Hurghada_best_tour.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΪΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ
10 - 11 Ημέρες
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Αφιξη στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα :ΚΑΪΡΟ

Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα, όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στη συνέχεια, γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Αφιξη. Ξεκινάμε με επίσκεψη το σπίτι του Καβάφη και το Πατριαρχείο . Στη συνέχεια, θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Βασιλιά Φαρούκ στη Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση. Είναι καλύτερα να πετάξουμε σήμερα το βράδυ για Ασσουάν, για να αποφύγουμε την πολύ πρωινή πτήση της επόμενης ημέρας. Εάν τελικά πετάξουμε σήμερα το βράδυ, θα έχουμε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Ασσουάν αντί στο Κάιρο

4η ημέρα ΚΑΪΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αρκετά πρωινή πτήση για Ασσουάν. Αφιξη στο Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου και μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου, 900 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο και αρχή των ξεναγήσεων. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε το φημισμένο ναό της Ισις. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει τη ροή του Νείλου ολοκληρώνει την περιήγησή μας στην περιοχή. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

5η ημέρα : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του "Θεού Νείλου". Σήμερα, καθώς το πλοίο μας απομακρύνεται από τη Νουβία, με κατεύθυνση προς το Λούξορ, θα δούμε τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία τους να διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο Ναός του Κομ Ομπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας προσφέρουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Εσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφου. Ο ναός του θεού Ωρος, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η ημέρα : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Αφιξη στο Λούξορ και αμέσως ξεκινάνε οι ξεναγήσεις στην δυτική όχθη, στις Αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην Κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουτανκαμών, του Σέτι Ι, του Ραμσή ΙΙ και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο Ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους Κολοσσούς του Μέμνωνα, δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Το απόγευμα ξενάγηση στην Καρνάκ με τη Λεωφόρο των Σφιγγών. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η ημέρα : ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για τη Χουργκάντα. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η - 9η -10η Ημέρα : ΧΟΥΡΓΑΝΤΑ

Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα.΄Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο.

11η ημέρα : ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Για τις παροχές της εκδρομής σας, συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ