filippines-188765801gjh.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΜΑΝΙΛΑ ΝΗΣΙ ΜΠΟΡΑΚΑΪ ΣΕΜΠΟΥ ΜΠΟΧΟΛ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
18 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα: Αθήνα - Μανίλα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, "το μαργαριτάρι της Ανατολής".

2η μέρα: Μανίλα

Η Μανίλα βρίσκεται στο νησί Λουζόν, το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους, στην ανατολική ακτή του ομώνυμου κόλπου. Είναι μια πόλη αναρίθμητων αντιθέσεων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην πολυεθνική αρχιτεκτονική της, με στοιχεία ισπανικού, κινέζικου και μαλαισιανού ρυθμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μανίλα - Λας Πιν - Ταγκατάι - Μανίλα, Ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ταγκατάι, που βρίσκεται στα νότια της Μανίλας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στην κωμόπολη Λας Πιν με τη γραφική εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ και το εκκλησιαστικό όργανο από μπαμπού – το πρώτο στο είδος του παγκοσμίως, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Φθάνοντας στο Ταγκατάι θα ανεβούμε στον λόφο για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης με το νησάκι Τάαλ και το ενεργό ηφαίστειό του. Επιστροφή στην πρωτεύουσα και ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την παλιά Ισπανική συνοικία Ιντραμούρος με το φρούριο Σαντιάγκο, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια μέχρι την εκκλησία Σαν Αγκουστίν, που θεωρείται και η παλαιότερη της χώρας, το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης Μακάτι κ.ά. και θα καταλήξουμε στο Αμερικανικό Πάρκο Μνήμης - φόρο τιμής στους 37.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

4η μέρα: Μανίλα - Καταρράκτες Παγκσαντζάν - Μανίλα

Σήμερα θα εκδράμουμε στο φαράγγι και τους καταρράκτες Παγκσαντζάν, που βρίσκονται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλας. Εδώ ο Φράνσις Φορντ Κόπολα γύρισε σκηνές από την επική ταινία "Αποκάλυψη Τώρα" και αυτές τις εκπληκτικές εικόνες της άγριας τροπικής βλάστησης θα απολαύσουμε, καθώς θα προσεγγίζουμε τους καταρράκτες με πιρόγες κόντρα στο ρεύμα του ποταμού!

5η μέρα: Μανίλα - Μπανάουε

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή Μπανάουε στα βόρεια της χώρας. Είναι μία περιοχή παγκοσμίως γνωστή για το υπέροχο φυσικό της τοπίο με πανύψηλα, κατάφυτα βουνά, αλλά κυρίως για τους ορυζώνες της, που απλώνονται αμφιθεατρικά στις πλαγιές των βουνών γύρω από μικρές πόλεις και χωριά. Οι Φιλιππινέζοι αποκαλούν την περιοχή αυτή "το 8ο θαύμα του κόσμου" οι δε Ισπανοί θεωρούσαν ότι οι ορυζώνες της Μπανάουε ήταν "τα βήματα για τον παράδεισο". Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόψε θα παρακολουθήσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς από ντόπιους, που θα μας παρουσιάσουν με αυτόν τον τρόπο τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

6η μέρα: Μπανάουε - Μπαγκαάν, Κλιμακωτοί Ορυζώνες, φυλή Ιφουάγος - Μποντόκ - Σαγκάδα

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακό όχημα (jeepney) για να γνωρίσουμε τον τρόπο μεταφοράς των ντόπιων και θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπαγκαάν, που είναι φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες. Οι κάτοικοι της περιοχής ανήκουν στη φυλή Ιφουάγος και ο πολιτισμός τους περιστρέφεται γύρω από το ρύζι. Αφού θαυμάσουμε τους εκπληκτικούς κλιμακωτούς ορυζώνες και γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των Ιφουάγος, θα συνεχίσουμε για το χωριό των Μποντόκ. Θα επισκεφθούμε το μουσείο με αντικείμενα και φωτογραφίες της φυλής αυτής και θα καταλήξουμε στην Σαγκάδα, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σαγκάδα - Βιγκάν

Πρωινή περιήγηση στην Σαγκάδα και καιρού επιτρέποντος, θα επισκεφθούμε αρχαία νεκροταφεία σε σπηλιές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αποικιακό κόσμημα Βιγκάν, που βρίσκετια στο βόρειο τμήμα του Λουζόν. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα καλντερίμια του με τα κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βιγκάν - Λαοάγκ - Μανίλα

Θα συνεχίσουμε σήμερα τη γνωριμία μας με το γραφικό Βιγκάν και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λαοάγκ, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για τη Μανίλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μανίλα - Πουέρτο Πρινσέσα, Υπόγειος ποταμός

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πουέρτο Πρινσέσα, την πρωτεύουσα του παραδεισένιου νησιού Παλαουάν, με την παρθένα τροπική φύση, τις ερημικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε ένα από τα κορυφαία φυσικά θαύματα του κόσμου, τον περίφημο υπόγειο ποταμό, ο οποίος ρέει κάτω από το βουνό σε ένα φυσικό τούνελ μήκους 8 χιλιομέτρων, πριν εκβάλει στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή με τη βάρκα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και σημεία με τεράστιους θόλους να δημιουργούν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Πουέρτο Πρινσέσα - Σεμπού

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σεμπού, ένα ακόμα από τα τροπικά νησάκια του αρχιπελάγους, που βρίσκεται στο κέντρο των Φιλιππίνων και είναι πλούσιο σε ιστορία. Άφιξη και ξενάγηση στο Σεμπού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον περίφημο Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που πάτησε το πόδι του στις Φιλιππίνες το 1521 και προσηλύτησε τους ντόπιους στον χριστιανισμό. Για να τονίσει μάλιστα το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός "φύτεψε" εκεί έναν σταυρό. Στη συνέχεια θα δούμε το κάστρο του Σαν Πέδρο (τον μικρότερο και παλαιότερο τριγωνικό προμαχώνα της χώρας), την εκκλησία Santo Niño, το Casa Gorordo, το μνημείο του Λάπου Λάπου κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Σεμπού - Μποχόλ, Σοκολατένιοι Λόφοι - Σεμπού

Με πλοίο μεταφερόμαστε σήμερα στο κοντινό νησάκι Μποχόλ, το 10ο μεγαλύτερο της χώρας. Φθάνοντας, θα απολαύσουμε την πανέμορφη ύπαιθρο του νησιού και θα δούμε το σπουδαιότερο αξιοθέατό του, τους Σοκολατένιους Λόφους: οι περίπου 1270 λόφοι ύψους 30-50 μέτρων αποτελούν ένα γεωλογικό φαινόμενο άγνωστης μέχρι σήμερα προέλευσης, το δε όνομά τους προκύπτει από το γρασίδι που τους καλύπτει, το οποίο κατά την εποχή της ξηρασίας γίνεται καφέ. Αφού απολαύσουμε τη θέα των λόφων από το παρατηρητήριο, συνεχίζουμε για να δούμε το μικρότερο είδος πιθήκου, τον "Tarsier" και να κάνουμε μία υπέροχη διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση στα νερά του ποταμού Λομπόκ. Επιστροφή στο Σεμπού. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Σεμπού - Κατικλάν - Μπορακάι

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατικλάν που βρίσκεται στο νησί Πανάυ, απ΄ όπου με πλοιάριο θα μεταβούμε στο εξωτικό νησάκι Μπορακάι, έναν επίγειο παράδεισο με την μήκους 4 χιλιομέτρων Λευκή Παραλία (White Beach), που θεωρείται η καλύτερη του κόσμου!

13η μέρα: Μπορακάι

Ελεύθερες ημέρες στο τροπικό νησί Μπορακάι, με τις ολόλευκες, αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά!

14η μέρα: Μπορακάι

Ελεύθερες ημέρες στο τροπικό νησί Μπορακάι, με τις ολόλευκες, αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά!

15η μέρα: Μπορακάι - Κατικλάν - Μανίλα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μανίλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

16η μέρα: Μανίλα - Σιγκαπούρη

Πρωινό ελεύθερο στη Μανίλα για τις τελευταίες βόλτες, επισκέψεις και αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση αργά το απόγευμα για Σιγκαπούρη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο μικρό κρατίδιο. Διανυκτέρευση.

17η μέρα: Σιγκαπούρη - Αθήνα

Μεσημεριανή ξενάγηση Σιγκαπούρης. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

18η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Για τις παροχές της εκδρομής σας, συμβουλευτείτε τον Κατάλογο.

Κατάλογος> Πατήστε εδώ