east-side-alexandria-egypt.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΪΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΛΟΥΞΟΡ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ

7 - 10 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα : ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΪΡΟ - ΜΕΜΦΙΔΑ - ΣΑΚΚΑΡΑ

Η μέρα ξεκινάει με ξενάγηση στο Ισλαμικό Κάιρο. Η Ακρόπολη Σαλαντίν ήταν το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων ισλαμικών χρόνων και αποτελείται από τρία τμήματα: το κάτω τείχος, το Ελ Αζάμπ (βορινό τείχος) και το Ελ-Ανκισαρίγια. Μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο της Σιντατέλλας βρίσκεται και το φημισμένο για τη ροκοκό αρχιτεκτονική του, τζαμί του Μωχάμεντ Άλι, το οποίο επίσης θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου, τη Μέμφιδα, και τη Σακκάρα με την πρώτη κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ, η οποία είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Ακολουθεί γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο του Καΐρου και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Αναχώρηση το πρωί με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Αφιξη και περιήγηση στην πόλη ξεκινώντας από τις κατακόμβες που είναι λαξευμένες σε βράχο σε τρία επίπεδα και το σπίτι του Καβάφη. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ένα αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Τέλος των ξεναγήσεων στην Αλεξάνδρεια με επίσκεψη στους Βασιλικούς Κήπους της Μοντάζα. Το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΣΦΙΓΓΑ - ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα, όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας, έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Mετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Είναι καλύτερα να πετάξουμε σήμερα το βράδυ για Λούξορ, για να αποφύγουμε την πολύ πρωινή πτήση της επόμενης ημέρας. Εάν τελικά πετάξουμε σήμερα το βράδυ, θα έχουμε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Λούξορ αντί στο Κάιρο.

5η ημέρα : ΛΟΥΞΟΡ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

Το πρωί αφήνουμε το Κάιρο για να πετάξουμε για Λούξορ, που φέρνει στο νου το μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου. Επίσκεψη στην ανατολική όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’ και αφιερωμένους στο θεό Άμων Ρα. Περνώντας κατόπιν από τη λεωφόρο με τα αγάλματα των Σφιγγών θα φθάσουμε στο Καρνάκ για να θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη δυτική όχθη, στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουταγχαμών, του Σέτι Α’, του Ραμσή Β΄, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η ημέρα : ΕΣΝΑ - ΕΝΤΦΟΥ

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του "Θεού Νείλου". Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Εσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφου. Ο ναός του θεού Ωρος, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η ημέρα : ΝΟΥΒΙΑ

Σήμερα, καθώς το πλοίο μας κατευθύνεται προς την Νουβία, θα δούμε τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία τους να διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο Ναός του Κομ Ομπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας προσφέρουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασσουάν. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

8η ημέρα : ΑΣΟΥΑΝ

Το πρωί φθάνουμε στο Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου και μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου, 900 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε το φημισμένο ναό της Ισις. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει τη ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χάν ολοκληρώνει την περιήγησή μας στην περιοχή. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

9η ημέρα : ΑΣΟΥΑΝ - ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ - ΚΑΪΡΟ

Πολύ νωρίς το πρωί οδική αναχώρηση για ξενάγηση στο ναό του Αμπού Σιμπέλ. Από το 1968 τα δύο σπέη του Ραμσή του Β’ και της Νεφερτάρι κόπηκαν σε κομμάτια, ενισχύθηκαν, αποσυναρμολογήθηκαν και ανακατασκευάστηκαν στην κορυφή του βουνού της Λιβυκής Οροσειράς, σε ένα σημείο ακριβώς πάνω από το Νείλο. Στο νότιο σπέος του ναού του Ραμσή του Β’ μπορείτε να θαυμάσετε τους τέσσερις κολοσσούς του ισχυρού Φαραώ που κοιτάζουν ανατολικά. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου χαμογελαστός πάνω στο θρόνο του φοράει το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου, ενώ στα πόδια του στέκουν όρθιοι οι υπήκοοί του, πολύ μικρότεροι πρίγκιπες και πριγκίπισσες, η βασιλομήτωρ και η βασιλική σύζυγος Νεφερτάρι. Στο ναό της Νεφερτάρι επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο των κολοσσών του Ραμσή Β’ μόνο που εδώ οι κολοσσοί έχουν αντικατασταθεί από αγάλματα της μεγάλης βασιλικής συζύγου Νεφερτάρι με την ενδυμασία της Αθώρ-Σώθις και των παιδιών τους. Το μεσημέρι επιστροφή στο Ασσουάν και αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη, διανυκτέρευση.

10η ημέρα : ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ