peles.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ GOLDEN YEARS 50+ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΠΡΑΣΟΒ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

5 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Βουκουρέστι. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση. Πρώτη μας επίσκεψη στο «Διαμάντι των Καρπαθίων», τη Σινάια, όπου θα δούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα το Μοναστήρι, κτίσμα του Μιχαήλ Καντακουζηνού. Ακολουθεί το κάστρο Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Το κάστρο βρίσκεται στην περιοχή της οροσειράς των Καρπαθίων και κτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα με εντολή του Καρόλου, σε ρυθμό αναγεννησιακό. Συνέχεια της διαδρομής μας για το μεσαιωνικό Μπρασόβ. Στα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται η Μαύρη Εκκλησία στη γερμανική συνοικία, η ελληνορθόδοξη εκκλησία, η Πύλη της Αικατερίνης, η τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα και πολλά ακόμη. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα αλλά και από όλο τον κόσμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΡΑΣΝΟΒ – ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ – ΜΠΡΑΝ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την εκδρομή μας ξεκινώντας από το Ρασνόβ. Πρόκειται για μια εγκαταλλελειμένη καστροπολιτεία, όπου θα θαυμάσουμε τους πύργους, τα πέτρινα σπίτια, το θρυλικό πηγάδι και μια υπαίθρια συλλογή από ξύλινες άμαξες. Ακολούθως θα μεταφερθούμε στο χειμερινό θέρετρο Ποϊάνα Μπρασόβ. Είναι ένα πολύ δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο. Ενδεικτικό είναι ότι διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό χρώμα Τρανσυλβανικού χωριού. Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου είναι σύγχρονες και υψηλού επιπέδου. Οι μετακινήσεις στο χωριό γίνονται με άμαξες που τις σέρνουν άλογα και λειτουργεί σχολή ιππασίας για μικρούς και μεγάλους. Διασχίζοντας τα πυκνά δάση των Καρπαθίων, φθάνουμε στο Μπραν, όπου βρίσκεται το «Κάστρο του Δράκουλα». Ο περίφημος Δράκουλας είναι ένα μείγμα Ιστορίας, μύθου, λογοτεχνίας και… τουριστικής εκμετάλλευσης. Ως ιστορικό πρόσωπο ο Κόμης Βλαντ Ντράκουλα ή Τσέπες (1431-1476) υπήρξε ηγεμόνας της Βλαχίας, που εξόντωνε τους αντιπάλους κυρίως με τη μέθοδο του ανασκολοπισμού (παλουκώματος). Χρησιμοποιήθηκε ως αιμοδιψής πρίγκιπας από τον Ιρλανδό συγγραφέα Στόκερ στο μυθιστόρημά του που κυκλοφόρησε το 1897, από εκεί τον ανακάλυψε ο κινηματογράφος και ο μύθος ήταν πια γεγονός. Επιστροφή στο Μπρασόβ, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Τρανσυλβανία, με προορισμό τη μοναδική, Σιγκισοάρα. Η μεσαιωνική και πολύ μικρή πόλη έχει πολύ μακρά ιστορία. Το κάστρο της, στην κορυφή ενός λόφου, έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Μέσα στο κάστρο μπορεί κανείς να δει το ρολόι, το οποίο στέκεται στα 60 μέτρα ύψος, καθώς και τη Λουθηριανή εκκλησία του 1291. Το κορυφαίο από όλα τα αξιοθέατα, ωστόσο, είναι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Vladimir Dracula. Επιστροφή στο Μπρασόβ, δείπνο και διανυκτέρευση

4η Ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για Βουκουρέστι, το «μικρό Παρίσι» ή «Παρίσι των Βαλκανίων». Άφιξη και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Θα δούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι εξαιρετικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το Παλάτι της Βουλής (παλιότερα Παλάτι του Λαού), το οποίο έκτισε ο Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου, μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στην όμορφη πρωτεύουσα. Στις μέρες μας συνεχίζει να κατέχει το ρόλο του σημαντικότερου εμπορικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού κέντρου της Ρουμανίας και ταυτόχρονα μια σειρά από αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το κομψό αρχιτεκτονικό ύφος της περιόδου του μεσοπολέμου συναντάται στην πλειοψηφία των κτιρίων του ιστορικού κέντρου και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που συνόδευε την πόλη ως "Μικρό Παρίσι της Ανατολής. Σεργιανίστε τη λεωφόρο Calea Victoriei με την αύρα μεγαλοπρέπειας του παρελθόντος και τη μεσαιωνική συνοικία Lipscani όπου διασώθηκε μέχρι σήμερα σχεδόν από θαύμα, ενώ τα όμορφα μπαράκια και τα μοντέρνα μαγαζιά στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια θα σας μαγνητίσουν. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ