Ghana008.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΚΑΝΑ ΤΟΓΚΟ ΜΠΕΝΙΝ ΑΚΚΡΑ ΚΟΤΟΥΝΟΥ ΕΛΜΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΣΙ

10 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΑΚΚΡΑ (ΓΚΑΝΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκκρα, που βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου της Γουινέας. Μέχρι το 1957 η Γκάνα ήταν Βρετανική αποικία και ονομαζόταν Χρυσή Ακτή. Είναι η τρίτη παραγωγός χώρα κακάο στον κόσμο, ενώ η περιοχή των Ασάντι είναι η δεύτερη στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση,

2η Ημέρα :ΑΚΚΡΑ

Πρωινή ξενάγηση στη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας και το Kwame Nkrumah Memorial Park, αφιερωμένο στον Κβάμε Νκρούμαχ, τον πρώτο πρωθυπουργό (1957-1960) και πρώτο πρόεδρο (1960-1966) της ανεξάρτητης Γκάνας, γνωστού και για τις προσπάθειές του να διαδοθούν οι ιδέες του παναφρικανισμού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Arts Centre, μια μεγάλη αγορά, όπου βρίσκει κανείς χειροτεχνήματα όχι μόνο από τη Γκάνα, αλλά και από ολόκληρη τη Δυτική Αφρική. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μεταβούμε στο προάστιο Teshie, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κατασκευή χειροποίητων … φέρετρων σε διάφορα σχήματα, ανάλογα με το επάγγελμα ή τα ενδιαφέροντα του εκλιπόντος!!!Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : ΑΚΚΡΑ- ΚΑΣΤΡΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΚΤΗΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΟΥΜ- ΕΛΜΙΝΑ

Ημέρα εντυπώσεων και συγκίνησης η σημερινή, αφού θα μας μεταφέρει στην απάνθρωπη εποχή του δουλεμπορίου. Η ακτή που βρισκόμαστε στον Κόλπο της Γουινέας, εκτός από το έντονο τροπικό της χρώμα έχει στο ενεργητικό της μια πολύχρονη ιστορία δουλεμπορίου. Εδώ έφτασαν για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι αναζητώντας χρυσό. Από τα κάστρα που δεσπόζουν κατά μήκος της ακτογραμμής της, αναδύεται το άρωμα της εποχής των Πορτογάλων, των Γάλλων, των Ολλανδών και των Βρετανών που τα κατασκεύασαν και στη συνέχεια επιδόθηκαν στην εκμετάλλευση των ιθαγενών, στέλνοντας καραβάνια Μαύρων στις αποικίες τους. Από τα εκατό περίπου κάστρα που βρίσκονται στην περιοχή, θα επισκεφθούμε αυτό του Κέιπ Κόουστ, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1653 και στο οποίο στεγάζεται από το 1994 το Ιστορικό Μουσείο Δυτικής Αφρικής καθώς και το εκπληκτικό Κάστρο Ελμίνα, γνωστό και ως Κάστρο Αγίου Γεωργίου, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1482 και αποτελεί το πρώτο Ευρωπαϊκό κτίριο της υποσαχάριας Αφρικής. Το λιμάνι με τις πολύχρωμες πιρόγες προσφέρει μια από τις ωραιότερες σκηνές για φωτογραφίες στη Δυτική Αφρική. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, που εκτείνεται σε περισσότερα από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαθέτει ποικίλη και πυκνή τροπική βλάστηση καθώς και περί τα 40 είδη θηλαστικών και 400 είδη πουλιών. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εθνικού αυτού πάρκου, που το καθιστά πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους θόλους τροπικού δάσους, τον οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διασχίζοντας τις γέφυρες που αιωρούνται σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το έδαφος. Μετά τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : ΕΛΜΙΝΑ - ΚΟΥΜΑΣΣΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Κουμάσσι, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Γκάνας, την ιστορική και πνευματική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα του πλούσιου βασιλείου των Ασάντι, μιας από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Ασάντι, οι "Πρώσσοι" της Δυτικής Αφρικής ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος όλης της περιοχής. Περιφρόνησαν τους αποίκους, ανέπτυξαν μεγάλη στρατιωτική οργάνωση και υπέταξαν τις γειτονικές φυλές. Η Αγγλία κατάφερε να κατακτήσει και να λεηλατήσει το Κουμάσι μόλις το 1874. Ο βασιλιάς τους είναι ο απόλυτος άρχοντας και χαίρει του σεβασμού όλων των φυλών. Ακόμα και στις μέρες μας κανένας πρόεδρος της Γκάνας δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς την υποστήριξη του "χρυσού βασιλιά". Σήμερα οι Ασάντι ζουν το λυκόφως του λαμπερού πολιτισμού τους εξαιτίας ακριβώς του ίδιου στοιχείου που τους ανέδειξε, του χρυσού. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το Παλάτι και σημερινό μουσείο, το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γκάνας, το οποίο στεγάζει μια πλούσια συλλογή των αντικειμένων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. και θα συνεχίσουμε

5η Ημέρα : ΚΟΥΜΑΣΣΙ

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα τρία φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά των Ασάντι: το Ahwiaa, το Ntonso και το Bonwire. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους καλλιτέχνες εν δράσει και να αγοράσετε κάτι που τυχόν θα σας αρέσει απ΄ ευθείας από αυτούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα :ΚΟΥΜΑΣΣΙ - ΛΟΜΕ (ΤΟΓΚΟ)

Συνεχίζουμε για τη πρωτεύουσα του Τόγκο, τη Λομέ, στις όχθες του Ατλαντικού. Το κρατίδιο του Τόγκο είναι μια στενόμακρη λωρίδα γης ανάμεσα στο Μπενίν και τη Γκάνα, μήκους 600 χιλιομέτρων και πλάτους 50-150 χιλιομέτρων. Έζησε διαδοχικά τη γερμανική, την αγγλική και τη γαλλική αποικιοκρατία, ενώ η χάραξη των συνόρων του έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα εθνολογικά στοιχεία, όπως συνέβη εξάλλου και στην υπόλοιπη Αφρική, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη μικρή του έκταση 27 εθνικές ομάδες και να αποτελεί σήμερα ένα πλούσιο δειγματολόγιο φυλών, που πρεσβεύουν ως επί το πλείστον ανιμιστικές θρησκείες με πλήθος δοξασιών. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εθνικό μουσείο, τους κεντρικούς της δρόμους με τα αποικιακά κτίρια και τις εκκλησίες, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας και την αγορά των φετίχ (βουντού). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα :ΛΟΜΕ- ΚΟΤΟΥΝΟΥ (ΜΠΕΝΙΝ)

Πρωινή αναχώρηση για τη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι του Μπενίν, την Κοτονού, που αποτελεί τη διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Στη διαδρομή μας, θα μεταβούμε στην Ουιντάχ, που θεωρείται το λίκνο της αφρικανικής παραδοσιακής θρησκείας. Εκεί, θα επισκεφθούμε το ναό που είναι αφιερωμένος στον ιερό Πύθωνα, τον οποίο πιστεύουν ως ζωοδότη και προστάτη τους, καθώς και το ιερό δάσος Κπάσσε, όπου στεγάζονται πολλά ιερά αφιερωμένα σε διάφορες θεότητες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο της Ουιντάχ που στεγάζεται σε ένα παλιό Πορτογαλικό κάστρο κτισμένο το 1721 και στο οποίο απεικονίζεται ο ρόλος που έπαιξε το Μπενίν στο εμπόριο των σκλάβων, καθώς και το Port of No Return, δηλαδή το "Σημείο χωρίς Επιστροφή", ένα μνημείο που κατασκεύασε η κυβέρνηση του Μπενίν γι΄ αυτούς που απήχθηκαν κατά την εποχή του δουλεμπορίουΆφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την παλαιότερη καθολική εκκλησία, κτισμένη κατά το 19ο αιώνα, την αγορά, τη συνοικία με τις πολύχρωμες βίλλες, το προεδρικό μέγαρο κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα :ΚΟΤΟΝΟΥ - ΟΥΙΝΤΑΧ - ΚΟΤΟΝΟΥ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα μεταβούμε στην Αλλάντα, τη γενέτειρα του Toussaint L'Overture, του ιδρυτή της Αϊτής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αμπομέι, την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης κατά τον 17ο αιώνα, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο το οποίο στεγάζεται στο παλιό παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η Ημέρα :ΑΚΚΡΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε το Γκανβί – το "χωριό του νερού", που επονομάζεται "η Βενετία της Δυτικής Αφρικής" και την πλωτή αγορά του. Επιστροφή στην Άκκρα και μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα για τη πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η Ημέρα :ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ