senegal-beaches.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ ΓΚΑΜΠΙΑ ΝΤΑΚΑΡ ΣΑΦΑΡΙ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
14 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : 1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ
Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, τη Νουακσότ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο μας, θα δούμε στην παραλία της Νουακσότ τους ντόπιους ψαράδες που επιστρέφουν με τις πιρόγες τους, φέρνοντας την ψαριά της ημέρας. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα : 2η ημέρα: ΝΟΥΑΚΣΟΤ (Ξενάγηση) – ΑΤΑΡ

Η Νουακσότ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας. Το όνομά της στα Βερβερικά σημαίνει «τόπος των ανέμων» και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σήμερα είναι μία σύγχρονη αφρικανική πόλη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών! Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε μερικές από τις πολύβουες παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της Νουακσότ, πριν αναχωρήσουμε με προορισμό μας την πόλη Ατάρ, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μαυριτανικής επικράτειας. Μία πανέμορφη περιοχή με βουνά, φαράγγια και οάσεις μέσα στην έρημο! Μέσα από μια διαφορετική διαδρομή θα φτάσουμε στο απόγευμα με ενδιαφέρουσες στάσεις σε χωριά. Με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε την πόλη με μια ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΤΑΡ – ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ – ΑΤΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Τσινγκουετί (Chinguetti). Άφιξη στην Τσινγκουετί, ένα στολίδι μέσα στην έρημο, που από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα (1261 μ.Χ.) και γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός καραβανιών. Κάποια περίοδο μάλιστα έφτασε να δέχεται μέχρι και 30.000 καμήλες σε μια ημέρα! Γρήγορα αναπτύχθηκε και ως πόλη των γραμμάτων, με θεολογικές σχολές, πανεπιστήμια και πολλά μεγάλα τζαμιά. Θεωρείται η 7η ιερή πόλη του Ισλάμ και σημείο συνάντησης των προσκυνητών της Δυτικής Αφρικής πριν την αναχώρησή τους για το προσκύνημα στη Μέκκα. Μετά την αφιξή μας θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μία από τις δεκάδες βιβλιοθήκες με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας. Επιστροφή στην Ατάρ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : 4η ημέρα: ΑΤΑΡ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα Νουακσότ. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην όαση της Μεχίριθ (Mehirith), όπου θα δούμε τις τοπικές κατοικίες φτιαγμένες από φοινικόκλαδα αλλά και τη λίμνη της όασης. Κατόπιν συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη Νουακσότ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΟΥΑΚΣΟΤ – ΡΟΣΣΟ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ (ΣΕΝΕΓΑΛΗ)

Αναχωρούμε σήμερα από τη Μαυριτανία και μέσω της παραμεθόριας πόλης Ρόσσο διασχίζουμε με πλοίο τον ποταμό Σενεγάλη και μπαίνουμε στη χώρα που φέρει το όνομά του. Τελικός προορισμός μας είναι το Σεν Λουί, της Σενεγάλης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΖΟΥΝΤΙ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας, μεταβαίνουμε στο Djoudi Park, έναν απέραντο υδροβιότοπο στο δέλτα του ποταμού Σενεγάλη, μια μεγάλη λίμνη που περιβάλλεται από ρέματα, μικρότερες λίμνες και ορμητικά νερά. Αποτελεί ένα εκτενέστατο όσο και ευαίσθητο οικοσύστημα για περίπου ενάμισι εκατομμύριο πτηνά, όπως ο μωβ ερωδιός, η αφρικανική πλαταλείνα και πολλά ακόμη. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, επιστρέφουμε στο Σεν Λουί, για μια ξενάγηση στην πόλη: θα δούμε την παλιά αγορά, τη γέφυρα Faidherbe, το κυβερνητικό μέγαρο και άλλα ακόμα σημεία της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ (Βαρκάδα στο νησί Σαλούμ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τουμπακούτα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Γκάμπια. Με την άφιξή μας στην πόλη, θα μεταβούμε με πιρόγες στο νησί Σαλούμ, πλησιάζοντας στο σημείο όπου σχηματίζονται πολλά μικρά νησάκια από κοχύλια. Εκατοντάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο εδώ, μπορούμε ωστόσο ακόμα να δούμε πιθήκους, γαζέλες, κροκοδείλους, ερωδιούς, πελαργούς και άλλα ακόμα. Ολόκληρη η περιοχή αυτή αποτελεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς και Προστατευόμενης Βιόσφαιρας της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ (ΓΚΑΜΠΙΑ)

Μετά το πρωινό μας, περνάμε για ακόμη μία φορά τα σύνορα και παίρνοντας το φέρι-μποτ από το λιμάνι της Μπάρρα ερχόμαστε στη Γκάμπια, και την πρωτεύουσα Μπανγιούλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε την ξενάγησή μας σε μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της αφρικανικής ηπείρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα 22, σύμβολο του καθεστώτος, την τοπική αγορά κ.ά. και θα φτάσουμε μέχρι την περιοχή της Σερεκούντα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΤΖΟΑΛ-ΦΑΝΤΙΟΥΤ – ΣΑΛΥ

Πρωινή αναχώρηση από την Μπανγιούλ, και επιστροφή στη Σενεγάλη με το φέρι-μποτ. Με την άφιξή μας στην Τουμπακούτα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με πρώτο μας σταθμό το Τζοάλ-Φαντιούτ. Το Τζοάλ είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη από την οποία μία ξύλινη γέφυρα μήκους 800μ. οδηγεί στο μικρό νησί του Φαντιούτ , ένα νησί εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από… όστρακα! Θα δούμε το τοπικό κοιμητήριο, κοινό για χριστιανούς και μουσουλμάνους, που και αυτό είναι ολόκληρο φτιαγμένο από κοχύλια. Στο Τζοάλ θα δούμε το σπίτι του πρώτου Σενεγαλέζου προέδρου, του Λεοπόλντ Σεντάρ Σενγκόρ, πριν συνεχίσουμε μέχρι την πόλη Σαλύ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΛΥ – ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΤΙΑ – ΣΑΛΥ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Πάρκο Μπάντια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι και να δούμε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβούβαλους, στρουθοκαμήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΑΛΥ – ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του Ράλι Παρίσι - Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (4x4) γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτήν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και την πιο διάσημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΝΤΑΚΑΡ – ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, την διαβόητη αφετηρία του εμπορίου των σκλάβων κατά την εποχή που ακολούθησε την ανακάλυψη της Νέας Ηπείρου, της Αμερικής. Μνημείο σήμερα της Ανθρωπότητας, μα κυρίως μνημείο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πωλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου έως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφτούμε το «Σπίτι των Σκλάβων», όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το Νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντακάρ για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το Προεδρικό Μέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα ανακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΝΤΑΚΑΡ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή και ευκαιρία για τα τελευταία ψώνια στο Ντακάρ. Μετά το αποχαιρετιστήριο γεύμα, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ