Mauritania5.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΦΡΙΚΗ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Hμέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΝΟΥΑΚΤΣΟΤ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Νουακτσότ, την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας.

Ημέρα 2: ΝΟΥΑΚΤΣΟΤ

Άφιξη το πρωί στο παραθαλάσσιο Νουακτσότ, μια πόλη που χτίστηκε πριν 65 περίπου χρόνια με τη μορφή του… «κατεπείγοντος», όταν αποφασίστηκε η δημιουργία Μαυριτανικού κράτους των αραβόφωνων Βέρβερων της Δυτικής Σαχάρας. Μέχρι τότε δεν υπήρχε πόλη και η τότε κυβέρνηση έπρεπε να τη δημιουργήσει από το μηδέν για να στεγάσει τους κατοίκους του νεοσύστατου κράτους που στην πλειοψηφία τους ήταν νομάδες και ζούσαν σε σκηνές! Η γνωριμία μας λοιπόν με τη Νουακσότ περιλαμβάνει το κεντρικό Τζαμί (επίσκεψη μόνο εξωτερικά μια που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αλλόθρησκους), τη Λαϊκή Αγορά, το κέντρο χειροτεχνίας, το ψαρολίμανο στις ακτές του Ατλαντικού λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης και φυσικά το Εθνικό Μουσείο.

Ημέρα 3: ΝΟΥΑΚΤΣΟΤ- ΑΤΤΑΡ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την αινιγματική έρημο και τελικό προορισμό το Ατάρ. Μία πορεία περίπου 500 χλμ. μέσα στη Μαυριτανική ενδοχώρα. Ένα τοπίο γοητευτικό γεμάτο ακακίες και αραιά και πού κάποιες καλύβες να υποδηλώνουν υποτυπώδεις οικισμούς. Καθοδόν θα έχουμε στάση στο χωριό Αζουγί που διετέλεσε πρωτεύουσα του κινήματος των Αλ Μοραβιδών και στη συνέχεια μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Ατάρ, μία πόλη 25.000 κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Αντράρ στη βορειοδυτική άκρη της χώρας. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΑΤΤΑΡ - ΤΣΙΝΓΚΕΤΙ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ουαντανέ. Μια πόλη που συνέδεσε το όνομά της με το εμπόριο του αλατιού μια που ήδη από την εποχή των Πορτογάλων, καραβάνια μετέφεραν πλάκες αλατιού από το Ιτζιλ. Περιδιαβαίνοντας τα χωμάτινα δρομάκια της θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ιδιότυπη αρχιτεκτονική της, για την οποία και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Τσινγκετί.Το υπόλοιπο της μέρας είναι αφιερωμένο στη μεσαιωνική πόλη Τσινγκετί χαμένη μέσα στην άμμο της Σαχάρας και έβδομη ιερή πόλη του Ισλάμ. Το 1980 μια ομάδα Γάλλων επισκεπτών διαπίστωσε με έκπληξη ότι οι φτωχοί κάτοικοι της χαμένης στην έρημο πόλης, είχαν ανάμεσα στα λιγοστά αντικείμενα της οικοσκευής τους σπάνια χειρόγραφα και περγαμηνές του 11ου αιώνα. Η UNESCO κινητοποιήθηκε γρήγορα και εφοδίασε τους κατόχους με κουτιά… παπουτσιών να προστατεύσουν τα χειρόγραφα. Σήμερα αρκετά από αυτά φυλάσσονται στα σπίτια των κατοίκων σε μεταλλικές ντουλάπες μια και είναι κληρονομιά των παππούδων τους. Εμείς θα περπατήσουμε στα δρομάκια της πόλης με τη χαρακτηριστική μαυριτανική αρχιτεκτονική, θα δούμε το χαρακτηριστικό τζαμί και θα φτάσουμε μέχρι τους απειλητικούς αμμόλοφους.

Ημέρα 5: ΤΣΙΝΓΚΕΤΙ - ΑΤΑΡ

Μετά το πρωινό διασχίζοντας τους ορεινούς όγκους της οροσειράς Ζάγκρα, φθάνουμε στην όαση Χαριέτ, ανάσα δροσιάς στο άνυδρο και τραχύ τοπίο της κεντρικής Μαυριτανίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη του Ατάρ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από μια απογευματινή βόλτα που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο τοπικό μουσείο.

Ημέρα 6: ΑΤΑΡ- ΝΟΥΑΚΤΣΟΤ

Σήμερα αφήνουμε την ενδοχώρα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής επισκεπτόμενοι καθοδόν την όαση Τεργίτ, έναν παράδεισο με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση που κάποτε θα δρόσιζε τα καραβάνια της ερήμου. Εμείς θα σταματήσουμε να περπατήσουμε κάτω από τους πυκνούς φοίνικες και, γιατί όχι, να κολυμπήσουμε στα δροσερά και καθαρά νερά του ποταμού που διασχίζει το Ουάντι. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Νουακσότ για διανυκτέρευση. Λίγο πριν την αναχώρηση θα κάνουμε μία σύντομη βόλτα στο Ατάρ για να επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Νουακτσότ με σύντομη στάση στην όαση του Τεργίτ με τις θερμές πηγές. Αργά το βράδυ θα φτάσουμε στο Νουακσότ. Λίγο πριν την αναχώρηση θα κάνουμε μία σύντομη βόλτα στο Ατάρ για να επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Νουακτσότ με σύντομη στάση στην όαση του Τεργίτ με τις θερμές πηγές. Αργά το βράδυ θα φτάσουμε στο Νουακσότ.

Ημέρα 7: ΝΟΥΑΚΤΣΟΤ - ΑΘΗΝΑ

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρησή μας για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 8: ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ