parati125648126498wer3421.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ
11 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρίο ντε Τζανέιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το περίφημο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πόλη αισθησιακή και πολύχρωμη. Η πόλη των καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχότερων στρωμάτων (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει «Ποταμός του Ιανουαρίου», προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους «κονκισταδόρες» τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Κορκοβάντο)

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στο Λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο ως την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο Στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον Καθεδρικό Ναό, μια μοναδικού στιλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (οι διάσημες παραλίες και το ιστορικό κέντρο, Tomorrow Museum)

Η εικόνα που ο μέσος ταξιδιώτης έχει για το Ρίο σχηματίζεται από τις ξακουστές παραλίες του. Και εντέλει δεν έχει άδικο, αφού πράγματι οι παραλίες του Ρίο είναι ασυναγώνιστες. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες πλευρές της πόλης που αδικούνται από αυτό το γεγονός: μία από αυτές είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης, που θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να δούμε. Σημεία εμβληματικά στο ιστορικό κέντρο του Ρίο είναι ο Καθεδρικός Ναός, το μοναστήρι του Σάο Πέδρο, η πολύ όμορφη Πορτογαλική Βιβλιοθήκη, η φωτογενής Σκάλα Σελαρόν ή το ιστορικό (και τόσο γραφικό!) καφέ Κολόμπο. Σήμερα θα δούμε επίσης το φουτουριστικό «Μουσείο του Αύριο» (Tomorrow Museum), ένα μουσείο σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων και επινοήσεων, μέσα από τις οποίες εξερευνούμε τις αλλαγές που συντελούνται στο σήμερα αλλά –κυρίως- πώς μπορεί να μοιάζει το αύριο! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Ελεύθερη ημέρα)

Σήμερα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε το Ρίο σε χαλαρούς ρυθμούς. Οι αφορμές για βόλτες είναι άπειρες, αφού βρισκόμαστε σε μία από τις πιο σπουδαίες μητροπόλεις του σύγχρονου κόσμου. Αν πάλι είστε οπαδοί της παραλίας, η πόλη είναι διάσημη για τις παραλίες της, με ευκαιρία για χορό και παιχνίδι. Είστε άλλωστε στο πιο hot σημείο του πλανήτη! Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο – Παρατύ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Ρίο με προορισμό μας την πανέμορφη πόλη του Παρατύ, περίπου 250 χλμ. νότια του Ρίο. Η διαφορά με την μεγαλούπολη γίνεται εμφανής από νωρίς, καθώς ακολουθούμε τη διαδρομή για τον κόλπο Ίλια Γκράντε, όπου βρίσκεται η πόλη. «Αγκαλιασμένο» από πυκνή βλάστηση, το Παρατύ είναι ένα πραγματικό διαμάντι, με εντυπωσιακή αποικιακή αρχιτεκτονική, που ο χρόνος δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Παρατύ (ξενάγηση)

Ημέρα αφιερωμένη στο Παρατύ η σημερινή και ιδιαίτερα στο ιστορικό κομμάτι της πόλης, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων. Σήμα-κατατεθέν είναι οι πολύχρωμες προσόψεις των ισόγειων κτιρίων, που συνιστούν τις χρωματιστές γειτονιές του Παρατύ. Πολλά από τα κτίρια που βλέπουμε έχουν μείνει απαράλλακτα τα τελευταία 250 χρόνια, από την εποχή δηλαδή που το Παρατύ ήταν ζωτικό κομμάτι του λεγόμενου Δρόμου του Χρυσού. Μία μέρα το μήνα, όταν έχει πανσέληνο, η παλίρροια κάνει τα νερά του παρακείμενου ποταμού να ανεβαίνουν τόσο ώστε για να πλημμυρίζουν για λίγες ώρες κάποιους δρόμους (το μέγιστο που έχει σημειωθεί είναι 25 εκ.). Όταν αποσύρονται, η πόλη αποκτά μία λάμψη και οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται από τις κατά τόπους λιμνούλες είναι εντυπωσιακές! Εμείς λοιπόν σήμερα θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο του Παρατύ και θα δούμε τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Παρατύ (κρουαζιέρα –εξωτικές παραλίες και νησάκια)

Σήμερα απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στον κόλπο του Παρατύ και τα παρακείμενα νησάκια. Θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για βουτιές ή απλά ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης με φόντο το γαλάζιο του Ατλαντικού και τις καταπράσινες όχθες. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Παρατύ – Ρίο ντε Τζανέιρο

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς για την επιστροφή μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Ζαχαρόψωμο)

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει «Ζαχαρόψωμο», απ’ όπου θα απολαύσουμε για ακόμα μια φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε τη χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για τις παροχές της εκδρομής σας, συμβουλευτείτε τον Κατάλογο.

Κατάλογος> Πατήστε εδώ