Hamburg15.jpg
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΒΡΕΜΗ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΓΡΟΝΙΝΓΚΕΝ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
                                                          ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στα Παλαιά Γερμανικά της Άνω Γερμανίας ο όρος Χάνσα (Hansa) σημαίνει ένωση, όμιλος. Με αυτό το όνομα εμφανίστηκαν διάφοροι συνασπισμοί πόλεων με κύριο σκοπό τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και του εμπορίου στο χώρο της Βόρειας Θάλασσας. Κυρίως όμως ο όρος αυτός αναφέρεται στην Χανσεατική Ένωση, δηλαδή την ένωση των γερμανικών κατά βάσιν πόλεων της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας (Γερμανική Χάνσα), που ήταν η μεγαλύτερη από αυτές τις ενώσεις.

                                                                 ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Αμβούργο, η πύλη προς τον κόσμο, η ωραία του βορά: Η πράσινη πόλη στο νερό δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται μία από τις πλέον όμορφες πόλεις της Γερμανίας. Αλλά και οι κατά τ΄ άλλα συγκρατημένοι Χανσεάτες δύσκολα μπορούν να κρύψουν την "υπερηφάνεια" που νιώθουν για τη "δική" τους πόλη. Ο καθένας που την επισκέφθηκε έστω και μία φορά δεν μπορεί να μην ενθουσιάστηκε από την ατμόσφαιρα και την ναυτική της αύρα. Ανεξάρτητα από το αν είστε στον Έλβα, στην λίμνη Άλστερ, στις συνοικίες Χάφενσιτι, Σπάιχερστατ ή Φίσμαρκτ ή στο δρόμο Ρίπερμπαν – εδώ υπάρχει κάθε μέρα κάτι καινούργιο να ανακαλύψετε και να θαυμάσετε. Με 1,8 εκατομμύρια κατοίκους, το Αμβούργο, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη στη Γερμανία, παρέχει στους επισκέπτες ένα μοναδικό σύνολο: τέχνη και πολιτισμός υψηλού επιπέδου, παγκόσμιες επιτυχίες μιούζικαλ, θέατρο και ψυχαγωγία υψηλών προδιαγραφών, ένα πλήθος διαφορετικών ξενοδοχείων, θαυμάσια εστιατόρια, μοναδικές δυνατότητες αγορών, μία ζωντανή νυχτερινή ζωή και αναρίθμητα ιστορικά αξιοθέατα, απομεινάρια της ιστορίας 1200 ετών της πόλης. Το Αμβούργο είναι νέο, αξιαγάπητο και κοσμοπολίτικο – και ταυτόχρονα μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Από την μία η πολύχρωμη αλλά και φτωχότερη συνοικία Σανκτ Πάουλι με το δρόμο Ρίπερμπαν, τον πιο αμαρτωλό δρόμο στον κόσμο. Από την άλλη η καθώς πρέπει και πιο εύπορη συνοικία Μπλάνκενεζε με τις αναρίθμητες βίλες και τη ρομαντική θέα προς τον Έλβα και τις όχθες του. Σε κάθε γωνιά το Αμβούργο μοιάζει διαφορετικό κι όμως όλα συνδυάζονται αρμονικά. Και στο λιμάνι, στην καρδιά της πόλης, είναι δεμένα πλοία απ΄ όλο τον κόσμο. Αυτό όμως που πραγματικά χαρακτηρίζει το Αμβούργο είναι μία ιδιαίτερη αίσθηση ζωής - αλλά αυτήν θα πρέπει να την ζήσετε οι ίδιοι. Σας καλώς ορίζουμε στην μαγευτική μας πόλη και σας ευχόμαστε οι μέρες σας να είναι γεμάτες πάθος και ξεκούραση!         

                                                                ΒΡΕΜΗ

Παραμύθια και θρύλοι, επιστήμη και ιστορία, διασκέδαση, παράδοση και πολιτισμός, συνδυάζονται αρμονικά, σε αυτή τη γραφική, ενδιαφέρουσα πόλη του γερμανικού Βορρά. Η Βρέμη του… παραμυθιού, με τη χανσεατική κληρονομιά, τη μακρά ιστορία και την αεροδιαστημική τεχνογνωσία, είναι ένας προορισμός με μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύει περίτρανα ότι μια παλιά πόλη μπορεί ακόμα να είναι νέα στην καρδιά! Βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία, κατά μήκος του ποταμού Weser, περίπου 50 χλμ. νότια από την εκροή του στη Βόρεια Θάλασσα και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων γερμανικών πόλεων. Είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη ζωντάνια και πλούσιο ναυτικό παρελθόν. Και σε αυτά οφείλει τον διεθνή και εξωστρεφή χαρακτήρα της και τις σχέσεις των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται από φιλελευθερισμό και ανοχή. Όμως η Βρέμη είναι περισσότερο γνωστή για τον παραμυθένιο χαρακτήρα της, μια μοναδική εξπρεσιονιστική γειτονιά και μία από τις πιο σημαντικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Γερμανίας (οι κάτοικοι της Βρέμης είναι μανιώδεις οπαδοί του ποδοσφαίρου).

                                                               ΝΤΕ ΜΠΟΥΛΤ

Το De Bult στην περιοχή του Groningen είναι μια πόλη στην Ολλανδία - περίπου 108 μίλια (ή 174 χλμ.) Βορειοανατολικά του Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της χώρας.