Cameroon-Bauschardt.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΓΟΥΙΝΕΑ ΣΑΟ ΤΟΜΕ ΓΚΑΜΠΟΝ ΚΟΝΓΚΟ ΑΝΓΚΟΛΑ
20 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα :ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΑΛΑ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντουάλα του Καμερούν. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : ΝΤΟΥΑΛΑ - ΚΡΙΜΠΙ

Σήμερα διασχίζουμε τον τροπικό μανδύα του Καμερούν με κατεύθυνση τις ακτές του Κριμπί. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι αυτή η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες που δραστηριοποιήθηκαν στις φυτείες καφέ και κακάο τον 19ο αιώνα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

3η Ημέρα : ΚΡΙΜΠΙ

Πρωινή εξόρμηση με πιρόγες στα χωριά των πυγμαίων. Θα καταπλεύσουμε τις υδάτινες αρτηρίες με την οργιαστική τροπική βλάστηση και μετά από σύντομη πεζοπορία θα φτάσουμε στους οικισμούς των πυγμαίων που ζουν στα δάση του Καμερούν. Θα μάθουμε περισσότερα για τη ζωή και την καθημερινότητα αυτών των μικρόσωμων αφρικανών και θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση μας με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Λομπέ.

4η Ημέρα :ΚΡΙΜΠΙ - ΝΤΟΥΑΛΑ

Επιστροφή στην πρωτεύουσα όπου θα έχουμε εκτενή ξενάγηση στα αποικιακά μνημεία, στην ελληνική εκκλησία και το βράδυ θα απολαύσουμε …ελληνικές σπεσιαλιτέ στο γνωστό εστιατόριο της πόλης.

5η Ημέρα : ΝΤΟΥΑΛΑ - ΜΑΛΑΜΠΟ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Θα είστε ανάμεσα στους ΠΡΩΤΟΥΣ ταξιδιώτες στον κόσμο που θα πατήσουν πόδι στη μυστηριακή και απρόσιτη Ισημερινή Γουινέα. Με σύντομη πτήση θα βρεθούμε στο νησί Μπιόκο όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Μαλάμπο, αποσπασμένη από τον υπόλοιπο ιστό της χώρας.

6η Ημέρα : ΜΑΛΑΜΠΟ

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στη χαριτωμένη αποικιακή πρωτεύουσα με το έντονο Ισπανικό χρώμα, από την εποχή που η Ισημερινή Γουινέα ήταν αποικία του Ισπανικού στέμματος. Στη συνέχεια θα εξορμήσουμε στα τροπικά δάση του νησιού περνώντας από το Μπατέτε με τον καθεδρικό ναό του που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO, και το χαρακτηριστικό χωριό Λούμπα πνιγμένο στην οργιαστική βλάστηση.

7η Ημέρα : ΜΑΛΑΜΠΟ - ΣΑΟ ΤΟΜΕ

Νωρίς το πρωί πετάμε για τον αφρικανικό παράδεισο που ακούει στο όνομα Σάο Τομέ. Ένα κομμάτι τροπικής ζούγκλας ριγμένο στον Ατλαντικό. Μαζί με το νησάκι Πρίνσιπε αποτελούν ενιαίο κράτος που προέκυψε μετά την αποχώρηση των Πορτογάλων. Άφιξη στην ομώνυμη πρωτεύουσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας απ’ όπου θα εξορμήσουμε για ξενάγηση της μικρής πόλης. Θα σταθούμε στα κτίσματα της πλατείας με την πορτογαλική ατμόσφαιρα, τον καθεδρικό του 16ου αιώνα και το προεδρικό μέγαρο.

8η Ημέρα : ΣΑΟ ΤΟΜΕ

Γεμάτο εκπλήξεις είναι το πρόγραμμα σήμερα καθώς θα εξερευνήσουμε το νησί. Κατευθυνόμαστε νότια περνώντας από το Αγκολάρες και τις άλλες ξύλινες πολιτείες . Θα σταθούμε σε γραφικά ψαροχώρια και θα δούμε τις πιρόγες που μοιάζουν περισσότερο μ’ εκείνες του Νότιου Ειρηνικού παρά με τις αντίστοιχες της Αφρικής. Στη συνέχεια διατρέχοντας τα δασωμένα τοπία και την αδιαπέραστη ζούγκλα θα φτάσουμε μέχρι την Μπόκα ντε Ινφέρνο. Εδώ η υδάτινη μάζα του Ατλαντικού εισρέει στα ανοίγματα της βραχώδους ακτής και εκτινάσσεται με τρομακτική δύναμη δημιουργώντας πίδακες και σύννεφα αρμυρού νερού.

9η Ημέρα : ΣΑΟ ΤΟΜΕ

Στην σημερινή εξόρμηση θα εξερευνήσουμε την δυτική ακτή σταματώντας στον κολπίσκο Λαγκόα Αζούλ για να δροσιστούμε , θα προσπεράσουμε το λιμάνι Νέβες και την περιοχή που πρωτοαφίχθησαν οι Πορτογάλοι φτάνοντας μέχρι την ξύλινη πολιτεία Σαντα Καταρίνα . Στην επιστροφή θα σταθούμε στην απίστευτων διαστάσεων φάρμα Αγκοστίνο Νέτο.

10η Ημέρα : ΣΑΟ ΤΟΜΕ - ΛΙΜΠΡΕΒΙΛ

Με μεσημεριανή πτήση φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, τη μοντέρνα Λιμπρεβίλ. Το ίδιο απόγευμα θα εξορμήσουμε στα αξιοθέατα της πόλης ανάμεσα στα οποία είναι το Μουσείο Αφρικανικής Τέχνης, η εκκλησία του Σέν Μισέλ, το προεδρικό Μέγαρο και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την εκτεταμένη αγορά χειροτεχνίας.

11η Ημέρα : ΛΙΜΠΡΕΒΙΛ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΥΑΝΓΚΑ ΟΥΑΝΓΚΕ

Θα διασχίσουμε με σκάφος τον υδροβιότοπο που σχηματίζει ο κόλπος Γκαμπόν και θα κατευθυνθούμε νότια στις παρυφές του πάρκου Ουάνγκα Ουανγκέ. Με λίγη τύχη θα αναζητήσουμε τους αγριοβούβαλους και τους ελέφαντες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα σε αναζήτηση τροφής.

12η Ημέρα :ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΥΑΝΓΚΑ ΟΥΑΝΓΚΕ - ΛΙΜΠΡΕΒΙΛ - ΚΙΝΣΑΣΑ

Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο της Λιμπρεβίλ και αποχαιρετάμε τη Γκαμπόν πετώντας για το Δημοκρατικό Κονγκό. Άφιξη αργά το βράδυ στη Κινσάσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

13η Ημέρα : ΚΙΝΣΑΣΑ

Πρωινή ξενάγηση στην πολύβουη πρωτεύουσα του Δημοκρατικού Κονγκό, όπου θα δούμε την τοπική αγορά, την ελληνική εκκλησία και τα γραφεία της κοινότητας και τη θέα προς τον ποταμό Κόνγκο. Στη συνέχεια θα πάμε 30 χλμ έξω από την πόλη στο καταφύγιο Μπονόμπο όπου ζει σε φυσικό περιβάλλον ένα από τα σπανιότερα είδη πιθήκων. Το απόγευμα μας περιμένει μία ξεχωριστή εμπειρία καθώς θα αναπλεύσουμε τον ποταμό Κόνγκο ακολουθώντας τις «πλωτές πολιτείες». Πρόκειται για διασκευασμένα πλοία που επάνω τους ταξιδεύει και ζει για μέρες ένα πλήθος ανθρώπων από εμπόρους, ψαράδες και διοικητικούς υπαλλήλους που πάνε κι έρχονται στη πρωτεύουσα.

14η Ημέρα : ΚΙΝΣΑΣΑ - ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Λιγότερο από χίλια μέτρα απέχουν μεταξύ τους οι πρωτεύουσες των δύο Κονγκό. Με ιδιωτικό σκάφος θα διασχίσουμε για μια φορά ακόμα τον θρυλικό ποταμό και θα βρεθούμε στη Μπραζαβίλ, την ήρεμη πρωτεύουσα του Κονγκό, άλλοτε Γαλλική Αποικία. Απογευματινή περιήγηση της πόλης για να δούμε την αγορά και τα χαρακτηριστικά κυβερνητικά κτίρια.

15η Ημέρα : ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ - ΛΟΥΑΝΤΑ

Το πρωί θα εξορμήσουμε με πιρόγα στα κατωφερικά ρεύματα του ποταμού Κονγκό που αγωνίζεται να βρει τον δρόμο προς τον Ατλαντικό. Το απόγευμα πετάμε για την τελευταία χώρα του ταξιδιού μας, την ακόμη άγνωστη στους πολλούς Ανγκόλα.

16η Ημέρα : ΛΟΥΑΝΤΑ - ΛΟΜΠΙΤΟ

Αφήνουμε τη γνωριμία της Λουάντα για αργότερα και αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Νότια Αγκόλα, στη περιοχή Μπενγκουέλα και Λομπίτο. Το απόγευμα θα εξορμήσουμε στα αξιοθέατα της περιοχής θαυμάζοντας την αποικιακή αρχιτεκτονική, τις απέραντες παραλίες και τα χαρακτηριστικά ψαροχώρια.

17η Ημέρα : ΛΟΜΠΙΤΟ

Ολοήμερη εξόρμηση στις γειτονικές περιοχές της Μπενγκουέλα και Κατουμπέλα. Πόλεις με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κληρονομιά και εντυπωσιακά τοπία. Θα φτάσουμε μέχρι τη Μπαία Φάρτα, ένα από τα πιο ειδυλλιακά ψαροχώρια της Νότιας Ανγκόλα.

18η Ημέρα : ΛΟΜΠΙΤΟ - ΛΟΥΑΝΤΑ

Επιστρέφουμε αεροπορικώς στη Λουάντα και αρχίζουμε αμέσως τη ξενάγηση της πρωτεύουσας που θεωρείται από πολλούς μία από τις ωραιότερες της Αφρικής. Θα διατρέξουμε τη παραλιακή λεωφόρο με τα εντυπωσιακά πορτογαλικά κτίσματα, θα ανέβουμε στο φρούριο με πανοραμική θέα στους κολπίσκους και στο προεδρικό μέγαρο και θα φτάσουμε μέχρι την αμμώδη λωρίδα της Μπάρα Ντο Λοάντα όπου η υψηλή κοινωνία της πόλης απολαμβάνει τα νερά του Ατλαντικού.

19η Ημέρα : ΛΟΥΑΝΤΑ -ΑΘΗΝΑ

Όλη η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση των περιοχών νοτίως της Λουάντα. Θα σταθούμε στο μουσείο των σκλάβων, στην αγορά χειροτεχνίας και στα γιγάντια Μπαομπάμ που σχηματίζουν ένα απέραντο δάσος με τα «γλυπτά» της φύσης. Θα καταλήξουμε στο Δέλτα του ποταμού Κουάνζα με τις αμμώδεις παραλίες και την παράξενη βλάστηση. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο αεροδρόμιο της Λουάντα για το ταξίδι της επιστροφής.

20η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ