japan-tokyo-shinjuku-kabukicho.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΟΡΕΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΟΥΛ ΜΠΟΥΣΑΝ ΚΥΟΤΟ ΤΟΚΙΟ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
16 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΣΕΟΥΛ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Άπω Ανατολή, εκεί που ανατέλλει ο ήλιος. Πιο μακριά δεν μπορείς να πας. Ολονύκτια πτήση για την Κορέα και την Ιαπωνία, όπου θα ανακαλύψουμε όλα τα θαμμένα μυστικά τους.

2η ΗΜΕΡΑ ΣΕΟΥΛ

Άφιξη στην Σεούλ, την μοντέρνα πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, όπου το παλιό συνυπάρχει αρμονικά με το σύγχρονο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας.

3η ΗΜΕΡΑ ΣΕΟΥΛ

Στην πρωινή περιήγηση που θα έχουμε στην πόλη που ίδρυσε το 1359 η δυναστεία των Γι, εκατό περίπου χρόνια πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την Αμερική, θα δούμε τα Ανάκτορα Κιονγκ Μποκ, τα οποία χτίστηκαν το 1395 μ.Χ. και στέγασαν την δυναστεία Γι και θα συνεχίσουμε με το Προεδρικό Μέγαρο (Blue House), τον μυστικό κήπο, την υπαίθρια αγορά της Ανατολικής Πύλης και το ενδιαφέρον Εθνικό λαϊκό μουσείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε ένα φολκλορικό πρόγραμμα που προσφέρουν πανέμορφες Κορεάτισες χορεύτριες

4η ΗΜΕΡΑ ΣΕΟΥΛ - SONGNI - SONGNISAN - ΚΙΕΝΓΚΤΣΟΥ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Songnisan, του όρους Songni, μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Κορέας. Οι κορυφές από γρανίτη, οξιές και βαθιές κοιλάδες από ιζηματογόνα πετρώματα, το καθιστούν θεαματικό. Διασχίζοντας την ορεινή κατάφυτη ενδοχώρα της Κορεατικής Χερσονήσου, θα έρθουμε στο Κιενγκτσού, παλιά πρωτεύουσα της χώρας και Εθνικό αρχαιολογικό Πάρκο το οποίο περιλαμβάνεται στην λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

5η ΗΜΕΡΑ ΚΙΕΝΓΚΤΣΟΥ

Η πρωτεύουσα του άλλοτε ένδοξου Βασιλείου της Σίλα, σήμερα παρουσιάζει ένα παραμυθένιο σκηνικό το οποίο της έχει χαρίσει τον τίτλο «Μουσείο δίχως Τείχη». Θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, την λίμνη Anapji και το περίπτερο Poseak, το Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο, με πλούσια ευρήματα, τους Βασιλικούς Τάφους, τους «Κήπους της Ευδαιμονίας» και το πέτρινο παρατηρητήριο Τσομσουγκντάε, το παλαιότερο από τα υπάρχοντα παρατηρητήρια στην Ασία, που χρησιμοποιήθηκε για την παρατήρηση των αστεριών και την πρόβλεψη του καιρού.

6η ΗΜΕΡΑ ΚΙΕΝΓΚΤΣΟΥ - ΜΠΟΥΣΑΝ

Τον επιβλητικότερο και Ιερότερο όλων των Ναών της χώρας, τον Ναό Πουλγκούσα, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το σπουδαιότερο δείγμα του Βουδιστικού πολιτισμού με πολυάριθμες πύλες και αυλές, που παραμένουν ακέραιες όπως πριν από 15 αιώνες. Θα το περιηγηθούμε το πρωί μετά από το πλούσιο πρόγευμά μας και θα συνεχίσουμε με τα γρανιτένια Σπήλαια Σοκορούμ, όπου προβάλλει η διαπεραστική ομορφιά του αγάλματος του Βούδα. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Μπουσάν στη Νότια Χερσόνησο της Κορέας, σπουδαίο λιμάνι και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, δημοφιλή για τις παραλίες και τους μεγάλους ποταμούς του. Άφιξη και το απόγευμα θα περιηγηθούμε, μεταξύ άλλων, στον Πύργο Μπουσάν, την γραφική ψαραγορά Jagalchi και την διεθνή αγορά Kukje με καλοδουλεμένα τοπικά λαϊκά σουβενίρ.

7η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΥΣΑΝ - ΧΟΝΣΟΥ - ΦΟΚΟΥΟΚΑ - ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Το πρωί με σύντομη πτήση θα βρεθούμε στην σαγηνευτική Ιαπωνία, στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, προορισμός μας η νήσος Χόνσου, το μεγαλύτερο από τα 4.000 νησιά της Ιαπωνίας, που συγκεντρώνει όλες τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Άφιξη στην Φουκουόκα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και συνεχίζουμε με Bullet για την Χιροσίμα, των εκατομμυρίων κατοίκων, στα νοτιοδυτικά του Χόνσου. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

8η ΗΜΕΡΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΗΣΙ MIYAJIMA - ΧΙΜΕΤΖΙ

Όταν ταξιδεύει κανείς δημιουργεί λόγους για να ζει. Ένας από αυτούς είναι για να γνωρίσει την Χιροσίμα, της οποίας τα δύο τρίτα κατέστρεψε η πρώτη ατομική βόμβα το 1945 που έπεσε εδώ. Η πόλη ανοικοδομήθηκε, αλλά όπως θα διαπιστώσουμε στην πρωινή μας περιήγηση, πολλά είναι τα μνημεία της που θυμίζουν την καταστροφή. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Πάρκο Peace Memorial, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το μουσείο Peace Memorial και θα αναχωρήσουμε με φέρρυ για το μικρό νησάκι, που βρίσκεται στον κόλπο της Χιροσίμα, το «λίκνο» του Γιαπωνέζικου πολιτισμού, το Miyajima το οποίο θεωρείται Ιερός τόπος. Θα επισκεφθούμε το Ιερό της Ιτσουκουσίμα, θα φωτογραφήσουμε το Torri του νησιού και τα μονοπάτια με τα πέτρινα φωτάκια και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το τρένο (Bullet) για το Χιμέτζι με το ομώνυμο κάστρο.

9η ΗΜΕΡΑ ΧΙΜΕΤΧΙ - ΚΥΟΤΟ

Συνεχίζουμε το όμορφο σαν χαμόγελο ταξίδι μας με επίσκεψη στο Κάστρο Χιμέτζι, το οποίο θεωρείται ένα από τα δώδεκα ωραιότερα που σώζονται στην Ιαπωνία από την Εποχή της Φεουδαρχίας. Αργότερα θα επιβιβασθούμε στο τρένο (Bullet) και θα αναχωρήσουμε για το Κυότο. Άφιξη και πηγαίνοντας με το πούλμαν προς το ξενοδοχείο μας, αναπνέουμε την μυρωδιά της ασυναγώνιστης πόλης.

10η ΗΜΕΡΑ ΚΥΟΤΟ - ΝΑΡΑ

Στην πρωινή μας περιήγηση στο Κυότο, θα σεργιανίσουμε ανάμεσα από αναρίθμητα επιβλητικά κτίρια, κήπους, ανάκτορα και ιερά και θα φωτογραφίσουμε πολλά από τα επιβλητικά κτίσματα. Θα δούμε το χρυσό περίπτερο Kinkaku-ji το οποίο κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα και καθρεπτίζεται σε μία μικρή λίμνη. Αργότερα θα έρθουμε στο ιερό Heian το οποίο κατασκευάστηκε το 1894 με αφορμή τον εορτασμό των 1100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης και θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες ομορφιές της χιλιοχρονίτικης πρωτεύουσας. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για τη Νάρα. Φτάνουμε στην ιερή πολιτεία της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας από το 710-780μ.Χ. και αντικρίζουμε περίφημους Βουδιστικούς ναούς της, το γιγάντιο άγαλμα του Βούδα και το μοναδικό στον κόσμο πάρκο της με τα χίλια ελάφια. Οι χαριτωμένοι γαλήνιοι γιγάντιοι Βούδες κάθονται διπλόποδι μέσα στους ναούς και υποδέχονται με καλόκαρδη ειρωνεία τους πιστούς. Οι Topli οι ιερές πόρτες σε σχήμα κεφαλαίου Π, λάμπουν σκούρες, βυσσινιές μέσα στα πράσινα γυαλιστερά φύλλα. Είναι οι ιερές πόρτες της θρησκείας των Σίντο που θα πει «ο Δρόμος του Θεού». Το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, 1200 εκτάρια, με πανύψηλα προαιώνια δένδρα, λίμνες, περιστέρια, πελαργούς, κύκνους και ελάφια, που πάνε και έρχονται σαν αρχοντόπουλα. Νικήστε την ανυπομονησία και την βιασύνη σας γιατί εδώ η Ιαπωνία ξεχειλίζει από τον πολιτισμό της. Θα σας γνωρίσουμε την γιαπωνέζικη ψυχή και θα περιηγηθούμε στα πιο εξαιρετικά αξιοθέατα.

11η ΗΜΕΡΑ ΚΥΟΤΟ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟΥΤΖΙ

Καλό πρόγευμα και έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πόλη μέχρι το απόγευμα. Αργότερα με Bullet Train (2 ώρες) θα αναχωρήσουμε για το Φούτζι, Ιερό Βουνό, που υψώνεται επιβλητικό πάνω από το νησί Χόντσου. Άφιξη και εγκατάσταση σε Lodge.

12η ΗΜΕΡΑ ΦΟΥΤΖΙ - ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ - ΤΟΚΙΟ

Το πρωί θα έχουμε μία σύντομη περιήγηση στον «σταθμό 5» του όρους Φούτζι, με τις συμμετρικές πλαγιές και τον κρατήρα στην κορυφή του και θα συνεχίσουμε οδικώς για την Καμακούρα, ονομαστή για τα κτίρια της, τα 19 Ιερά της, τους 60 Ναούς της και τον μεγάλο Βούδα που έχει ύψος 13,5 μέτρα και φιλοτεχνήθηκε το 1252. Στην πρωτεύουσα, το Τόκυο θα έρθουμε αργά το απόγευμα.

13η ΗΜΕΡΑ ΤΟΚΙΟ

Ο αρχηγός μας θα μας αποκαλύψει σήμερα το πρωί, αργά και μεθοδικά, τον χαρακτήρα της πιο πολυπληθούς πόλης του πλανήτη. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα, την περιοχή της Ασακούσα, τον αφιερωμένο στην Θεότητα του Ελέους, Καννόν, τους αυτοκρατορικούς Τάφους και την εμπορική καρδιά, την Γκίνζα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

14η ΗΜΕΡΑ ΤΟΚΙΟ

Ολόκληρη η μέρα είναι στη διάθεσή σας για να επισκεφθείτε το Μουσείο στο Πάρκο Ουένο, για να κάνετε αγορές στα μεγάλα καταστήματα ή για μία ακόμα περιπλάνηση για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη.

15η ΗΜΕΡΑ ΤΟΚΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την πτήση επιστροφής. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση για την Αθήνα.

16η ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ