giraffe_2438298b.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΦΑΡΙ ΚΕΝΥΑ ΦΥΛΕΣ ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΜΣΟΝ
9 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η Ημέρα : ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΝΑΓΙΑΧΟΥΡΟΥΡΟΥ - ΜΑΡΑΛΑΛ

Άφιξη στο Ναϊρόμπι, την παγκόσμια πρωτεύουσα των σαφάρι, τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα και πολύβουη, πνιγμένη στις όμορφες βουκαμβίλιες, την ονομάζουν "Πόλη του ήλιου" ή "Πόλη των λουλουδιών". Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε για τη πόλη Μαραλάλ, την ανεπίσημη πρωτεύουσα της φυλής των Σαμπούρου. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη Ναγιαχουρούρου, όπου θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στους καταρράκτες Τόμσον. Άφιξη στη κατασκήνωσή μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στη σκηνή μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : ΜΑΡΑΛΑΛ – ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Λίμνη Τουρκάνα και την κατασκήνωσή μας, που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης και την κοντινή πόλη Λογιανγκλάνι. Η λίμνη Τουρκάνα (Turkana), γνωστή παλαιότερα ως Λίμνη Ροδόλφου, είναι μεγάλη λίμνη της Αφρικής στην Κένυα, με το βόρειο άκρο της στην Αιθιοπία. Η μέση έκτασή της φθάνει τα 6.405 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η μεγαλύτερη μόνιμη λίμνη στον κόσμο μέσα σε έρημο, και η μεγαλύτερη αλκαλική λίμνη. Εκεί βρίσκονται οι παραδοσιακές καλύβες των ιθαγενών, οι οποίες αποτελούν το κατάλληλο μέρος για να ξεκουραστούμε και να δροσιστούμε. Απολαύστε τη δύση του ηλίου σε αυτό το μαγικό τόπο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ

Μετά από την παρακολούθηση μιας φαντασμαγορικής ανατολής του ηλίου και το πρωινό, θα επισκεφθούμε το χωριό της φυλής Ελ Μόλο και της φυλής Ρεντίλε, κοντά στη περιοχή Λογιανγκλάνι. Αργότερα θα επισκεφθούμε το «Μουσείο της ερήμου» στις ακτές της Λίμνης Τουρκάνα και θα παρακολουθήσουμε μία διάλεξη για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εθνικών κοινοτήτων της περιοχής. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, που κάθε μέρα σε αυτό το μαγικό τόπο είναι διαφορετικό. Επιστροφή στη σκηνή μας και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ

Σήμερα, μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την κοντινότερη υπαίθρια αγορά με τα ιδιαίτερα παραδοσιακά περίτεχνα αντικείμενα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε χειροποίητα παραδοσιακά, μουσικά όργανα, είδη ρουχισμού, κοσμήματα, διακοσμητικά μέχρι και είδη κυνηγιού! Το απόγευμα ξεκινά επίσημα και το Φεστιβάλ με παρουσίαση εθίμων, παραδόσεων, χωρών, μουσικής μέχρι και την παρασκευή φαρμάκων από όλες τις δέκα φυλές της περιοχής. Λίγο πριν τη λήξη του Φεστιβάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και διαγωνισμό πάλης αλλά και ένα τουρνουά «μπάο». Το «μπάο» είναι ένα από τα αρχαιότερα επιτραπέζια παιχνίδια και έχει διασωθεί μέσω τις αφρικανικής παραδόσεως μέχρι και σήμερα. Το παραδοσιακό επιτραπέζιο παιχνίδι παίζεται στην μεγαλύτερη μέρος της Ανατολικής Αφρικής συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, της Τανζανίας, των Κομορών, του Μαλάουι, καθώς επίσης και μερικών περιοχών του Κονγκό και του Μπουρούντι. Το «μπάο» είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι, καθώς απαιτεί πολυπλοκότητα σκέψης και βαθιά στρατηγική σκέψη. Οι καλοί παίχτες, χαίρουν ιδιαιτέρου σεβασμού στις τοπικές αφρικανικές κοινωνίες. Διανυκτέρευση

6η Ημέρα : ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ - ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ

Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και εναλλακτικό θα λέγαμε αγώνα ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα στις ακτές της λίμνης Τουρκάνα, πριν αναχωρήσουμε για την Μαρσαμπίτ. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε έναν εντυπωσιακό κρατήρα ηφαιστείου που οι ντόπιοι ονομάζουν «Γκοφς». Τακτοποίηση στη κατασκήνωσή μας και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα :ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ – ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή Σαμπούρου. Κατά τη διαδρομή μας θα απολαύσουμε το γεύμα μας και φθάνοντας στο εθνικό πάρκο Σαμπούρου θα αναχωρήσουμε για ένα μοναδικό απογευματινό σαφάρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να όπου θα αναζητήσουμε άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό. Θα αναζητήσουμε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, ζέβρες, αγριογούρουνα, τσίτες, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκαμήλους και αγέλες γκνού. Επιστροφή στη όμορφή και ειδυλλιακή μας κατασκήνωση καθώς οι σκηνές μας βρίσκονται κάτω από ψηλά υδρόβια δέντρα με μακριά κλαδιά. Απολαύστε ένα δροσερό ντους, και ηρεμήστε ακούγοντας το θρόισμα των δέντρων. Διανυκτέρευση .

8η Ημέρα :ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ναϊρόμπι, με μια διαδρομή μέσω της ορεινής περιοχής της Κένυας. Γεύμα κατά τη διαδρομή μας και άφιξη στο Ναϊρόμπι. Διανυκτέρευση.

9η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση για Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού όπου φτάνει την ίδια ημέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Kατάλογος > Πατήστε εδώ