sunset-iguazu-falls-brazil-4333692253-800x533.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ

22 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Πρωινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη όχι μόνο της Βραζιλίας αλλά και όλης της Νοτίου Αμερικής.

Ημέρα 2: ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί. Η μέρα μας ξεκινάει με την ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της μοντέρνας μεγαλούπολης με τις χτυπητές αντιθέσεις, εδώ που ο υπέρμετρος πλούτος αναμιγνύεται με την βαθιά φτώχεια σε ένα εκρηκτικό αστικό κοκτέιλ που εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα προβληματίζει τον επισκέπτη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3: ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ - ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ

Σήμερα πετάμε για το Ιγκουασού στα σύνορα Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης εδώ που βρίσκονται οι παγκοσμίως διάσημοι ομώνυμοι καταρράκτες.

Ημέρα 4: ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ

Το Ιγκουασού είναι τόπος ευλογημένος, μιας που εδώ τα νερά του ποταμού Παρανά πέφτουν με ορμή στις απότομες χαράδρες του διαβρωμένου εδάφους που αποτελεί και το φυσικό σύνορο μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας. Η μέρα μας ξεκινάει με το Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών όπου στη πλευρά της Βραζιλίας θα απολαύσουμε το υδάτινο πέπλο να ξεδιπλώνεται μπροστά μας στολισμένο με τα χρώματα της ίριδας, καθώς οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν την επιβλητική του επιφάνεια. Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα στη πλευρά της Αργεντινής και θα απολαύσουμε το υπερθέαμα από άλλη οπτική γωνία, εκεί όπου το «Λαρύγγι του Διαβόλου» συγκλονίζει με την δύνη των νερών να κατακρημνίζονται στα έγκατα της γης.

Ημέρα 5: ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ- ΚΟΥΙΣΜΠΑ

Πρωινή πτήση για την Κουιάμπα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο στα δυτικά της χώρας, που θα αποτελέσει το ορμητήριό μας για το διήμερο που ακολουθεί στο μυθικό Παντανάλ, το περίφημο υδροβιότοπο που σχηματίζεται από τους αμέτρητους παραποτάμους του μεγαλειώδους ποταμού Παραγουάη. Η απίστευτη βιοποικιλότητά του τον καθιστά το σημαντικότερο ποταμό του Νοτίου Ημισφαιρίου. Το απόγευμά μας είναι αφιερωμένο σε μία πρώτη γνωριμία με τη πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής.

Ημέρα 6: ΚΟΥΙΣΜΠΑ

Η μέρα μας και σήμερα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο μοναδικό αυτό μέρος με το σπάνιο και συνάμα πολύτιμο οικοσύστημα, εδώ στη καρδιά της περιοχής του Παντανάλ. Με ειδικά τζιπ θα διασχίσουμε υπέροχα τοπία, θα εντοπίσουμε ιδιότυπα δένδρα και φυτά και θα απολαύσουμε σπάνια ζώα που ζουν στη περιοχή.

Ημέρα 7: ΚΟΥΙΣΜΠΑ - ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΑΝΑΟΥΣ

Νωρίς το πρωί επιστρέφουμε στην Κουιάμπα όπου η πτήση μας, θα μας μεταφέρει αρχικά στη υπερμοντέρνα πρωτεύουσα της Βραζιλίας τη φουτουριστική Μπραζίλια, το αρχιτεκτονικό πόνημα ζωής των διάσημων αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων Κόστα και Νιεμάγιερ που ενσάρκωσαν το όραμα του ιδανικού αστικού κέντρου στο σχήμα ενός τεράστιου αεροπλάνου που περιβάλλεται από ατέλειωτες καταπράσινες εκτάσεις. Άφιξη και περιήγηση της πόλης που ιδρύθηκε μόλις το 1961 και που θα δούμε κτίρια ορόσημα για τη μοντέρνα αρχιτεκτονική όπως η Μητρόπολη, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο καθώς και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για το θρυλικό Μανάους, αριστοτεχνικά κτισμένο στις όχθες του Αμαζονίου.

Ημέρα 8: ΜΑΝΑΟΥΣ - ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Η μέρα μας ξεκινάει με τη ξενάγηση της πόλης που αποτέλεσε μεγάλο κέντρο επεξεργασίας και εξαγωγής καουτσούκ στις αρχές του 20ου αιώνα, δημιούργησε ένα ολόκληρο μύθο χλιδής και υπερβολής από τη συσσώρευση πλούτου στα χέρια των βαρόνων του καουτσούκ και έγινε γνωστή για κτίρια συνώνυμα αυτού του πλούτου όπως η περίφημη Όπερα την οποία θα δούμε εξωτερικά και το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μία όμορφη βαρκάδα στον Αμαζόνιο και θα παρατηρήσουμε την εντυπωσιακή χλωρίδα της περιοχής καθώς και τις δραστηριότητες των ανθρώπων στις παραποτάμιες πολιτείες.

Ημέρα 9: ΜΑΝΑΟΥΣ - ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Σήμερα θα βιώσουμε στη περιοχή της Αμαζονίας μία εμπειρία σπάνια από κάθε άποψη, με συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα όσο και η μοναδικότητα του μεγαλύτερου Τροπικού Δάσους Βροχής του πλανήτη. Η οργιώδης βλάστηση, τα μοναδικά είδη φυτών και ζώων, τα υπέροχα χρώματα των νερών, τα πανέμορφα λουλούδια και η λυτρωτική αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας της φύσης με μία αρχέγονη δύναμη είναι βιώματα που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Αποκορύφωμα φυσικά αποτελεί το υπερθέαμα της ένωσης των λευκών υδάτων του Ποταμού Σολιμάες με τα σκούρα του Ρίο Νέγκρο, εκεί που διαμορφώνεται ο διάσημος Αμαζόνιος. Επιστροφή το απόγευμα στο Μανάους για διανυκτέρευση.

Ημέρα 10: ΜΑΝΑΟΥΣ - ΜΠΕΛΕΜ

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για το Μπελέμ, χτισμένο ακριβώς στο μεγαλειώδες Δέλτα των 500 χλμ πλάτους Αμαζονίου στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αμέσως μετά την άφιξή μας θα γνωρίσουμε την ιδιόμορφη πόλη με επισκέψεις στα κυριότερα αξιοθέατα και βέβαια στη χαρακτηριστική της αγορά με κάθε είδους προϊόντα από την Αμαζονία.

Ημέρα 11: ΜΠΕΛΕΜ - ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ

Με πρωινή πτήση αναχωρούμε σήμερα για το Σαό Λουίς, τη μόνη πόλη της Βραζιλίας που ιδρύθηκε από τους Γάλλους και είναι υπό την αιγίδα της Unesco ως πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας, και βρίσκεται στο κόλπο του Σάο Μάρκος κτισμένο σε μία από τις πολλές νησίδες που σχηματίζουν οι εκβολές διαφόρων ποταμών. Η απογευματινή μας ξενάγηση ξεκινάει με το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός και το Παλάτι της αρχιεπισκοπής. Θα δούμε την Πλατεία Εμπορίου, την Αγορά Τούλχας και θα ολοκληρώσουμε με το Παλάτι των Λεόντων που είναι η έδρα της τοπικής Κυβέρνησης.

Ημέρα 12: ΣΑΟ ΛΟΥΪΣ - ΜΠΑΡΕΙΡΙΝΧΑΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΝΚΟΙΣ ΜΑΡΑΓΙΕΝΣΕΣ

Το πρωί αναχώρηση για το Μπαρειρίνχας, την πόλη που αποτελεί την περίφημη πύλη του περίφημου Εθνικού Πάρκου Λενκόις Μαρανιένσες. To Εθνικό Πάρκο «Λενκόις Μαρανιένσες» έχει έκταση περίπου 1.500 τετραγωνικά χλμ. και χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό τοπίο όπου οι ζαχαρένιοι αμμόλοφοι του αναμιγνύονται με τα τουρκουάζ νερά των λιμνών που σχηματίζονται από τις ετήσιες βροχές της ανάλογης περιόδου. Αυτό ακριβώς το θαύμα της φύσης θα απολαύσουμε στην απογευματινή μας περιήγηση στο Πάρκο.

Ημέρα 13: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΝΚΟΙΣ ΜΑΡΑΓΙΕΝΣΕΣ - ΣΑΟ ΛΟΥΪΣ

Σήμερα επιστρέφουμε οδικώς στο γνώριμο αλλά συνάμα πάντα γοητευτικό Σάο Λουίς. Το απόγευμα στη διάθεσή σας για να απολαύστε την υπέροχη αποικιακή πόλη.

Ημέρα 14: ΣΕΝ ΛΟΥΪΣ - ΡΕΣΙΦΕ

Το οδοιπορικό στη «ρομαντική» Βραζιλία συνεχίζεται αφού επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας είναι το παραθαλάσσιο Ρεσίφε. Η σύντομη πτήση θα μας φέρει στην πρωτεύουσα της επαρχίας Περναμπούκου. Εδώ χτυπά η καρδιά της αποικιακής Βραζιλίας αφού τα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης μιλούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο για το πορτογαλικό παρελθόν της τότε που οι έμποροι, τέσσερεις αιώνες πριν, πλούτιζαν από την εξαγωγή του ζαχαροκάλαμου. Το απόγευμα θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στις μποέμ συνοικίες της.

Ημέρα 15: ΡΕΣΙΦΕ - ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Η σημερινή μέρα θα μας αποκαλύψει σε όλο της το μεγαλείο μία πόλη κόσμημα. Εμείς θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα δούμε το Θέατρο Σάντα Ιζαμπέλ, την Πλατεία της Δημοκρατίας, τον καθεδρικό Ναό και το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ για τη συνέχεια μας περιμένει η ιστορική δίδυμη πόλη Ολίντα η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για τον εξαιρετικό αποικιακό της χαρακτήρα. Αργά το βράδυ και αφού δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο, πετάμε για το Σαλβαδόρ της Μπαία, την πρώτη πρωτεύουσα και παλαιότερη πόλη της χώρας.

Ημέρα 16: ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Το Σαλβαδόρ είναι ο χωνευτήρι της Βραζιλίας, η πόλη που αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο το αμάλγαμα των πολιτισμών και των θρησκειών που αποτέλεσαν την πρώτη «μαγιά» του πληθυσμού της απέραντης χώρας. Το Σαλβαδόρ δεν είναι απλά η παλιά πρωτεύουσα της χώρας αλλά η ίδια η ψυχή της. Κι αυτό ο επισκέπτης το νιώθει από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει! Η σημερινή μας ξενάγηση θα δείξει όχι απλά μια όμορφη πόλη αλλά και μια πόλη που χωρισμένη στα δύο «ισορροπεί» σε μια υψομετρική διαφορά 72 μέτρων. Η διάσημη Σιδάδε Άλτα, η «πάνω πόλη» εμπεριέχεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, εξαιτίας του εξαιρετικά διατηρημένου αποικιακού ιστορικού της κέντρου. Εμείς θα ξεκινήσουμε γνωρίζοντας τα στενά δρομάκια της με τα αποικιακά κτίρια και τις εκκλησίες του 17ου αιώνα και θα θαυμάσουμε το μοναδικό ασανσέρ που ενώνει τη Πάνω με τη Κάτω Πόλη.

Ημέρα 17: ΣΑΛΒΑΔΟΡ - ΜΠΕΛΟ ΟΡΙΖΟΝΤΕ - ΟΥΟΡΟ ΠΡΕΤΟ

Πτήση για το Μπέλο Οριζόντε πρωτεύουσα της πολιτείας του Μίνας Ζεράις και από εκεί κατευθυνόμαστε στη θαυμάσια αποικιακή πόλη του Ουόρο Πρέτο, τη μυθική πόλη των μεγάλων εξερευνητών, το Ελ Ντοράντο της Ανατολικής Ακτής της Νοτίου Αμερικής. Άφιξη και περίπατος στο χαριτωμένο αποικιακό κέντρο που διατηρεί αναλλοίωτο τον Μπαρόκ χαρακτήρα του και απεικονίζει τη χλιδή και τον πλούτο του παρελθόντος.

Ημέρα 18: ΟΥΟΡΟ ΠΡΕΤΟ - ΜΠΕΛΟ ΟΡΙΖΟΝΤΕ - ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Ολοήμερη ξενάγηση στο κόσμημα της περιοχής το προστατευμένο από την Ουνέσκο, Ουόρο Πρέτο. Η πόλη, που κατά τον 17ο αιώνα αποτελούσε το μεγαλύτερο «θησαυροφυλάκιο» της Λατινικής Αμερικής χαρακτηρίζεται από μια βαριά μπαρόκ αρχιτεκτονική όπου κάνουν τις εκκλησίες και τα δημόσια κτήρια να ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλα στην έτσι κι αλλιώς πανέμορφη Βραζιλία. Η σημερινή μέρα θα πλαισιωθεί από επισκέψεις στις αποικιακές πόλεις – κοσμήματα της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή οδικώς στο Μπέλο Οριζόντε και από εκεί σύντομη πτήση για το Ρίο. Άφιξη αργά το βράδυ στη μεγαλούπολη, φημισμένη για την παροιμιώδη ομορφιά της και φυσικά το εκρηκτικό ταμπεραμέντο των «καριόκας», όπως περήφανα αυτοαποκαλούνται οι κάτοικοι της.

Ημέρα 19: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Ρίο ντε Τζανέιρο «Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες και την όγδοη το Ρίο Ντε Τζανέιρο», λέει το γνωμικό που περήφανα επικαλούνται οι κάτοικοι του Ρίο. Σίγουρα δεν έχουν άδικο. Η μέρα μας ξεκινάει με την ανάβαση στο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Χριστού – Λυτρωτή, ο οποίος περικλείει στα ανοιχτά του χέρια όλη την πόλη και αποτελεί την πιο αναγνωρίσιμη εικόνα του Ρίο. Η μαγευτική θέα από την κορυφή του λόφου ολόκληρης της πόλης και των δαντελωτών της ακτών θα σας γοητεύσει. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στις μυθικές παραλίες της Κόπα Καμπάνα, της Ιπανέμα και της Λε Μπλόν για να ολοκληρώσουμε έτσι την γνωριμία μας με την πόλη. Το απόγευμα ο περίπατος στην διάσημη Κόπα Καμπάνα, είναι πάντα η καταλληλότερη εισαγωγή στη «ψυχή» της πόλης. Εδώ καταλήγουν πάντα οι «καριόκας» σε μία παραλία που σφύζει από ζωή και μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης και διασκέδασης τουριστών και ντόπιων. Δείτε ταλαντούχα πιτσιρίκια να κλωτσούν τη μπάλα με μαεστρία επαγγελματία πάνω στη καυτή άμμο, θαυμάστε το κάλλος των «μουλάτας» ντυμένες πάντα με... ότι λιγότερο, και όλα αυτά απολαμβάνοντας τη «θεϊκή» Caipirinha αριστοτεχνικά φτιαγμένη από ρούμι, ζάχαρη και lime.

Ημέρα 20: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Σήμερα θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο με τα θαυμάσια αποικιακά κτίρια, το διάσημο Στάδιο Μαρακανά το οποίο θα δούμε εξωτερικά, που ανακατασκευάστηκε και γνωρίζει καινούργιες δόξες στο φετινό παγκόσμιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τέλος η ανάβαση με εναέρια βαγονέτα στο λόφο «Ζαχαρόψωμο» δηλαδή Πάο δε Ασούκαρ, όπως λέγεται στα πορτογαλικά, θα μας δώσει μια άλλη οπτική γωνία της ποικιλόμορφης πόλης. Το βράδυ μη παραλείψετε να απολαύσετε σάμπα σε κάποιο από τα διάσημα νυχτερινά κέντρα της πολύβουης πόλης.

Ημέρα 21: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Το πρωινό μας είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε τις τελευταίες ώρες ξεγνοιασιάς στη συναρπαστική μεγαλούπολη και νωρίς το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω Σάο Πάολο και ενδιαμέσου Ευρωπαϊκού σταθμού.

Ημέρα 22: ΑΘΗΝΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές και Αναλυτικά Προγράμματα συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ