Bahianas.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ

20 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα - Ρίο Ντε Τζανέιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρίο ντε Τζανέιρο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη. Η πόλη των καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει «Ποταμός του Ιανουαρίου», προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους «κονκισταδόρες» τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ Ρίο ντε Τζανέιρο (Ξενάγηση, Κορκοβάντο)

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στο Λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο ως την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο Στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον Καθεδρικό Ναό, μια μοναδικού στιλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Ρίο ντε Τζανέιρο (Ζαχαρόψωμο)

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει «Ζαχαρόψωμο», απ’ όπου θα απολαύσουμε για ακόμα μια φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε τη χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ Ρίο ντε Τζανέιρο - Όουρο Πρέτο

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Όουρο Πρέτο, την πρώτη από τις πόλεις της Βραζιλίας που περιλήφθηκε στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από τα τέλη του 17ου αιώνα βρέθηκαν στο υπέδαφος της περιοχής τεράστια κοιτάσματα χρυσού, διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων και μεταλλευμάτων. Οι Πορτογάλοι άποικοι ανακάλυψαν τότε τη μυθική χώρα που οι Ινδιάνοι ονόμαζαν «Σαμπαρά Μπουσού» (Ασημένιο βουνό) και οι Ισπανοί «Ελντοράντο» (Χρυσαφένια γη) στην επαρχία που ονομάστηκε Μίνας Ζεράις ντο Όουρο δηλαδή «Γενικά Ορυχεία Χρυσού». Όπως ακριβώς θα συνέβαινε αργότερα με τον «πυρετό του χρυσού» στην Άγρια Δύση, έτσι και αυτή n περιοχή κατακλύστηκε από έναν τεράστιο αριθμό τυχοδιωκτών που ξεκινούσαν από το Ρίο για να ακολουθήσουν το «Δρόμο των Ορυχείων». Το πολύτιμο μέταλλο, ανάλογα με την περιοχή εξόρυξης, βρισκόταν σε μια μεγάλη ποικιλία κοιτασμάτων που το χρώμα τους κυμαινόταν από λαμπερό κίτρινο μέχρι γκρίζο ή μαύρο. Η τελευταία μορφή ονομαζόταν Οuro preto (Μαύρος χρυσός) και είχε μια μέση καθαρότητα 21,5 έως 22,5 καρατίων. Μέσα σε λίγα χρόνια το θαύμα είχε συντελεστεί: σε μια ορεινή και άγονη περιοχή, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια περίπου 20 λαμπρές πόλεις, οι λαμπρότερες του τότε Νέου Κόσμου και ένας πολιτισμός που άνθησε κάτω από τον τροπικό ήλιο αφήνοντας ένα πολύτιμο κληροδότημα. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές και ταυτόχρονα πιο παλιά είναι n Villa Rica do Ouro Preto («Πλούσια πόλη του μαύρου χρυσού») ή όπως ονομάζεται σήμερα για συντομία Όουρο Πρέτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Όουρο Πρέτο (Ξενάγηση)

Η πόλη ιδρύθηκε το 1698 ως καταυλισμός χρυσωρύχων με καλύβες και παράγκες και το 1711 πήρε το όνομα Βίλα Ρίκα ντε Ούρου Πρέτου. Στα μέσα του 18ου αιώνα ζούσαν εδώ 110.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι σκλάβοι. Η παλιά πρωτεύουσα της πολιτείας Μίνας Ζεράις διατηρείται εντυπωσιακά και επιδεικνύει μια εκπληκτική αυθεντικότητα. Οι δρόμοι της πόλης είναι όλοι καλοστρωμένα καλντερίμια και ανεβοκατεβαίνουν τους πολυάριθμους λόφους των συνοικιών, που εστεμμένοι με θαυμάσιες εκκλησίες, στολίζουν την πόλη με μερικά από τα ωραιότερα δείγματα πορτογαλικού μπαρόκ: καμπαναριά από πελεκητή πέτρα, ανάγλυφες προσόψεις με πλήθος αγγέλων και αγίων, με κιονόκρανα, θυρεούς, ρόδακες, κοχύλια, γιρλάντες από λουλούδια. Ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Τιραντέντες, το Παλάσιο ντος Γκοβερναντόρες, την επιβλητική εκκλησία ντε Νόσσα Σενιόρα ντο Κάρμο, το παλιό Δημαρχείο με το Μουζέου ντα Ινκονφιντένσια που παρακολουθεί τη ζωή της αποικίας τον Αιώνα του Χρυσού, το Δημοτικό Θέατρο, που θεωρείται το αρχαιότερο ενεργό θέατρο - όπερα της ηπείρου, την Εκκλησία ντε Νόσσα Σενιόρα ντο Πιλάρ, από τις πιο πλούσια διακοσμημένες εκκλησίες της Βραζιλίας και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ Όουρο Πρέτο - Μπέλο Οριζόντε - Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, το Μπέλο Οριζόντε, απ’ όπου θα πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας. Η Μπαΐα, «η Γη της Ευτυχίας», είναι η πιο ιστορική πολιτεία της Βραζιλίας, το λίκνο της Βραζιλίας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψη της χώρας το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι ένας λαός που έχει μάθει να εναρμονίζει τις διαφορετικότητες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό, τη θρησκευτική πίστη με τα λαϊκά φεστιβάλ. Στην Μπαΐα η θρησκευτική λατρεία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Όλα τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτική ρίζα. Αλλά το για ποια θρησκεία πρόκειται -την Καθολική ή την Αφρικανική- έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του. Όλες οι παραδόσεις έχουν ανακατευτεί και δίνουν πλέον αυτό το άρωμα του μυστικισμού. Το Σαλβαντόρ ντε Μπαΐα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας καιπαρέμεινε η πιο σημαντική πόλη της για τους τρεις επόμενους αιώνες - μέχρι το 1763, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε ένα μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό που αντανακλάται στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες, αλλά και στον τρόπο ζωής. Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς μαρτυρά το μεγαλείο του παρελθόντος. Τα αποικιακά της κτίρια αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων πολλών πλούσια διακοσμημένων εκκλησιών, μια για κάθε ημέρα του έτους σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, που κάθε μια έχει τον άγιό της και κάθε άγιος ένα φεστιβάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση με μουσική και χορούς από τη Μπαΐα στο Θέατρο Μιγκέλ Σαντάνα στο Πελοουρίνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ Σαλβαδόρ Ντε Μπαΐα (Ξενάγηση)

Εντύπωση προκαλεί n χωροταξική διάρθρωση του Σαλβαδόρ, το οποίο χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), υποδηλώνοντας την αποικιακή τάξη πραγμάτων που ίσχυε στο παρελθόν. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με τελεφερίκ, με ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και με μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras). Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από την παραλιακή συνοικία Μπάρα με το φάρο στην είσοδο του Κόλπου ντε Τόντος ος Σάντος (Αγίων Πάντων). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές του γειτονιές γεμάτες εκκλησίες και σπίτια του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), με το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσμου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Είναι μια τουριστική Μέκκα, με λιθόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries τέχνης και boutiques. Θα δούμε, μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Μέγαρο των κυβερνητών του Ρίου Μπράνκου, τον Καθεδρικό Ναό που θεωρείται η ομορφότερη εκκλησία της πόλης, το σιντριβάνι της Θεάς της Αφθονίας, την Εκκλησία και το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, το ασανσέρ Λασέρντα -σύμβολο της ιδιαίτερης γεωγραφίας του Σαλβαδόρ που συνδέει την Κάτω με την Άνω πόλη- και θα καταλήξουμε στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνημάτων και σουβενίρ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην Κάτω πόλη, όπου θα δούμε την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ και τόπο προσκυνήματος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, την Ιγκρέζα Μπονφίμ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στο προάστιο Μονσεράτ, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα - Ρεσίφε – Ολίντα - Ρεσίφε

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκου, το Ρεσίφε. Η πόλη ιδρύθηκε το 1548 γύρω από το φυσικό λιμάνι που σχηματίζει το φράγμα των υφάλων (αρεσίφες) και είναι έργο των Φλαμανδών, που συνέβαλαν σημαντικά στην κατασκευή γεφυρών, αλλά και των Πορτογάλων, η παρουσία των οποίων γίνεται αισθητή στην αρχιτεκτονική των εκκλησιών, των οχυρών και των παλιών κτιρίων. Το 17ο αιώνα ήταν το λιμάνι απ’ όπου γίνονταν οι εξαγωγές του ζαχαροκάλαμου από τις πλούσιες φυτείες της γειτονικής Ολίντα. Την εποχή εκείνη οι δύο πόλεις ήταν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Βραζιλίας. Σήμερα το Ρεσίφε είναι μια όμορφη και σύγχρονη μητρόπολη με έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το Ρεσίφε Αντίκο, την παλαιότερη συνοικία της πόλης, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, αποκτώντας έντονη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή. Στους δρόμους και στις αποβάθρες της παρατάσσονται αποικιακά κτίρια και ιστορικά μνημεία. Θα δούμε επίσης την Πλατεία της Δημοκρατίας, το Παλάσιο Κάμπο ντε λας Πρινσέσας, το Θέατρο Σάντα Ιζαμπέλ, τα Δικαστήρια και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ολίντα, μία από τις ομορφότερες αποικιακές πόλεις και συνάμα μια καλοδιατηρημένη, μποέμικη καλλιτεχνούπολη. Η ιστορική συνοικία της συνθέτει ένα αμφιθεατρικό πολύχρωμο σκηνικό, με αναπαλαιωμένα αποικιακά κτίρια σε όλους τους χρωματισμούς, πλακόστρωτους δρόμους, μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια, δέντρα jacaradas καιπανύψηλους κοκοφοίνικες. Για το πλούσιο και αρμονικό αρχιτεκτονικό της σύνολο, η Ολίντα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ Ρεσίφε - Σάο Λούις

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σάο Λούις, ένα εκπληκτικό θέρετρο της Βραζιλίας στα βορειοανατολικά της χώρας. Αποικία Γάλλων και Πορτογάλων φυλάσσεται ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αφού στην πόλη βρίσκονται πάνω από 1.000 αποικιακά κτίρια. Το ζεστό του κλίμα σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπέροχες παραλίες του το καθιστούν ιδανικό προορισμό. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάσιο Ντος Λεόες, τον Καθεδρικό Ναό Ντα Σε και την ιστορική συνοικία. Διανυκτέρευση στο Σάο Λούις.

10η ΗΜΕΡΑ Σάο Λούις - Πάρκο Λενκόις (Αμμόλοφοι)

Μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης μάς περιμένει σήμερα. Ένα θέαμα που δύσκολα αντικρίζουμε και που μόνο αυτή η γωνιά του πλανήτη μπορεί να προσφέρει. Το τοπίο μοιάζει με έρημο από κατάλευκη άμμο, με αμμόλοφους που φτάνουν τα 40 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αμμόλοφοι αυτοί διακόπτονται από πράσινες και μπλε λιμνούλες δημιουργώντας ένα κορυφαίο θέαμα. Οι λιμνούλες είναι αποτέλεσμα των βροχών στην περιοχή και αποτελούν το τέλειο μέρος για ένα απολαυστικό μπάνιο. Ποταμάκια συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα αυτής της τροπικής όασης. Η επαφή με τη φύση είναι παρούσα όλες τις στιγμές σε έναν τέτοιον παράδεισο. Άλλωστε το ταξίδι αυτό έχει σκοπό κάθε μέρα να είναι και μια αξέχαστη εμπειρία, μια εικόνα από έναν άλλον πλανήτη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους αμμόλοφους και να απολαύσουμε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου

11η ΗΜΕΡΑ Πάρκο Λενκόις - Σάο Λούις

Πρωινή βαρκάδα στον ποταμό. Το τοπίο είναι μοναδικό και η επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό στις απομακρυσμένες συνοικίες εμπειρία μοναδική. Στη συνέχεια μεταφορά στο Σάο Λούις. Άφιξη και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ Σάο Λούις - Μανάους

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μητρόπολη του Βραζιλιάνικου Αμαζονίου, το θρυλικό Μανάους. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ Μανάους (Αμαζόνιος)

Αναχώρηση για τη Ζούγκλα του Αμαζονίου. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτά που θα δείτε και θα ζήσετε, καθώς θα περιηγηθείτε με τα πόδια αλλά και με πλοιάριο στη ζούγκλα και στα απόκρυφα σημεία του Αμαζονίου με την οργιώδη βλάστηση. Προσπαθήστε να βιώσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία με όλες σας τις αισθήσεις και όχι απλώς να την καταγράψετε. Αφεθείτε στη μαγεία του δάσους, αφουγκραστείτε τους ήχους της ζούγκλας και απολαύστε στιγμές μοναδικές που θα αιχμαλωτίσουν για πάντα τη μνήμη σας. Διαμονή σε lodge στη ζούγκλα.

14η ΗΜΕΡΑ Μανάους (Αμαζόνιος) Ένα πολύ πρωινό ξύπνημα θα μας φέρει στη ζούγκλα για να δούμε την ανατολή του ήλιου όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ, υπό τους ήχους της ζούγκλας του Αμαζονίου. Επιστροφή στο lodge για πρωινό. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε με τα πόδια και με πλοιάριο στη ζούγκλα και στα απόκρυφα σημεία του Αμαζονίου. Ο έμπειρος ξεναγός μας θα μας δείξει από κοντά τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια της Αμαζονίας, καθώς και τους θάμνους με τις θαυμαστές ιατρικές τους ιδιότητες. Το μόνο που διαταράσσει την ησυχία της ζούγκλας είναι τα κρωξίματα των λογής λογής εξωτικών πουλιών. Και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε ακόμα και δελφίνια του ποταμού καθώς θα διαπλέουμε τα μικρά κανάλια και τα υδάτινα μονοπάτια στα οποία τα μεγάλα πλοία δεν έχουν πρόσβαση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επισκεφτούμε επίσης κοινότητες Ινδιάνων που ζουν στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον Αμαζόνιο θα δούμε το Enconuo das Aguas, τη «Συνάντηση των Νερών», το σημείο δηλαδή όπου τα «μαύρα» νερά του Rio Negro συναντούν τα «λευκά» νερά του Rio Solimoes. Οι «όροι» αυτοί είναι στην ουσία ευφημισμοί, αφού τα νερά έχουν απλώς διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ. Παρ’ όλα αυτά είναι ενδεικτικοί των διαφορών και κυρίως της προέλευσης των ποταμών. Τα ποτάμια με «λευκό» νερό, όπως ο Rio Solimoes είναι γεμάτα από ιζήματα που προέρχονται από τη γεωλογικά νεαρή οροσειρά των Άνδεων. Τα «μαύρα» νερά του Rio Negro και άλλων ποταμών προέρχονται από τα δάση των πεδιάδων της Βόρειας Αμαζονίας, τα οποία έχουν αμμώδες έδαφος. Ρέουν πιο αργά και είναι πιο ζεστά από τον Rio Solimoes. Τα φυτά που σαπίζουν μέσα στο νερό τούς δίνουν αυτό το σκούρο χρώμα και τα κάνουν πιο όξινα. Το εντυπωσιακό φαινόμενο εδώ είναι ότι τα νερά των δύο αυτών ποταμών κυλούν παράλληλα για αρκετά χιλιόμετρα χωρίς να ανακατεύονται. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ Μανάους - Μπραζίλια (Ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπραζίλια, την από το 1960 πρωτεύουσα της χώρας, η ίδρυση της οποίας είναι συνδεδεμένη με το όνομα του προέδρου Κιούμπιτσεκ. Όλα ξεκίνησαν από μια διαπιστωμένη ανάγκη: η Βραζιλία είχε αναπτυχθεί μονόπλευρα, ο πληθυσμός είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, πόλεις - τέρατα όπως το Ρίο και το Σάο Πάολο μεγάλωναν ακατάπαυστα, ενώ απέραντες εκτάσεις παρέμεναν ακατοίκητες. Η πόλη χτίστηκε σκόπιμα στο κεντρικό υψίπεδο της σχεδόν άδειας πολιτείας της Γκοϊάς για να ενθαρρυνθούν ο αποικισμός και η ανάπτυξη του κεντρικού αυτού τμήματος της χώρας. Βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τη θάλασσα και σε υψόμετρο 1.152 μέτρων. Έτσι στην καρδιά μιας ηπείρου ξεπήδησε μια λαμπερή πόλη με τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια και την οργάνωση που δεν έμοιαζε με καμιά άλλη. Μία σύγχρονη ουτοπία. Σχεδιασμένη από τους διάσημους αρχιτέκτονες Νιμάγιερ και Κόστα, έχει το σχήμα ενός τεράστιου αεροπλάνου και περιβάλλεται από ατέλειωτες καταπράσινες εκτάσεις. Όλα είναι μεγάλα, μοντέρνα και εντυπωσιακά, όμως παρ’ όλα αυτά παραμένει ακόμα μια πόλη χωρίς ζωή. Άφιξη στη Μπραζίλια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στην ξενάγησή μας δούμε κτίρια-ορόσημα για τη μοντέρνα αρχιτεκτονική όπως η Μητρόπολη, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο καθώς και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ Μπραζίλια - Καταρράκτες Ιγκουασού (Ξενάγηση στην πλευρά της Βραζιλίας)

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για τους θρυλικούς Καταρράκτες Ιγκουασού. Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής, οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη του μεγαλείου και της δύναμής της. Όταν δει κανείς τους χειμάρρους να ξεχύνονται από όλες τις πλευρές, όταν ατενίσει αυτή την αδάμαστη ομορφιά, δεν μπορεί να μην τον συναρπάσει το θέαμα του υδάτινου μεγαλείου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ Καταρράκτες Ιγκουασού (Ξενάγηση από την πλευρά της Βραζιλίας)

Σήμερα θα ξεναγηθούμε από τη βραζιλιάνικη πλευρά σ’ αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται καταρράκτες Ιγκουασού. Τα στοιχεία που μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης είναι ασύλληπτα, τίποτα ωστόσο δε συγκρίνεται με την ίδια την αίσθηση του να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα τέτοιο μεγαλείο. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ Καταρράκτες Ιγκουασού (Ξενάγηση στην πλευρά της Αργεντινής) – Σάο Πάολο (πτήση)

Θα περπατήσουμε σε γέφυρες πάνω από τα ορμητικά νερά, θα ακολουθήσουμε μονοπάτια μέσα στην πυκνή βλάστηση, θα συναντήσουμε σπάνια ζώα, και θα μαγευτούμε από την ιστορία του «Λαρυγγιού του διαβόλου» και της Ναϊπού. Πτήση από τους καταρράκτες για το Σάο Πάολο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Σάο Πάολο.

19η ΗΜΕΡΑ Σάο Πάολο (Ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινή ξενάγηση στο Σάο Πάολο και περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα. Μεταξύ άλλων, θα δούμε το Δημοτικό Θέατρο, το Μητροπολιτικό Πάρκο και το Μουσείο Καλών Τεχνών με πίνακες του Πικάσο και του Ελ Γκρέκο. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την Αθήνα.

20η ΗΜΕΡΑ Άφιξη σε Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ