Solomon-Islands_DX-News.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΑΝΗΣΙΑ ΠΑΠΟΥΑ ΦΙΤΖΙ ΝΗΣΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ

20 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ

Πτήση για το Μπρισμπέιν, τη 3η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η Ημέρα:ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ

Άφιξη αργά το βράδυ στο Μπρισμπέιν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ - ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΥ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την ολονύκτια πτήση μας για το για το Πορτ Μόρεσμπυ, τη πρωτεύουσα της Παπούα Νέας Γουινέας

4η Ημέρα:ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΥ - ΤΑΡΙ

Το πρωί πετάμε για το Τάρι, στα Χάιλαντς της Παπούα εκεί που οι άνθρωποι ζουν ακόμα στη λίθινη εποχή σαν να μην έχουν περάσει 10000 χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Απογευματινή γνωριμία με τη γύρω περιοχή & την ιδιόμορφη χλωρίδα και πανίδα της.

5η Ημέρα:ΤΑΡΙ

Η μέρα μας σήμερα είναι αποκαλυπτική. Η ολοήμερη επίσκεψη στα χωριά της περιοχής της φυλής των Χούλι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή τα πολύ ενδιαφέροντα ήθη και έθιμα των ανθρώπων της περιοχής που ήρθαν σε επαφή με το πολιτισμό μόλις το 1933, θα μας χαρίσει εμπειρίες τόσο μοναδικές όσο και η ιδία η Παπούα. Η αποκορύφωση έρχεται με την παρακολούθηση των περίφημων τοπικών χορών Σινγκ Σινγκ όπου για αιώνες οι κάτοικοι των Χάιλαντς μιμούνται ιδανικά τα υπέροχα παραδείσια πτηνά της περιοχής

6η Ημέρα: ΤΑΡΙ - ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ

Ναυλωμένη πτήση για το Μάουντ Χάγκεν. Άφιξη, στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη των Highlands που για τις δύο επόμενες μέρες όπως και κάθε χρόνο τον Αύγουστο θα γίνει το επίκεντρο του πιο φαντασμαγορικού θεσμού της Μελανησίας, την ετήσια συνάντηση / γιορτή των φυλών των υψιπέδων.

7η Ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ

Δύο μέρες σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης μας περιμένουν. Εδώ θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες μοναδικών σκηνών και τελετών από τους χιλιάδες αυτόχθονες που θα κατακλύσουν τη πόλη και θα γιορτάσουν με ένταση και ζωντάνια, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, ξετυλίγοντας μπροστά μας τα πιο εντυπωσιακά έθιμα που συνοδεύουν τον αρχέγονο τρόπο ζωής τους.

8η Ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ

Ημέρα ελεύθερη

9η Ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ - ΜΑΝΤΑΝΓΚ

Η σημερινή οδική διαδρομή ξεκινάει από τη κοιλάδα Γουάγκι με τις ατελείωτες φυτείες καφέ και τσαγιού όπου ζει η φυλή των «λασπανθρώπων» του Ασάρο. Η μύησή μας στα ήθη και στα έθιμα της άκρως ενδιαφέρουσας από ανθρωπολογικής άποψης φυλής είναι πάντα μία αξιόλογη ταξιδιωτική εμπειρία. Στη συνέχεια μέσω της πόλης της Γκορόκα και αφού εγκαταλείψουμε τα υψίπεδα θα φθάσουμε στις ακτές του Ειρηνικού και στο γραφικό Μαντάνγκ.

10η Ημέρα : ΜΑΝΤΑΝΓΚ

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη με τη γνωριμία μας με τη μητρόπολη της Ανατολικής Παπούα, την επίσκεψή μας στο κοντινό Αλέξιςχάφεν με τα διάσημα απομεινάρια από τις μάχες του 2ου παγκοσμίου πολέμου ενώ παράλληλα θα έχουμε και την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής και να απολαύσουμε τις υπέροχες αμμουδιές κάποιου από τα κοντινά στη στεριά, τροπικού νησιού.

11η Ημέρα : ΜΑΝΤΑΝΓΚ - ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΥ

Σήμερα πετάμε πίσω για το Πόρτ Μόρεσμπυ. Το απόγευμα μας περιμένει η επίσκεψη στα «πλωτά» χωριά γύρω από την πόλη που ακόμα και σήμερα ζούνε αρκετές χιλιάδες κάτοικοι από την νησιωτική Μελανησία.

12η Ημέρα :ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΥ

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με τη πρωτεύουσα της χώρας που αποτελεί μία πόλη που έχει όλα τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το μοναδικό χαρακτήρα της Παπούα. Το κοινοβούλιο με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του και το Εθνικό Μουσείο αποτελούν τα κυριότερα από τα αξιοθέατα της σημερινής μας περιήγησης.

13η Ημέρα :ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΥ - ΧΟΝΙΑΡΑ

Πτήση για ένα από τα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα νησιωτικά συμπλέγματα της Μελανησίας που έγινε πασίγνωστο από τις επικές και ιδιαίτερα φονικές μάχες κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πόλεμου, τα νησιά του Σολομώντος.

14η Ημέρα :ΧΟΝΙΑΡΑ

Η σημερινή μας ημέρα, είναι αφιερωμένη τόσο στην πρωτεύουσα Χονιάρα όσο και στο ίδιο το περίφημο νησί του Γκουανταλκανάλ εδώ που έγιναν μερικές από τις φονικότερες ναυμαχίες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Η τροπική βλάστηση σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, τα γραφικά χωριά καθώς τα μνημεία από τις συγκλονιστικές μάχες θα γεμίσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας.

15η Ημέρα :ΧΟΝΙΑΡΑ - ΝΑΝΤΙ

Αλλαγή σκηνικού με σύντομη πτήση για τη Νάντι, στα νησιά Φίτζι. Άφιξη στο Βίτι Λέβου, το πιο σημαντικό νησί των Φίτζι και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

16η Ημέρα : ΝΑΝΤΙ

Ολοήμερη κρουαζιέρα με ειδικό καταμαράν στο αρχιπέλαγος Μανά με επίσκεψη σε ένα από τα τροπικά νησιά του αρχιπελάγούς. που απέκτησαν παγκόσμια φήμη λόγω της παροιμιώδους ομορφιάς τους

17η Ημέρα : ΝΑΝΤΙ

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή στο νησί Βίτι Λέβου θα μας αποκαλύψει ένα τοπίο με θαυμάσιες παραλίες, γεμάτο από φοίνικες και φυτείες ζαχαροκάλαμου και θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη Σούβα την πρωτεύουσα των Φίτζι και σημαντικότερη πόλη της Μελανησίας.

18η Ημέρα : ΝΑΝΤΙ - ΣΥΔΝΕΥ

Σήμερα πετάμε για την Μητρόπολη της Αυστραλίας το Σύδνεϋ. Το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για μια βόλτα μέχρι το περίφημο λιμάνι της πόλης, με την περίφημη Χάρμπορ Μπριτζ και την παγκοσμίου φήμης Όπερα.

19η Ημέρα :ΣΥΔΝΕΥ - ΑΘΗΝΑ

Ολοήμερη ξενάγηση της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας που κυριαρχούν η γραφική περιοχή Ροκς εκεί που εγκατασταθήκαν οι πρώτοι άποικοι στις αρχές του 18ου αιώνα, η διάσημη Όπερα (εξωτερικά) σε σχήμα αμοιβάδας, το Υπερμοντέρνο Ντάρλιγκ Χάρμπορ, το Ντάουν Τάουν με τους ουρανοξύστες να αναμιγνύονται με τα κτίρια της Βικτωριανής εποχής καθώς και οι κοσμοπολίτικες παραλίες στο Ελίζαμπεθ Μπέυ & Μποντάι, εδώ που έχουν τα σπίτια τους οι πλουσιότεροι κάτοικοι της πόλης. Το βράδυ πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

20η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις παροχές της κάθε αναχώρησης συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογο μας

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ