιλιππίνες, το συγκρότημα των Νησιών του Ινδικού Ωκεανού. Άφιξη στην Μανίλα, πρωτεύουσα της χώρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

11η ΗΜΕΡΑ ΜΑΝΙΛΑ

Το πρωί θα περιηγηθούμε την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μιας χώρας με 7.000 Νησιά, που η ιστορία της είναι δεμένη με τους Ισπανούς. Θα αρχίσουμε από την εντός των Τειχών ή στα σπανιόλικα «Ιντομούρος», την Τειχογυριστή περιοχή της πόλης. Θα δούμε το Κάστρο Σαντιάγκο, το Σαν Τόμας και τις αποικιακές Εκκλησίες και θα συνεχίσουμε με άλλα στολίδια της πόλης, όπως η συνοικία Μακάτι, το Κοινοβούλιο και το Κινέζικο Νεκροταφείο, μία ρυμοτομημένη Νεκρόπολη με πολυτελείς τάφους. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

12η ΗΜΕΡΑ ΜΑΝΙΛΑ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΙΡΟΓΕΣ

Η σημερινή μας μέρα είναι πολύ διαφορετική. Θα έρθουμε στο Χωριό Παγκτσανχάν, από όπου θα ξεκινήσουμε με Πιρόγες για τους Καταρράκτες της περιοχής, πλέοντας στο ρεύμα του ποταμού. Το θέαμα των υψηλών βράχων, με την οργιαστική βλάστηση προκαλούν δέος. Θα πάμε μέχρι τους Καταρράκτες, θα φωτογραφηθούμε και θα επιστρέψουμε στην Μανίλα. Το απόγευμα χαθείτε στην περιοχή Ερμίτα, όπου βρίσκονται οι υπαίθριες αγορές και παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα στον Κόλπο Φιλιππίνο, που μένει αξέχαστο.

13η ΗΜΕΡΑ ΜΑΝΙΛΑ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.Ολονύκτια πτήση

14η ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ