jakarta-indonesia.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΠΑΠΟΥΑ ΜΠΑΛΙ ΙΑΒΑ ΚΕΛΕΒΗ ΣΟΥΜΑΤΡΑ

23 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση ή για μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική συνοικία. Θα δούμε την πλατεία Ανεξαρτησίας, το παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μνημείο το οποίο βρίσκεται στον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται "Κήποι της λίμνης", το Εθνικό Τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και τον σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΕΝΤΑΝ (ΣΟΥΜΑΤΡΑ) - ΠΑΡΑΠΑΤ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μεντάν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Σουμάτρας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουμε σε επαφή με την Ολλανδική, Αγγλική, Κινέζικη και Μαλαισιανή αρχιτεκτονική της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Παραπάτ, ένα εκπληκτικό ορεινό θέρετρο στο κέντρο περίπου του νησιού και στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της νοτιοανατολικής Ασίας, της Τόμπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΠΑΤ - ΛΙΜΝΗ ΤΟΜΠΑ - ΣΑΜΟΣΙΡ

Ημέρα μοναδικής εμπειρίας η σημερινή, που είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της πιο όμορφης λίμνης του κόσμου - της Τόμπα - και των παραλίμνιων χωριών. Με πλοιάριο θα προσεγγίσουμε το ορεινό, ηφαιστειογενές νησί Σαμοσίρ με τα παραδοσιακά σπίτια των φυλών Μπατάκ, που φημίζονται για τη μαεστρία με την οποία χειρίζονται τη σμίλη και σκαλίζουν το ξύλο. Στο Τομόκ θα δούμε τους τάφους των βασιλέων, στην Αμπαρίτα τα μονολιθικά τραπέζια και στο Σιμανίντο θα θαυμάσουμε παραδοσιακούς χορούς των Μπατάκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣΙΡ - ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ

Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε και πάλι τη λίμνη με προορισμό το Παραπάτ, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε οδικά για το γραφικό Μπεραστάζι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε τους ύψους 120 m καταρράκτες Σίπι Σοπίσο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μερικά από τα χωριά των Μπατάκ και θα δούμε τον τρόπο ζωής τους. Οι Μπάτακ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιθαγενείς πληθυσμούς της Ινδονησίας. Διαιρούνται σε 6 ανεξάρτητες, αλλά στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους εθνικές ομάδες (Τόμπα, Σιμαλουντζούν, Κάρο, Νταΐρι, Ανκόλα Μαντέιλιν), κάθε μια από τις οποίες αποτελείται από πολυπληθείς οικογένειες, τα λεγόμενα γένη. Χαρακτηριστικό των σπιτιών τους είναι οι στέγες με τις δίδυμες κωνικές προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα βούβαλου. Ορισμένες από αυτές τις περίτεχνες κατασκευές - φτιαγμένες από ξύλο, μπαμπού και ίνες φοίνικα αρένγκα χωρίς χρήση καρφιών - στηρίζονται σε πασσάλους και μερικές χωρούν έως και 12 οικογένειες. Αρκετά τέτοια σπίτια ηλικίας ακόμα και 300 ετών κατοικούνται ακόμη. Κάτω από το υπερυψωμένο πάτωμά τους ζουν τα οικόσιτα ζώα - αγελάδες, κότες, σκυλιά, γουρούνια και νεροβούβαλοι. Θα συνεχίσουμε την διείσδυσή μας στα εξωτικά μέρη και τις παραδεισένιες ομορφιές της Σουμάτρας. Η οροσειρά Μπαρισάν (Bukit Barisan: "σειρά λόφων") στη δυτική πλευρά της Σουμάτρας διατρέχει το νησί σε όλο του σχεδόν το μήκος από βορρά προς νότο και χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή κορυφών και ηφαιστειακών κώνων, προσφέροντάς μας πανοραμικά τοπία και υπέροχες εικόνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μπεραστάζι. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ - ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ

Το ταξίδι μας συνεχίζεται σήμερα στις πιο κρυφές ομορφιές της Σουμάτρας, την τροπική ζούγκλα του Μποχορόκ. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε απέραντες φυτείες από καουτσούκ, κακάο και φοινικόδεντρων. Φθάνοντας στο Μπουκίτ Λαγουάνγκ (Bukit Lawang) θα επισκεφθούμε το περίφημο "Δάσος με τους Ουραγκοτάγκους". Η λέξη "ουρακοτάγκος" προέρχεται από τις λέξεις "orang" (άνθρωπος) και "(h)utan" (δέντρο), δηλαδή σημαίνει: "ο άνθρωπος του δάσους". Θα μεταβούμε σε ένα ειδικό κέντρο μελέτης και φροντίδας των απειλούμενων με εξαφάνιση ουρακοτάγκων, στο οποίο εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζούγκλας, πριν αφεθούν ελεύθεροι σ΄ αυτήν. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά αυτόν τον θλιμμένο …"τρίτο μας ξάδελφο", αφού το 96,4% των γονιδίων του είναι ίδιο με του ανθρώπου. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ - ΜΕΝΤΑΝ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΙΑΒΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το νησί της Ιάβας και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Η Τζακάρτα, η "νικηφόρα και ακμάζουσα", όπως την ονόμασε στις 22/6/1527 ο Φαταχιλάχ, ένας νεαρός ηγεμόνας από το Βορρά που κατέλαβε την πόλη, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιάβας, στη θέση που τον 5ο αι. βρισκόταν ένας ινδουιστικός οικισμός, που λεγόταν Καλάπα. Πρωτεύουσα της αποικίας των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών από το 1619, μετονομάσθηκε σε Μπατάβια, για να ξαναβρεί το παλιό όνομά της το 1942, όταν οι Ιάπωνες που κατέλαβαν την πόλη προσπάθησαν να κερδίσουν την εύνοια των κατοίκων. Χαοτική, πολυπληθής και κοσμοπολίτικη, η Τζακάρτα είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΠΡΑΜΠΑΝΑΝ)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο (1862), το καλύτερο μουσείο της Ινδονησίας και από τα καλύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας (συλλογές από αντικείμενα διαφόρων εθνικών ομάδων - ενδυμασίες, μουσικά όργανα κλπ. - μπρούτζινα αντικείμενα της ινδουιστικής περιόδου, κινέζικα κεραμικά κλπ.), το Εθνικό Μνημείο - μία κολώνα ύψους 132 μέτρων στην πλατεία Μερντέκα - την παλιά πόλη Μπατάβια με τα ανακαινισμένα κτίρια και την κεντρική πλατεία Taman Fatahillah, καθώς και την αγορά αντικών στη Jalan Surabaya. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού, την Τζογκτζακάρτα, τη "Φλωρεντία της Ινδονησίας". Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για τον Πραμπανάν, τον πιο όμορφο ίσως ινδουιστικό ναό της Ινδονησίας. Επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΓΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Σουλτάνου (Kraton) και το Κάστρο του Νερού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον μεγαλύτερο Βουδιστικό Ναό του κόσμου, τον εκπληκτικό Μπορομπουντούρ με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα που χρειάσθηκαν 700.000 κυβικά πέτρας για να κτιστεί. Η Ουνέσκο ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Αφού επισκεφθούμε και τους μικρότερους ναούς Mendut και Pawon, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΓΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΜΠΡΟΜΟ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για το Mojokerto, διασχίζοντας την πανέμορφη φύση και διάφορα χωριά. Φθάνοντας μετά από περίπου 3,5 ώρες, θα συνεχίσουμε για μία διαδρομή 4-5 ωρών μέχρι το χωριό Τοσάρι (Tosari) με στάση στο παραδοσιακό λιμάνι Πασουρουάν (Pasuruan) για να δούμε τα phinisi, τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα του ινδονησιακού πελάγους. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΟΜΟ - ΜΑΚΑΣΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Το Μπρόμο είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην ανατολική Ιάβα. Έχει ύψος 2.329 μέτρα και η πιο πρόσφατη έκρηξή του έλαβε χώρα το 2011. Το ηφαίστειο αυτό βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο και αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας. Πολύ πρωινή έγερση και επιβίβαση σε jeep 4x4 για μία διαδρομή 30 λεπτών έως το Pananjakan, απ΄ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα του όρους Μπρόμο και της γύρω περιοχής, καθώς θα βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από το ηφαίστειο. Θα συνεχίσουμε με τα jeep μέχρι την καλντέρα, όπου η πρωινή υγρασία σε συνδυασμό με το καλυμμένο με την γκρίζα ηφαιστειακή σκόνη έδαφος δημιουργούν για παράξενη ατμόσφαιρα, που την προσομοιάζουν με αυτή της επιφάνειας της σελήνης. Ακολουθεί μία 20λεπτη διαδρομή με άλογα για να φθάσουμε στο χείλος του κρατήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για το Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη. Άφιξη στην πρωτεύουσά του, το Μακασσάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΚΑΣΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ) - ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η περίπου 8ωρη συναρπαστική διαδρομή μας ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη-λιμάνι Πάρε Πάρε και στη συνέχεια ανηφορίζει προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην καρδιά της Γης των Τοράγιας. Διανυκτέρευση.

14η & 15η ΗΜΕΡΑ: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Δύο ημέρες αφιερωμένες στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), κατά τη διάρκεια των οποίων θα γνωρίσουμε την κουλτούρα τους και τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους, με επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής, όπως το Λέμο με τους κρεμαστούς τάφους, τη Λόντα με τους τάφους σε σπηλιές, το Μπατουτουμόνγκα με υπέροχη θέα στο Ραντεπάο και στις γύρω κοιλάδες, το Παλάγουα με πολλά χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφημα τονγκονάν με τις καραβόσχημες στέγες, το Σαντάν που είναι διάσημο για τα υφαντά του κ.ά.

16η ΗΜΕΡΑ: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ - ΜΑΚΑΣΣΑΡ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)

Επιστροφή στο Μακασσάρ και πτήση αργά το βράδυ για την Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της Δυτικής Παπούα (Ινδονησιακή Παπούα). Η Νέα Γουινέα είναι το 2ο μετά τη Γροιλανδία μεγαλύτερο νησί της Γης. Σήμερα είναι χωρισμένη περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονομάζεται Δυτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας. Η Δυτική Παπούα είναι η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταματήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται μόλις 20 νότια του Ισημερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι και φαράγγια, συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής.

17η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΓΟΥΑΜΕΝΑ (ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΝΙ)

Άφιξη τα ξημερώματα στην Τζαγιαπούρα και άμεση ανταπόκριση με πτήση διάρκειας περίπου 45΄, που θα μας φέρει στο κέντρο του νησιού και συγκεκριμένα στην πανέμορφη κοιλάδα Μπάλιεμ. Η κοιλάδα αυτή, με έκταση περίπου 1.250 m2 αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως "Ντάνι". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της κοιλάδας και επίσκεψη στην τοπική αγορά της Τζιμπάμα με είδη λαϊκής τέχνης των ντόπιων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Σινάτμα για μια υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα και στο χωριό Γουεσαπούτ με την κρεμαστή γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΜΕΝΑ (ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΝΙ)

Πρωινή αναχώρηση για μια 40λεπτη διαδρομή με προορισμό το χωριό Όμπια των Ντάνι, στο οποίο διατηρείται ατόφιος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, βλέποντας τα σπίτια τους, τις …ενδυματολογικές τους συνήθεις, αλλά και παρακολουθώντας τον χορό του πολέμου. Στο παρελθόν, για οποιοδήποτε είδος προβλήματος (κατοχή εδαφών, χοίρων κλπ.) μπορούσε να εκραγεί ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των φυλών. Με την αναπαράσταση αυτή θα γνωρίσουμε πώς ακριβώς γινόταν ο πόλεμος μεταξύ των φυλών. Στο τέλος θα σφάξουν ένα γουρούνι και θα το μαγειρέψουν μαζί με γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου 3 ώρες. Επίσης, θα δούμε την 250 ετών μούμια που βρέθηκε στην περιοχή και θα ανεβούμε στο όρος Μίλι (περίπου 2 ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάμεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλμυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι με παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΜΕΝΑ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Τζαγιαπούρα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη, θα δούμε το μνημείο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητη βάρκα για μια κρουαζιέρα στη λίμνη Σεντάνι. Θα επισκεφθούμε τα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσσεϊ, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την χειροτεχνία. Μετά το γεύμα μας σε εστιατόριο με θέα τη λίμνη και το γαλήνιο περιβάλλον της, θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην Τζαγιαπούρα με την αγορά Χαμαντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΜΠΑΛΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για το Μπαλί, το "νησί των θεών", το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους. Με το 95% των κατοίκων Ινδουιστές, το Mπαλί αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Διάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Τις "άγιες μέρες", όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, τον χορό, το θέατρο και τη μουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες στο Μπαλί, όπου το μυστηριακό μπλέκεται με το μυστηριώδες και τη μαγεία. Ένας τροπικός παράδεισος με εναλλασσόμενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες με τους φοίνικες, τη χρυσή αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι μαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, οι πανταχού παρόντες ναοί και το χαμόγελο του Μπαλινέζου, όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα του Μπαλί. Ένας αρχαίος μύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ

Ημέρα ελεύθερη στο Μπαλί για μπάνιο, ξεκούραση ή για να εξερευνήσετε το νησί - έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό.

22η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

23η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ