04-Tanzania-Migration-Photo-shutter-Michal-Bednarek.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΦΑΡΙ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ ΚΙΛΙΜΑΤΖΑΡΟ

10 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Συγκέντρωση αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο και πτήση για Ζανζιβάρη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ (ΣΤΟΟΥΝ ΤΑΟΥΝ, ΔΑΣΟΣ ΖΟΖΑΝΙ)

Πρωινή ξενάγηση στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown (Πέτρινη πόλη) με τα στενά της σοκάκια - μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών - τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της με τις μεγάλες σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά Πέτρινη Πόλη του νησιού προστατεύεται από την UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το δάσος Ζοζάνι (Jozani), με τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ( ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ )

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο του Ινδικού και να πιούμε ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τη σκιά ενός κοκκοφοίνικα. Η εκπληκτική θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και οι πανέμορφοι κοραλλιογενείς σχηματισμοί γύρω από τις εξαίσιες παραλίες με την ψιλή λευκόχρυση άμμο, θα μας εντυπωσιάσουν. Η φιλοσοφία του νησιού συνοψίζεται στο "Hakuna Matata", δηλαδή "μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά". Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - ΑΡΟΥΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ - ΚΑΡΑΤΟΥ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αρούσα. Άφιξη και αναχώρηση για το εθνικό πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 km2, εκ των οποίων τα 230 km2 καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη). Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για το Καρατού. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΑΤΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΕΓΙΑΣΙ (ΦΥΛΕΣ ΧΑΝΤΖΑΜΠΕ & ΝΤΑΤΟΓΚΑ)

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τη Λίμνη Εγιάσι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε γηγενείς της περιοχής, οι οποίοι ζουν ακόμα σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα δούμε μέλη της φυλής Χατζάμπε, οι οποίοι μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν σπηλιές για τη διαμονή τους, θα παρατηρήσουμε πως ανάβουν φωτιές και ποια δέντρα χρησιμοποιούν για αυτό, θα μας δείξουν πως συλλέγουν μέλι και θα μας διδάξουν πως φτιάχνουν φάρμακα από φυσικά προϊόντα που γιατρεύουν βαριές ασθένειες. Αργότερα θα επισκεφθούμε τη φυλή Ντατόγκα, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τρέφονται με παράγωγα των ζώων και καρπούς. Ζουν ως νομάδες και μετακινούνται από μέρος σε μέρος για να βρουν τροφή για τα ζώα τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους σιδεράδες της φυλής να φτιάχνουν όπλα, όπως μαχαίρια, τόξα και δόρατα με τη δική τους παραδοσιακή μέθοδο. Τακτοποίηση σε lodge στην περιοχή της λίμνης . Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ ΛΙΜΝΗ ΕΓΙΑΣΙ - ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το πάρκο Σερενγκέτι, στο οποίο ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 km2. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από τον βορρά στον νότο. Εδώ νοιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ

Το σαφάρι μας συνεχίζεται και σήμερα και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από "νησίδες" γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Διανυκτέρευση στο lodge.

8η ΗΜΕΡΑ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ - ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Η διαδρομή είναι μοναδική. Εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην ψαραγορά όπου θα ζήσετε το έντονο τοπικό χρώμα βλέποντας τους ψαράδες να συναθροίζονται και να πουλούν τα προϊόντα τους.

9η ΗΜΕΡΑ ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ - ΚΙΛΙΜΑΤΖΑΡΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα η ημέρα μας θα ξεκινήσει με ένα φαντασμαγορικό και γνήσιο Αφρικανικό σαφάρι στη βάση του κρατήρα Νγκορονγκόρο, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για περίπου 25.000 θηλαστικά, μεταξύ των οποίων ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε είδη πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο, από όπου θα πάρουμε τη βραδινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα

10η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ