15161737-pha-that-luang-stupa-in-vientiane-laos-the-most-important-national-monument-in-laos.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΛΑΟΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

11 - 14 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την από το 1782 πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η HMEPA ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ

Άφιξη στη Μπανγκόκ και άμεση ανταπόκριση για το Τσιάνγκ Ραϊ, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, που βρίσκεται στα σύνορα τριών χωρών (Ταϊλάνδη, Βιρμανία, Λάος), γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "πύλη για τη Νότια Κίνα". Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με "εξωτική" αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η HMEPA ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΧΟΥΕ ΣΕΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ

Σήμερα θα διασχίσουμε οδικώς τα σύνορα Ταϊλάνδης περνώντας στο παρθένο έδαφος του Λάος. Από το Τσιενγκ Κόνγκ θα περάσουμε με βάρκα απέναντι στο Χούε Σάι. Θα μεταφερθούμε στην αποβάθρα και θα επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο με το οποίο θα ταξιδέψουμε στον ποταμό Μεκόνγκ. Η ενδιαφέρουσα αυτή διαδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μοναδικές στιγμές της ζωής των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του ποταμού. Πριν το ηλιοβασίλεμα θα φθάσουμε στο Πακμπένγκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η HMEPA ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ - ΠΛΩΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε την πλεύση στον ποταμό Μεκόνγκ με τελικό προορισμό την παλιά πρωτεύουσα του Λάος, τη Λουάνγκ Πραπάνγκ. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιερά και φημισμένα σπήλαια, το Πακ Ου, στο οποίο βρίσκονται αναρίθμητα βουδιστικά αγάλματα όλων των ειδών, στυλ και μεγεθών, αφιερωμένα από τους πιστούς, καθώς και το χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου παράγεται το δημοφιλές ποτό από ρύζι λάο - λάο. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στη Λουάνγκ Πραπάνγκ, μια ήσυχη πόλη στα βόρεια του Λάος, σε ένα πολύ όμορφο σημείο ανάμεσα στη συμβολή των ποταμών Khan και Mekong, περικυκλωμένη από πανύψηλα βουνά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η HMEPA ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK

Από τις ομορφότερες, τις πιο παραδοσιακές και καλοδιατηρημένες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Λουάνγκ Πραμπάνγκ γοητεύει τον ταξιδιώτη με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία σε συνδυασμό με την πλούσια φύση που την περιβάλλει. Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την Λουάνγκ Πραπάνγκ, που υπήρξε παλιά πρωτεύουσα της χώρας και εντάχθηκε στον κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1995. Η πόλη ξεχωρίζει για τους πολλούς ιστορικούς της ναούς τους κυριότερους από τους οποίους θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης, όπως τους Wat Mai, Sensoukarahm και Ξιεν Θονγκ (1560) - το ομορφότερο τέμπλο της πόλης. Θα επισκεφθούμε επίσης το τέως βασιλικό ανάκτορο και νυν Εθνικό Μουσείο, που στεγάζει και το Βασιλικό Θέατρο. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στον ιερό λόφο Που Σί, όπου θα θαυμάσουμε την ιερή επίχρυση στούπα καθώς και μια μοναδική, πανοραμική θέα της πόλης και του Μεκόνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η HMEPA ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΟΥΑΝΓΚ ΣΙ - ΛOYANΓK ΠPAΜΠANΓK

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί με προορισμό τους πανέμορφους καταρράκτες Κουάνγκ Σι. Μια διαδρομή που πραγματικά θα σας γοητεύσει, καθώς οι απέραντοι ορυζώνες εναλλάσσονται με χαμηλούς λόφους με πλούσια τροπική βλάστηση. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποια χωριά διάφορων εθνολογικών μειονοτήτων της περιοχής, όπως τα Ban Ouay, Ban Ou, Laoloum και Ban Thapene. Φθάνοντας στους καταρράκτες Κουάνγκ Σι θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στα γύρω μονοπάτια ή και για να βουτήξουμε στις φυσικές πισίνες που δημιουργούνται στα ασβεστολιθικά εδάφη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Μπαν Σανγκ Κονγκ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παραδοσιακή υφαντουργία και κατασκευή χαρτιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η HMEPA ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK - ΠΑΚΣΕ - ΣΙ ΦΑΝ ΝΤΟΝ/4.000 ΝΗΣΙΑ - ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πάκσε, μια γραφική πόλη στη δυτική όχθη του Μεκόνγκ, που αποτελεί την πύλη που θα μας οδηγήσει στο Νότιο Λάος, μια περιοχή άγνωστη μέχρι σήμερα στην Ελληνική αγορά. Με το Exploring the World θα γνωρίζουμε τις ομορφιές του και θα γοητευθούμε από την αυθεντική ομορφιά του. Κύριος λόγος της επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 νησιών, που απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων. Εδώ, τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν για λίγο, πριν χυθούν στη Νότια θάλασσα. Αυτό το "κλειστό" Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (τέσσερις χιλιάδες νησιά). Δεν είναι όμως μόνο τα νησάκια που δίνουν στην περιοχή ξεχωριστή σημασία, αλλά και τα προ - Ανγκοριανά αρχαία ερείπια ναών, με την εντυπωσιακή τους τοποθεσία στις όχθες του Μεκόνγκ. Αποτελούν σίγουρα μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχουμε δει σε ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία. Σήμερα θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Phou, που από το 2001 έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και είναι κατασκευασμένος από τους Χμερ, οι οποίοι τελικά έκαναν το Άγκορ Βατ πρωτεύουσά τους. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο νησί Κχονγκ (Don Khong). Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού και θα πιούμε τη θρυλική μπύρα Lao, αντικρίζοντας τη μακρινή ακτή του ποταμού Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ήλιου.

9η HMEPA ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΧΟΝ ΦΑΠΕΝΓΚ - ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ

Μια ονειρεμένη ημέρα στο γλαφυρό σκηνικό του εσωτερικού Δέλτα του Μεκόνγκ με τα χιλιάδες νησάκια μας επιφυλάσσεται για σήμερα. Μια αξέχαστη πραγματικά ημέρα, καθώς θα αντικρίσουμε και θα θαυμάσουμε τους μαγευτικούς καταρράκτες του ποταμού Μεκόνγκ. Οι καταρράκτες αυτοί, εκτός από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά που προσδίδουν στο τοπίο, έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί στην ουσία ήταν αυτοί που εμπόδισαν τους Γάλλους να κατασκευάσουν μια πλωτή οδό διαμέσου των χωρών της Ινδοκίνας. Αρχικά θα μεταβούμε στους καταρράκτες Liphi, που σηματοδοτούν τα σύνορα του Λάος με την Καμπότζη. Εδώ έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε δελφίνια γλυκού νερού, που οι ντόπιο τα ονομάζουν "Pla kha". Θα δούμε επίσης τους περίφημους καταρράκτες Κχον Φαπένγκ (Khone Phapeng), τους μεγαλύτερους της Νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστοί ως "ο Νιαγάρας της Ανατολής" και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο νησί Κχονγκ. Διανυκτέρευση.

10η HMEPA ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ - υψιπεδο Μπολαβεν - ΠΑΚΣΕ

Αφήνουμε σήμερα το νησί Κχονγκ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς το υψίπεδο Μπολαβέν (Bolaven Plateau), που βρίσκεται υψόμετρο 1000-1350 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του υψιπέδου αυτού είναι οι ποταμοί που το διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και οι γραφικοί καταρράκτες. Οι πλειονότητα του πληθυσμού που κατοικεί εδώ ανήκει στην εθνότητα Λαβέν, εξ ου και το όνομά του, η δε οικονομία του βασίζεται στη γεωργία, με κύρια καλλιέργεια τον καπνό. Αφού επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως τα Alak, Nge και Katu, καθώς και τους καταρράκτες Tad Lo, θα συνεχίσουμε για το Πακσέ, το βασικό διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της επαρχίας Τσαμπασάκ του νοτιοδυτικού Λάος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η HMEPA ΠΑΚΣΕ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλόνγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετραγωνικών μέτρων. Περικυκλωμένη από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτιρίων, εκπροσωπεί 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί και την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο για να απολαύσετε την κοσμική μεγαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η HMEPA ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ