budapest hungary1.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
                                                               ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Η ιστορία της Ουγγαρίας ξεκινά με τη μετανάστευση των φυλών των Μαγυάρων, περίπου το έτος 896. Λόγω των επιθέσεων των Βουλγάρων, κινήθηκαν προς τις πεδιάδες του Δούναβη και ίδρυσαν τον πρώτο οικισμό στη Όμπουντα (Óbuda) και στο νησί Csepel (εκεί που βρίσκεται η σημερινή Βουδαπέστη). Η πόλη της Πέστης αναφέρεται για πρώτη φορά το 1061, και μεταξύ 1242 και 1244 χτίστηκε από τον βασιλιά Béla IV το Κάστρο της Βούδας και το οποίο ξεκίνησε το εποικισμό της περιοχής. Γύρω στο 1800, η Βούδα είχε περίπου 24.000 κατοίκους, ενώ η Πέστη περίπου 30.000. Το 1873, οι 3 πόλεις της Πέστης της Βούδας και η Όμπουντα συγχωνεύονται και η νέα πόλη, η Βουδαπέστη, φτάνει πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκων. Η Βούδα στις δυτικές όχθες του Δούναβη, αποτελείται από λόφους στην κορυφή των οποίων δεσπόζει το Κάστρο της πόλης. Γαλήνια, αριστοκρατική αλλά και μυστηριώδης, η περιοχή του λόφου Gellert δεν διαθέτει μόνο γραφικά σοκάκια και μεσαιωνικά μονοπάτια, αλλά και ένα σύμπλεγμα κτιρίων που απαρτίζουν το Παλάτι της Βούδας. Εδώ βρίσκεται και ο οκτώ αιώνων ναός του Αγίου Matyas, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες της Αυστροουγγαρίας, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Μουσικής Ιστορίας και ο εντυπωσιακός Πύργος των Ψαράδων, που προσφέρει υπέροχη θέα προς τον Δούναβη από τους επτά πυργίσκους του, σύμβολα των επτά φυλών των Μαγυάρων. H πεδινή Πέστη, αποτελεί το «μοντέρνο» κομμάτι της πόλης με τις μεγάλες πλατείες, τους πεζόδρομους και το στιλ που της χαρίζει το πάντρεμα διάφορων αρχιτεκτονικών στιλ – μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, αρ νουβό και νέο-ρομανέσκ κτίρια συνθέτουν ένα ιδιόμορφο παζλ που ενώνεται πάνω από πολύβουους δρόμους, τουριστική κίνηση, νυχτερινή ζωή και έντονο άρωμα από την βαριά ουγγρική κουζίνα.

                                                       ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Από τα πιο όμορφα και δημοφιλή αξιοθέατα της Ουγγαρίας είναι τα Παραδουνάβια χωριά της Το Έστεργκομ η πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας μέχρι το 1249 μ.Χ .Μπορείτε να διασχίσετε τη γέφυρα που ενώνει την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσετε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσετε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζετε για το ήσυχο Βίσεγκραντ, που συνδυάζει παρελθόν, παρόν και µέλλον, αφού κάποτε εδώ ήταν τα σύνορα της Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας.Το ομώνυμο κάστρο του Βίσεγκραντ χτίστηκε το 330 µ.Χ. από τους Ρωµαίους, και υπήρξε θερινή κατοικία των Ούγγρων βασιλιάδων .Από το Πανόραμα στην κορυφή του λόφου η θέα προς τον Δούναβη είναι μοναδική. Αξίζει να δοκιμάσετε το βασιλικό γεύμα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Renaissance δίπλα στα ήσυχα νερά του Δούναβη, όπου θα σας υποδεχθούν με τυμπανοκρουσίες και αναγεννησιακές στολές. Το φαγητό βασίζεται σε μεσαιωνικές συνταγές και σερβίρεται σε πήλινα σκεύη . Συνεχίζοντας στην διάσημη καμπή του Δούναβη ,τελευταίος σας σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών ο Άγιος Ανδρέας(Szantendre) , με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα υπαίθρια τουριστικά μαγαζάκια και την πλειάδα των Σέρβικων ορθόδοξων εκκλησιών του 18ου αιώνα . Ο Δούναβης έχει μια μοναδική ενέργεια που τη μεταδίδει σε όλα τα μέρη που διαπερνάει!

                                                                   ΒΙΕΝΝΗ

Η Βιέννη (γερμ. Wien, Βην) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου 2.000.000 κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη καθώς και το πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής, της αρχιτεκτονικής, της νοσταλγίας και των ονείρων, μια πόλη που αποτελεί μια τεράστια βόλτα σε παλάτια και κήπους, προσφέροντας υψηλή ποιότητα ζωής και αποτελώντας, ταυτόχρονα μοναδικό ευρωπαϊκό πρότυπο. Αρχοντική, εκλεκτική, αυθεντική και εναλλακτική, πατρίδα του Μότσαρτ, του Μπετόβεν και του Στράους, με επιβλητικά κτίρια , γραφικές άμαξες γύρω απο τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, με φημισμένα βιενέζικα καφέ και με πεντανόστιμη κουζίνα που θα σας γοητεύσει.