dhaka bangladesh.jpg
ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΝΔΙΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΦΥΛΕΣ ΟΡΙΣΑ ΚΑΛΚΟΥΤΑ ΝΤΑΚΑ

18 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΝΤΑΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντάκα, τη πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές.

2η Ημέρα : ΝΤΑΚΑ - ΤΣΙΤΑΓΚΟΝΓΚ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ντάκα, τη γνωριμία με την οποία μεταθέτουμε για αργότερα. Σήμερα, αφού πάρουμε πρωινό σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης, θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Τσιταγκόνγκ, η οποία χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του Μπανγκλαντές, η πάλαι ποτέ Ανατολική Βεγγάλη, που προήλθε από τα σπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαχωρισμού της με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν, που διατήρησε μέχρι το 1971, οπότε και η χώρα πήρε τη σημερινή της ονομασία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

3η Ημέρα : ΤΣΙΤΑΝΓΚΟΚ - ΡΑΝΓΚΑΜΑΤΙ

Μετά το πρωινό εγκαταλείπουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής —περνώντας διαμέσου ενός καταπράσινου τοπίου— φθάνουμε στην περιοχή του Ρανγκαμάτι, εδώ όπου ζουν οι Σινο-βιρμανικές φυλές ακριβώς στο "ανθρωπολογικό μεταίχμιο" της υπο-ηπείρου με την ανατολική Ασία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την περιοχή ξεκινάει με μία ειδυλλιακή βαρκάδα στη λίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επίσκεψη στα «ξεχασμένα» χωριά των φυλών της περιοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από «εικόνες» που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας..

4η Ημέρα : ΡΑΝΓΚΑΜΑΤΙ - ΝΤΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση, διασχίζοντας ορυζώνες και παραποτάμους του Δέλτα, πρώτα για να επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα Σοναργκαόν, εδώ που οι μουσουλμάνοι Μουγκάλ κυβερνήτες της Βόρειας Ινδίας άφησαν το στίγμα της αρχιτεκτονικής τους υπεροχής στα μεγαλόπρεπα μνημεία που σώζονται μέχρι και σήμερα. Τέλος, φθάνουμε αργά το απόγευμα στη πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Ντάκα.

5η Ημέρα : ΝΤΑΚΑ-ΚΑΛΚΟΥΤΑ

Αμέσως μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τη πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές και θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα μνημεία της, όπως το Κοινοβούλιο, το Κάστρο Λαλμπαγκ, το Ασάν Μανζίλ, που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο της χώρας, το Σαχίντ Μινάρ και το Τζαμί Μπαιτούλ Μουκαράμ. Νωρίς το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου αργότερα πετάμε για την Καλκούτα, στη γειτονική Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

6η Ημέρα : ΚΑΛΚΟΥΤΑ

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Καλκούτα, την πόλη των αντιθέσεων, της χαράς και της λύπης, της ελπίδας και της απελπισίας, του πλούτου και της φτώχειας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ινδίας και πυρήνας της εθνικής κουλτούρας. Ιδρύθηκε από τους Άγγλους το 1690 και ήταν η πρωτεύουσα τους μέχρι το 1911, οπότε και μεταφέρθηκε στο Νέο Δελχί. Στην ξενάγηση θα επισκεφθούμε τον ναό της Κάλι (που είναι ο ιερότερος ναός της πόλης), το μνημείο της Βικτορίας με το μουσείο, τη γέφυρα Χάουρα και την καινούργια κρεμαστή γέφυρα (που είναι η μεγαλύτερη στην Ασία). Θα δούμε την πλατεία Νταλούσι που περιβάλλεται από μεγαλοπρεπή αποικιοκρατικά κτήρια όπως το κυβερνητικό μέγαρο, το κοινοβούλιο, το ταχυδρομείο, την Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το εντυπωσιακό κτήριο των συγγραφέων. Τέλος, θα καταλήξουμε στην κλειστή αγορά της πόλης που πωλούνται... τα πάντα.

7η Ημέρα :ΚΑΛΚΟΥΤΑ- ΜΠΟΥΜΠΑΝΕΣΒΑΡ

Πρωινή πτήση για το Μπουμπανέσβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ορίσα, στην οποία, μαζί με την επαρχία Αρουνατσάλ, κατοικούν οι περισσότερες μειονότητες της χώρας. Στην Μπουμπανέσβαρ κατά την περίοδο της ακμής της (9ος με 12ος αιώνας) χτίστηκαν πάνω από 7000 ναοί από τους οποίους σήμερα σώζονται 500. Άφιξη και ολοήμερη επίσκεψη στους περίφημους ναούς της πόλης με πρώτο τον Λινγκαράτζ (11ος αιώνας) αφιερωμένος στον Σίβα Τριμπουμπανέσβαρ (τον άρχοντα των τριών κόσμων), από τον οποίο πήρε η πόλη το όνομα της και που είναι από τους πιο σημαντικούς της Ινδίας. Στη συνέχεια θα δούμε το ναό Ρατζανάνι (11ος αιώνας), τον περίφημο Μουκτεσβάρ (10ος αιώνας) με την πληθώρα των περίτεχνων ανάγλυφων με ερωτικές παραστάσεις, τον Βραχμασβάρ (9ος αιώνας) με τις επίσης ανάγλυφες ερωτικές παραστάσεις και άλλους. Θα τελειώσουμε την ημέρα μας με την ιερή δεξαμενή Μπίντου Σανγκάρ, που λέγεται ότι περιέχει σταγόνες από κάθε ιερό ρυάκι ή ποτάμι της Ινδίας.

8η Ημέρα : ΜΠΟΥΜΠΑΝΕΣΒΑΡ-ΠΟΥΡΙ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παραθαλάσσιο Πούρι. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη διάσημη Στούπα Σάντι, που βρίσκεται σε ένα λόφο 8χλμ από το κέντρο του Μπουμπανέσβαρ. Στη συνέχεια, καθοδόν για το Πούρι, θα επισκεφθούμε τα περίφημα Τζαϊνιστικά και Βουδιστικά σπήλαια Ουνταγκίρι και Κονταγκίρι με τις ανάγλυφες παραστάσεις του 1ου–4ου αιώνα μ.Χ., που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Βούδα και του βασιλιά Καλίνγκα και θα σταματήσουμε στο χωριό Πίπλι, που είναι γνωστό για τα «απλικέ» χειροτεχνήματα. Άφιξη στο Πούρι το απόγευμα.

9η Ημέρα :ΠΟΥΡΙ

Αναχώρηση οδικά πολύ νωρίς το πρωί για το εσωτερικό της επαρχίας Ορίσσα όπου για πέντε ημέρες θα επισκεφθούμε και θα γνωρίσουμε πολλές από τις 62 φυλές της Το Πούρι ανήκει στο «Τσαρ Νταμ», τα τέσσερα ιερά προσκυνήματα των Ινδουιστών στα τέσσερα άκρα της Ινδικής υπο-ηπείρου και κατά συνέπεια ιερός τόπος. Η ημέρα μας ξεκινάει με τον εξαιρετικό ναό Κονάρκ (13ος αιώνας), που είναι αφιερωμένος στον Σούρια, τον θεό Ήλιο. Ο ναός είναι σκαλισμένος σαν άρμα με 24 γιγάντιους τροχούς και επτά άλογα που φαίνεται σαν να τον σέρνουν. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και δικαίως ο ναός κατατάσσεται στους πλέον φωτογενείς όλης της Ινδίας. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ιερός ναός Τζαγκανάθ, αφιερωμένος στον Βισνού, στον οποίο η είσοδος στο ιερό του επιτρέπεται μόνο στους Ινδουιστές.

10η Ημέρα ΠΟΥΡΙ-ΓΚΑΠΑΛΠΟΥΡ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το παραθαλάσσιο χωριό Γκοπαλπούρ, με στάση στην λίμνη Τσίλκα που είναι η μεγαλύτερη λίμνη της νότιας Ασίας. Στην βαρκάδα μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλο πλήθος αποδημητικών πτηνών, που προέρχονται από τη Σιβηρία, των οποίων ο συνολικός αριθμός ξεπερνάει το εκατομμύριο. Άφιξη στο Γκοπαλπούρ αργά το απόγευμα.

11η Ημέρα : ΓΚΑΠΑΛΠΟΥΡ-ΡΑΓΙΑΓΚΑΝΤΑ

Αναχώρηση οδικώς πολύ νωρίς το πρωί για το εσωτερικό της επαρχίας Ορίσα, όπου αρχής γενομένης από σήμερα και για τέσσερεις ημέρες θα επισκεφθούμε και θα γνωρίσουμε πολλές από τις 62 φυλές της περιοχής. Καθοδόν θα κάνουμε σύντομες στάσεις σε χωριά της φυλής Σαόρα, γνωστή για τα όμορφα χειροτεχνήματά τους. Άφιξη στη Ραγιαγκάντα αργά το απόγευμα..

12η Ημέρα :ΡΑΓΙΑΓΚΑΝΤΑ-ΤΣΑΤΙΚΑΝΑ-ΣΕΜΙΛΟΥΓΚΟΥΝΤΑ

Πρωινή επίσκεψη στα πιο πρωτόγονα χωριά της φυλής Ντόνγκρια Κόντ στους λόφους Νιγιαμγκίρι, για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα των κατοίκων των γύρω χωριών να κατεβαίνουν από τους λόφους με φρούτα, λαχανικά και ζώα, για να τα ανταλλάξουν στο εβδομαδιαίο παζάρι της Τετάρτης στο χωριό Τσατικόνα. Εκεί συγκεντρώνονται οι φυλές Ντομς, Ντέσιας και Ντονγκορίγια Κόντας με τις πολύχρωμες φορεσιές τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε μέσα στο πολύχρωμο πλήθος και αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Σεμιλουγκούρα.

13η Ημέρα : ΣΕΜΙΛΟΥΓΚΟΥΝΤΑ

Το πρωί αναχωρούμε για τα κοντινά χωριά της φυλής των Μπόντα, όπου κάθε Πέμπτη γίνεται το εβδομαδιαίο παζάρι και κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά οι χωρικοί που ανήκουν στην πλέον πρωτόγονη φυλή όλης της Ινδίας. Οι Μπόντα, αν εξαιρέσουμε το ύψος, μοιάζουν με τους Μασάι της ανατολικής Αφρικής, κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί με ένα άσπρο πανί γύρω από την μέση και οι γυναίκες ξυρίζουν το κεφάλι, φοράνε μεγάλους χαλκάδες γύρω από τον λαιμό τους και σκεπάζουν το στήθος με χείμαρρο από 40-50 περιδέραια με πολύχρωμες χάντρες. Εδώ επίσης συγκεντρώνονται οι φυλές Γκοντάμπας, Παράτζας και Μάλι. Στην επιστροφή, θα επισκεφθούμε την περιοχή των Γκάνταμπα για να μυηθούμε στα ήθη και έθιμα της ομώνυμης κοινότητας. Επιστροφή στη Σεμιλουγκούρα αργά το απόγευμα.

14η Ημέρα :ΣΕΜΙΛΟΥΓΚΟΥΝΤΑ-ΒΙΣΑΚΑΠΑΤΝΑΜ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην αγορά του Κουντούλι, η οποία έχει τη φήμη της μεγαλύτερης αγοράς της περιοχής των φυλών της Ορίσα. Ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο ανθρώπων, χρωμάτων, τοπικών ενδυμασιών και αρωμάτων συνθέτουν την εικόνα της μοναδικής αυτής αγοράς. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για το Βισακαπατνάμ που είναι το μεγάλο λιμάνι της επαρχίας Άντρα Πραντές και φιλοξενεί το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ινδίας.

15η Ημέρα : ΒΙΣΑΚΑΠΑΤΝΑΜ -ΧΑΙΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ

Πρωινή ξενάγηση στην εμπορική και βιομηχανική πόλη, με κυρίαρχη την επίσκεψη στο Ναό Σιματσαλάμ, αφιερωμένο στο Αβατάρ (μετενσάρκωση) του Βισνού με τη μορφή Ναρασίμα (άνθρωπος-λιοντάρι). Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για την πρωτεύουσα του Άντρα Πραντές καθώς και της γειτονικής πολιτείας της Τελανγκάνα και μητρόπολης της Κεντρικής/Νότιας Ινδίας της πάντα γοητευτικής, Χαϊντεραμπάντ.

16η Ημέρα : ΧΑΙΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ

Πρωινή ξενάγηση στο 4ο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Ινδίας, μία πόλη με πλούσια ιστορία, που έγινε παγκοσμίως διάσημη την εποχή της Βρετανικής κυριαρχίας ως έδρα των Μαχαραγιάδων της, υπό τον εξωτικό τίτλο «Νιζάμ της Χαϊντεραμπάντ». Το κάστρο-παλάτι των Σάχηδων του 16ου αιώνα, που φέρει το όνομα Γκολόντα Φορτ, ο περίφημος Τσαρμινάρ, το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Τσόυμαχάλ, παλάτι των «Νιζάμ» της πόλης, το οποίο και θα φωτογραφίσουμε εξωτερικά αφού μέχρι και σήμερα ζουν εντός οι σημερινοί απόγονοί τους, το διάσημο για τα εκθέματά του μουσείο Σαλάρ Τζούνγκ, το επιβλητικό Τζαμί της Μέκκα από το 1694, ένα από τα μεγαλύτερα όλης της Ινδίας και τέλος η λίμνη Οσμάν Σαγκαρ θα γεμίσουν την ημέρα μας, αναδεικνύοντας τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

17η Ημέρα : ΧΑΙΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας αποκαλύψει τη περίτεχνη αρχιτεκτονική και τη μεγάλη ιστορική σημασία του διασήμου Ουρανγκάλ, της πρωτεύουσας της δυναστείας Κακατίγια που ήκμασε από τον 10ο έως το 14ο αιώνα οπότε και αφομοιώθηκε από τα σουλτανάτα της Βόρειας και Κεντρικής Ινδίας. Οι περίφημες εμβληματικές της πύλες, σύμβολα της αρχιτεκτονικής της προισλαμικής Ινδίας, δεσπόζουν σ' ένα χώρο με δεκάδες μνημεία που αναδεικνύουν το μεγαλείο της δυναστείας. Επιστροφή το απόγευμα στο Χαϊντεραμπάντ.

18η Ημέρα : ΧΑΙΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ