8885140-saint-catherine-s-monastery-on-the-sinai-peninsula-egypt.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΣΙΝΑ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα 31 Δεκεμβρίου ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο«Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 15.30, check inn. Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Αναχωρούμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00 - Άφιξη στις 19.00. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λύδδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, εορταστικό δείπνο, διανυκτέρευση. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

2η ημέρα 1 Ιανουαρίου ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

Αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου εκεί θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ., ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου και καταλήγοντας στην Προβατική Κολυμβήθρα και τον Οίκο Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας και ακολουθεί ο κήπος της Γεθσημανής, εκεί που υπάρχει ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα 2 Ιανουαρίου ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε προς την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα 3 Ιανουαρίου ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια μετάβαση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στον οποίο βρίσκεται το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου που θα προσκυνήσουμε και το Φρέαρ του Ιακώβ, όπου ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά, στο φαράγγι Αινών στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14 ευρώ), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Κατά την επιστροφή μας θα μεταβούμε στην Βηθανία στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα 4 Ιανουαρίου ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΣΙΝΑ / ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

6η ημέρα 5 Ιανουαρίου ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα 6 Ιανουαρίου ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των 3 Μάγων. Στο προσκύνημά μας ακολουθεί η μετάβαση με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, Τιμίου Προδρόμου, Παναγίας Σαιδανάγιας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και αναχώρηση για παρακολούθηση της Χριστουγεννιάτικης μεταμεσονύκτιας Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Ναό της Γεννήσεως. Προσκύνημα στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, ανάπαυση.

8η ημέρα 7 Ιανουαρίου ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχωρούμε για το Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές μετά την Ανάσταση στην Μικρή Γαλιλαία. Μετάβαση στην Αγία Σιών, όπου το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Στην Αγία Σιών βρίσκεται επίσης η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Βασιλέα Δαβίδ, το σπίτι του Ιωάννου, όπου «εκοιμήθη» η Παναγία μας. Μετάβαση στην Μεγάλη Παναγία, στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και στην Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού και χρόνος ελεύθερος μέχρι τις 16.00 για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.50 άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Aναχωρήσεις-Τιμές-Παροχές> Πατήστε εδώ