15161737-pha-that-luang-stupa-in-vientiane-laos-the-most-important-national-monument-in-laos.jpg
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΛΑΟΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

12 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα - Μπανγκόκ - Τσιάνγκ Ράι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού και ανταπόκριση με την πτήση για Τσιάνγκ Ράι.

2η HMEPA Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο)

Άφιξη στην πόλη Τσιάνγκ Ράι, που βρίσκεται στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα δηλαδή των τριών χωρών: της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας/Μιανμάρ και του Λάος. Το Τσιάνγκ Ράι είναι η βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η «Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο», ή το "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "Πύλη για τη Νότια Κίνα". Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια.Διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και κλίμα με φρέσκο αέρα από τα γύρω βουνά. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.Μετά την άφιξή μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το Μάε Σάε, την περιοχή δηλαδή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, το Χρυσό Τρίγωνο, δύο ναούς στο Τσιάνγκ Σιν και το μικρό Μουσείο του Οπίου. Στο τέλος της διαδρομής θα δούμε από κοντά έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό ναό Γουάτ Ρονγκ Κάι, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat το 1997.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τσιάνγκ Ράι, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Τσιάνγκ Ράι (κρουαζιέρα στον Μεκόνγκ και βόλτα με ελέφαντα)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε ακόμη τρεις ιδιαίτερους ναούς στο Τσιάνγκ Ράι. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το χωριό Καρέν Ρουαμίτ, όπου θα απολαύσουμε μια πολύ όμορφη διαδρομή στον ποταμό Μεκόνγκ και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μοναδικές στιγμές της ζωής των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του ποταμού. Μετά την κρουαζιέρα θα ζήσουμε την εμπειρία της βόλτας με ελέφαντα (προαιρετικά)! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η HMEPA Τσιάνγκ Ράι - Τσιάνγκ Κονγκ - Χούε Σάι - Λουάνγκ Νάμτα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Λάος. Από το Τσιάνγκ Κονγκ θα διασχίσουμε τον ποταμό Μεκόνγκ, θα προσεγγίσουμε το Χούε Σάι, και αφού ολοκληρώσουμε τις διατυπώσεις των συνόρων, θα συνεχίσουμε για την επαρχία Λουάνγκ Νάμτα μέσω μιας ήπιας οδικής διαδρομής. Στόχος μας η επίσκεψη στις μειονοτικές φυλές Kμου και Λου, που ζουν όπως αιώνες πριν πάνω στους δασωμένους λόφους! Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις διάσημες σπηλιές Κάο Ράο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λουάνγκ Νάμτα, όπου θα έχουμε ελεύθερο το υπόλοιπο απόγευμα για ξεκούραση ή βόλτες. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

5η HMEPA Λουάνγκ Νάμτα - Μουάνγκ Σινγκ - Λουάνγκ Νάμτα

Μοναδική εμπειρία και η σημερινή, καθώς θα έχουμε την τύχη να επισκεφθούμε χωριά της επαρχίας Μουάνγκ Σινγκ, όπου ζουν διάφορες μειονοτικές φυλές, σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους! Στη διάρκεια της επίσκεψής μας θα δούμε την ταϊλανδέζικη στούπα Δατ Σιένγκ Ντουένγκ (That Xieng Dueng) και αρκετά παραδοσιακά χωριά, όπως το Τάι Λέου, όπου ζει η φυλή Άκα και το Ίο Μιέναντ, όπου ζουν οι Χμονγκ. Στη Μουάνγκ Σινγκ μπορούμε να εξερευνήσουμε την τοπική αγορά, να μάθουμε για την ιστορία της περιοχής στο κέντρο επισκεπτών και να θαυμάσουμε το παλιό γαλλικό φρούριο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στη Λουάμ Νάμτα με ποδήλατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η HMEPA Λουάνγκ Νάμτα - Πακμπένγκ

Σήμερα θα αποχαιρετήσουμε τη Λουάνγκ Νάμτα, για να μεταφερθούμε στην αποβάθρα και να επιβιβαστούμε σε ξύλινο ποταμόπλοιο, με το οποίο θα ταξιδέψουμε στον Μεκόνγκ. «Μητέρα των ποταμών της Ινδοκίνας», ο πανίσχυρος Μεκόνγκ θα μας αποκαλύψει τη δύναμη και την ομορφιά του, με τους καταρράκτες και τα πυκνά δάση που στολίζουν τις όχθες του.Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Μπαν Χουεϊλαμπέν, χωριό της φυλής Χμονγκ, όπου ζουν 50 οικογένειες. Οι γυναίκες της φυλής ξεχωρίζουν για τα κεντημένα κοστούμια και τα περίτεχνα ασημένια κοσμήματά τους. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Μπαν Κον Τέουν, όπου ζει η μειονότητα Λου, διάσημη για τα υπέροχα υφαντά της. Το απόγευμα θα μας βρει στο Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό, «σκαρφαλωμένο» στις απότομες πλαγιές ενός λόφου με συγκλονιστική θέα στον Μεκόνγκ. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η HMEPA Πακμπένγκ - Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Η κρουαζιέρα μας στον Μεκόνγκ συνεχίζεται. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, το οποίο φιλοξενεί περίπου 1.000 αγάλματα του Βούδα σε διάφορα μεγέθη. Άφιξη στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Το «πετράδι του στέμματος» του Λάος, έχει χαρακτηριστεί το 1995 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θεωρείται μία από τις πιο παραδοσιακές και καλοδιατηρημένες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ήσυχη, κουκλίστικη και άκρως γοητευτική, αποτελεί το απόλυτο οχυρό της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η HMEPA Λουάνγκ Πραμπάνγκ (Ξενάγηση) - Καταρράκτης Κουάνγκσι

Η ημέρα μας θα αρχίσει με επίσκεψη στο Μουσείο του Παλατιού που φιλοξενεί πολλά και ενδιαφέροντα αντικείμενα. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με τους κυριότερους και παλαιότερους ναούς της πόλης, Γουάτ Ζίενγκτονγκ, με τη χαρακτηριστική της ντόπιας αρχιτεκτονικής στέγη που σχεδόν ακουμπά στο έδαφος, την εντυπωσιακή στούπα Γουάτ Βισάουν, καθώς και τον ναό Γουάτ Άχαμ. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Γουάτ Μάι και στον ιερό λόφο Που Σι, όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Επίσης θα επισκεφθούμε παραδοσιακά χωριά φυλετικών μειονοτήτων Χμονγκ στο Μπαν Ουάι, όπως τα Μπαν Ου, Λαόλουλ και Μπαν Θαπέν. H διαδρομή μας θα καταλήξει στον μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη Κουάνγκσι. Αν έχετε μαζί το μαγιό σας, μη διστάσετε να βουτήξετε στις υπέροχες φυσικές του πισίνες. Θα θυμάστε την εμπειρία σε όλη σας τη ζωή! Το ίδιο ανανεωτική και η βόλτα στο πανέμορφο μονοπάτι του δάσους. Οι ξεναγήσεις μας ολοκληρώνονται με το ξακουστό για τα μεταξωτά υφαντά και την παραγωγή χαρτιού από γιούτα (jute), Μπαν Σιανκόνγκ. Επιστροφή στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ αργά το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η HMEPA Λουάνγκ Πραμπάνγκ - Μπανγκόκ

Αμέσως μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την Μπανγκόκ.

10η HMEPA Μπανγκόκ (Εκτεταμένη ξενάγηση)

Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και τα κανάλια (κλονγκ) που τη διατέμνουν. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την τρίτη κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι της Μπανγκόκ, που θεωρείται το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετραγωνικών μέτρων. Περικυκλωμένη από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτιρίων, εκπροσωπεί 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από το Κατμαντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον Ναό Βατ Πο, όπου θα δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η HMEPA Ελεύθερη ημέρα στην Μπανγκόκ

H κοσμοπολίτικη, χαώδης και σαγηνευτική μεγαλούπολη των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων μάς περιμένει να την ανακαλύψουμε. . Οι επιλογές πολλές. Θα ξεκινήσουμε με το τρίκυκλο «τουκ», το παραδοσιακό μεταφορικό μέσο, για να ανακαλύψουμε το άκρως γοητευτικό κέντρο και μετά θα συνεχίσουμε πεζοί στην αγορά. Η Μπανγκόκ προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές σε όλη την Ασία για πλήθος αγορών, όπως μεταξωτά ρούχα και υφάσματα, κοσμήματα δεμένα με πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες και αντίκες μεγάλης συλλεκτικής αξίας. Μεγάλα εμπορικά κέντρα απλώνονται στις περιοχές Πατ Πονγκ, Σούριγουονγκ, Σίλομ, Σάκχαμβιτ. Όσο για τη βραδινή ζωή, η περιοχή Πατ Πονγκ είναι το πιο καυτό σημείο της πόλης, καθώς το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο παζάρι. Το τέλος της βραδιάς μπορεί να μας βρει στον πεντηκοστό όροφο κάποιου ουρανοξύστη, στο lounge bar να πίνουμε Μάι Τάι -παραδοσιακό κοκτέιλ από αλκοόλ και τοπικά φρούτα- και να χαζεύουμε από ψηλά την υπέροχη αυτή πόλη που ποτέ δεν κοιμάται!

12η ΗΜΕΡΑ Αναχώρηση για Αθήνα

Πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα όπου επιστρέφουμε αυθημερόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Για Aναχωρήσεις , Tιμές , Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Kατάλογος > Πατήστε εδώ