Gozo-Malta.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΛΤΑ ΒΑΛΕΤΑ ΜΟΣΤΑ ΜΕΔΙΝΑ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΚΟΖΟ

5 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα : ΑΘΗΝΑ - ΜΑΛΤA - ΒΑΛΕΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζελος και αναχώρηση για Μάλτα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής ξεναγού για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942.Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και τέλος θα δούμε το καταπληκτικό Παλάτι των Μαγίστρων ,με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ,δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΜΑΛΤΑ - (ΜΟΣΤΑ-ΜΕΔΙΝΑ-ΡΑΜΠΑΤ-ΤΑ ΑΛΙ-AΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Μετα το πρωινό μας Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μοστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια επίσκεψη στις κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα εκτεταμένο σύστημα με υπόγειες στοές και τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα Μ.Χ. Οι κατακόμβες αποτελούν μέρος ενός μεγάλο νεκροταφείου και βρίσκονται μόλις έξω από τα τείχη της αρχαίας ελληνικής πόλης Μελίτης που τώρα καλύπτονται από τη Μντίνα και Ραμπάτ .Μετά θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Medina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο , διανυκτέρευση

3η μέρα : ΜΑΛΤΑ –ΓΚΟΖΟ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήνουμε για την ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Θα επισκεφτούμε Ggantija , με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή , την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi , όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΜΑΛΤΑ - ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ

Πρωινό και αναχώρηση για τις «τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτήρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου. Στη συνέχεια θα δούμε το παραθαλάσσιο στολίδι της Μάλτας με τις πολύχρωμες βάρκες,το Μάρσασλοκ.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΜΑΛΤΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε τα τελευταία ψώνια σας και να περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια της Μάλτας, Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο στις 14:00 και μεταφορά στο αεροδρόμιο ,έλεγχος των αποσκευών και αναχώρηση στην Αθήνα. Αφιξη στις 20.30 και τέλος του ταξιδιού μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ