china_2924_600x450.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΙΝΑ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΠΕΚΙΝΟ

20 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα :ΑΘΗΝΑ - ΠΕΚΙΝΟ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Πεκίνο πρωτεύουσα της Κίνας και πρώτο σταθμό του ταξιδιού μας.

2η Ημέρα : ΠΕΚΙΝΟ

Άφιξη στο Πεκίνο που η οικονομική ανάπτυξη καθώς και η Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 το έχουν μεταμορφώσει σε μία μοντέρνα μεγαλούπολη που μόνο τα διαχρονικά της μνημεία συνεχίζουν να θυμίζουν τη το παλιό Πεκίνο, της προηγούμενης δεκαετίας. Άφιξη και απογευματινός περίπατος στη πάντα γοητευτική πόλη.

3η Ημέρα : ΠΕΚΙΝΟ - ΤΖΙΑΓΙΟΥΝΓΟΥΑΝ

Πρωινή πτήση για το Λαντσόου, χτισμένη στις όχθες του Χουάγκ Χο όπως αποκαλείται ο Κίτρινος ποταμός, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του πολιτισμού στη Κίνα. Η ξενάγηση της πόλης που ακολουθεί μας αποκαλύπτει ένα αστικό κέντρο όπου η παράδοση συνυπάρχει με την εξέλιξη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση το βράδυ με τρένο για το Τζιαγιουγουάν.

4η Ημέρα : ΤΖΙΑΓΙΟΥΝΓΟΥΑΝ

Άφιξη το πρωί στο Τζιαγιουγουάν εδώ που κάποτε ξεκινούσε ή τελείωνε το περίφημο Σινικό Τείχος. Η αρχή ή το τέλος του Κινεζικού κόσμου για αιώνες, έδινε σαφώς το στίγμα. Από τη μία ή ασφάλεια και ο πολιτισμός και από την άλλη η αναρχία, το χάος και οι "βάρβαρες" φυλές έξωθεν του τείχους. Αυτή ακριβώς τη μεγαλειώδη αίσθηση θα μας χαρίσει η επίσκεψη στο φρούριο που σηματοδοτεί τη αρχή του Σινικού τείχους.

5η Ημέρα : ΤΖΙΑΓΙΟΥΝΓΟΥΑΝ - ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΚ

Αναχωρούμε για το Ντουνχουάνκ διασχίζοντας το περίφημο διάδρομο του Γκανσού όπως και τα καραβάνια των εμπόρων αιώνες πριν έχοντας την αφιλόξενη έρημο Γκόμπι από τη μία και τα βουνά της Δυτικής Κίνας από την άλλη. Άφιξη το απόγευμα, στην όαση του Ντουνχουάνκ. Η μέρα μας θα κλείσει με βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της περιοχής, για να απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα όπως μόνο η έρημος ξέρει να χαρίζει.

6η Ημέρα : ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΚ - ΤΟΥΡΦΑΝ

Η μέρα μας σήμερα είναι σημαδιακή. Η επίσκεψη στα περίφημα σπήλαια του Μογκάο, με τα εκατοντάδες αγάλματα του Βούδα και τις υπέροχες νωπογραφίες, αξεπέραστα αριστουργήματα ενός ευλαβικού αλλά και δημιουργικού λαού, είναι μία σπάνια εμπειρία που δύσκολα περιγράφετε με λόγια. στα σπήλαια Μογκάο. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο σιδηροδρομικό σταθμό για το ολονύκτιο ταξίδι μας για το Τουρφάν.

7η Ημέρα : ΤΟΥΡΦΑΝ

Πρωινή άφιξη στο Τουρφάν, αρχαία πόλη χτισμένη στο βαθύπεδο του Ταρίμ αποτελεί ένα από τα πιο θερμά και αφιλόξενα μέρη του πλανήτη… και όμως η γεωγραφική του θέση έκανε να ανθίσουν μερικοί από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Βορειοδυτική; Άπω Ανατολής. Η επίσκεψη στην αρχαία Τζιαοχέ, που ήκμασε το 2ο αιώνα μ.χ και στα ασυνήθιστα ερείπια της παλαιάς πρωτεύουσας Γκαοτσάνγκ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. στον Μιναρέ Ιμίνγκ και στην πεδιάδα των αμπελώνων.

8η Ημέρα : ΤΟΥΡΦΑΝ

Τα “Φλεγόμενα Όρη” που ονομάστηκαν έτσι από το βαθύ κόκκινο χρώμα τους φιλοξενούν τα σπήλαια του Μπεζεκλίκ, που αν και λιγότερα αυτών του Μογκάο φιλοξενούν εξίσου σπουδαία εκθέματα. Στη συνέχεια ο μιναρές Ιμίνγκ με το σαφή σελτζούκικη τεχνοτροπία θα μας ταξιδέψει στην εποχή του Ταμερλάνου και των κατακτητικών του πολέμων ενώ η επίσκεψη στη πεδιάδα με τους αμπελώνες και η μύηση στα μυστικά του αρδευτικού συστήματος που μετέτρεψε την έρημο σε εύφορη κοιλάδα θα ολοκληρώσουν ακόμη μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

9η Ημέρα : ΤΟΥΡΦΑΝ - ΟΥΡΟΥΜΣΙ

3 ώρες δρόμος, ανάμεσα σε βουνά και προσπερνώντας δεκάδες πετρελαιοπηγές μας χωρίζουν μέχρι το Ουρουμσί. Τη πρωτεύουσα της επαρχίας του Σινγιάνγκ και πατρίδας των Οιουγούρων, της Τουρκικής, Καυκάσιας φυλής που κυριαρχεί στη περιοχή. Η ξενάγηση της μοντέρνας πόλης με επίσκεψη στο σπουδαίο επαρχιακό μουσείο και φυσικά στη τοπική αγορά μας αποκαλύπτει ακριβώς αυτόν το μοναδικό χαρακτήρα της πόλης.

10η Ημέρα : ΟΥΡΟΥΜΣΙ - ΚΑΣΓΚΑΡ

Η πρωινή μας εκδρομή στην Ουράνια Λίμνη, που απλώνεται σε ένα κατάφυτο κοίλωμα στα περίφημα Τιεν Σαν, την πρώτη από τις μεγάλες οροσειρές που θα διασχίσουμε είναι μία ασυνήθιστη εμπειρία μιας και το γαλήνιο Αλπικό τοπίο έρχεται ξαφνικά να διαδεχθεί το ξηρό και άνυδρο τοπίο των προηγούμενων ημερών. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ουρουμσί και πετάμε για το «μυθικό» Κασγάρ.

11η Ημέρα 11: ΚΑΣΓΚΑΡ

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη διάσημη Κυριακάτικη αγορά της πόλης, ίσως τη μεγαλύτερη και το πιο θεαματική της περιοχής αυτής της Ασίας. Ακόμη και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις γειτονικές φυλές, φορώντας τις χαρακτηριστικές τους φορεσιές, συναθροίζονται για να διαπραγματευτούν… τα πάντα από οικιακά είδη και ρούχα έως τρόφιμα και ζώα συνθέτοντας ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που θα ζήλευαν μέχρι και ο Φελίνι ή ο Μπονιουέλ.

12η Ημέρα : ΚΑΣΓΚΑΡ

Το Κασκγάρ πάντα ήταν μία ξεχωριστή, σχεδόν μαγική πόλη. Εδώ στις παρυφές του Παμίρ η κυριαρχία των Κινέζων εδραιώθηκε μόλις το 1946 αφού για αιώνες το διεκδίκησαν δεκάδες λαοί από τους ίδιους τους Κινέζους, τους Μογγόλους, τους Τιμουρίδες, τις πιο ισχυρές Τουρκικές φυλές έως τη τσαρική Ρωσία και τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Αυτός ο ιδιαίτερος πολυφυλετικός χαρακτήρας θα μας συναρπάσει στη σημερινή ολοήμερη ξενάγηση της πόλης.

13 Ημέρα : ΚΑΣΓΚΑΡ - ΝΑΡΥΝ

Σήμερα αφήνουμε το Κασγκάρ και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας κατευθυνόμενοι προς το μόνο οδικό πέρασμα μεταξύ Κίνας και Κιργιστάν στο συνοριακό φυλάκιο του Τουρουγκάρ. Από κει ακλουθώντας τα ίδια περάσματα των καραβανιών, ανεβαίνουμε στα 2.100 μ. στην πόλη Ναρύν, οικονομικό και διοικητικό κέντρο του κεντρικού Κιργιστάν. Η πόλη χτισμένη στις δύο όχθες του ομώνυμου ποταμού και παραπόταμου του ζωοδότη Σουρ Νταριά, αποτελεί από το 2000 έδρα του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ασίας.

14η Ημέρα : ΝΑΡΥΝ - ΜΠΙΣΚΕΚ

Η σημερινή μας μέρα και τα 420 χλμ. που μας χωρίζουν από την πρωτεύουσα Μπισκέκ θα μας αποκαλύψουν μια εξαιρετική φύση αφού θα έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε κομμάτια του Εθνικού Δρυμού Αλά Αρτσά. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν Μπισκέκ.

15η Ημέρα : ΜΠΙΣΚΕΚ

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα Μπισκέκ μια πόλη σοβιετικού τύπου με φαρδύς δρόμους, δημόσια κτίρια με μαρμάρινες προσόψεις και σημαντικά μνημεία. Εμείς θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης με τα κυβερνητικά κτίρια, την Πλατεία Αλατόε και φωτογραφήσουμε το άγαλμα του Μιχαήλ Φρούντζε, τον Μπολσεβίκο μαχητή που έδωσε το όνομά του στην πόλη μεταξύ 1926 -1991, θα καταλήξουμε στην τοπική αγορά Ος Μπαζάρ.

16η Ημέρα : ΜΠΙΣΚΕΚ - ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ

Αναχώρηση για τη λίμνη Ισίκ Κουλ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλμυρή λίμνη στον κόσμο μετά την Κασπία Θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από χιονισμένες βουνοκορφές, η λίμνη δεν παγώνει ποτέ!

17η Ημέρα : ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ - ΑΛΜΑΤΥ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα του Καζακστάν , την Αλμάτυ

18η Ημέρα : ΑΛΜΑΤΥ

Μπορεί το 1997 πρωτεύουσα του Καζακστάν να έγινε η Αστάνα, όμως η Αλμάτυ εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, καθώς και οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Καζακστάν. Εμείς στη σημερινή μας ξενάγηση, θα επισκεφθούμε το πάρκο Πανφίλοβ (συνώνυμο με αυτό του Μπισκέκ),τον μοναδικό ξύλινο καθεδρικό ναό Ζενκόβ, την αγορά λαχανικών της πόλης και φυσικά το Εθνικό Μουσείο Μουσικών οργάνων. Θα ανεβούμε στο λόφο ΚοκΤιούμπ όπου θα θαυμάσουμε μία πανοραμική εικόνα της μεγαλούπολης. Η μέρα μας θα κλείσει με το Κεντρικό Κρατικό Μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα μουσεία της Κεντρικής Ασίας.

19η Ημέρα : ΑΛΜΑΤΥ - ΑΣΤΑΝΑ

Πρωινή 2ωρη πτήση για την Αστάνα, την νέα πρωτεύουσα του αχανούς Καζακστάν από το 1997, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισίμ. Η Αστάνα βρίσκεται σχεδόν στην καρδιά της κεντρασιατικής στέπας και μέχρι πριν από μια δεκαπενταετία ήταν μία τυπική πρώην σοβιετική πόλη στα όρια της κατάρρευσης. Με προεδρικό διάταγμα γίνεται η νέα πρωτεύουσα του κράτους και στην αριστερή όχθη του ποταμού δημιουργείται μία μοντέρνα φουτουριστική πόλη με φόντο ένα σκηνικό σχεδιασμένο από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους αρχιτέκτονες. Στην ξενάγηση μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης, το Μεγάλο Τζαμί, την Ορθόδοξη Εκκλησία, το μουσείο του Πρώτου Προέδρου, το Πάρκο Atameken, ένα ανοιχτό μουσείο που αναπαριστά την χώρα του Καζακστάν με τα κυριότερα μνημεία και κτίρια σε μικρογραφία και τέλος τον εντυπωσιακό Πύργο του Μπαιτερέκ.

20η Ημέρα : ΑΣΤΑΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογο μας

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ