Laos.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΛΑΟΣ ΣΑΪΓΚΟΝ ΣΙΕΜ ΡΕΠ
17 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΑΝΟΪ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

2η Ημέρα : ΑΝΟΙ

Άφιξη νωρίς το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το Ανόι είναι μία πόλη που απλώνεται ανάμεσα σε λίμνες, και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ. Η πρώτη μας γνωριμία με την πόλη, θα ξεκινήσει με μία θεαματική βόλτα με παραδοσιακό σικλό στα δαιδαλώδη και πολύβουα στενά της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : ΑΝΟΙ - ΧΑ ΛΟΝΓΚ - ΑΝΟΙ

Η σημερινή μας μέρα είναι σπάνιας ταξιδιωτικής ομορφιάς, μιας και θα κατευθυνθούμε οδικώς στο παγκοσμίως διάσημο Χα Λόνγκ, όπου η κρουαζιέρα που θα ακολουθήσει με παραδοσιακό πλοιάριο στον ομώνυμο όρμο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Η κρουαζιέρα μας συνοδεύεται από ένα γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα βιετναμέζικα εδέσματα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ανόι.

4η Ημέρα : ΑΝΟΙ - ΤΑΜ ΚΟΚ - ΑΝΟΪ

Πρωινό και αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) στο ποτάμι. Θα περάσουμε από τα τρία σπήλαια και κατά μήκος του ποταμού θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς βράχους - σχηματισμούς από ασβεστόλιθο. Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια, απλά θα μας σαγηνεύσει. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ανόι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : ΑΝΟΪ

Η ξενάγηση της πρωτεύουσας του Βιετνάμ είναι συγκλονιστική. Τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου γοητεύουν με τη κομψότητά τους, το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ εντυπωσιάζει με τη λιτότητα του, ενώ το μαυσωλείο του είναι ενδεικτικό του σεβασμού που θρέφουν οι κάτοικοι της χώρας για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της ιστορίας τους. Επίσης μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα και η όμορφη λίμνη Χοα Κιεμ αποτελούν τη συνέχεια της ξενάγησής μας και φυσικά το Εθνολογικό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματά του θα μας μυήσει στην πλούσια παράδοση των διαφόρων φυλών του Βιετνάμ. Η μέρα μας θα κλείσει με την παρακολούθηση, στο ειδικό θέατρο, του μοναδικού θεάματος των μαριονεττών στο νερό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : ΑΝΟΪ - ΝΤΑΝΑΝΓΚ - ΧΟΙ ΑΝ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντανάγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ. Με την άφιξη επισκεπτόμαστε το σπουδαίο μουσείο της πόλης με τα ευρήματα του πολιτισμού των Τσαμ που άνθησε στη περιοχή εκατοντάδες χρόνια πριν. Στη συνέχεια, αφού σταματήσουμε για φωτογραφίες στην γνωστή China Beach όπου αποβιβάστηκαν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες στη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, κατευθυνόμαστε στο διάσημο γραφικό λιμάνι του Χόι Αν. Απογευματινή ξενάγηση στο γραφικό παλιό Πορτογαλικό λιμάνι, που διατηρεί άθικτα τα κτίρια των προηγούμενων αιώνων και γι΄ αυτό ανήκει στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα : ΧΟΙ ΑΝ - ΧΟΥΕ

Σήμερα ξεκινάμε μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την ιστορική πόλη του Χουέ που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη στην οποία εξέχουσα θέση έχει η περίφημη Απαγορευμένη Πόλη, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στου Βιετνάμ, αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και φυσικά διατηρεί την αρχοντιά της. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα : ΧΟΥΕ - ΣΑΪΓΚΟΝ

Η μέρα μας ξεκινάει με τους τάφους των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκέν, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την ομορφιά τους ενώ στη συνέχεια μας περιμένει η υπέροχη εμπειρία της μίνι βαρκάδας στον ποταμό των Αρωμάτων και την επίσκεψη της παγόδας Τιεν Μουν που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Το απόγευμα πετάμε για την μαρτυρική Σαϊγκόν, που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ και έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη και σύρει το άρμα της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα : ΣΑΪΓΚΟΝ

Η μεστή πρωινή ξενάγηση στην περήφανη αυτή πόλη ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές μέρες του πολέμου αλλά συνοδεύεται από εικόνες ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν το ταξιδιώτη. Το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νοτίου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς, όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο κυριαρχούν στην ξενάγησή μας. Τέλος αφού περάσουμε από το Τσολόν, την πολύβουη Κινεζική Συνοικία της πόλης, κατευθυνόμαστε στα σπήλαια Κου Τσί, γνωστά από το πόλεμο του Βιετνάμ και τρανή απόδειξη του θάρρους και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Αμερικανούς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η Ημέρα : ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΣΙΕΜ ΡΙΕΠ

Αναχώρηση για την περιοχή του Μεκόνγκ. Θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, όπου θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, όπου οι αγοραπωλησίες και ανταλλαγές γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σπίτι και να δούμε τις κηπευτικές καλλιέργειες. Τέλος στο Βιν Λονγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μία αυθεντικά «χωριάτικη» αγορά. Το απόγευμα πτήση για το Σιεμ Ριεπ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε το δείπνο μας με παραδοσιακούς χορούς των Χμερ.

11η Ημέρα : ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ανγκόρ Τομ. Είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία αφού τα υπέροχα μνημεία που άφησαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές οι πολυμήχανοι Χμερ, είναι σίγουρα τα πλέον μεγαλειώδη της Ασιατικής Ηπείρου. Πρώτα η Νότια Πύλη και το υπέροχο Μπαγιόν και μετά τα ερείπια του πρώην παλατιού και φυσικά οι διάσημες εξέδρες των Ελεφάντων και του Λεπρού Βασιλέως μας δίνουν μία πολύ χορταστική γεύση του μεγαλείου των Χμερ. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το πιο διάσημο ναό Ταμ Προμ, με τους τεράστιους κορμούς δένδρων να ξεπηδούν μέσα από τα κτίρια του πρώην μοναστηριού - παλατιού & γνωστός από τις ταινίες του Χόλυγουντ Συνεχίζουμε για το διάσημο συγκρότημα ναών Ανγκόρ Βατ, ο οποίος χτίστηκε κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, τόσο του Ινδουισμού όσο και του Βουδισμού. Ο ναός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η Ημέρα : ΣΙΕΜ ΡΕΠ - ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Το πρωί επισκεπτόμαστε το ναό Μπάντει Σρει και αμέσως μετά θα έχουμε μία βαρκάδα στην πλωτή πολιτεία της όμορφης λίμνης Τόνλε Σαπ, η οποία θεωρείτε η μεγαλύτερη εσωτερική λίμνη της Ασίας, όπου θα δούμε τους ανθρώπους που ζουν εδώ, το σχολείο, το νοσοκομείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη σχολή της γλυπτικής τέχνης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την μαρτυρική πόλη της Πνομ Πενχ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η Ημέρα : ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΒΙΕΝΣΙΑΝ

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για τη γνωριμία της πόλης με επισκέψεις στο Λόφο Πνομ, στο Βασιλικό Παλάτι με τηΝ περίφημη Ασημένια Παγόδα, το Μουσείο Γενοκτονίας στη διάσημη πρώην φυλακή Τουλ Σλένγκ και φυσικά τη προμενάδα του ποταμού Μεκόνγκ. Θα επισκεφθούμε το μνημείο της Ανεξαρτησίας και θα συνεχίσουμε με το Εθνικό μουσείο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιενσιάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

14η Ημέρα : ΒΙΕΝΣΙΑΝ - ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ

Στην σημερινή ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου, τους ιερούς ναούς Βατ Σι Σάκετ και Βατ Πρα Κέο, τη Τατ Λουάνγκ τη χρυσοποίκιλτη στούπα που αποτελεί το σύμβολο της πόλης και την αγορά της πόλης, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα μας συναρπάσουν. Τέλος αφού απολαύσουμε για τελευταία φορά στο ταξίδι μας τη θέα του ποταμού Μεκόνγκ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την σύντομη πτήση μας για την Λουάνγκ Πραμπάνγκ, την παλιά πρωτεύουσα του Λάος. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Λαοτιανές γεύσεις.

15η Ημέρα : ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ

Η πιο απομονωμένη χώρα της Ινδοκίνας συνεχίζει να κινείται με τους ίδιους αργούς και νωχελικούς ρυθμούς εδώ και αιώνες. Το πρωί επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο όπου διασχίζοντας τον Μεκόνγκ και απολαμβάνοντας τη τροπική φύση φθάνουμε στα σπήλαια Πακ Ου, με τα χιλιάδες βουδιστικά αγάλματα, τάματα των πιστών ανά τους αιώνες. Η επιστροφή μας στη πόλη διανθίζεται από την επίσκεψη σε τυπικό χωριό για να μυηθούμε στα Λαοτιανά ήθη και έθιμα. Απογευματινή επίσκεψη στο Παλαιό Παλάτι με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του, μείγμα λαοτιανού και γαλλικού αρχιτεκτονικού ρυθμού. Η γνωριμία μας με τη γοητευτική πόλη συνεχίζεται με την επίσκεψη των κυριότερων από τους Βουδιστικούς Ναούς Ξιενγκ Τόνγκ, Βατ Μάι, Βατ Σεν καθώς και τη στούπα Βατ Βισούν. Ιστορία αιώνων, σπουδαία αρχιτεκτονική και εκπληκτικά έργα τέχνης, όλα συγκεντρωμένα σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα κάνουν φανερό το λόγο που η πόλη προστατεύεται από την Ουνέσκο. Η μέρα μας κλείνει με την ανάβαση στο λόφο Που Σι που ανταμείβει με τη παρακολούθηση ενός υπέροχου ηλιοβασιλέματος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η Ημέρα : ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την Αθήνα.

17η Ημέρα : ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος> Πατήστε εδώ