swan-riv-ER-ARTICLE-420x0.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΑΣΜΑΝΙΑ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
22 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΠΕΡΘ

Πετάμε για την πέμπτη ήπειρο, την Ωκεανία, με ενδιάμεσο σταθμό.

Ημέρα 2: ΠΕΡΘ

Άφιξη το απόγευμα στην Πέρθ της Δυτικής Αυστραλίας. Όσοι δεν είστε κουρασμένοι απ’ το υπερπόντιο ταξίδι βγείτε βόλτα να γνωρίστε την ήρεμη αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Ημέρα 3: ΠΕΡΘ

Στην ολοήμερη ξενάγηση μέσα και έξω από την πόλη θα πάρουμε μια πρώτη γεύση απ’ όσα μας περιμένουν στη χώρα. Πρώτα θα περιηγηθούμε για λίγο το μικρό ιστορικό κέντρο της πόλης και τα πάρκα που την πλαισιώνουν. Στη συνέχεια θα πάμε 70 χιλιόμετρα νότια, στην υδάτινη πολιτεία Μαντούρα και θα καταπλεύσουμε με σκάφος τα κανάλια και τους κόλπους αυτής της απρόσμενης πόλης που δυσκολεύεται να κρύψει τον πλούτο της. Επιστρέφοντας βόρεια θα σταθούμε στο επίνειο της Περθ, το λιμάνι Φρημάντλ, που είναι κατάστικτο με παλιά κτήρια του 19ου αιώνα. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο και θα φτάσουμε μέχρι την Εσπλανάδα, το πάρκο με τα εντυπωσιακά πεύκα του Ειρηνικού ενώ στο λιμανάκι της πόλης μπορείτε να γευθείτε ψητό ψάρι με πατάτες στο εστιατόριο του πιο επιτυχημένου ομογενή μας της Πέρθ!

Ημέρα 4: ΠΕΡΘ - ΝΤΑΡΓΟΥΪΝ - ΠΑΡΚΟ ΝΤΙΜΙΛΟΥΚ

Από τις ακτές του Ινδικού στη θάλασσα του Τιμόρ! Διασχίζουμε διαγώνια την Αυστραλία και πετάμε για τον ακριτικό βορρά. Φτάνουμε στο τροπικό Ντάργουιν την ήρεμη πόλη των 70.000 κατοίκων που βρίσκεται πιο κοντά στην Ασία παρά σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αυστραλίας. Από το αεροδρόμιο αναχωρούμε αμέσως με κατεύθυνση νότια. Προορισμός μας το Φαράγγι Κάθριν γνωστό σήμερα με το αρχαίο όνομα της γλώσσας των Αυτοχθόνων Τζάβοϋν, Νιτμιλούκ! Εγκατάσταση στο λοτζ στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου.

Ημέρα 5: ΠΑΡΚΟ ΝΤΙΜΙΛΟΥΚ - ΚΑΚΑΝΤΟΥ

Το πρωί θα καταπλεύσουμε με ειδικό σκάφος τον ποταμό Κάθριν, παρατηρώντας τους βραχώδεις σχηματισμούς του φαραγγιού. Αν ο χρόνος το επιτρέπει μπορείτε να πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από το φαράγγι θαυμάζοντας την αρχέγονη μορφή της Αυστραλίας όπως την βλέπουν τα πουλιά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το κορυφαίο αξιοθέατο της χώρας το Εθνικό Πάρκο Κακαντού, που δίκαια έχει περιληφθεί στο κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα καταπλεύσουμε με βάρκα τους υδροβιότοπους του Γιέλοου Γουώτερ Μπιλαμπόνγκ, παρατηρώντας τα ενδημικά πουλιά της Αυστραλίας και τα αποδημητικά της Σιβηρίας και της Ιαπωνίας που περνούν ένα μέρος του χρόνου στον υδάτινο παράδεισο του Κακαντού. Θα σταθούμε στο άκρως ενημερωτικό πολιτιστικό κέντρο των φυλών των Αυτοχθόνων Αμπορίτζιν και θα μείνουμε άναυδοι απ’ τη εκφραστικότητα της τέχνης, των προϊστορικών βραχογραφιών του Νουρλάγκιε που ορισμένες χρονολογούνται από το 10.000 π.Χ. Διανυκτέρευση σε λοτζ της περιοχής του Κακαντού.

Ημέρα 6: ΚΑΚΑΝΤΟΥ - ΝΤΑΡΓΟΥΪΝ - ΚΑΙΡΝΣ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Πολιτιστικό κέντρο της φυλής των γηγενών Μπινίτζ και στη συνέχεια θα σκαρφαλώσουμε στο ύψωμα του Ουμπίρ με τις εκπληκτικές βραχογραφίες. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να πετάξτε προαιρετικά με ελαφρύ αεροσκάφος πάνω από τις εκτάσεις το Κακαντού τους καταρράκτες Τζιμ Τζίμ και τα τοπία του Αρνεμ. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το Ντάργουιν απ όπου το βράδυ πετάμε για την Ανατολική Αυστραλία, στο τροπικό Καίρνς. Άφιξη αργά το βράδυ.

Ημέρα 7: ΚΑΙΡΝΣ - ΜΕΓΑΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ

Πάνω από 2000 χιλιόμετρα είναι το μήκος αυτού του έργου που φτιάχτηκε από έμβια όντα όπως είναι τα κοράλλια. Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε σκάφος και θα εξερευνήσουμε με βάρκα που διαθέτει γυάλινο πυθμένα μερικά απ’ τα πιο εντυπωσιακά σημεία αυτού του θαύματος. Ακόμη καλλίτερα, πάρτε το μαγιό σας και φορώντας μάσκα εξερευνήστε με την ησυχία σας το βυθό και αφεθείτε στη μαγεία ενός κόσμου που δεν υποπτευόσαστε ότι υπάρχει. Επιστροφή το απόγευμα στο Καιρνς.

Ημέρα 8: ΚΑΙΡΝΣ - ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ

Ένα ακόμη έργο της φύσης μας περιμένει σήμερα. Πρόκειται για τον θρυλικό κόκκινο βράχο στο μέσον της αυστραλιανής ερήμου που ακούει στο όνομα Ουλούρου ή επί το αγγλοσαξονικότερον, Άγιερς Ροκ. Φτάνουμε αεροπορικώς πριν το μεσημέρι και θα τον επισκεφθούμε το ίδιο απόγευμα την ώρα που οι ακτίνες του ήλιου του προσδίδουν μελανοκόκκινες ανταύγειες.

Ημέρα 9: ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ - ΑΔΕΛΑΪΔΑ

Στην απογευματινή ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά κτήρια του Πανεπιστημίου και της Βιβλιοθήκης, τη κεντρική λεωφόρο Κινγκ Ουίλιαμς και τις παλιές συνοικίες όπου έζησαν οι αριστοκράτες της Αγγλίας που εστάλησαν για να οργανώσουν και να διοικήσουν την αποικία. Απογευματινό ελεύθερο να εξερευνήστε την Κεντρική Αγορά της Αδελαΐδας, να επισκεφθείτε κάποιο απ’ τα μουσεία και να φωτογραφήσετε τις πέντε πλατείες που περιλαμβάνονται στο αρχικό σχέδιο της πόλης. Ανακατευτείτε με το χαρούμενο πλήθος του πεζόδρομου και απολαύστε την ατμόσφαιρα της πιο νεανικής και ευχάριστης πόλης της Αυστραλίας.

Ημέρα 10: ΑΔΕΛΑΪΔΑ - ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Το πρωί πετάμε για τη Μελβούρνη την 3η μεγαλύτερη ελληνική πόλη με 250.000 κατοίκους ελληνικής καταγωγής! Και τι δεν θα δούμε σήμερα στην ζωντανή μεγαλούπολη! Πρώτα θα περάσουμε πάνω από τη γέφυρα και θα δούμε από ψηλά τη θέα προς την πόλη. Μετά θα σταθούμε στα επιβλητικά κτήρια του τοπικού κοινοβουλίου της πολιτείας Βικτόρια. Θα φωτογραφηθούμε στο μέγαρο της Διεθνούς Έκθεσης, θα σταθούμε στη πλατεία Φεντερέϊσιον, όπου υψώνεται ο εντυπωσιακός σιδηροδρομικός σταθμός, θα περπατήσουμε κατά μήκος της αποβάθρας του ποταμού Γιάρα, θα δούμε την ελληνική οδό Λοντσντέϊλ όπου βρίσκονται ακόμα μερικά από τα παλιότερα καταστήματα Ελλήνων της Μελβούρνης, θα θαυμάσουμε τα συγκροτήματα των Ντόκλαντς (όπου κάθε διαμέρισμα έχει εξασφαλισμένη θέση για...σκάφος!) θα περάσουμε από τους δρόμους των παλιών συνοικιών με τις περίτεχνες σιδεριές και θα καταλήξουμε στην παλιά αγορά Βικτόρια που σφύζει από ζωή και πραμάτειες απ’ όλο τον κόσμο.

Ημέρα 11: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ - ΜΕΓΑΣ ΩΚΕΑΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μ’ αυτό το όνομα αποκαλείται μία από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές της Αυστραλίας που ξεκινάει 100 χιλιόμετρα νότια της Μελβούρνης κατά μήκος του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού. Από το πρωί θα εξορμήσουμε στην επιβλητική μαγεία αυτής της διαδρομής με συχνές στάσεις για φωτογραφίες στην Αγγλσή, στην Απόλο Μπαίη και φυσικά στο πιο επώνυμο αξιοθέατο αυτής της διαδρομής στους «12» Αποστόλους. Έτσι ονομάζονται οι... έντεκα εντυπωσιακοί βράχοι που παλεύουν με τα κύματα του Ειρηνικού που παρά τον αριθμό τους διατηρούν ακόμα το παλιό όνομα πριν καταρρεύσει ο ένας απ’ αυτούς! Επιστροφή το βράδυ στη Μελβούρνη.

Ημέρα 12: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ - ΤΑΣΜΑΝΙΑ

Πετάμε στην Τασμανία, ένα από τα πιο άγνωστα νησιά του πλανήτη. Διασχίζουμε τα μεγαλόπρεπα τοπία της ανατολικής Τασμανίας σταματάμε στην διοικητική πρωτεύουσα Χόμπαρτ. Στη γοητευτική και με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα πόλη θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική συνοικία Μπάτερι Πόιντ με τα ανακαινισμένα σπίτια της αποικιακής περιόδου, την οδό Σαλαμάνκα με τις αποθήκες από την εποχή της φαλαινοθηρίας, την προκυμαία Κονστιτιούσιον με τα παλιά ιστιοφόρα και την Πλατεία Φράνκλιν με τα δημόσια κτίρια. Το απόγευμα θα ανηφορίσουμε 1270 μέτρα στις βραχώδεις κορυφές του όρους Ουέλινγκτον που ορθώνεται σαν φρούριο πάνω από το Χόμπαρτ.

Ημέρα 13: ΤΑΣΜΑΝΙΑ - ΣΥΔΝΕΥ

Με ολιγόωρη πτήση πετάμε για μία απ’ τις ομορφότερες πόλεις του νοτίου ημισφαιρίου, το κοσμοπολίτικο Σύδνεϋ. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 14: ΣΥΔΝΕΥ

Ολοήμερη ξενάγηση στο Σύδνεϋ. Θα περάσουμε πάνω από τη γέφυρα για μια πρώτη φωτογραφία της πόλης από τη βόρεια ακτή. Θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία Δε Ροκς. Ανακαινισμένα παλιά κτίρια, σοφιστικέ παμπ, δεκάδες γκαλερί, κομψές μπουτίκ. Εκεί συναντάμε το ανεπανάληπτο Μέγαρο της Όπερας και τη Γέφυρα του Λιμανιού. Μαζί αποτελούν το «δίδυμο» σήμα-κατατεθέν που έχει χαρίσει την εικόνα του Σύδνεϋ στη μνήμη όλης της ανθρωπότητας. Συνεχίζουμε στον κρυστάλλινο και φαντασμαγορικό κόσμο του Ντάρλινγκ Χάρμπορ το πρώτο επιτυχημένο πείραμα αναβάθμισης παλαιών αποθηκών του λιμανιού. Θα κατευθυνθούμε στο Πάντιγκτον με τα χαριτωμένα σπίτια του 19ου αιώνα, θα περάσουμε απ΄ την παραλία Μποντάϊ που βρέχεται από τα νερά του Ειρηνικού. και θα καταλήξουμε στους βράχους του Γουότσονς Μπαίη με την πιο όμορφη θέα προς το Σύδνεϋ και την απεραντοσύνη του Ειρηνικού. Αν ακόμη έχετε αντοχές, σας συνιστούμε να περπατήστε κατά μήκος της γέφυρας του Σύδνεϋ απολαμβάνοντας την πόλη από ψηλά.

Ημέρα 15: ΣΥΔΝΕΥ

Εξόρμηση στις ομορφιές έξω απ’ το Σύδνεϋ, στο αδιαπέραστο φράγμα των Γαλάζιων Ορέων έναν από τους Εθνικούς Δρυμούς που περιελήφθησαν στον κατάλογο της UNESCO. Φαράγγια, νερά, σπήλαια, απότομοι βράχοι και μια πλούσια πανίδα μέσα σε μια πυκνή πολυποίκιλτη βλάστηση είναι το χαρακτηριστικό των Γαλάζιων Ορέων. Θα θαυμάσουμε τη θέα από τον Βράχο Ελίσυαν Ροκ στη Λούρα, θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι τις Τρεις Αδελφές και θα κατεβούμε με το πιο επικλινές τραινάκι του κόσμου, στα τροπικά (!) δάση της περιοχής. Πριν επιστρέψουμε στο Σύδνευ θα σταθούμε στο πάρκο της ενδημικής πανίδας της Αυστραλίας όπου ζουν κοάλα, καγκουρό, στρουθοκάμηλοι έμιου και κασουαρίνα, αγριόσκυλα ντίγκο, κ.α.

Ημέρα 16: ΣΥΔΝΕΥ - ΚΟΥΗΝΣΤΑΟΥΝ

Το πρωί πετάμε για την ειδυλλιακή Νέα Ζηλανδία. Προσγειωνόμαστε στο Κουήνσταουν πύλη εισόδου στη μαγεία του Νότιου Νησιού. Απόγευμα ελεύθερο να περπατήστε στην ευχάριστη πόλη, να εξερευνήσετε τα μπαράκια και τις μπουτίκ κατά μήκος της λίμνης Βακατίπου και να γευθείτε την ατμόσφαιρα μιας ξεχωριστής χώρας.

Ημέρα 17: ΚΟΥΗΝΣΤΑΟΥΝ - ΤΕ ΑΝΑΟΥ

Στις 7 το πρωί αναχωρούμε για τα τρομερά φιόρδ του Μίλφορντ και τις χιονοσκεπείς κορυφές των ορεινών όγκων του νότου. Το μεσημέρι θα καταπλεύσουμε με πλοιάριο το μαγευτικό φιόρδ Μίλφορντ Σάουντ, θαυμάζοντας το τοπίο του κορυφαίου αξιοθέατου της Νέας Ζηλανδίας. Επιστροφή το βράδυ στο Κουηνστάουν.

Ημέρα 18: ΚΟΥΗΝΣΤΑΟΥΝ - ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ

Το μεσημέρι πετάμε για την γοητευτική πρωτεύουσα της χώρας το ιστορικό Ουέλινγκτον. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο, θα περάσουμε από το λιμάνι, θα φωτογραφηθούμε από την κορυφή Βικτόρια με θέα την πόλη, θα ανηφορίσουμε με το τραινάκι στο λόφο Κόλμπερν. Θα σταθούμε στον καθεδρικό και το κοινοβούλιο που είναι φτιαγμένα από ξύλο και θα εξερευνήσουμε την μποέμικη οδό Κούβα.

Ημέρα 19: ΡΟΤΟΡΟΥΑ

Πετάμε στη Ροτορούα όπου θα επισκεφθούμε τη ζώνη των βροντερών γκέιζερ με τους λασπόλακκους και τα αποθέματα πολύχρωμης ιλύος από την εξάτμιση θείου. Στο Ινστιτούτο Τέχνης και Χειροτεχνίας των Πολυνήσιων Μαορί- των πρώτων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας - θα παρακολουθήσουμε πατροπαράδοτες τέχνες. Στην συνέχεια μας περιμένει το διασκεδαστικό όσο και ενημερωτικό θέαμα στο Αγκροντόμ όπου εκτίθενται πρόβατα της ράτσας Μερινός. Το βράδυ θα ακούσουμε μουσική των Μαορί και θα καθίσουμε σε γιορταστικό τραπέζι «χάνγκι» στο παραδοσιακό χωριό Ταμάκι.

Ημέρα 20: ΡΟΤΟΡΟΥΑ - ΩΚΛΑΝΤ

Κατευθυνόμαστε στην μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Ώκλαντ, αφού καθ' οδόν επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά σπήλαια Ουαϊτόμο, στων οποίων το θόλο λαμπυρίζουν εκα-τομμύρια αραχνοκάμπιες σαν έναστρος ουρανός. Το απόγευμα φτάνουμε στο Ωκλαντ και το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να επισκεφθούμε το φερώνυμο Μουσείο όπου μας υποδέχεται η αγγλική επιγραφή της μετώπης «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος». Όμως της αισθήσεις απογειώνουν οι θησαυροί των Μαορί και των άλλων λαών του Ειρηνικού που εκτίθενται στο ισόγειο του Μουσείου. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε συνοικία Παρνέλ με τα χαρακτηριστικά σπίτια του 19ου αιώνα, θα διαβούμε τη γέφυρα και θα βρεθούμε στην βόρεια όχθη και αργότερα θα περιπλανηθούμε στην αναβαθμισμένη αποβάθρα του λιμανιού.

Ημέρα 21: ΩΚΛΑΝΤ - ΑΘΗΝΑ

Την κατάλληλη στιγμή θα αποχαιρετήσουμε την Ωκεανία και νωρίς το απόγευμα θα πετάξουμε πίσω στην Αθήνα.

Ημέρα 22: ΑΘΗΝΑ

Άφιξη το πρωί στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Aναχωρήσεις-Τιμές-Παροχές> Πατήστε εδώ