Kuala-Lumpur-skyline-118.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
11 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Κουάλα Λουμπούρ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας την Κουάλα Λουμπούρ. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ. Ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική Συνοικία. Θα δούμε την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το Βασιλικό Παλάτι, θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μνημείο το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται «Κήποι της λίμνης», το Εθνικό Τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και το Σιδηροδρομικό Σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου σε ινδο-ισλαμικό στιλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις Σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΠΟΥΤΡΑΤΖΑΓΙΑ - ΜΑΛΑΚΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Πρωινή αναχώρηση για τον νότο της Μαλαισίας, με προορισμό την όμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας και περίπου μια ώρα έξω από την Κουάλα Λουμπούρ, θα σταματήσουμε στην Πουτρατζάγια. Πρόκειται για μια πόλη-πρότυπο, κτισμένη με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Από τη μια η λίμνη και το πράσινο και από την άλλη τα υπέροχα κτίρια Ευρωπαϊκής, Μαροκινής και Κεντρο-ασιατικής επιρροής, ξεπροβάλλουν μπροστά στα μάτια μας σαν κοσμήματα. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Μάλακκα. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν στη σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι, το οποίο όμως απέκρουσε τον σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η Μάλακκα αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και των αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο με τα καλοσυντηρημένα μνημεία του αποικιακού παρελθόντος της, τα οποία της χάρισαν το τίτλο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Επιστροφή στην Κουάλα Λουμπούρ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΤΑΜΑΝ ΝΕΓΚΑΡΑ

Αφήνουμε τα τοπία της πόλης και την καθημερινότητά της, για να ζήσουμε για δύο ημέρες έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Αυτό είναι το κίνητρό μας, σήμερα, για να αναχωρήσουμε για το Tαμάν Νεγκάρα. Μετά από τέσσερεις περίπου ώρες οδικής διαδρομής, θα φθάσουμε στον Kuala Tembeling, από όπου με μηχανοκίνητο long boat, θα διασχίσουμε τον ποταμό, απολαμβάνοντας ένα επιβλητικό σκηνικό για άλλες τρεις περίπου ώρες. Τοπικά μικρά χωριά, πλούσια τροπικά δάση, πίθηκ οι, πουλιά, σαύρες, βουβάλια, μπορεί να καμαρώσει κανείς και να φωτογραφήσει στη διάρκεια αυτής της εντυπωσιακής διαδρομής. Άφιξη στην Kuale Tahan - στο κέντρο του πάρκου - και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα περπατήσουμε στο περίπου 130 εκατομμυρίων χρόνων πυκνό τροπικό δάσος, για να ακούσουμε τη "χορωδία" των εντόμων και να ανακαλύψουμε την πανίδα και τη χλωρίδα του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΜΑΝ ΝΕΓΚΑΡΑ

Άλλη μία μέρα στη φύση. Το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια ακόμη βόλτα με τα πόδια μέσα στη ζούγκλα, μέχρι τον λόφο Teresik. Σε αυτή την πεζοπορία, μέσα στα μικρά και στενά μονοπάτια, θα ανακαλύψουμε όλες τις κρυφές αλήθειες αυτού του συναρπαστικού οικοσυστήματος - τις γέφυρες, τα ποτάμια, τα σπήλαια, τα δένδρα, τα λουλούδια. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε το Canopy Walκway, το οποίο έχει κτισθεί 40 μέτρα πάνω από το έδαφος και έτσι θα μπορέσετε να έλθετε πιο κοντά στις κορυφές των δένδρων και να έχετε μία διαφορετική οπτική γωνία του τροπικού δάσους. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Lata Berkoh. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΜΑΝ ΝΕΓΚΑΡΑ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Αφήνουμε πίσω μας τις μοναδικές εικόνες της ζούγκλας και επιστροφή οδικώς στο ξενοδοχείο μας στην Κουάλα Λουμπούρ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σιγκαπούρη, μία από τις πιο ανεπτυγμένες και οργανωμένες πόλεις στον κόσμο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (Ξενάγηση)

Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημέρα ελεύθερη στην Σιγκαπούρη, για να τη διαθέσετε όπως επιθυμείτε. Ο αρχηγός της εκδρομής θα είναι κοντά σας για να σχεδιάσετε μαζί βόλτες στην πόλη. To check out στο ξενοδοχείο είναι στις 12;00 οπότε και αφήνετε τα δωμάτια σας. Υπάρχει η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να κρατήσουν το δωμάτιο τους μέχρι τις 18:00 ή και μέχρι τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, με επιπλέον χρέωση. Ζητείστε το από το τμήμα πωλήσεων. Τα μεσάνυκτα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ