papeete-tahiti_sightseeing.jpg
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΤΑΪΤΗ ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ ΜΑΡΚΙΖΑ ΜΟΟΡΕΑ ΝΗΣΙ ΠΑΣΧΑ

23 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Πτήση με Qatar Airways μέσω Ντόχα για τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πρώτο σταθμό του οδοιπορικού μας και αφετηρία για τις πτήσεις μας στο Νότιο Ειρηνικό.

Ημέρα 2: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Άφιξη στη Μελβούρνη το βράδυ λόγω της διαφοράς ώρας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ - ΩΚΛΑΝΤ

Εγκαταλείπουμε την Αυστραλία για την μακρινή και απομονωμένη Νέα Ζηλανδία. Άφιξη στο Ώκλαντ, στο Βόρειο Νησί της χώρας και φυσικά απόλυτη μητρόπολη του Νοτίου Ειρηνικού. Ξενάγηση της πόλης, που το παρατσούκλι της είναι City of Sails λόγω των χιλιάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών των κατοίκων της. Το περίφημο Domain, με τα ονόματα των τόπων που έχασαν τη ζωή τους Νεοζηλανδοί πολίτες πολεμώντας για την Βρετανική Αυτοκρατορία σε 1ο και 2ο παγκόσμιο Πόλεμο, η γραφική καλλιτεχνική συνοικία του Παρνέλ, η πανοραμική θέα της πόλης από το όρος της Εδέμ καθώς και η πολύβουη περιοχή του “downtown” με τα καταστήματα, τα καφέ και τα εστιατόρια είναι τα κυριότερα σημεία της. Το βράδυ ο περίπατος στη πολυσύχναστη Κουίνς Στριτ καθώς και στη παραλιακή λεωφόρο της πόλης είναι αποκαλυπτική της ομορφιάς της.

Ημέρα 4: ΩΚΛΑΝΤ - ΡΑΡΟΤΟΝΓΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ

Η σημερινή μέρα είναι σίγουρα ξεχωριστή, αφού η πτήση μας για τη Ραροτόνγκα, την πρωτεύουσα των νησιών Κουκ, αν και λίγων ωρών, θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο, αφού θα διασχίσουμε τη νοητή γραμμή αλλαγής ημερομηνίας και έτσι ενώ φύγαμε την 5η Αυγούστου του 2015, θα φθάσουμε στο προορισμό μας... την προηγούμενη, 4 Αυγούστου. Έτσι η 4η Αυγούστου του 2015, θα είναι μία σημαδιακή μέρα αφού θα τη "ζήσουμε" δύο φορές! Ένας πρώτος απογευματινός περίπατος στη χαριτωμένη πόλη είναι απολαυστικός και συνάμα αποκαλυπτικός της ομορφιάς της.

Ημέρα 5: ΡΑΡΟΤΟΝΓΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ

H μέρα μας είναι αφιερωμένη στο γύρο του θαυμάσιου και καταπράσινου νησιού. Θα διασχίσουμε το αρχαίο δρόμο των Τόι, θα επισκεφτούμε τους χαρακτηριστικούς αρχαίους Μαράες (λατρευτικούς χώρους), θα δούμε τις πρώτες εκκλησίες που έκτισαν οι ιθαγενείς με την προτροπή των ιεραποστόλων και θα ανεβούμε στο Needle Outlook για να απολαύσουμε τη θέα της λαγκούνας αλλά και του όρους Ραεμάρου. Τέλος αφού διασχίσουμε φυτείες από μπανάνες, ταπιόκα, τάρο και παπάγια θα συνεχίσουμε με την ίδια τη πρωτεύουσα Ραροτόνγκα τα σημαντικά της δημόσια και ιστορικά κτίρια και φυσικά το σημαντικό μουσείο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

Ημέρα 6: ΡΑΡΟΤΟΝΓΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΤΑΪΤΗ - ΠΑΠΕΕΤΕ

Πρωινό ελεύθερο στη πόλη για τα τελευταία αναμνηστικά μας από τα μαγαζιά της αγοράς της. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Παπεέτε, μητρόπολη της Ταϊτής και φυσικά πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου φθάνουμε το απόγευμα.

Ημέρα 7: ΠΑΠΕΕΤΕ - ΝΟΥΚΟΥ ΧΙΒΑΣ ΝΗΣΙ ΜΑΡΚΙΖΑΣ

Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού μετά από 3 ½ ώρες πτήση θα βρεθούμε στα νησιά Μαρκίζας, ένα μοναδικό γεωγραφικό όριο για κάθε ταξιδιώτη, μια και βρίσκονται πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο νησί στο κόσμο, από κάποια από τις 5 Ηπείρους. Το γεγονός ότι θα είμαστε από τους ελάχιστους Έλληνες που τα έχουν επισκεφθεί έχει μικρότερη σημασία Άφιξη στο νησί Νούκου Χίβα, το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό από τα 12 νησιά που αποτελούν το σύμπλεγμα των Μαρκίζας και μεταφορά με ειδικά τζιπ 4Χ4 από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας. Η καταπράσινη διαδρομή με τις ηφαιστειακής προέλευσης κωνικές βουνοκορφές και η μαγευτική θέα της κοιλάδας Ταοπουεάχου που αποκαλείται δικαίως το Γκραν Κάνυον των νησιών, είναι το καλύτερο καλωσόρισμα σε έναν από τους τελευταίους επίγειους παραδείσους. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό Ταιοχάε με το τελετουργικό κέντρο της Τοχούα Τεμεχέα, τον Καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.και τα δημόσια κτίρια μια και ο μικρός οικισμός αποτελεί … το διοικητικό κέντρο και των 12 νησιών!

Ημέρα 8: ΝΟΥΚΟΥ ΧΙΒΑΣ ΝΗΣΙ ΜΑΡΚΙΖΑΣ

Η ολοήμερη εκδρομή μας θα μας οδηγήσει μέσα σε τροπικά δάση, απότομες πλαγιές και επιβλητικές κορυφές ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουμε τη δραματική θέα προς τις παραλίες που προσφέρει η διαδρομή και θα διασχίζουμε τους τραχείς δρόμους του νησιού, φυσικά με τζιπ 4Χ4. Πρώτα η πεδιάδα Ταιπιβάι με τις φυτείες καρύδας και αμέσως μετά η πεδιάδα του Χατιχέου, όπου θα επισκεφθούμε τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους των νησιών, Τοχούα Χικοκούα και Καμουιχέι είναι οι κυριότεροι σταθμοί μας. Εδώ κυριαρχούν τα εντυπωσιακά Τίκι, πέτρινα αγάλματα θεοτήτων βγαλμένα από ένα άγνωστο μυστηριώδες παρελθόν, σε ένα απόλυτα απομονωμένο περιβάλλον που τα διατήρησε ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το μαγιό είναι απαραίτητο αξεσουάρ ενώ το αφού επιστρέψουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο θα ακολουθήσει το δείπνο μας, με τυπικά Πολυνησιακά εδέσματα, το οποίο και θα κλείσει με το καλύτερο τρόπο μια de profuntis εμπειρία στις εσχατιές του Νοτίου Ειρηνικού. Φυσικά, νομίζουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η ρήση του Jacques Brel διάσημου λάτρη των νησιών: Ο Χρόνος Σταματάει να Κυλάει για πάντα στα Μαρκίζας αποκτά τη πραγματική της διάσταση.

Ημέρα 9: ΝΟΥΚΟΥ ΧΙΒΑΣ ΝΗΣΙ ΜΑΡΚΙΖΑΣ- ΤΑΪΤΗ - ΠΑΠΕΕΤΕ

Σήμερα το πρωί μπορείτε να... χαθείτε για λίγο στην αμόλυντη φύση που περιβάλει το ξενοδοχείο ή να αναμειχθείτε με τους κατοίκους του νησιού βιώνοντας την ήρεμη καθημερινότητα τους. Στη συνέχεια πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο μέσω της ίδιας υπέροχης διαδρομής που κάναμε όταν φθάσαμε, θαυμάζοντας για τελευταία φορά την απίστευτη φυσική ομορφιά του νησιού και επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Παπέετε, το απόγευμα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που ενσαρκώνει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της μητρόπολης της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ημέρα 10: ΤΑΪΤΗ - ΠΑΠΕΕΤΕ

Η υπέροχη Ταϊτή, η καρδιά της Γαλλικής Πολυνησίας με τα 118 νησιά που απλώνονται σε έκταση 1,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χλμ., είναι ένα καταπράσινο νησί με πανέμορφες γωνιές και η γνωριμία μαζί της, μία ιδανική εμπειρία για κάθε επισκέπτη των νησιωτικών συμπλεγμάτων του Νοτίου Ειρηνικού. Στην ολοήμερη ξενάγηση του νησιού θα διατρέξουμε διάφορες πλευρές του και θα επισκεφτούμε το μουσείο Γκωγκέν, αφιερωμένο στο διάσημο Γάλλο ζωγράφο λάτρη των νησιών, καθώς και το αξιόλογο μουσείο των νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας με τον έντονο λαογραφικό χαρακτήρα. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της ίδιας της πρωτεύουσας Παπεέτε με τα θαυμάσια γαλλικού αποικιακού ρυθμού κτίρια.

Ημέρα 11: ΤΑΪΤΗ - ΠΑΠΕΕΤΕ - ΜΟΟΡΕΑ

Η σημερινή μας σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στη Μοορέα, το «Νησί της Αγάπης» όπως αποκαλείται και που μάλλον αποτελεί το πιο αγαπημένο θέμα στους πίνακες του Γκωγκέν. Η επαφή μας με τα γαλαζοπράσινα νερά της λαγκούνας της Μοορέα στις όχθες της οποίας είναι ειδυλλιακά χτισμένο το ξενοδοχείο μας, όχι μόνο απογειώνει τις αισθήσεις αλλά συνάμα μας μεταφέρει νοητά σε μία … άλλη παραδεισένια διάσταση.

Ημέρα 12: ΜΟΟΡΕΑ

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στο γύρο του νησιού, που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Society, ένα από τα 5 που απαρτίζουν τη Γαλλική Πολυνησία. Κορυφές ηφαιστειογενών βουνών, πνιγμένων σε μία καταπράσινη τροπική βλάστηση από τη μία και το απέραντο γαλάζιο του ωκεανού με το λευκό χρώμα της άμμου των παραλιών από την άλλη, συνθέτουν πινελιές ασύλληπτης αρμονίας και γαλήνης. Το απόγευμα μας είναι σκόπιμα ελεύθερο για να κολυμπήσουμε στα υπέροχα νερά και να απολαύσουμε το ειδυλλιακό δειλινό στην υπέροχη λαγούνα του νησιού.

Ημέρα 13: ΜΟΟΡΕΑ - ΧΟΥΑΧΙΝΕ

Στο πρόγραμμά μας σκόπιμα προσθέσαμε το Χουαχίνε, ένα λιλιπούτειο επίγειο παράδεισο, «άγνωστο» ακόμα στον ευρύ τουρισμό. Η σύντομη πτήση μας και η μεταφορά μας στη περιοχή του υπέροχου resort που θα μας φιλοξενήσει είναι το μικρότερο δυνατό τίμημα που πληρώνουμε για να βρεθούμε και εμείς εκεί .Το απόγευμα μη παραλείψετε να απολαύσετε το μαγευτικό δειλινό καθώς ο ήλιος βυθίζεται στον απέραντο ωκεανό αλλάζοντας μυριάδες χρώματα σε ένα τοπίο θαλασσινό με φόντο τα νησιά Raiatea και Taha’a στο βάθος του ορίζοντα.

Ημέρα 14: ΧΟΥΑΧΙΝΕ - ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ

Πρωινή αναχώρηση αεροπορικώς για την Μπόρα Μπόρα, το διασημότερο και πιο διαφημισμένο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, το απόλυτο must για κάθε επισκέπτη της περιοχής. Eπιλέξαμε να φιλοξενηθούμε τις τρεις επόμενες νύχτες σε κάποιο από τα πιο φημισμένα resort του νησιού και το σπουδαιότερο, στα ακόμα πιο φημισμένα Overwater Bungalows του, όπου η πολυτελής διαμονή «πάνω» από τα κρυστάλλινα νερά της μαγικής Bora Bora Lagoon είναι μία σπάνια, μοναδική θα τολμούσαμε να πούμε εμπειρία των τροπικών που κάθε ταξιδιώτης οφείλει να χαρίσει στον εαυτό του έστω και για μία μόνο φορά.Περπατήστε πάνω στο διαφανές από ειδικό πλεξιγκλάς δάπεδο του δωματίου σας, θαυμάζοντας την απρόσκοπτη, διαπεραστική εικόνα των νερών της λαγούνας και των έμβιων όντων του βυθού και ταυτόχρονα σηκώστε το βλέμμα σας προς τη δύση, την ώρα που ο ήλιος χαμηλώνει, χαρίζοντας απλόχερα τη μαγεία των χρωμάτων στα νερά του ωκεανού και θα δικαιώσετε τη θέρμη των λόγων μας και την επιλογή μας.

Ημέρα 15: ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ

Σήμερα, η Μπόρα Μπόρα θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η πρωινή μας κρουαζιέρα στη γαλαζοπράσινη λαγκούνα είναι χορταστική ενώ, μην παραλείψετε οι πιο τολμηροί να ταΐσετε τους μικρούς - ακίνδυνους καρχαρίες που υπάρχουν στα νερά της. Η συνέχεια είναι διαφορετική, καθώς μας περιμένει η γνωριμία με τη σπάνια τροπική φύση στο εσωτερικό του νησιού και τα υπέροχα τοπία του που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από πίνακα του Γκογκέν, ο οποίος φυσικά και τη λάτρεψε.

Ημέρα 16: ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ

Μέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τα θέλγητρα που απλόχερα προσφέρει στον ταξιδιώτη αυτός ο τόσο ξεχωριστός προορισμός που δίκαια θα σας κάνει να σκεφτείτε ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι η ιδεατή εικόνα ενός επίγειου παραδείσου. Αφήστε λοιπόν την ανυπέρβλητη μαγεία των Νοτίων Θαλασσών να πλημμυρίσει τις αισθήσεις και να σας κατακτήσει ολοκληρωτικά!

Ημέρα 17: ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ- ΠΑΠΕΕΤΕ - ΝΗΣΙ ΠΑΣΧΑ

Τελευταίες ανέμελες στιγμές στην … απίστευτη Μπόρα Μπόρα. Μερικές ακόμα βουτιές στη λαγκούνα επιβάλλονται. Tο απόγευμα επιστρέφουμε αεροπορικώς στην γνώριμη Παπεέτε και στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση, δείπνο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου η νυχτερινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στο παγκοσμίως διάσημο Νησί του Πάσχα Όμως μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις προσεχώς!

Ημέρα 18: ΝΗΣΙ ΠΑΣΧΑ

Το Νησί του Πάσχα ή Ραπανούι όπως είναι γνωστό στη τοπική, πολυνησιακής προέλευσης γλώσσα, θα μας υποδεχθεί το απόγευμα, μετά από περίπου πεντέμιση ώρες πτήσης πάνω από το απόλυτο μπλε χρώμα του Ειρηνικού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χάνγκα Ρόα, μοναδική πόλη και λιμάνι του νησιού.

Ημέρα 19: ΝΗΣΙ ΠΑΣΧΑ

Το μυθικό Νησί του Πάσχα είναι μία μικρή κουκκίδα γης μέσα στη απεραντοσύνη του ωκεανού, ίσως το πιο απομονωμένο νησί του πλανήτη μας και ένα απόλυτο γεωγραφικό όριο για κάθε ταξιδευτή. Εάν δε προσθέσει κανείς τα μυστηριώδη, γιγαντιαίων διαστάσεων αγάλματα Μοάι που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το εύρος του κι αποτελούν πηγή ποικίλων συζητήσεων σχετικά με τη προέλευση τους, οι τρεις επόμενες ημέρες αποτελούν μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Σήμερα ξεχωρίζουν το Ahu Tongariki με τα άφθονα Μοάι, το Ahu Te Pito Kura με το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Μοάι του νησιού, ο κρατήρας Rano Raraku με το κύριο λατομείο του νησιού και τέλος η παραλία Aνακένα με την υπέροχη βλάστηση που προσθέτει μία πιο τροπική νότα στην εικόνα του νησιού.

Ημέρα 20: ΝΗΣΙ ΠΑΣΧΑ

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη επίσκεψη της περιοχής Pάνο Kάου με την παλιά καλντέρα βάθους 600 μ. που έχει μετατραπεί σε λίμνη και υποδηλώνει τη γέννηση του νησιού προϊόν της ηφαιστειακής δραστηριότητας της περιοχής καθώς και του Ορόνγκο με το αρχαίο λατρευτικό του κέντρο, όπου αναπτύχθηκαν αρχέγονες θρησκευτικές πρακτικές όπως αυτή της λατρείας του ανθρώπου-πουλιού και ακολουθήθηκαν για αιώνες από τους κατοίκους του νησιού. Η πρωινή μας ξενάγηση κλείνει με την επιβλητική θέα από το ψηλότερο σημείο του υψώματος προς το νησάκι Μότου Νούι, ακριβώς απέναντι από τις ακτές του μεγάλου νησιού. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην ενδοχώρα με πρώτο σταθμό το Ahu Akivi με τα 7 διαφορετικά Μοάι που τοποθετήθηκαν από τους αρχαιολόγους στην αρχική τους θέση το 1960, ενώ στη συνέχεια τα σπήλαια Ana Tepahu καθώς και ο κρατήρας - λατομείο Puna Rau θα ολοκληρώσουν την γνωριμία μας με τη καρδιά της ανθρώπινης δραστηριότητος στο νησί, εδώ που επίμονοι άνθρωποι ολοκλήρωσαν το θρησκευτικό τους όραμα, υπερβάλλοντας εαυτούς και άφησαν τη σφραγίδα τους σε μεγαλιθικά μνημεία που σαφώς περικλείουν την έννοια του μεγαλείου του ανθρώπινου είδους.

Ημέρα 21: ΝΗΣΙ ΠΑΣΧΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ

Πρωινή περιπατητική περιήγηση στη γραφική Χάνγκα Ρόα και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία αναμνηστικά μας από τα μαγαζιά της αγοράς της πόλης. Το μεσημέρι πετάμε για το Σαντιάγκο, της Χιλής που φθάνουμε το βράδυ. Αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 22: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ - ΧΙΛΗ

Πρωινή 3ωρη ξενάγηση της πόλης που ίδρυσε το 1541 ο Ισπανός κατακτητής Πέδρο Ντε Βαλδίβια. Ο λόφος του Αγ. Χριστόφορου, η συνοικία Μπέλα Βίστα, η κεντρική λεωφόρος Ο’ Χίγγινς με τα αγάλματα των ηρώων και πνευματικών προσωπικοτήτων της χώρας, η ιστορική πλατεία των Όπλων με τα υπέροχα αποικιακά κτίρια και η πλατεία Συντάγματος με τη μαρτυρική Λα Μονέδα, το Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής είναι τα κυριότερα σημεία που επισκεπτόμαστε. Αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου νωρίς το απόγευμα πετάμε με Air France με ενδιάμεσο σταθμό στο Παρίσι για την Αθήνα.

Ημέρα 23: ΑΘΗΝΑ

Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό οδοιπορικό στη μαγεία του Νοτίου Ειρηνικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Aναχωρήσεις-Τιμές-Παροχές > Πατήστε εδώ