water falls.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΜΑΝΙΛΑ ΜΠΟΡΑΚΑΪ ΣΕΜΠΟΥ ΜΠΑΝΑΟΥΕ
14 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας και επιβίβαση στην πτήση μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τις Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα.

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΛΑ

Χτισμένη στο νησί Λουζόν, το μεγαλύτερο και πιο βόρειο νησί του αρχιπελάγους, λούζεται στον κόλπο της Μανίλα, ενός μεγάλου πορθμού που μέσω ενός καναλιού 19 χιλιομέτρων οδηγεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Κάποιοι είπαν τη Μανίλα «μαργαριτάρι της Ανατολής», ενώ οι Ισπανοί άποικοι την αποκάλεσαν «το πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό», που πρώτοι πάτησαν τα χώματά της. Τότε (από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα) ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν. Άφιξη στη Μανίλα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΑΓΚΣΑΝΤΖΑΝ (Καταρράκτες) – ΜΑΝΙΛΑ

Αναχωρούμε από τη Μανίλα για την πόλη Παγκσαντζάν και τους ομώνυμους καταρράκτες, διανύοντας μία απόσταση περίπου 100 χλμ. προς τα νοτιοανατολικά της Μανίλα και παραμετρικά της λίμνης Λαγκούνα. Θα προσεγγίσουμε στους καταρράκτες με ξύλινο κανό, ακολουθώντας διαδρομή μέσα στην απίστευτα πλούσια φύση, όπου γυρίστηκε μάλιστα και το αριστούργημα «Αποκάλυψη Τώρα!» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η βαρκάδα με τα κανό, που οδηγούν επιδέξια οι έμπειροι τοπικοί οδηγοί, είναι στ’ αλήθεια μια συναρπαστική εμπειρία. Επιστροφή στη Μανίλα και διανυκτέρευση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας είναι σίγουρο πως θα «βραχούμε» αρκετά, συνίσταται λοιπόν κατάλληλη ενδυμασία και προστασία των προσωπικών σας αντικειμένων (φωτογραφικές μηχανές κλπ.) από το νερό.

4η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ (Οδική μετάβαση)

Ύστερα από ένα γενναίο πρωινό, ξεκινάμε οδικώς για την κατάκτηση του παραδείσου. Η διάσημη για το φυσικό κάλλος της Μπανάουε θεωρείται από τους ντόπιους το... 8ο θαύμα του κόσμου. Μάλιστα οι Ισπανοί όταν πρωτοαντίκρισαν αυτά τα καταπράσινα και φυσικά πλατιά σκαλοπάτια που συγκρατούν τους ορυζώνες είπαν ότι είναι «τα βήματα προς τον παράδεισο». Τα σπαρμένα καταπράσινα βουνά αγκαλιάζουν τα μικρά χωριουδάκια και κάθε στροφή μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη. Μια μικρή στάση στο ιστορικό Ντάλτον Πας και από εκεί στη γραφική -και φημισμένη για την πίτα της με ανανά- Μπαγκαμπάγκ, μέχρι να χορτάσουν τα μάτια μας βουνό, καταρράκτες, ποτάμια και πράσινο πάνω στο πράσινο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΣΑΓΚΑΔΑ – ΜΠΟΝΤΟΚ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Αναχωρούμε για την πόλη Σαγκάδα (Sagada), η οποία, χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω στην Κορδιλιέρα, μάς προσφέρει εσωτερική ευδαιμονία και ήμερο τοπίο, μακριά από κάθε ήχο και θόρυβο αυτού του κόσμου. Καιρού επιτρέποντος θα δούμε τις αρχαίες ταφικές σπηλιές, όπου εντοπίστηκαν μουμιοποιημένα κατάλοιπα αρχαίων κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μποντόκ (Bontoc). Η λέξη σημαίνει «βουνά» και οι άνθρωποί του είναι οι άνθρωποι των βουνών. Παρόλο που οι Μποντόκ πιστεύουν στα πνεύματα των προγόνων τους και σε αυτά της φύσης, είναι στην ουσία μονοθεϊστές. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μποντόκ για να θαυμάσουμε τα αυθεντικά χειροποίητα αντικείμενα των πρώιμων φυλών που ζούσαν στην περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μπανάουε, όπου και θα απολαύσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς, στο οποίο οι ντόπιοι θα μας παρουσιάσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ (Γύρος του Μπανγκα-Αν με παραδοσιακά jeepneys – Συνάντηση με τη φυλή Ιφουγάος – Περιήγηση στου ορυζώνες)

Αφού επιβιβαστούμε στο παραδοσιακό όχημα jeepney, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπαγκαάν, ένα μέρος φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες. Τα jeepneys (τζίπνις) που θα μας μεταφέρουν είναι πρώην αμερικανικά στρατιωτικά τζιπ που ξέμειναν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστά για την κιτς διακόσμησή τους και το απίστευτο στρίμωγμα των επιβατών... Στο επίκεντρό μας σήμερα θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στη φυλή Ιφουάγος. Το όνομά τους σημαίνει «οι άνθρωποι από τη γη». Περπατώντας για περίπου 20 λεπτά σε κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην περιοχή τους και θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή και τις συνήθειές τους αλλά και θα δούμε από κοντά τον τρόπο που κατασκευάζουν τις ξύλινες καλύβες τους. Για τους Ιφουάγος τα ήθη και οι παραδόσεις είναι η βάση για όλους τους νόμους τους. Ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους περιστρέφονται γύρω από το ρύζι, το οποίο θεωρείται ξεχωριστός καρπός. Υπάρχει μια σειρά γιορτών γύρω από τον πολιτισμό του ρυζιού, η οποία συνδέεται με τις περίπλοκες γεωργικές ιεροτελεστίες που ξεκινούν από την καλλιέργεια ρυζιού και καταλήγουν στην κατανάλωσή του. Η εποχή συγκομιδής περιλαμβάνει τις μεγαλοπρεπείς γιορτές της ημέρας των ευχαριστιών. Μέρος αυτών των γιορτών και των τελετουργικών δραστηριοτήτων είναι η κατασκευή της μπίρας ρυζιού, των κέικ ρυζιού αλλά και άλλων προϊόντων ρυζιού. Αφού συζητήσουμε μαζί τους και τους συναναστραφούμε για λίγες ώρες, με τη βοήθεια των οδηγών μας θα προχωρήσουμε για να βρούμε σημεία που οι κλιμακωτοί ορυζώνες καθώς και τα ήσυχα χωριουδάκια που τους διακόπτουν φαίνονται πανοραμικά. Θα βρεθούμε τόσο ψηλά που τα σύννεφα θα περνούν κάτω από εμάς συμμετέχοντας και αυτά στην απίθανη εικόνα που θα βλέπουν τα μάτια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΑΝΙΛΑ (οδική μετάβαση)

Μετά το πρωινό μας επιστρέφουμε οδικώς στη Μανίλα. Κοιτώντας έξω από το παράθυρο του οχήματός μας φέρνουμε στο μυαλό μας όσα ζήσαμε, σκεπτόμενοι ότι ένα ταξίδι είναι ένας άλλος τρόπος να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η εμπειρία των προηγούμενων ημερών, τα απλόχερα και ήρεμα χαμόγελα των Ιφουάγος αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη ματαιότητα της ταχύτητας του δικού μας πολιτισμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Μανίλα, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ (πτήση) – ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΙΝ ΠΩΛ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το νησί Παλαουάν και το Πουέρτο Πρινσέσα (Puerto Princesa). Άφιξη και επίσκεψη στον Υπόγειο Ποταμό Σαιν Πωλ, ένα από τα «Επτά Θαύματα της Φύσης». Πρόκειται για το εθνικό πάρκο του υπόγειου ποταμού Σαιν Πωλ, που ρέει κάτω από το βουνό, σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων. Ο ποταμός εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Εμείς θα το ανακαλύψουμε κάνοντας βαρκάδα μέσα από σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και ασημένιους βράχους που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Μια διαδρομή ονειρική, που θα μας ταξιδέψει σε σπήλαια που θυμίζουν καθεδρικούς ναούς και θόλους, μια εμπειρία αξέχαστη! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ – ΣΕΜΠΟΥ (πτήση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Πρινσέσα από όπου θα πετάξουμε για το νησί Σεμπού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ (Ξενάγηση και νησί Μακτάν) – ΜΠΟΧΟΛ

Η πόλη του Σεμπού (στο ομώνυμο τροπικό νησάκι) είναι μια μικρογραφία της Μανίλα, με τα εμπορικά και οικονομικά της ερείσματα, αλλά και με το επιπλέον πλεονέκτημα πως απολαμβάνει όμορφες παραλίες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες, και παράλληλα έχοντας διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Η ξενάγησή μας θα μας φέρει στο οχυρό Πέδρο, θα δούμε τον Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που ήρθε στις Φιλιππίνες το 1521 αναζητώντας τα νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία, την εκκλησία του Αγίου Βρέφους, τη λεωφόρο με τις σημαίες ενώ θα περάσουμε και στο απέναντι νησάκι Μακτάν, για να δούμε το Μνημείο Λάπου-Λάπου, αφιερωμένο στον ηγέτη που αγωνίστηκε για την ελευθερωία των Φιλιππίνων. Στη συνοικία Μαριμπάγκο θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο παρασκευής μουσικών οργάνων για να δούμε πώς φτιάχνονται οι καλύτερες κιθάρες και γιουκαλίλι των Φιλιππίνων. Κατόπιν μεταβαίνουμε στο λιμάνι για να πάρουμε το φέρι-μποτ για το Ταγκμπιλαράν και το νησάκι Μποχόλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ (ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΛΟΦΟΙ)

Μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη Ταγκμπιλαράν βρίσκεται η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία των Φιλιππίνων, χτισμένη το 1595, σχεδόν άθικτη, που στεγάζει ιερά λείψανα και εικόνες. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, τους Σοκολατένιους Λόφους, η δημιουργία των οποίων αποτελεί ακόμα ένα άλυτο γεωλογικό αίνιγμα. Μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο. Πρόκειται για 1.268 λόφους σε ακανόνιστα σχήματα, ύψους 30-50 μέτρων. Καλύπτονται με γρασίδι, που στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί, απ’ όπου προκύπτει και το όνομά τους. Για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους λόφους, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τα 215 σκαλοπάτια. Η θέα που τους περιμένει είναι μοναδική! Ωστόσο η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Θα αναζητήσουμε το δεύτερο μικρότερο πρωτεύον θηλαστικό του κόσμου, το μαϊμουδάκι Tarsier, που ζει στα δάση του Μποχόλ και μας περιμένει να το γνωρίσουμε, ενώ για το τέλος έχουμε αφήσει μια χαλαρωτική βόλτα με μηχανοκίνητο πλοιάριο στον ποταμό Λομπόκ, μέσα στο απόλυτο τροπικό σκηνικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ

Σήμερα θα απολαύσουμε την παραλία του Πανγκλάο, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επιδοθούμε σε διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ – ΜΑΝΙΛΑ (πτήση, ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τη Μανίλα. Άφιξη και αρχή της εξερεύνησης της μαγικής αυτής πολυνησίας η πρωτεύουσα Μανίλα. Μετά το γεύμα μας λοιπόν ξεκινάμε για την εξερεύνηση της πόλης, με αφετηρία μας το Πάρκο Ριζάλ, αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα των Φιλιππίνων, Χοσέ Ριζάλ. Ολόκληρος ο χώρος αποτελούσε μέρος οχύρωσης που κατασκεύασαν οι Ισπανοί, το οχυρό Σαντιάγο, το πιο ισχυρό έρεισμα των Ισπανών στην Ανατολή, που αργότερα αποτέλεσε και τόπο εκτελέσεων Φιλιππινέζων επαναστατών. Θα δούμε τον ναό του Αγίου Αυγουστίνου, θα περάσουμε από τις εμπορικές συνοικίες της πόλης, την λεωφόρο Αγιάλα καθώς και από το American Memorial Park, όπου αναπαύονται πάνω από 37.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚA

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανώτερο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Για τις παροχές της εκδρομής σας, συμβουλευτείτε τον Κατάλογο.

Κατάλογος > Πατήστε εδώ