lake-bled-slovenia.jpg
ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ-ΝΙΣ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Νις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα :ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ

Αναχώρηση από τη Νις για το Βελιγράδι. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στη πόλη. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Νόβι Σαντ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Στη περιήγηση θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή με το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική λίμνη Μπλέντ με μαγική θέα στις Ιουλιανές Άλπεις & το κάστρο. Το τοπίο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει, περιτριγυρισμένο από πυκνά πευκοδάση, με το παραμυθένιο κάστρο και την πανέμορφη λίμνη που είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, άξια κληρονόμος της μεγαλοπρέπειας των Αψβούργων, μια πόλη με μπαρόκ ατμόσφαιρα αλλά νεανική διάθεση όπου οφείλει την ονομασία της στον ποταμό Λουμπλιάνκα. Θα ξεκινήσουμε με την καταπληκτική μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του Ποταμού Λουμπλιάνκα & θα δούμε την πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, την γέφυρα των Δράκων, δίπλα στην αγορά, σύμβολο της πόλης, το Δημαρχείο κτίσμα του 1484, την Ακαδημία τεχνών και επιστημών, τη Βιβλιοθήκη, που είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης. Τέλος, εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέψει θα ανέβουμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στο Κάστρο που χρονολογείται από το 1144 και δεσπόζει στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΣΠΗΛΑΪΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΟΠΑΤΙΑ - ΡΙΕΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, την Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη πόλη Ριέκα που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου» Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Ριέκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΟΥΛΑ - ΡΟΒΙΝΙ - ΜΕΣΤΡΕ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφτούμε την Πούλα που είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Η ιστορία τους ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους, αλλά αναπτύχθηκε τα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας οπότε και έγινε επισκοπική έδρα. Η συνέχεια θα μας φέρει στο Ροβίνι άλλη μια πόλη με ασύγκριτη ομορφιά στη περιοχή της Ίστρια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΕΣΤΡΕ - ΕΝ ΠΛΩ

Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο πλοίο για την επιβίβαση. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλους.

8η ημέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στη Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Kατάλογος > Πατήστε εδώ