SIDON-LEBANOS.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΒΗΡΥΤΤΟΣ ΤΖΕΙΤΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΒΗΡΥΤΤΟΣ

Άφιξη στην Βηρυτό την αποκαλούμενη ως « το Παρίσι της Ανατολής ». Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Πανοραμικό τουρ της Πόλης. Απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη των αντιθέσεων. Η Βηρυτός καταστράφηκε πολλές φορές και η θάλασσα κατάπιε ένα τμήμα της, μα κάθε φορά εκείνη αναστήθηκε πιο όμορφη, προσθέτοντας επάνω της νέα στοιχεία που της προσδίδουν μια ιδιαίτερη μαγεία, συνδυάζοντας Δύση και Ανατολή. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα :ΤΥΡΟΣ ΣΥΔΩΝΑ - ΜΑΓΔΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό, γύρω στις 8.00, αναχώρηση για τη Σιδώνα και την Τύρο. Η Σιδώνα ξεχωρίζει για τις όμορφες σκεπαστές αγορές της που οι αψίδες τους στεγάζουν επαγγελματίες που ακόμα ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα. Γνώρισε πολλούς κατακτητές. Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες και Μαμελούκους και κληρονόμησε από όλους σημαντικά μνημεία. Ένα απ' αυτά που θα επισκεφθούμε είναι το Κάστρο της Θάλασσας που κείτεται ριζωμένο στην άμμο από την εποχή των Σταυροφόρων. Τελειώνουμε την ξενάγηση μας στην Σιδώνα με επίσκεψη στο Μουσέιο των σαπουνιών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τύρο, μια πόλη που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή. Ο Ναβουχοδονόσωρ την πολιορκούσε για 13 χρόνια και ο Μέγας Αλέξανδρος την κατέκτησε μετά από πολιορκία 7 μηνών. Σήμερα, η Τύρος διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία από το πλούσιο παρελθόν της. Θα επισκεφθούμε την Ρωμαϊκή πόλη με τους στρωμένους από μωσαϊκό δρόμους της, καθώς επίσης το τεράστιο κενοτάφιο με τάφους από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, το Ρωμαϊκό Στάδιο και το Ιπποδρόμιο που μέχρι και σήμερα διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Αυτά τα υπέροχα μνημεία έκαναν την Ουνέσκο να συμπεριλάβει την Τύρο στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς. Τελευταίος σταθμός η Μαγδούσα όπου δεσπόζει το άγαλμα της Παναγίας . Ξενάγηση του χώρου. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : ΜΠΑΑΛΜΠΕΚ - ΑΝΖΑΡ - ΚΣΑΡΑ

Μετά το πρωινό, γύρω στις 8.00, αναχώρηση για τη Μπάαλμπεκ, "την πόλη των Θεών" και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Ήταν αρχικά μια πόλη με Φοινικικές ρίζες, όμως δεν γνώρισε τη δόξα παρά μόνο με την κατάκτηση της από τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος την εξύψωσε σε Ηλιούπολη. Οι ναοί του Μπάαλμπεκ χωρίζονται σε τρεις βασικούς λατρευτικούς τόπους. Ο πρώτος είναι του Δία, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αλλά διατηρεί λιγότερο την αρχική του μορφή. Ο δεύτερος είναι αυτός του Βάκχου και είναι το θαύμα των θαυμάτων, αφού διατηρεί ακόμη την αρχική του μορφή. Μια μνημειώδης σκάλα οδηγεί σε μια είσοδο διακοσμημένη με νεράιδες και μυθολογικούς θεούς. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο τρίτος ναός, αυτός της Αφροδίτης, σε κυκλικό σχήμα και αποτελεί ένα κόσμημα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Λόγω της σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας του Μπάαλμπεκ, η Ουνέσκο το συμπεριέλαβε στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς. Συνεχίζουμε με ξενάγηση Κσαρά και θα τελειώσουμε την σημερινή ημέρα με ξενάγηση στην Ανζάρ, "η πόλη των Ουμαϊδών". Τα λείψανα της αρχαίας αυτής πόλης είναι διασκορπισμένα γύρω από το τέμενος του Μπάαλμπεκ και είναι από τα λίγα μνημεία που έχουν απομείνει από την εποχή των Ουμαϊδών, που κυβερνούσαν την περιοχή τον 7ο και 8ο αιώνα. Η πόλη ανακαλύφθηκε το 1943, θαμμένη στα έλη ανάμεσα στα χόρτα και τις πέτρες. Και η Ανζάρ συγκαταλέγεται στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

4η Ημέρα : ΒΗΡΥΤΟΣ - ΜΠΕΙΤ ΕΛ ΝΤΙΝ

Μετά το πρωινό μας , επίσκεψη στην πόλη της Βυρητού. Πρωτεύουσα του Λιβάνου και καρδία της Μέσης Ανατολής , η Βυρητός ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο όπου , θα θαυμάσουμε μια σπάνια συλλογή από επιτύμβιες στήλες, σαρκοφάγους και διάφορα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα όπως η σαρκοφάγος του Βασιλιά Αχιράμ, πάνω στην οποία βρέθηκε σκαλισμένη η πρώτη Φοινικική αλφάβητος. Στην κεντρική σάλα βρίσκεται ένα άγαλμα Αιγυπτιακής τεχνοτροπίας, που ανακαλύφθηκε στη Βίβλο, ενώ γύρω της βρίσκονται πολλά αγαλματένια παιδικά κεφάλια και άλλα αγάλματα που προσφέρονταν ως τάματα στο θεό Ασμούν. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μπέιτ Ελ Ντίν, το παλάτι των Πριγκήπων. Αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό μνημείο του Λιβάνου. Χτίστηκε το 19 ο αιώνα και οι εργασίες του διήρκησαν 30 χρόνια. Πολυάριθμοι επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο έρχονται για να θαυμάσουν τα σιντριβάνια που στολίζουν τις αυλές του, τις υπέροχες μαρμάρινες πύλες του και τις βεράντες που είναι φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση

5η Ημέρα : ΒΙΒΛΟΣ - ΤΖΕΪΤΑ - ΧΑΡΙΣΣΣΑ

Μετά το πρωινό αρχίζει η πρώτη μας ξενάγηση με επίσκεψη στην Βίβλο .Η Βίβλος απλώνεται στην θάλασσα και στην αγκαλιά της κείτονται τα ερείπια μιας Αμοριακής πόλης, σκορπισμένα γύρω από μια Ακρόπολη που γειτονεύει με ένα μεγαλόπρεπο Φοινικικό ναό και Ρωμαϊκές κερκίδες που αντικρίζουν στην αιωνιότητα κομψούς Φοινικικούς τάφους. Η Ουνέσκο κατέταξε τη Βίβλο στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω των εκπληκτικών μνημείων διαφόρων πολιτισμών που κατέκτησαν διαδοχικά τη χώρα σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τζέιτα όπου θα θαυμάσετε τα καταπληκτικά σπήλαια με τους μοναδικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Τελευταίος σταθμός η Χαρίσσα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : ΒΗΡΥΤΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ