101129 Dresden Winter 340.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΑΓΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΡΕΣΔΗ ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από τον βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί*. Ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, την πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. *Σημείωση: Στο μουσείο της ΠΕΡΓΑΜΟΥ γίνονται έργα αναστήλωσης και του κτιρίου και των αρχαιοτήτων. Τα έργα θα διαρκέσουν - όπως λένε οι ειδικοί - μέχρι το 2020!!! Το μουσείο όμως παραμένει ανοικτό και αυτή τη στιγμή οι επισκέπτες βλέπουν τα πάντα ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ! Τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία, όπως η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ, η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ κλπ. είναι επισκέψιμα.

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ - ΣΑΝΣΣΟΥΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα ανάκτορα του Σανσσουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης με ψυχροπολεμικά δράματα (γέφυρα κατασκόπων), αλλά και μέρη γαλήνης, όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Σανσσουσί και τον περιβάλλοντα χώρο. Σταχυολογώντας πολύτιμες εικόνες από την επαναδημιουργία του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς αστικού ιστού, καταλήγουμε στη γραφικότερη πλευρά της πόλης και τα ολλανδικά τετράγωνα. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στα κοκκινότουβλα μαγαζάκια, θα πάρουμε γεύσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια ή γλυκίσματα από τα λιχουδάδικα και θα αφεθούμε στην αύρα της επαρχιακής χαλάρωσης, ανάμεσα σε χειροτέχνες, εμποράκους, αγρότες και μαγείρους. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτα στα μαγαζιά και άλλες δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΟΛΙΝΟ [ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, Προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Spree]

Η σημερινή μας ημέρα είναι ελεύθερη για να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια σας στα καταστήματα ή ακόμη για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή άλλο αξιοθέατο αυτής της μοναδικής κοσμοπολίτικης πόλης. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι, αξίζει να κάνετε μία βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό SPREE που διαπλέει την πόλη και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα μνημεία και τα περίχωρά της από μια άλλη οπτική γωνία. Επίσης, η κρουαζιέρα αυτή γίνεται και το βράδυ με δείπνο.

4η ΜΕΡΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΕΙΨΙΑ - ΔΡΕΣΔΗ [Οδική διαδρομή, ξεναγήσεις]

Πρωινή αναχώρηση για την Λειψία, "το μικρό Παρίσι" της Σαξονίας, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία και επιστημονική μελέτη), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου, Λυρικά Θέατρα κ.ά. Συνεχίζουμε για την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την "Μπαρόκ Σειρήνα", την Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΔΡΕΣΔΗ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον θερμοπίδακα Vridlo και άλλες ιαματικές πηγές, αρχοντικά του 18ου και 19ου αιώνα, τη ρωσική εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.ά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση για την Πράγα, που βρίσκεται στην καρδιά της Βοημίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ (Ξενάγηση, Καστρούπολη, Κρουαζιέρα με γεύμα)

Ο παραπόταμος του Έλβα, ο Μολδάβας (Βλτάβα), διασχίζει το κέντρο της Πράγας σε σχήμα αγγλικού ερωτηματικού και χωρίζει το Μικρό Μέρος (Mala Strana) από την Παλιά Πόλη (Stare Mesto). Είναι μία πόλη-μουσείο, με αξιοθαύμαστα κτίρια όλων των εποχών, από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα γνωρίσουμε την περιοχή του κάστρου Κάστρου ή αλλιώς την Καστρούπολη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας, το προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και τον ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε με το ιστορικό κέντρο, την παλιά πόλη της Πράγας, όπου θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας Τυν, την εβραϊκή συνοικία, τον γοτθικό πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου (Karolinum), το θέατρο των τάξεων, την πλατεία του Βενσεσλάβ (Vaclavske namesti), την εθνική βιβλιοθήκη (Klementinum), την γέφυρα του Καρόλου, το μέγαρο της φιλαρμονικής κ.ά. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα επιβιβαστούμε από την όχθη του "Μικρού Μέρους" σε καραβάκι και θα ακολουθήσει μια 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Για το βράδυ σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Όπερας ή Μαύρου Θεάτρου.

7η ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΠΡΑΓΑ (Ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για μια διαδρομή ανάμεσα από όμορφα ημιπεδινά τοπία και παραδοσιακά χωριά, με προορισμό την μεσαιωνική πόλη Τσέσκυ Κρουμλόβ, που βρίσκεται 170 km νότια της Πράγας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Την παλιά πόλη περικλείει με τους μαιάνδρους του ο ποταμός Μολδάβας, ενώ το επιβλητικό του κάστρο είναι το 2ο σε μέγεθος της Τσεχίας. Η πόλη ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και έχει διατηρήσει έως σήμερα τον μεσαιωνικό και αναγεννησιακό της χαρακτήρα και έχει ανακηρυχθεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Στη διάρκεια της πεζοπορικής μας ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της επισκεπτόμαστε τον ναό του Αγίου Βίτου και τα προαύλια του κάστρου. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να γευματίσετε σε κάποια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες (σπεσιαλιτέ η τοπική πέστροφα) και να ψωνίσετε διάφορα αναμνηστικά (ξύλινα παιγνίδια, μαριονέττες, μολύβια κ.α.). Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη, να επισκεφθείτε κάποια μουσεία, αξιοθέατα, αλλά και το εμπορικό της κέντρο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αναχωρήσεις-Τιμές-Παροχές > Πατήστε εδώ