papua-new-guinea.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΠΟΥΑ ΚΟΡΟΒΑΪ ΤZΑΓΙΑΠΟΥΡΑ ΝΤΕΚΑΪ

15 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΑΛΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπαλί, το "νησί των θεών" το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί. Με το 95% των κατοίκων Iνδουιστές, το Mπαλί αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Διάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, τον χορό, το θέατρο και τη μουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες στο Μπαλί, όπου το μυστηριακό μπλέκεται με το μυστηριώδες και τη μαγεία. Ένας τροπικός παράδεισος με εναλλασσόμενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες με τους φοίνικες, τη χρυσή αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι μαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, οι πανταχού παρόντες ναοί και το χαμόγελο του Μπαλινέζου, όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα του Μπαλί. Ένας αρχαίος μύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Τσελούκ, Μας και Ούμπουτ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στην επιστροφή μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Παπούα (Ίριαν Τζάγια), στην οποία θα φθάσουμε το πρωί της επομένης ημέρας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Άφιξη στην Τζαγιαπούρα, μια ευχάριστη πόλη κτισμένη στις πλαγιές ενός λόφου με θέα τη θάλασσα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου (εδώ βρίσκονταν οι συμμαχικές βάσεις κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου υπό τον στρατηγό Mc Arthur), την αγορά και την παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΝΤΕΚΑΪ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση περίπου 40΄ για Ντεκάι, μια μικρή πόλη στην ενδοχώρα του νησιού, στην περιοχή του ποταμού Braza. Εδώ ζει η φυλή Μανίμο, η οποία έχει κατά κάποιον τρόπο "εκσυγχρονιστεί", όπως εξάλλου και η ίδια η πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΚΑΪ - LOKBON - MABU

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο μικρό παραδοσιακό λιμάνι του χωριού Lokbon (περίπου 1 ώρα σε χωματόδρομο). Από το Lokbon, θα πλεύσουμε για περίπου 8-9 ώρες στον ποταμό Braza προς την περιοχή Asmat. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής θα βλέπουμε πυκνά δάση και ένα παρθένο περιβάλλον, που μόνο κάποιες άλλες περαστικές βάρκες μπορεί να διαταράξουν τη γαλήνη του. Θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε σε 2-3 μικρά χωριά, στα οποία ζει η φυλή Citak Mitak. Οι άνθρωποι της φυλής αυτής φτιάχνουν τα ξύλινα σπίτια τους με τις χορταρένιες στέγες στις όχθες ποταμού. Μέχρι και τη δεκαετία του '80 κυκλοφορούσαν ακόμα γυμνοί, εντούτοις, η πρόσβαση στο χωριό τους έχει αλλάξει τον τρόπο ιματισμού τους - τώρα φορούν κοντά παντελόνια. Οι περισσότεροι είναι τροφοσυλλέκτες, κυνηγοί και ψαράδες. Προορισμός μας για σήμερα είναι ένα μεσαίου μεγέθους χωριό που ονομάζεται Mabu. Το Mabu κατοικείται από σχετικά εκσυγχρονισμένους Κοραβάι και κάποια λίγα μέλη της φυλής Citak Mitak.

7η ΗΜΕΡΑ: MABU - YAMU

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας πορείας θα περάσουμε μέσα από βαλτώδη εδάφη, θα διασχίσουμε το ποτάμι και ένα τμήμα του πυκνού δάσους που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία πουλιών και θα φθάσουμε στο χωριό Yamu, όπου θα συναντήσουμε τις δύο πρώτες οικογένειες των Κοροβάι με το σπίτι τους πάνω σε δέντρο.

Σημείωση: Απο την 7η έως την 12η ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΒΑΪ

Οι Κοροβάι είναι ένας νομαδικός λαός που μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια. Ζουν σε ξύλινα σπίτια πάνω σε δένδρα, λόγω κυρίως των συνεχών συγκρούσεων με άλλες γειτονικές φυλές, αλλά και για να προστατευθούν από πλημμύρες και φίδια. Τα σπίτια αυτά συνήθως φθάνουν τα 6-25 μέτρα, αλλά σε περιόδους υψηλού κινδύνου μπορεί να φθάνουν και τα 50 μέτρα. Δεν ζουν σε μεγάλες ομάδες, για τον λόγο αυτό συναντάμε μόνο 2-4 σπίτια σε κοντινά δένδρα. Δεν γνωρίζουν το σίδερο ή οποιοδήποτε άλλο είδος μετάλλου. Εργαλεία που εμείς χρησιμοποιούμε καθημερινά τους είναι παντελώς άγνωστα. Είναι κυνηγοί, ψαράδες και τροφοσυλλέκτες. Κατά τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε πεζοπορίες, περνώντας από βάλτους μερικές φορές περπατώντας πάνω σε κούτσουρα ή πεσμένα δένδρα και θα διασχίζουμε το ποτάμι με ή χωρίς γέφυρα. Αυτό είναι το δάσος βροχής της Νότιας Irian Jaya. Θα εξερευνήσουμε πολλά εξωτικά και συγκλονιστικά μέρη, αλλά και με πολλά κουνούπια, ζέστη και υψηλή υγρασία (85 - 100%). Στην πορεία μας αυτή θα μας βοηθήσουν οι ντόπιοι αχθοφόροι, που θα κουβαλούν τα πράγματά μας και θα μας βοηθούν στα δύσκολα σημεία, όταν και αν τους χρειαζόμαστε. Οι διανυκτερεύσεις μας θα γίνονται σε πρόχειρους καταυλισμούς, σε σπίτια ντόπιων ή σε σκηνές που θα στήνουμε με την άφιξή μας.

8η ΗΜΕΡΑ: YAMU - SAHUFANOF BARU

Η σημερινή πορεία μας, διάρκειας περίπου 3½ ωρών θα μας οδηγήσει στο Sahufanof Baru. Εκεί θα δούμε ένα σπίτι που ¬¬βρίσκεται στα 8 μέτρα από το έδαφος και στο οποίο κατοικούν προς το παρόν τρεις οικογένειες. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί στον δρόμο μας να συναντήσουμε κάποιους Κοροβάι που έχουν βγει για κυνήγι - πέραν όμως από κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες, έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν και έναν μικρό χώρο κοντά στο σπίτι τους (μπανανιές, φασόλια και ζαχαροκάλαμα).

9η ΗΜΕΡΑ: SAHUFANOF BARU

Μένουμε άλλη μία ημέρα στο Sahufanof Baru για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής αυτής της φυλής που ζει ακόμα στη λίθινη εποχή. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους το περνούν είτε κυνηγώντας είτε ψαρεύοντας. Το πλούσιο σε άμυλο sago είναι η κύρια βάση της διατροφής τους, καθώς αναπτύσσεται καλά στο βαλτώδες έδαφος. Συνήθως πλάθουν το αλεύρι από το sago σε μπάλες, το ψήνουν και το τρώνε μαζί με τη "σοδειά" της ημέρας - ψάρι, κυνήγι, βάτραχος κλπ.

10η ΗΜΕΡΑ: SAHUFANOF BARU - SHAUFANOF LAMA

Οι κάτοικοι του Sahufanof Baru κατάγονται από το Sahufanof Lama, αλλά όταν το σπιτόδεντρό τους καταστράφηκε ήρθαν στο Sahufanof Baru και έφτιαξαν ένα καινούργιο. Το περπάτημά μας σήμερα θα διαρκέσει μόνο μία ώρα. Στο Sahufanof Lama υπάρχουν δύο σπίτια με δύο οικογένειες

11η ΗΜΕΡΑ: SHAUFANOF LAMA - BAIGON

Η σημερινή τελευταία μας πορεία στη ζούγκλα, διάρκειας περίπου 3-4 ωρών, θα μας οδηγήσει στο σχετικά μοντέρνο - για τα δεδομένα των Κοροβάι - χωριό Baigon, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Siretz. Τα σπίτια εδώ δεν είναι πάνω σε δέντρα, οι κάτοικοι, εκτός από τις βασικές ασχολίες τους με το ψάρεμα και το κυνήγι, καλλιεργούν μπανανιές, ζαχαροκάλαμα και κασσάβα, ενώ οι νεώτεροι φορούν T-shirt και κοντά παντελόνια.

12η ΗΜΕΡΑ: BAIGON - LOKBON - ΝΤΕΚΑΪ

Επιστρέφουμε σήμερα στο Lokbon μετά από περίπου 9 ώρες πλεύσης στα ποτάμια Sirez και Braza. Σε εποχή ξηρασίας πιθανόν ο χρόνος να είναι μεγαλύτερος καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχει πέσει κάποιο κούτσουρο στο ποτάμι ή καμιά φορά μπορεί και να χρειαστεί να βοηθήσουμε τον βαρκάρη να μετακινήσει τη βάρκα αν το επίπεδο της στάθμης του νερού είναι χαμηλό. Άφιξη στο Lokbon και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Ντεκάι. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΚΑΪ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Τζαγιαπούρα και τον...πολιτισμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογο μας

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ