Ghana008.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΚΑΝΑ ΤΟΓΚΟ ΜΠΕΝΙΝ ΑΚΚΡΑ ΚΟΤΟΥΝΟΥ ΕΛΜΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΣΙ

14 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα: Αθήνα - Άκκρα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκκρα, που βρίσκεται στον Κόλπο της Γουινέας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Άκκρα, Ξενάγηση

Κατά την περιήγησή μας στην πόλη, θα δούμε το κέντρο Παναφρικανικού Πολιτισμού, την πλατεία Ανεξαρτησίας, το πάρκομαυσωλείο του πρώτου προέδρου της χώρας Κβάμε Νκρούμαχ, το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο, το Κέντρο Τεχνών, καθώς και τα εργαστήρια κατασκευής περίτεχνων σκαλιστών ξύλινων φέρετρων του Τέσι, σε …σχήματα και μορφές ανάλογα με το επάγγελμα ή τις δραστηριότητες του εκλιπόντος.

3η μέρα: Άκκρα - Εθνικό Πάρκο Κακούμ - Ελμίνα

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, όπου φιλοξενείται μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων - ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, αγριόχοιροι, μαϊμούδες κ.ά. Από τους ξύλινους εναέριους διαδρόμους-γέφυρες θα απολαύσετε την σπάνια ομορφιά της ζούγκλας - μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία! Συνεχίζουμε για την Ελμίνα. Εδώ ο αέρας είναι αλμυρός και η αρχιτεκτονική ένα γοητευτικό μείγμα αποικιακών υπολειμμάτων και παλαιών ιερών, με την βαριά κληρονομιά του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.

4η μέρα: Ελμίνα, Επίσκεψη Κάστρων Κέιπ Κόουστ και Ελμίνας

Σήμερα θα επισκεφθούμε το κάστρο του Κέιπ Κόουστ, στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό μουσείο Δυτικής Αφρικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάστρο της Ελμίνα, που κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους το 1482 με το όνομα Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και υπήρξε το παλαιότερο Ευρωπαϊκό κτίριο της υποσαχάριας Αφρικής.

5η μέρα: Ελμίνα - Κουμάσι

Πρώτος σταθμός της σημερινής διαδρομής το Assin Manso. Στο ποτάμι Donko Nsuo ("Ποτάμι των Σκλάβων") οι δούλοι, ύστερα από περπάτημα εκατοντάδων χιλιομέτρων, έκαναν το τελευταίο τους μπάνιο στα αφρικανικά ύδατα, ξεκουράζονταν για να ανακτήσουν δυνάμεις και να αυξηθεί η τιμή τους και στη συνέχεια γινόταν η διαλογή τους και η πορεία τους προς τα Κάστρα της Ακτής, για να στοιβαχθούν στα πλοία και να μεταφερθούν υπό άθλιες συνθήκες στον Νέο Κόσμο. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Bosumtwi, που σχηματίστηκε πριν εκατομμύρια χρόνια από πτώση ενός τεράστιου μετεωρίτη. Κατά τους Ασάντι, μιας από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, η λίμνη αυτή αποτελεί τον τόπο ανάπαυσης των ψυχών που πρόκειται να συναντήσουν τον θεό Twi. Άφιξη στην Κουμάσι, την πρωτεύουσα του ισχυρού βασιλείου των Ασάντι και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γκάνας.

6η μέρα: Κουμάσι, Ξενάγηση

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Μουσείο-Ανάκτορο Manhyia, το Εθνικό Κέντρο Πολιτισμού και το μουσείο Prempeh II Jubilee, όπου εκτίθενται πολλά αντικείμενα των Ασάντι. Συνεχίζουμε για τις περιοχές Ahwiaa, Ntonso, Bonwire και Adanwomase, όπου θα γνωρίσουμε την τεχνική κατασκευής ορειχάλκινων αντικειμένων, την τοπική αγγειοπλαστική και την τεχνική της βαφής υφασμάτων με κερί (μπατίκ).

7η μέρα: Κουμάσι - Λομέ (Τόγκο)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τόγκο, τη Λομέ, που κάποτε την αποκαλούσαν "Το μαργαριτάρι της Δυτικής Αφρικής". Είναι μία πόλη που διατηρεί μέχρι σήμερα τη γοητεία της, με τις πολύχρωμες αγορές της και τις λεωφόρους με τους φοίνικες. Εδώ, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο, θα δούμε την πλατεία Ανεξαρτησίας, τα αποικιακά κτίρια, την κεντρική αγορά με τους τεχνίτες εν ώρα εργασίας κ.ά.

8η μέρα: Λομέ, Αγορά Φετίχ Akodessewa - Λίμνη Τόγκο/Togoville Λομέ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την μεγαλύτερη αγορά αντικειμένων βουντού παγκοσμίως, την Akodessewa. Εκεί θα βρείτε κρανία ανθρώπων, λεοπαρδάλεων, κατσικιών, αλιγάτορα κλπ., ενώ οι ιερείς σας δίνουν συμβουλές και ετοιμάζουν τα πάντα για εσάς: από τη θεραπεία μίας απλής ίωσης έως του καρκίνου. Επόμενη στάση μας, η λίμνη Τόγκο. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψουμε με βάρκα μέχρι το χωριό Togoville για να βρούμε μαγικές θεραπείες και γούρια βουντού, που χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους μάγους.

9η μέρα: Λομέ - Ουιντάχ - Κοτονού (Μπενίν)

Πρωινή αναχώρηση για την παραλιακή πόλη Ουιντάχ με την χρυσή αμμουδιά της, που θεωρείται το λίκνο του βουντού. Εκεί θα επισκεφθούμε το μουσείο βουντού, το Ιερό δάσος, τον Καθεδρικό ναό και τον ναό των ιερών πυθώνων. Στη συνέχεια θα δούμε το δέντρο της λησμονιάς και το "Σημείο χωρίς Επιστροφή", για να μάθουμε λεπτομέρειες για το δουλεμπόριο της περιοχής. Θα τύχουμε υποδοχής καλωσορίσματος από τον Dagbo Hounon - τον αρχιερέα της αφρικανικής λατρείας βουντού - και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι του Μπενίν, την Κοτονού, μια ζωντανή πόλη, που φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή και τα καταστήματα για αγορές αναμνηστικών.

10η μέρα: Κοτονού, Ξενάγηση, Γκανβί

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την πολύχρωμη πλωτή αγορά και την αγορά Dantokpa του χωριού Γκανβί, της "Βενετίας της Δυτικής Αφρικής", όπως επονομάζεται, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο πλωτό χωριό της ηπείρου. Ακολουθεί το λιμάνι των ψαράδων, ο Δρόμος των Ερωτευμένων και η συνοικία με τις πολύχρωμες βίλλες.

11η μέρα: Κοτονού - Αλλάντα - Αμπομέι - Κοτονού

Στη σημερινή μας εκδρομή θα γνωρίσουμε την Αλλάντα, γεμάτη από ναούς βουντού, ιερά δέντρα, το άγαλμα του Τουσέν Λουβερτούρ (ιδρυτή της Αϊτής), αποικιακά κτίρια, το παλάτι και τον ναό του Αδχαχούτο. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Αμπομέι (ή Αμπέι), πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης κατά τον 17ο αιώνα. Παλάτια και ιερά με φετίχ αναδύουν μία ιστορική αύρα. Επίσκεψη του μουσείου και χρόνος ελεύθερος.

12η μέρα Κοτονού - Άκκρα

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Άκκρα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

13η μέρα: Άκκρα - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ